Annemin teklifini kabul etmeli miyim?

Bende kesinlikle alirim.. evladiyim sonucta durumu iyise ne olacak? Yalnizca kardeslerimin hakkina girmeyi istemem. Annem kardeslerimin arasinda esit oldugu surece.. alirim.
bekar bir kız kardeşim var ama bu konu aramızda sorun olmaz. annem bana ne yaptıysa eksiksiz ona da yapar. hem eşimin eli hem de benim elim devamlı kardeşimin üzerinde zaten.

hangi rakam bu
sizin biirkmiş mi
ailenin mi
yoksa evin değeri mi?
annemin vermek istediği. bizim birikmişimiz bir tık daha fazla. evin değeri de iste (ortada belli bir ev yok, biz oturduğumuz kiralık evden pay biçiyoruz) 700-800 arası gibi.

Bazi aileler ne kadar birikim de yapsa yasam standartlarini degistirmeyip cocuklarina gelecek hazirlarlar. Anladigim kadariyla burdaki aile de oyle.

bekar bir kız kardeşim var ama bu konu aramızda sorun olmaz. annem bana ne yaptıysa eksiksiz ona da yapar. hem eşimin eli hem de benim elim devamlı kardeşimin üzerinde zaten.
Eger anenin kardesinede aynisini kardesinede yapabilecek guca varsa kabul et! Cunki kardesin ilerde evlendiginde yeni damat adayi kardesinizin basina kalkabilir..

annemin vermek istediği. bizim birikmişimiz bir tık daha fazla. evin değeri de iste (ortada belli bir ev yok, biz oturduğumuz kiralık evden pay biçiyoruz) 700-800 arası gibi.

nerede yaşıyorsunuz?
bana rakamlar yüksek geldi. o kadar birikmişiniz varsa bence biraz kendinizden kısın biraz da krediyle ev alın. annenizde 300bin var diye tamamını almak zorunda değilsiniz.

Bizim aileyi gordum bi an. Paranin yarisini alsaniz peki? Ev icin yeterli mi? Ya da alirken soyle bir konusma yapabilirsiniz;

O parada X'inde hakki var simdi aliyorum ama hepsi hibe olmaz yarisini geri odeyelim o da kardesimin gelecegi icin dursun gibi.

Eger anenin kardesinede aynisini kardesinede yapabilecek guca varsa kabul et! Cunki kardesin ilerde evlendiginde yeni damat adayi kardesinizin basina kalkabilir..
ya benim eşimin annemin parasında ne kadar hakkı yoksa kardeşimin müstakbel eşinin de olduğunu düşünmüyorum. bu konu kardeşimle aramızda sorun olmaz. dediğim gibi annem ikimizin de hakkını eşit derecede gözetir. hatta o evin küçüğü olduğu için benden bir tık daha şanslıdır.

Bazi aileler ne kadar birikim de yapsa yasam standartlarini degistirmeyip cocuklarina gelecek hazirlarlar. Anladigim kadariyla burdaki aile de oyle.
evet tam olarak öyle maalesef. ben diyorum anne size minik bi arsa alalım üstüne minik ev yaparız. bahçesini eker biçersin. babamla ağaçların altında oturursunuz. ben bu yaştan sonra toz toprakla uğramama diye kestirip atıyor. yaşı da 52 daha :)

Evet haklisin canim..eşinin hakki yok hakklisin..ama o evde esinde oturacak.. anen ikinizede o miktari verebiliyorsa sorun yok..
Kendimden pay biciyorum durust olacam. Ornek olarak kayinvalidem kayınıma para verse ama esime vermeseydi.. durust olacagimki esime soylerdim... kayinima verdi seni neden ayiriyor diye.. kim olsa der bence..!

nerede yaşıyorsunuz?
bana rakamlar yüksek geldi. o kadar birikmişiniz varsa bence biraz kendinizden kısın biraz da krediyle ev alın. annenizde 300bin var diye tamamını almak zorunda değilsiniz.
istanbul anadolu yakası. evet muhakkak arasak çok daha ekonomik evler de buluruz ama işte klasik günümüz şımarıklığı mı desem ne desem. çocuk güvenlikli, güzel bi sitede büyüsün mantığıyla düşünüyoruz biraz.

duruma bagli,

benim ailem faize koymaz parasini mesela,
o para harcanmiyorsa bankada bos bos durur,

o durumda ben kredi cekip faiz odeyecegime, ailemin bankadaki parasini alirim,
kredi oder gibi onlarin hesaba yatiririm sonrasinda.

boylece onlari etkileyen hic bir sey olmazken, ben cok karli cikarim bu isten

Almazdım çünkü hayatları boyunca birikim yapan fedakar annelerin garantisi olsun diye hastalık olur birşey olur diye biriktirdiği parayı kullanamazdım. Tatile gitmeyi lüks bulan annemi tatile gitmesi o parayı kendi için kullanması gerektiğini biz elbette ev alırız hayat uzun derdim bu durum benim başımda geldi ben istemiyorum dedim.

Ben evlenmeden bundan 2 sene önce babam bana, evlerinde oturma fikrini sundu.. yani kiracıyı çıkartalım.. siz oturun boşuna kiraya çıkıp ta kira vermeyin çöpe atmayın o parayı dedi her ay her ay.. 1500 Lira kira ödüyoruz her ay kii aylık gelirlerimiz sizin kadar da ülke standartlarında iyi değill :) buna nazaran babamın 2 arabası, 1 taksi plakası, 3 tane evi ve yazlığı var durumları gayet iyi :) ama ona rağmen kabul etmedim.. sonucta evet babam ailem kanım canım.. ama evlendikten sonra yapmak zorunda değiller.. kiracı dan alacağın parayı bizden alacaksan tamam geçelim sonuçta elin evi gibi olmaz daha rahat ederiz dedik köpeğimizde var çünkii.. ama babam kabul etmedi para almam dedi. ozaman bende evde oturmam dedim 2 yıldır kiradayım :) hala da geçin şu eve kira vermeyin der.. ama hala da kabul etmem:) tamam her ay bana 1000tl ver senin adına biriktireyim der, benim değil.. beni düşünme kendin harca derim.. diyeceğim o ki kişilik meselesi tabi ama ben kabul etmem, etmedim de. :) Sevgiler

Biz ev alırkende araba alırken de babamdan para aldık onlar hibe etti ama biz parayı bir şekilde geri ödedik, annemin değiştirmek istediği eşyaları değiştirdik, köyde yapacakları evin masrafına dahil olduk,banam parayı direk geri almayacağı için annemin adına hesap açtık ona her ay para yatırıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…