- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi sofarsogood
-
300bin kaç taksitle ödenir kaç yıl sürer?Tabiiki al. Kiraya vereceğin parayı annene ver taksit taksit ödemiş olursun.
istanbul anadolu yakası. evet muhakkak arasak çok daha ekonomik evler de buluruz ama işte klasik günümüz şımarıklığı mı desem ne desem. çocuk güvenlikli, güzel bi sitede büyüsün mantığıyla düşünüyoruz biraz.
Durumları iyiyse alırım . Ki aldım . :)merhaba hanımlar,
1,5 yıllık evli, 3 aylık hamileyim. eşimin ülke standartlarında gayet iyi bir maaşı var. benim maaşım da idare eder işte. evimiz yok kirada oturuyoruz. ev alma gibi bi planımız da yoktu açıkçası yakın zamana kadar. çünkü oturmak istediğimiz evi alabilecek birikimi yapmak için kişisel harcama ve zevklerimizden ödün vermemiz gerekiyor. biz de bunu istemiyoruz. bir miktar birikimimiz var bankada. dün annem dedi ki "benim birikmiş x kadar param var, bu parayı size vereyim, kendinize bir ev alın". ama ben biraz üzüldüm. çünkü annemin o parayı yaşlılığında babamla gönlünce harcamasını istiyorum. borç olarak da değil hibe edecekmiş bize. kesinlikle olmaz dedim ama ısrar ediyor, az önce yine aradı.
siz olsanız annenizden tüm birikmişini alır mıydınız?
(annemle babamın durumu kötü değil bu arada. babam çalışıyor, emekli maaşları, evleri, arabaları var. ama atıyorum her sene tatile gitmezler. beş ayakkabıları varken altıncı çifti almazlar.)
ne dersiniz?
Esim istemiyor. Sanirim ben de kabul etmeyecegim. Dusunmesi bile yeter annemin. Allah basimdan eksik etmesin onlari.ben olsam azar azar ödeme şartı ile alırdım. aynı şekilde çocuğum büyüdüğünde benim böyle bir birikimim olursa hiç şüphesiz çocuğuma veririm. kira gibi mi dersiniz borç ödeme mi dersiniz bilemem ama kısım kısım bir şekilde geri yerine koyardım belki hepsini koyamasam da en azından bir kısmını annemin babamın veya kardeşimin adına açılmış bir hesaba yatırırım.
eşiniz ne düşünüyor bu durum hakkında en doğrusu eşinizle verilmiş ortak bir karar bence.
Bankadan çekip faizle iade edeceğinize annenize ödersiniz, bunda bu kadar strese girecek birşey yok, ayrıca o sisin anneniz size yardım etmesi çok mu mantıksızmerhaba hanımlar,
1,5 yıllık evli, 3 aylık hamileyim. eşimin ülke standartlarında gayet iyi bir maaşı var. benim maaşım da idare eder işte. evimiz yok kirada oturuyoruz. ev alma gibi bi planımız da yoktu açıkçası yakın zamana kadar. çünkü oturmak istediğimiz evi alabilecek birikimi yapmak için kişisel harcama ve zevklerimizden ödün vermemiz gerekiyor. biz de bunu istemiyoruz. bir miktar birikimimiz var bankada. dün annem dedi ki "benim birikmiş x kadar param var, bu parayı size vereyim, kendinize bir ev alın". ama ben biraz üzüldüm. çünkü annemin o parayı yaşlılığında babamla gönlünce harcamasını istiyorum. borç olarak da değil hibe edecekmiş bize. kesinlikle olmaz dedim ama ısrar ediyor, az önce yine aradı.
(annemle babamın durumu kötü değil bu arada. babam çalışıyor, emekli maaşları, evleri, arabaları var. ama atıyorum her sene tatile gitmezler. beş ayakkabıları varken altıncı çifti almazlar.)
ne dersiniz?
Iste sikinti orada kesinlikle geri istemem ben parayi ne yapacagim diyor. Ve annemi tanirim almam diyorsa almaz. Soyleyecegim yarin istemedigimizi zaten.Bankadan çekip faizle iade edeceğinize annenize ödersiniz, bunda bu kadar strese girecek birşey yok, ayrıca o sisin anneniz size yardım etmesi çok mu mantıksız
Iste bende bu tutum yanlis olur. Sunu kabullenin ki aileler evlendirmisler hic bisey yapmak zorunda degiller. Tamam bir cocuguna verip digerine vermemesi hos degil ama zaten esiniz bunun farkindadir ve uzuntusunu yasiyordur oyle bir durumda tekrar hatirlatmak ya da iste demeye getirmek cok olmazdi bence.Evet haklisin canim..eşinin hakki yok hakklisin..ama o evde esinde oturacak.. anen ikinizede o miktari verebiliyorsa sorun yok..
Kendimden pay biciyorum durust olacam. Ornek olarak kayinvalidem kayınıma para verse ama esime vermeseydi.. durust olacagimki esime soylerdim... kayinima verdi seni neden ayiriyor diye.. kim olsa der bence..!
Yanlis oldugunu biliyorum ama insaniz sonucta niye boyle yapiyor deriz kime soracam esime sorarim tabiIste bende bu tutum yanlis olur. Sunu kabullenin ki aileler evlendirmisler hic bisey yapmak zorunda degiller. Tamam bir cocuguna verip digerine vermemesi hos degil ama zaten esiniz bunun farkindadir ve uzuntusunu yasiyordur oyle bir durumda tekrar hatirlatmak ya da iste demeye getirmek cok olmazdi bence.
merhaba hanımlar,
ne dersiniz?
Ee ama bu durumda boşanırken yarısı kocanın olacak mı?Tek çocuksam ve ailemin durumu iyise alırdım sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?