Annemin yaptıkları ve esim

Yahu annenize neden dert oldu ki bu ev? Herkes kendi evine baksın arkadaşım. Benim evimi de b.k götürüyor annemde başak burcu titiz bi kadındır geçen geldi gördü ses bile etmedi sadece geleyim temizliği beraber yapalım bi gün ddi. Ev benim çünkü müsade etmem. Anneniz de sizin evinize bu kadar müdahale etmesin ne diye söyleniyor ki. Annem böyle yapsaydı eşim bin tane laf söylerdi ama helal olsun eşinize saygılı ve sabırlı bi adammış.

Üzülme kendi annesi bile başkalarını araya koyduğuna göre eşinin dağınıklığı zıvanadan çıkmış demek ki.Biraz kendine gelsin.

Yinede kibar adammış annene kırıcı konuşmamış.Size ne falan dememiş bu huyunu takdir ettim.

Aslında ona bu hobisi için uğraşacağı ev dışında başka bir alan lazım.Boş bir dükkan ya da depo gibi bir yer olursa o da rahat eder sizde

bence de öyle az bir dağınıklık olsaydı iki anne de uyarmazdı
acayip bir dağınıklıktan yırtılan perdeden dökülen boyalardan falan bahsediliyor
temizlik hastaları programını izleyen varsa onların evlerinin ve salonlarının olduğu gibi bir halden bahsediliyor o dağınıklığa insan yarım saat tahammül edemez bence burada sorun annenin konuşmaları değil konu sahibinin sessizliği anneme kalmadan ben cinnet geçirirdim o evde

Ben annenizi haksız bulmadım. O kötü niyetli değil ki. Eviniz temiz olsa kadına ne pis olsa kadına ne? O sizi ve çocuklarınızı düşünüyor. Çalıştığım için hafta içi ev dağınık oluyor. Ama hafta sonu toplamassam ben zaten huzurlu olamıyorum. Dağınıklık hoş bişey değil. Zaman zaman ev dağınık olabilir. Ama dağınıklık bir düzen haline gelmemeli. Ayrıca anladığım kadarıyla bu durumdan sizde oldukça rahatsızsınız. Sonuçta eşiniz o evde tek başına yaşamıyor. Ortak düzene kusura bakmasın ama uyması gerekiyor. En azından sadece bi odayı dağıtabilir. Salona eşyaları getirmek nedir? O zaman ayrı bir iş yeri açsın orada çalışsın.

Benim annem ya bu.

Anlıyorum... Sizi çok iyi anlıyorum.
Belki bu kadar keskin konuşmuyor ama temizlik olsun, çocuk yetiştirme, ev düzeni vb. acayip karışıyor, müdahale ediyor.
Üstüne bir de "Karışmam bundan sonra" diyor, yine dayanamıyor yapıyor.
Evime geldiğinde mutlaka çekmecelerim, dolaplarım değişmiş, sehpaların, komodinlerin vb. üzeri dantellerle, kanaviçelerle örtülmüş olur. Çalışma odamızdaki kolileri işaret ederek "Bunları kaldırın buradan" diye yüz küsur kez söylemiştir.
Sizin aksinize benim sorun şu ki eşimle annem bana karşı çeteleşirler genelde.

Daha dün akşam anneme bir kez daha söyledim, "Anne iyi ki bi oğlun yok, gelini delirtirdin, Rabbim korumuş" diye.
Huy canım huy, dominant karakter, değişmiyor. İyi niyetinden eminseniz, idare edeceksiniz.

Anne haklı mı? Valla evimde ne yapacağıma nasıl karıştırıp düzenleyeceğime kimsenin karışmaması lazım. Anne bile olsa.
Kaldı ki bunu yapan kaynana olsa kıyamet kopardı.
Bence anne söylemleriyle de haksız. Heleki damadına söylenmiş olması tamamen onu haksız kılıyor.

benim bir odam ardiye amanın berbat. yıkanmış çamaşırlar. kurumuş çamaşırlar. boş koliler. oğlumun kullanmadığımız beşiği, oyuncağı. hepsini birbirne geçmiş halde hayal et ayy berbat. neyse biri eve geleceği zaman ben kilitliyorum o odayı. siz de öyle yapıverin.

Burada konu konu sahibinin kayınvalidesi değilki. Burada genel olarak bu tutumun kaynana tarafından geline yapılması durumunda yapılacak yorumların, kız annesi olunca yumuşaması, kız annesinin haklı olması, kız annesinin dağınık eve karışma hakkına sahip olması gibi durumlardır.
Haaaa karışabilir mi? Ben müsade ederim ama mantık ve genel kurallar çerçevesinde kapısı ayrı olan kimse diğer eve karışamaz. Tahammül edemiyorsa gelmez olur biter.
Konu sahibinin annesi bu sözleri damadına değil de kızına söylese anlarım ama damada ve üstelikte damadın sevdiği bir hobi yüzünden almış olduğu eşyalara karşı tavrı hiç ama hiç hoş değil.
Elinizi vicdanınıza koyun, kayınvalideniz size böyle çıkışsa evi toplamaya kalkışsa ne yapardınız. Yeminle konu açsanız burada o kayınvalidenin canına okurlardı. Gerekirse bunu ispatlayacak yüzlerce mesajı alıntı yapabilirim burada.
Sehpanın üstüne dantel örttü diye kayınvalideyi sallandıran yorumlarla dolu burası.

Anlaşamadığımız yer 2 annede şikayetçi bu durumdan konu sahibide eve gelen temizlikçi bile.
Hala aynı örneği veriyorsunuz kv dem bana neden karışsın ki annem bile karışmaz evim öyle dağınık değil olsa elbet birileri birşey söylerdi gözümde canlanıyorda bir Türk atasözü geliyor aklıma heryer heryerde
hobi dediğiniz şey evin altını üstüne getirmek mi?

Helal olsun eşine baya sabırlı.Annenin o kadar karışmaya hele de o kadar laf söylemeye hiç hakkı yok.Onun evini dağıtmıyosunuzki.Orası sizin eviniz.Eğer bu mevzu herhangi bir kayınvalide gelin arasında geçseydi mutlak küslük sebebiydi.

annenız haksız bence cok karısmıs sadece bır kere soylese hadı neyse de sonuçta sızın evınız

Eşinizi opun başınıza koyun sabırlı bir insanmis kim olursa olsun asla böyle Karışmaya hakkı yok annenizi alın karşınıza konuşun eğer Eşinizin ters bi güne ne denk gelirse olaylar farklı bi boyuta taşınabilir misafir gelirse gelsin bu annenizin sorunu değil kimse annenize bişey demez biraz abartmis olayı sınırızi çizin bence annenizi ezdirmeyecem diye eşinize uzuyorsunuz

Ya bir tek o oda değil ki her taraf berbat olunca karışıyorlar evi mahvediyor esjm
Ev sizinse o odayı raf sistemleriyle güzelce bölün. Eşyaları ona göre yerleştirin. Aile ilişkileri ve iletişim olarak gidişat gayet güzel. Eşin söz dinleyecek biri demekki ne güzel.
Evet her konuda uyumlu ama bu konuda son derece inatçı yapamıyor istese de böyle bir düzeni var
işte ben de her hafta istiyorum ama evin halinden kadın sik cagirilmiyor.zar zor bir suru iş yapıp ayda çağırıyorum kadın gelene kadar yoruluyorum inanki

tamam eşiniz çok haklıda evde hepinizin evi sizin de yaşam alanınızı eşiniz kısıtlayamaz çalışma odasında naparsa yapsın ama salona kadar taşırmasın eşyalarını ,İkea nın düzenleyicilerinden edinin bence üzerlerine yazın kutularda ne var gereklilik sırasına göre düzenleyebilirsiniz ,anneniz biraz ileri gitmiş bari düzenleme işini ona verin yapsın ! Benim eşim bunun başlangıç seviyesinde valla bir kaç yıl idare ettim baktım artarak devam ediyor ,şimdi artık kendim atıyorum o kadar çok kablo var ki farketmiyor bile ,ne zaman aldığını unutmuş ,evde olduğu halde unuttuğu için yenisini faln alıyor .bilgisayarını balkona koydum diye üç gün küstü şimdi içeri aldık geri nasıl mutlu ,bunlarda böyle anacım napcan

Kadının ruhu daralmış demek ki?
Eşin de sen de artık bi düzen oturtmalısınız.Aslan yattığı yerden belli olur diye boşuna dememişler.Annen doğru söylüyor,çocukları da aynı dağınıklığa alışıtırıoyrsunuz.Çekmeceli bi şifonyer plastik kutularla kıvır zıvırları toplayabilirsiniz.Elinin altındakileri ayrı bi yere,az kullandıklarını ayrı biyere koyabilir.Misafir odasına kadar açılmanın alemi yok.Allh göstermesin hastalık ani bir şey olsa,ne yapacaksın.Ev dediğin biraz derli toplu olur.Çalışıyormuşsun sana da eziyet.

ah ev kredisi olmasa istiyor zaten eşim ama onların da kiraları var baya zorlar yani bizi

Ya sessiz değildim de artık pes ettim mi desem.yani bir yandan da çok dertliyim ne değişmez adammış valla pes değiştiremedim su huylarini

Bir tek orası mahvolsa kitlerdim biterdi ne guzel
evet ya aynı şeyden de bir suru oluyor .bu dağınıklık işte.valla su an eve gidince oraları düzenlemek var aklımda ama bakalım yapabilecek miyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…