Annemin sürekli sakın başka çocuk yapma demesi

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
902
786
33
Benim yeni bebeğim oldu annem hastanede yanımda kaldı lohusalığımda ilgilendi bana da şimdi arada gelip gidiyor ama sürekli ikinci çocuk için tembihliyor yapma diye. Ben bi daha ilgilenemem yaşlandım diyor.
Yani bende düşünmüyorum zaten annemden tekrar yardım isteyecek değilim biliyorum o da rahatsız kimse bana yardım edemezse ben tek başıma hiç yapamam ama benimki değişik bir psikoloji.
Ailem sürekli evliliğin çocuğun kötü olduğundan bahseder gibi şimdiki aklım olsa evlenmezdim çocuk yapmazdım tarzı konuşmalar. Bunda benim değil diğer kardeşin payı büyük.
Beni de sevdiler ama bana iyi ki seni doğurdum demediler.
Kendimi kötü hissediyorum.
Bebek hissinin ne kadar güzel olduğundan bahsedince bile annemin ödü kopuyor.
O kadar güzel bi duygu ki sağlıklı olsam 2.yi de 3. yü de yapardım dedim () sağlıklı olsam kısmını annem duymamış gibi yaparım demişim gibi nasıl kızıyor bir görün.
Sağlıktan kastım kendimi hem zihnen hem bedenen yorgun hissediyorum zaten vücudumun 2. çocuğu kaldıracağını sanmıyorum

benim annem de öyleydi, maddi manevi yetemezsiniz diye çok söylerdi, o yüzden 2. kızıma hamileliğimde annem yüzüme dahi bakmadı doğumumda yabancı gibi geldi gitti ama şimdi de en çok küçük kızımı sever

size tavsiyem annenize size karışmaması gerektiğini uygun bir dille anlatın

anneciğim ben de şu anda düşünmüyorum ama nihayetinde yapma yapmama kararı bana ve eşime ait, kendimize güvenirsek, maddi manevi yeteceğimize inanırsak 2. çocuk oladabilir deyin

eğer kadından hiçbir şey bekleyemeyecekseniz karar tabi sizin kararınız.
ama yok lohusalikta gelsin baksın , yok arada bebeğe baksın derseniz kadinin da bunu söyleme hakkı doğar.
Türkiye'de cidden ebeveyn olmak aşırı zor asla beklentiler bitmiyor.
kadının kafası kaldırmıyor çocuk vs belli ki

Ya aslında açık açık bana güvenmeyin demek istemiş kadın.
Büyüklerde kendilerince haklı belli bir yaşa gelmişler kendilerine vakit ayırmak istiyorlar çokta haklılar bence.
Bu konular açılırsa da annecim sen çok yoruldun çok teşekkür ederim ikinciyi şu an düşünmüyorum ama düşünecek olursam da senden yardım istemem diyebilirsiniz kırmadan.
Ve bu konuyu açmasından rahatsızsaniz da söyleyin birdaha açmasın konuyu.

Benim annemde aynı idi ama kendilerine göre açıklamaları oluyor. Ben çizgiyi koymuştum mesela. Daha sonrasında açıklama gereği duymuştu. Hem çalışıyorum hem ev hem çocuk yorulduğun için seni düşündüğümden demişti.

Şuan zaten vakiti var olduğundan öyle demiş olabilir mi? Ayrıca sevgi konusunda belki de anneannenizden sevgi görmeyince öyle kelimeler dökülmüştür ağzından

Enerjinizi düşüren insan anneniz de olsa az görüşün.
Annenizden bağımsızlasmaya çalışın bebek bakımında. O zaman söz söyleme hakkı olmaz.
Ezbere konuşmak kolay. Az görüşse çocuğa kim bakacak kadın durduk yere ikinci çocuğu yapma demiyor ki. Belli ki bebek bakacak kadar fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı değil. Çocuk bakımında kendisinden beklentide olunduğu için söylüyor

Çocuğa annesi ve babası bakacak. Anane bakıyorsa da konuşmak hakkı. Mesajimin anlamı buydu. Bağımsızlaşın demek yeterince açıklayıcı olmadı sanırım.

Kötü niyetli anlamayın çocukta en fazla kadına olan oluyor anneciğin senin hamileliğini loğusalığını doğumunu neler çektiğini görmüştür hatırlamıştır sende onun canısın sana kıyamadığındandır

Demek ki bu süreçte annnenizi çok yormuşsunuz ve tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyor. Insan kendine ve eşine güveniyorsa çocuk istemeli, anneye veya bir başkasına değil. Sizde düşünmüyormuşsunuz zaten, annenize de açık açık söyleyin şuan başka çocuk istemediğinizi. Kız anneleri doğum lohusalık dönemlerinde çok yıpranıyorlar gerçekten.

Bebek yapıp yapmamak sizin kararınız anneniz sadece tavsiye vere bilir yapma diyemez.Ikinciyi yapınca yardım istemeyin herhalde istemiyor bakmak yaşlanıyor sonuçta eski enerji yok.

Bu süreçte sürekli anneniz ilgilendiyse haklı. Yapacaksan da şimdiden gelmem demiş :)

kadın haklı ama. torun sevmek başka bakmak başka. yeri geliyor bizim bile kafamız kaldırmıyor kaç yaşında insanlar nasıl ebeveyn gibi çocuk baksınlar? valla büyük konuşmayayım da ben çocuk zor bakıyorum bundan 25 30 sene sonra torun bakarken kendimi hayal edemiyorum not: oğluna hem annesi hem kayınvalidesi bakmış çalışan bir anne

demek ki anneniz sizin yapamayacaginizi dusunuyor. cit kirildimsaniz, annenizden beklentiniz coksa, maddi olarak rahat degilseniz, o yuzden soyluyordur. yoksa cogu insan cocuk sever. mesela benim de 2-3 tane bakicim olsaydi, 4-5 tane cocuk isterdim :)

Başına kalır diye demiştir.bende olsam istemem çocuk torun falan bunda sorun yok.annemde der şimdiki aklım olsa yapmam diye bende hak veriyorum çok özverili davrandılar anne baba olarak bence çok yorucu çoğu insan dile getirmesede şimdiki akılları olsa çocuk yapmazlardı.bu konuda alınmayın sizden memnun olmadığından değilde zorluklarından öyle diyordur.

Bizimkiler de aksine doğur da doğur diye baskı yapıyorlar resmen kafamın içine işlediler nasıl baskı yaptılarsa artık ben de düşünüyorum kaynanam sürekli söylemeye çekiniyor kadıncağız da annem hele her buluşmamızda biz sağken doğur biz sağ doğur yardım ederiz doğurunca vın annem gezmelerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…