- 27 Haziran 2013
- 972
- 4.168
- 313
- 39
- Konu Sahibi sofarsogood
-
merhaba hanımlar,
1,5 yıllık evli, 3 aylık hamileyim. eşimin ülke standartlarında gayet iyi bir maaşı var. benim maaşım da idare eder işte. evimiz yok kirada oturuyoruz. ev alma gibi bi planımız da yoktu açıkçası yakın zamana kadar. çünkü oturmak istediğimiz evi alabilecek birikimi yapmak için kişisel harcama ve zevklerimizden ödün vermemiz gerekiyor. biz de bunu istemiyoruz. bir miktar birikimimiz var bankada. dün annem dedi ki "benim birikmiş x kadar param var, bu parayı size vereyim, kendinize bir ev alın". ama ben biraz üzüldüm. çünkü annemin o parayı yaşlılığında babamla gönlünce harcamasını istiyorum. borç olarak da değil hibe edecekmiş bize. kesinlikle olmaz dedim ama ısrar ediyor, az önce yine aradı.
siz olsanız annenizden tüm birikmişini alır mıydınız?
(annemle babamın durumu kötü değil bu arada. babam çalışıyor, emekli maaşları, evleri, arabaları var. ama atıyorum her sene tatile gitmezler. beş ayakkabıları varken altıncı çifti almazlar.)
ne dersiniz?
merhaba hanımlar,
1,5 yıllık evli, 3 aylık hamileyim. eşimin ülke standartlarında gayet iyi bir maaşı var. benim maaşım da idare eder işte. evimiz yok kirada oturuyoruz. ev alma gibi bi planımız da yoktu açıkçası yakın zamana kadar. çünkü oturmak istediğimiz evi alabilecek birikimi yapmak için kişisel harcama ve zevklerimizden ödün vermemiz gerekiyor. biz de bunu istemiyoruz. bir miktar birikimimiz var bankada. dün annem dedi ki "benim birikmiş x kadar param var, bu parayı size vereyim, kendinize bir ev alın". ama ben biraz üzüldüm. çünkü annemin o parayı yaşlılığında babamla gönlünce harcamasını istiyorum. borç olarak da değil hibe edecekmiş bize. kesinlikle olmaz dedim ama ısrar ediyor, az önce yine aradı.
(annemle babamın durumu kötü değil bu arada. babam çalışıyor, emekli maaşları, evleri, arabaları var. ama atıyorum her sene tatile gitmezler. beş ayakkabıları varken altıncı çifti almazlar.)
ne dersiniz?
Ben kendi hayatımdan ödün vermicem ama ailemin kendi zevklerinden ödün vererek biriktirdiği parayı kabul etmek doğru olmaz kesinlikle ama anne baba elbette ki evlatlarına destek olabilir .kabul edebilirsiniz birazda kendinizden kısıp ev alınabilir.merhaba hanımlar,
ne dersiniz?
Bende kesinlikle alirim.. evladiyim sonucta durumu iyise ne olacak? Yalnizca kardeslerimin hakkina girmeyi istemem. Annem kardeslerimin arasinda esit oldugu surece.. alirim.ben alırdımmmm annem ya niye almayım ki? kadın arayıp ısrar ediyorsa içinden gelerek yapıyordur. eğer içiniz rahat etmiyorsa evi annenizin üstüne alın oturun oda bir çözüm.
işte ödeme yapmak sıkıntı her ay zaten. çok uzun döneme yaymadan ödemeyi planladığımızda bir de bebek olunca rahat geçinebilir miyiz bilmiyorum.Ben olsam almam. Kredi çekerim ama almam. Yada alıp her ay kredi öder gibi geri öderim, fazlasıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?