Annemle babam boşanınca,babama kim bakıcak düşüncesi

Kardeşim ve benim yerimizde olsaydınız ne yapardınız diye sordum ama cevap vermemişsiniz
Yerinizde olsam birbirlerine zaman tanımalarını isterdim demek istedim ama dediğim gibi sizin o aşamalar çok geride kalmış.
Benim annem de bir ara babamın para konusunda bir anda yaptığı yanlış tercihlerden dolayı boşanmak istediğini alttan alttan söyledi ima etti. Babam değil kardeşim suçluydu 150bin civarı bir parayı iddiaya kaptırdı. Anneme arkamızdan iş çevirme ne yapacaksan söyle dedik. Annem üzerindeki malı mülkü satıp ev alacağını Gül gibi geçinip gideceğini söyledi. Biz de babama sahip çıkacağımızı görüşeceğimizi onun hatalı olmadığını söyledik. Tek sorun bu para işi ise kardeşim suçluydu dedik. Babam 74 yaşında her işini kendi yapar tek sorunu yalnızlık olurdu onu da çözeriz dedik. Annem 65 yaşında zaten arkadaş çevresine sahip farklı bir şehre taşınmamasını(memleketi) istedik. Annem vazgeçti şimdi bir aradalar. Babam işinde gücünde kibar ailesine bağlı bir adamdır. Annem de eli çabuk hamarat şen şakraktır. Herşey güzel şükür.
Annem yaşadıklarınızı yaşasaydı tarafsız olur annemi korurdum.

Ne güzel Allah bozmasın
Ben taraf tutmak istemiyorum ama babam biz sessiz kalınca bizi hedef alıyor
Bir tek suçlu benim,yanınıza kalmaz diyor
Annem aramızı yapmaya kalkarsanız size kızarım diyor,sessiz kalınca babam bize kızıyor
Ben ikisiyle de kötü olmak istemiyorum

Keşke benim babamda sizin babanız gibi olsaydı..

Siz sadece çocuk sahibi olmak için evlenmiş olabilirsiniz. Ama herkesin evlenirken tek amacı çocuk olmuyor. Bence evlilik olayını çok yanlış anlamışsınız. Babanız annenizle boşandıktan sonra evlendiyse, onun evlenmesine tepki vermeniz de garip zaten. Anneniz mutluluğu başkasıyla bulacağını düşünüyorsa maalesef size söz düşmez.

Ne derseniz deyin annemi başka bir adamla görmek istemiyorum
Siz sanki benim yerimde olsanız annenizi başka adamla görmek isticeksiniz
Ne işi var yaşını başını almış kadının başka adamla,ne kadar geniş düşünüyorsunuz,mutluluk kocada mı bulunuyor yoksa torun ben çocuklarda mı daha çok

Yazdığın yoruma bak!
Ben zaten şu an çok üzgünüm,biraz daha kırmadan yazsanız
Kadının özgürlüğüne kavuşması, yıllardır çektiği çileden kurtulması sizin duygu durumunuzun üzüntülü olmasından çok daha önemli bence. Biraz bakış acınızı değiştirin hayat sizin duygularınıza ibaret değil.

Erkekler sadece yemek ve camasır icin mi evlenr sence canım kadına annene yazık deil mş ben de aynı durumdayım cok mutsuzlar ve bosansalar babam hemen evlenir eminim buna annemde yazık o nabacagı blemex asıl ben kadına acırım boyle bi toplumda erkege deil bence sende anneni dusun

Siz bizim ben yaşadığımızı ne biliyorsunuz?karşıdan öyle görünüyor olabilir ama bugün ailemiz parçalandı kardeşimde patlamaları yaşadı,şu an herkes bölünmüş durumda ki ben herkese moral vermeye çalışıyorum halbu ki bugün ağlamaktan gözlerim şişti,ama bunlar ne ki değil mi?ben üzülmüşüm,ağlamışım ne ki
Bazen şuraya yorum yazmaya korkuyorum

Bakın buraya konu acmissiniz farklı bakış acılarına hazırlıklı olmanız lazım. Uzulmenizi anlıyorum kendi adınıza üzülün ama anneniz artık istemediği bir evliliği çocukları üzülmesin diye sürdürmek zorunda değil buna sevinmeniz lazım. Kardeşiniz de siz de kazık kadarsınız ailem parçalandı diye dram yapmayın, ağlayıp sinir patlaması da yasasaniz durum değişmeyecek o yüzden olaya biraz daha sakin ve geniş açıdan bakın.
32 yaşındayım bunlardan çok daha acısını ve zorlarini yaşadım keşke benim de sadece annem babam boşanmış olsaydı. ..elinizden geldiği kadar babanıza yardım edersiniz annenizi de suçlamayın sakın ,üstüne gitmeyin radikal bir karar almış mutlaka sizin kadar o da düşünmüştür .kadının kişisel kararına saygı duymanız lazım.

Kardeşim annemin ayrılmasını destekliyordu,onun sinir patlaması yaşaması ayrılmasından değil annemin bazı hareketlerinden kaynaklandı,zaten çocukluğundan beri kavga içinde
Ben sürekli ortalığı sakşnleştirmeye çalışıyorum,kendimi hazırlamıştım bu duruma anneme karıştığım da yoktu
Ama acele acele boşanmaya gitmesi hepimizi şaşırttı,annemin hiç mi suçu yok
Bir tek üzülen o değildi ki onunla birlikte kaç şudur kardeşimde ben de çok üzüldük
Boşanmadan önce daha iyiydi sanki şimdi kimse birbiriyle konuşmuyor
Ne yapıcam bilmiyorum

Bakın bütün süreci siz yonlendiremezsiniz.Hayatta ne yaparsanız yapın bazen gidişata engel olamayız. Biraz kader inancınız varsa bunu kabul etmeniz gerekir. Herşeyi kontrol etmeye ve düzeltmeye calismaktan sizi baskı ve strese sokuyor kendi sağlığınıza da zarar vereceksiniz.
Annenizin suçu olsa da bu onun evliliği belki sizin hiç bilmediğiniz şeyler yaşadı babanızla mesela evlilik içi tecavüz gibi. ..bunlar yıllar geçse de silinmez beyinden. O yüzden acele vs diye düşünmeyin herşeyi sizin yoluna sokmaniz mümkün değil biraz oluruna bırakın

Kader inancım var ve böyle olması gerekiyormuş,ben yine karışmadım

Ama herşeyin de bir usulü var,kaç aydır kardeşime anlattı anlattı,ama Kardeşim ona birler söylediği zaman kardeşimi dinlemedi gitti habersiz boşanma saati aldı

Tamam anne ama dört dörtlük değil ki,babam sakin konuşuyor annem bağırınıp duruyor
Ee bunca yıl nasıl bekledi o zaman,bir maaş için haber gelsin dedik
Bu acele ne
Bunu söyleyince biz mi suçlu oluyoruz
Yıllardır kahrını biz çekiyoruz,o kadar da konuşmaya hakkımız olsun

++++
Katılıyorum
Adam gibi baba ve koca olanlar zaten kapının önüne konmuyor
Konu sahibesinin düzgün baba, koca olamamış bir adam için bu kadar dertlenmesi garip. Kendi hatalarının bedelini ödüyorsa ödesin bırakın size ne konu sahibesi?

Valla gerçekten şu yorumlara hayret ediyorum
Ben demek size ne?hangi ara bu kadar acımasız olduk?

Babam o ya,annemle ne yaşamış olursa olsun babam yani ötesi yok ki
Ayrılık var sonuçta hoş birşey mi bu kadar nötr kalayım
İnsan bir arkadaşı boşanıyorda üzülüyor yuva dağılıyor diye,kendi aileme niye üzülmeyeyim?ne olursa olsun iyi kötü kaç sene geçti buna nötr kalamıyorum benim yapım da bu işte
O kadar gaddar olamıyorum,olabilmem için antidepresan içmem gerek herhalde

siz aile dağılıyor diye üzülmüyorsunuz malum üzüldüğünüz şey babam ne olaca kim bakacak çok bencilsiniz

yoksa anneniz o kadar çekerken buna yuva denmez

O zaman üzülmeye devam edin arkadaşım yapacak bir şey yok.
İlk zamanlar size hak vermiştim,ana-baba kavgası zordur,evlatlara arada kalıyor vs. diye ama anladığım kadarıyla kötü de olsa,zarar da verse babam kıymetli diyorsunuz.
Hani yapım bu diyorsunuz ya çok haklısınız,yapı meselesi.
Ben şahsen beni,annemi üzen,yıpratan insan için üzülemem.
Üzgünüm ama yuva kavramı da ancak sevgi ve saygıyla mümkün oluyor bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…