Annemin teklifini kabul etmeli miyim?

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.168
313
39
merhaba hanımlar,

1,5 yıllık evli, 3 aylık hamileyim. eşimin ülke standartlarında gayet iyi bir maaşı var. benim maaşım da idare eder işte. evimiz yok kirada oturuyoruz. ev alma gibi bi planımız da yoktu açıkçası yakın zamana kadar. çünkü oturmak istediğimiz evi alabilecek birikimi yapmak için kişisel harcama ve zevklerimizden ödün vermemiz gerekiyor. biz de bunu istemiyoruz. bir miktar birikimimiz var bankada. dün annem dedi ki "benim birikmiş x kadar param var, bu parayı size vereyim, kendinize bir ev alın". ama ben biraz üzüldüm. çünkü annemin o parayı yaşlılığında babamla gönlünce harcamasını istiyorum. borç olarak da değil hibe edecekmiş bize. kesinlikle olmaz dedim ama ısrar ediyor, az önce yine aradı.

siz olsanız annenizden tüm birikmişini alır mıydınız?
(annemle babamın durumu kötü değil bu arada. babam çalışıyor, emekli maaşları, evleri, arabaları var. ama atıyorum her sene tatile gitmezler. beş ayakkabıları varken altıncı çifti almazlar.)

ne dersiniz?

Ben olsam almam. Kredi çekerim ama almam. Yada alıp her ay kredi öder gibi geri öderim, fazlasıyla.

Baska kardeslerin varsa ve onlarada veriyorsa ( haksizlik yoksa al tabiki, ailen sonucta ve parayi sen istemiyorsun, onlar veriyo)
Kardeslerin varsa tek sana veriyorsa ozaman ALMA.
Eger kardesin yoksa hic dusunmeden al. Durumlari ztn iyi...

bizdede şöyle bir durum yaşandı geçen yaz arabamızı değiştirecektik istediğimiz araba 150 bin civarıydı bizimde 50 bin açığımız vardı üzerini kredi ile kapatacaktık babam kredi çekmeyin ben vereyim dedi hibe edecekti ama biz ancak borç olarak kabul edeceğimizi söyledik. ve her ay babamın hesabına 3 bin civarında para yatırdık 40 bine yakınını ödedik kalanınıda ödemeye devam ediyoruz. allah razı olsun babamdan faize bulaştırmadı bize bizde parasını geri ödedik sizde bu şekilde yapın bence.

Ölene kadar kirada mı oturacaksınız? Bence annen doğru demiş. Güzel bir ev alın. Borç harç bitince sen de annene ödersin. Hem hibe etmemiş olur hem de rahatça evini alırsın.
Bankadan çekip alsan bi ton faiz ödersin. Annen seni düşünüyor. Geleceğe yatırım gibi düşün bunu.

tutarlar ne kadar?
yani çok yüksek bi tutar değilse alınabilir. sonra bi şekilde ödersiniz.

Alllaaah derimmm :))) şaka bi yana bence aileniz alsın evi kendi üstlerine size de oturma hakkı vermiş olsun bence böylesi daha güzel.. yarın öbür gün magdur olduklarında falan sonucta bi evleri daha var en azından. bu arada baska kardesiniz vs yok mu

almam.
yarın öbür gün ihtiyacları olduğunda geri verebilecek misin? isteseler kötü olursunuz, istemeseler e ihtiyaç bu...
hiç kurcalamayın, geçiniyorsunuz işte, kenara bir iki bir şey atın arada yeter.

Bizde aynı durumdayız desem?
Yani evliliğimiz boyunca hayat standartlarımızı düşürmeden yaşadık.
Çekirdek ailemiz +2 evlat ile taçlandı.

Hala evimiz yok.
Ancak geçim sıkıntımız da yok hamd olsun.
Keşke biz de ev alabiliyor pozisyonunda olsaydık.

Konunuza gelince, yerinizde olsam annemin dediği parayı alırdım.
Bir güzel eşime haber vermeden hesap açar koyar değerlendirirdim.
Günü geldiğinde misli ile anneme iade ederdim.
Tabii annenize de parayı aldığınızda eşinizin bilmemesi kaydı ile parayı aldığınızı söylemenizde fayda olur.

Belli ki anneniz o parayı gözden çıkartmış ve verecek yer arıyor.
Aratmayın kadını boşa, ancak tabii ki hibe olmasın ve annenizin babanızın görevi değil bu saatten sonra size destek olmak.
Ama nedense kız anne-babaları evlatlarına kıyamıyor ve her daim bir destek olma çabaları var.

Ben kendi hayatımdan ödün vermicem ama ailemin kendi zevklerinden ödün vererek biriktirdiği parayı kabul etmek doğru olmaz kesinlikle ama anne baba elbette ki evlatlarına destek olabilir .kabul edebilirsiniz birazda kendinizden kısıp ev alınabilir.

Ben de almam gibi geliyorda..

Şimdi ikisinin de emekli maaşı var.

Babanın ayrıca bir kazancı var.

Bir den fazla evleri, 5 er çift ayakkabıları var.
Ee bu şartlarda rahat gezecek tozacak paraları da olması lazım. Birikimin bir aciliyeti olmasa gerek, borç olarak alınır, bir 5 yıl içinde yerine konur sanki.

ben alırdımmmm annem ya niye almayım ki? kadın arayıp ısrar ediyorsa içinden gelerek yapıyordur. eğer içiniz rahat etmiyorsa evi annenizin üstüne alın oturun oda bir çözüm.
Bende kesinlikle alirim.. evladiyim sonucta durumu iyise ne olacak? Yalnizca kardeslerimin hakkina girmeyi istemem. Annem kardeslerimin arasinda esit oldugu surece.. alirim.

Ben olsam almam. Kredi çekerim ama almam. Yada alıp her ay kredi öder gibi geri öderim, fazlasıyla.
işte ödeme yapmak sıkıntı her ay zaten. çok uzun döneme yaymadan ödemeyi planladığımızda bir de bebek olunca rahat geçinebilir miyiz bilmiyorum.
bana kalırsa ev olmazsa olmaz bir şey değil. ama annem mutlaka bir evimiz olması gerektiğini savunuyor.

Bence baska kardesiniz yoksa alin ve istediginiz evi alin. Karsiliginda elinizden arttirdiginizi annenize verirsiniz yani bir nevi faizsiz kredi gibi. Ayrica arada ne bileyim turlar ya da tatiller alarak onlarin da yasam kalitesini bir tik arttirabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…