Annemin teklifini kabul etmeli miyim?

Bence alın. Aksi taktirde rahat yaşama yüzünden bir şey sahibi olamayacaksınız. Borçsuz ev alınması da mümkün değil zaten..

Biz evlenmeden önce ev aldık ve peşinatı annem verdi. Annem babam hep bu konuda dertlidir zaten. Ablamların çoğu kirada.

Ben nişanlıyken öyle ortaya "kiraya da yıllarca bir dünya para vereceğiz yazık günah" falan demiştim. Annemin üzerine olan ve satılan bir ev parası vardı ama vadeli hesaptı. Annem düşünmüş taşınmış babamla hesap yapmışlar.

Başka kardeşlerim de olduğu için annemin şartı şuydu "bu parayı sadece ev için veriyorum başka bir borç için değil. İleride bizden kalacak bir malda kendi hakkının bir kısmını kullanmış olduğun için oradan feragat etmiş olacaksın" şeklindeydi.
Yani 1 ev varsa hakkım yok diğer kardeşlerim bölüşecek demektir.
Ben de eşimle ancak ikimiz de çalışabiliyorken mal sahibi olabileceğimizi düşünerek kabul ettim.

Bana acele ettiğimi evliliğimin tadını çıkarmam gerektiğini söyleyen kişiler de oldu. Artık ne demekse sanki kiraya para vermeyecektik. Ben de "akarken doldurulmalı genç ve sağlıklıyken yapamayacaksak ileride hiç olmaz diyerek" savundum.
Nitekim 6. yılımızda görüyorum ki haddinden fazla artan enflasyon, çocuk için giderler derken biz o zaman almasaydık şimdi hiç cesaret edemezmişiz.
Ayrıca ev taksidimiz 5 yılda kira bedeline geldi..

Büyük sözü dinleyin ve ev alın. İleride anne babanız yaşlanınca maddi olarak yardım edersiniz minnetinizin göstergesi olarak..

Eee alınır da 20bin alınır 30bin alınır. 300bin ne ya... Düşünmem bile 300bini alsam mı diye.

Sizin zaten alıcak durumunuz var annenizin birikmişini neden almak isteyeniniz ki o evde siz oturacaksınız kendi zevklerinizden ödün verin ve kendinize ev alın siz mutlu anneniz mutlu. Anneler yardımcı olmak istiyor ama durumunuz varken yardım almanızı doğru bulmuyorum. Yine de sizin tercihiniz ama ömür boyu kirada durmıcaksınız sonuçta ev alın kira öder gibi evinizi ödeyin.

Alın, eşinizle her ay kira miktarınızdan biraz fazla olmak sureti ile ödeyin.
Ev sizin üstünüze olsun.

Ben sizin aksinize para işinin kardeşinizle aranıza gireceğini düşünüyorum. Ne kadar eliniz kardeşinizin üzerinde olsa da 300.000 liralık olamaz. Çünkü o parayı kardeşinize harcama gücünüz olsa şu an annemden alsam mı düşüncesinde olmazdınız.

Hep bu işler “bizde sorun olmaz”, “biz kardeşimle farklıyız” diye başlıyor ama hiç uzun vadede sorun olmayan görmedim. Kendi kararınız ama bence en fazla yarısını alın, kardeşinizin payı kalsın.

hıbe olarak asla almazdım alacaksam borc olarak alırdım
ev alacak kadar mıktarsa buyuk mıktardır

ben olsam azar azar ödeme şartı ile alırdım. aynı şekilde çocuğum büyüdüğünde benim böyle bir birikimim olursa hiç şüphesiz çocuğuma veririm. kira gibi mi dersiniz borç ödeme mi dersiniz bilemem ama kısım kısım bir şekilde geri yerine koyardım belki hepsini koyamasam da en azından bir kısmını annemin babamın veya kardeşimin adına açılmış bir hesaba yatırırım.

eşiniz ne düşünüyor bu durum hakkında en doğrusu eşinizle verilmiş ortak bir karar bence.

ALMA! alsanda öde.ben verırım almam.anne babamdan aldığımı öderim.cefakarlar hayatta kıyamam.üstüne hayat bu belli olmaz eşde ılerıde bozulursa keder üstüne keder.olay parada da değil.emek,cefa,sıkıntı..

Durumları iyiyse alırım . Ki aldım . :)
Babamın ve annemin 3 evi +yazlığı iki arabası var
Erkek kardeşim var . Pahalı bir üniversitede gemi mühendisliği okudu (300 bin civarı)
Babam ev alırken kardeşin özelde okudu sen devleti kazanmıştın bu 300 bin lira senin hakkın , geri ödemesiz ev için veriyorum dedi. Kardeşime sordum razı mısın diye . Razıyım tabi abla dedi . Aldım ben de .

Esim istemiyor. Sanirim ben de kabul etmeyecegim. Dusunmesi bile yeter annemin. Allah basimdan eksik etmesin onlari.
Yorum yazan herkese tesekkurler. Mune konuyu kapatabilir misiniz? Kararimi verdim zaten arkadaslarin bosuna vaktini almayayim.

Bankadan çekip faizle iade edeceğinize annenize ödersiniz, bunda bu kadar strese girecek birşey yok, ayrıca o sisin anneniz size yardım etmesi çok mu mantıksız

Bankadan çekip faizle iade edeceğinize annenize ödersiniz, bunda bu kadar strese girecek birşey yok, ayrıca o sisin anneniz size yardım etmesi çok mu mantıksız
Iste sikinti orada kesinlikle geri istemem ben parayi ne yapacagim diyor. Ve annemi tanirim almam diyorsa almaz. Soyleyecegim yarin istemedigimizi zaten.

Iste bende bu tutum yanlis olur. Sunu kabullenin ki aileler evlendirmisler hic bisey yapmak zorunda degiller. Tamam bir cocuguna verip digerine vermemesi hos degil ama zaten esiniz bunun farkindadir ve uzuntusunu yasiyordur oyle bir durumda tekrar hatirlatmak ya da iste demeye getirmek cok olmazdi bence.

Yanlis oldugunu biliyorum ama insaniz sonucta niye boyle yapiyor deriz kime soracam esime sorarim tabi

Annenizin evi arabası var. Birikmis paraya ihtiyaçları yok şuan anladığım kadarıyla. Ben sizin yerinizde olsam annem bana böyle bir teklif yapmiş ne güzel derdim. E benim ev almam da zorsa alırdım bi güzel ev alırdım. Kira veriyorum nasılsa. Her ay ele vereceğime anneme verirdim kiramı. Ama mutlaka geri öderdim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…