annemin sakatlık maaşı

SGK her zaman yaptığı uygulamayı yaparsa bile
Geçmişe dönük başınız ağrır sanki.
Annenin sizin öz anneniz olduğunu ispat etseniz ne olacak?
İleride miras derdi falan çıkarsa?

Bir de kardeşin var mı?
Onların durumu iyi diye mi, maaşla anneyi alıyorsunuz?

Lütfen duygusal bağdan bahsetmeyin, Sizi doğurduğunu bile hatırlamıyor anne.

Altlarına kaçırıyorlar, unutkanlar, tehlikeliler.
Bakımı tek insanın altın kalkacağı iş değil.

Belki en güzeli bakım evinde kalması, ziyarete gitmeniz.

Konu sahibinin babasıysa eğer 70 yaşında 20 yaşındaki kızı kurtarmak ayağına tecavüz etmiş işte. Mezarlıkta tecavüz eden şerefsizlerden hiç bi farkı yok. İlla himayesine alacaksa alsın karısı yapmak zorunda mıydı %90 engelli bi çocuğu. Tövbe esteğfurullah. Konu sahibi sen bu olayın annen gibi masumusun, kimsenin sana bir şey dediği yok. Ama böyle bi platformda böyle absürd bi hayatı yazarsan insanlar duygu düşüncelerini de paylaşır kusura bakma. Çok olağanmış gibi alacağınız maaşını düşünemedim üzgünüm.

Biz de bunları düşünmedik değil.
Lütfen yorumu düzelt.
Lütfen.
Anladığımız bize kalsın, siz kıza yol gösterin
Aylığı nasıl alacak
Alıntı yaptım iyi mi
Bunu da dizeltiver

Biz de bunları düşünmedik değil.
Lütfen yorumu düzelt.
Lütfen.
Anladığımız bize kalsın, siz kıza yol gösterin
Aylığı nasıl alacak
Alıntı yaptım iyi mi
Bunu da dizeltiver
Ama üzüldüm ya cidden beynim durdu. Senin alıntını düzeltemem zaten geçti artık.

Ama üzüldüm ya cidden beynim durdu. Senin alıntını düzeltemem zaten geçti artık.
İşte bak benim de hayatımda böyle gariplikler var.
Bu bi süreç. O süreçte daha iyisini hiç görmediğin için mukayese edemiyorsun.
Aklın başına gelince, o senin geçmişin oluyor, değişmiyor.

Evet dışardan yok artık dediğimizleri yıllara yayarak yaşayınca, bu ne saçma iş be diye aydınlanıp başlamıyorsun güne.

Kıyas edeceği hayat tecrübesi var mı ki başka türlü?

hayat doğru düzgün yazdım siz verdiğim cevapları olumuşsınuz ana soruyu okumamışsınız net ve detaylı bir şekilde yazdım dayım vasilikten düştü babam aldı vasiliğini ölünce de bakım merkezine verildi ben anlatıyorum da siz anlamıyprsunuz sanırom vasisi benim zaten 1 ay sonra benim sorduğum vasisi olduktan sonra ikametgahı değiştirmeden direk pttden çalabiliyor muyum bilginiz varsa cevaplar misiniz?

evet geçmiş diyebiliyorum fakat geçmişini çocukluğunu iğrenç görüntülere şahit edenlerin hala yaşadığını bildikçe bazen o geçmemiş oluyor diyorsunuz ki bu nasıl adalet intikam almak istiyorsunuz sonra unutuyorsunuz ama öz teyzenizin yani annenizin kardeşinin tecavüzcülerinden biriyle görüştüğünü gördükçe tekrar geçmiş geçmemiş oluyor

iki dayım var biri engelli raporlu diğeri ise çok saf ama raporu yok yani zeka geriliği yok bin siz adamı çıldırtırsınoz pes diyorum tükendim yani illegal yollar falan Allahım sen akıl fikir ver şuan bile dayım rapora başvurdu vermediler ama dayılarımın bu durumunu söylemenin nedeni annemle başa çıkacak kadar aklı başında değillerdi babama o yüzden verdiler diye bir soruyacevap vermiştin mesela rapor alamıyor ama bir şey soruldıiuğunda hemen algılayamıyor bir yere odaklanınca normalde insanlar duyar ve cevap verir ama o dayım iki kere söyleyince cevaplıyor nasıl vasi tayin ettiklerine gelince heralde yanlarındaki en iyi oydu raporu da yoktu teyzem var aklı başında ama evli pek ilgili değildi

yanlış anlamışsınız ya da eksik olumuşsunuz annem resmiyette doğum yaptı görülüyor kimliğimde de anne babamın isimleri var nüfusta da.dayımın hiç bir resmi bağlantısı yok benim.annem babamla imam nikahlandıktan sonra babam çok uğraştı zaten resmi nikah için olmamış.sadece vasisi olmuş daha sonra babam onu tedavi için istanbula götürmüş yani babamdan sonra annem hiç dışarı çıkmamış gezmemiş ilaçlar kullanmaya başlamış bana da babam baktı annelik yaptı bezlerimi yıkadı bütün köy anlatır beni pamuklara sarışını yani ben babamın kızıyım annemden çok babama benzetirler beni.derseniz ki baban çıkarmadı ama akraba kılıklı şerefsizler eve girip annene tecavüz etmesi mi evet iki kişi de gözümün önünde ben daha 3 4 yaşlarındayken ettiler babam cumaya gittiğinde ama hamile kalmasına imkan olmayan bir yerinden.ha derseniz yine 3-4 yaşında nasıl hatırlarsınız bir yalan arayanlar oldi çünkü bazı fesat insanlar ben 10.5 yaşında 5 sınıfın yarı döneminde yuvaya verildim okula ilk istanbulda başladım 7 yaşında babam yaşlıydı hastalanmıştı o zaman beni ablamın yanında bırakıp hastanede kalmıştı annemi de ilaçlarıyla dayılarıma bırakmıştı sonra tekrar köye geldim ama 4 ve 5. sınıfı okudum o sırada zaten bu olayı ben dayıma anlattım geriye kalıyor 6 yaşımdan öncesi ama o adamı babam başka bir olaydan dolayı kovmuştu 6 o dönemde yani geriye kalıypr 4 yaş ve öncesi ki net hatırlıyorum o da biliyor suçunu o zaman hep söylerdim ama ya inanmak istemezlerdi ya da gerçekten inanmıyprlardı bana ne zaman babam onu yakaladı o zaman inandılar

Sorunuzun cevabini bilmiyorum ama annenizin bir insan(kadın) olarak yasadiklari cok uzucu ve zor.Ayni sekilde bir evlat olarak sizinde yasadiklariniz cok zor.Allah yardimciniz olsun.

Ayrı oda probleminiz yok değil mi?
Aniden ziyarete geliyorlar denetime.
En sağlıklısı önce muhtardan bilgi alın, o yönlendirecek.
muhtar yakınımız takip ediyor davamı.ama ayrı oda diye bir şart yok bu sakat aylığında yani bağlı zaten maaş benim sorum farklı.annem ayrı odada yatmıyor ama aynı şekilde teyzem de anneannemi salonda yatırıyordu o sorun olmadı maaş almasında zaten fakat maaşı zorunlu verilen bir maaş bakım aylığı gibi değil.

Sorunuzun cevabini bilmiyorum ama annenizin bir insan(kadın) olarak yasadiklari cok uzucu ve zor.Ayni sekilde bir evlat olarak sizinde yasadiklariniz cok zor.Allah yardimciniz olsun.
sağolun Allah hepimizin yardımcısı olsun herkesin imtihanı farklı ama taşlayarak öldürmeyi eleştiriyorlar ya işte anneme bunu yapanları taşlayarak öldürmek hak değil mi?

teşekkürler araştırıcam

Konunu kapattır lütfen.
Sgk il ilçe merkezine git en olmadı.
Burda soruna cevap yok, çıkmayacak.
Yorumlar seni yıpratacak

SGK her zaman yaptığı uygulamayı yaparsa bile
Geçmişe dönük başınız ağrır sanki.
Annenin sizin öz anneniz olduğunu ispat etseniz ne olacak?
İleride miras derdi falan çıkarsa?
ispatlı zaten annem nüfusa kayıtlı vasisi oluyorum bunu sormamıştım ben

guneykarimkure 'nin dediği gibi en doğrusu Bimere yazın, bilgi edinme diye bir kısım var hem birikmiş maaşı alıp alamayacagınızı da sorun.30 gün içinde cevap vermek zorundalar diye biliyorum.

2022 maaşı ise evdeki gelir durumuna bakılır evde 1829u geçmeyecek 609 tlyi geçmeyecek başka da maaş yok sakatlık maaş adı altında
Normalde kişiye ödenir ama sizinki zihinde problem olduğu için vasiye ödenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…