• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ANNEMLE BASIM DERTTE!

benim annem de böyle hep bir.kıyaslama.hep bi aşaglama evliyim.cocugum var hala ayni deismez.bekleme asla deismez annemle hemen hemen bir aydr.konusmuyoruz sebebini bile bilmiyorum ben asiymisim o bir sabah kalktm.annem benimle.konismuyo ortada bisey yokken bende biktim alttanda almiyorum anne ne yapcan

Annene yaklaşım yöntemin değiştirmezsen ilişkinizin patinajdan kurtulması mümkün görünmüyor.
En azından kısa vadede değişmesi İmkansız. Onun kemikleşmiş değişmeyen tutumuna karşı farklı
tepkiler vermelisin ki ilişkinizde fark yaratabilesin computerengineering.
Delilik; Aynı şeyi yapıp, farklı sonuçlar beklemektir. demiş Albert Einstein
Pek de doğru demiş gerçekten. Fark yaratmak istiyorsak kendimizi gözden geçirmeliyiz.
Farklı yaklaşım sergilemekten kastınız nedir. Ben böyle zamanlarda onun kızgınlığının kendi kendine geçmesini beklerim,susarım,gözüne fazla gözükmemeye çalışırım. Çünkü benim annem böyledir ne zaman barısacağımıza kendi karar verir. Başlarda kısa ve net konuşur zamanla yerini normal diyalog alır veya almaz. Öyle sarılma öpüşme merasimleri olmaz. Biraz karışık anlatırken benim bile aklım karışıyor.

benim annem de böyle hep bir.kıyaslama.hep bi aşaglama evliyim.cocugum var hala ayni deismez.bekleme asla deismez annemle hemen hemen bir aydr.konusmuyoruz sebebini bile bilmiyorum ben asiymisim o bir sabah kalktm.annem benimle.konismuyo ortada bisey yokken bende biktim alttanda almiyorum anne ne yapcan
Ama bu şekilde yaşayamam ben. Evlenemem bile annem benimle bu şekilde devam ederse. Yeni bir hayat kurma fikri bana uzak geliyor. Benim zayıf bir noktam var oda annem. Düzelmesi gerek başka yolu yok.

bak farkında mısın sende bırakamamıssın. sigara ha deyınce bırakılmıyor bunu bılıyorsun asla bunu anneme verdıgım degerle kıyaslamayın lutfen. bagımlılık baska bır sey ve onu gercekten bırakmayı ıstemedıkten sonra bırakılmıyor ve ben ıstemıyorum en azından sımdı ıstemıyorum

Yaşın daha 17, hayatındaki her şeyi değiştirebilirsin, bana kimse içme demedi, evimde yasak hiç olmadı. Ancak senin yaşında dedim ya her şey mümkün, eğer sorunu bu çözecekse denemeye değer, hatta yardım al. Beni böyle kabul et demek için çok gençsin, o annedir zararlı gördüğü şeyi değiştirmek için elinden geleni yapacaktır ki bu gün senin yaşında bir evladım olsa bende yaparım, ha belki izlediği yol yanlıştır ancak amacı doğru, anneden kötü olmaz bunu unutma ne olur, Allah yardımcın olsun

evet sırf bu yuzden onları uzmemek ıcın ani bir karar vermıyorum odamdan dısarı cıkmıyorum 3 yasındakı cocuklar gıbı sınırının gecmesını beklıyorum. Hanımefendı sıgarayı bırakmazsam benı hıc bır zaman affetmeyecek ve bende sıgarayı bırakmıycam sadece bır kere bu hayatta benım ıstedığım olsun ıstıyorum bana saygı duysun ıstıyorum.
Hayırlısı olsun mutlu olursunuz birlikte inşallah:)

geçer geçer ergenlikte olur öyle özgürüm ben havaları kimse beni anlamıyor havalı geçer biraz sabret

Farklı yaklaşım sergilemekten kastınız nedir. Ben böyle zamanlarda onun kızgınlığının kendi kendine geçmesini beklerim,susarım,gözüne fazla gözükmemeye çalışırım. Çünkü benim annem böyledir ne zaman barısacağımıza kendi karar verir. Başlarda kısa ve net konuşur zamanla yerini normal diyalog alır veya almaz. Öyle sarılma öpüşme merasimleri olmaz. Biraz karışık anlatırken benim bile aklım karışıyor.
Annen öyle davrandığı için sen böyle davranıyorsun. Sen böyle davrandığın için de annen öyle davranıyor.
İlişki kısır döngüye girmiş oluyor ve sürekli patinaj halinde kalıyor.
Karşımızdakini değiştiremeyeceğimize göre eğer biz ilişkiyi daha sağlıklı bir zemine çekme isteğinde isek değişime
kendimizden başlamalıyız.
Biz aynı olaylara aynı tepkileri vermeyi bırakmalıyız. Söylemlerimizi, ses tonumuzu, beden dilimizi değiştirmeli
göz teması kurarak kendimizi ifade etmeye çalışmalıyız.
Karşımızdakinin damarına basacak cümleler kurmaktan kesinlikle kaçınmalıyız.
Sen ile başlayan cümleler yerine ben ile başlayan cümleler kurmaya özen göstermeliyiz.
Örn. Sen şöyle yapıyorsun değil ben böyle istiyorum gibi. Tek bir cümle veya tavır anında kimyamızın değişmesine
ve öfke duvarlarımızın yıkılmasına neden olabilir. Öfke duvarı yıkıldıktan sonra da bir çağlayan gibi önüne geleni
devirir sürükler. Artık ne söylenen sözlerin ne de davranışların anlamı kalmıştır. İki taraf birbirinin canını daha fazla acıtma çabasına girmiştir. Fırtına diner, öfke geçer ama geride çatlaklar bırakmıştır. Her fırtına yeni çatlaklar demektir.
Suçlayıcı, yargılayıcı sözler işitmek hangimizin hoşuna gider canım? Öyleyse önce biz suçlayıcı yargılayıcı söylemlerden kaçınarak değişime adım atabiliriz. Biz küçük harflerle konuşmaya özen gösterirsek karşımızdakinden
bunu talep etme hakkına sahip oluruz.
İlişkilerimiz ne kadar sağlıklı olursa kendimizi o kadar iyi hissederiz. Gönlünce olması dileği ile... :KK68:

geçer geçer ergenlikte olur öyle özgürüm ben havaları kimse beni anlamıyor havalı geçer biraz sabret
Bu yaklaşımınız ne kadar da itici sizi kınıyorum ben üniversite 3. Sınıf öğrencisiyim,23 yasındayım. Ergenlikle olgunluk arasındaki farkı iyi biliyorum endişelenmeyin.

Annen öyle davrandığı için sen böyle davranıyorsun. Sen böyle davrandığın için de annen öyle davranıyor.
İlişki kısır döngüye girmiş oluyor ve sürekli patinaj halinde kalıyor.
Karşımızdakini değiştiremeyeceğimize göre eğer biz ilişkiyi daha sağlıklı bir zemine çekme isteğinde isek değişime
kendimizden başlamalıyız.
Biz aynı olaylara aynı tepkileri vermeyi bırakmalıyız. Söylemlerimizi, ses tonumuzu, beden dilimizi değiştirmeli
göz teması kurarak kendimizi ifade etmeye çalışmalıyız.
Karşımızdakinin damarına basacak cümleler kurmaktan kesinlikle kaçınmalıyız.
Sen ile başlayan cümleler yerine ben ile başlayan cümleler kurmaya özen göstermeliyiz.
Örn. Sen şöyle yapıyorsun değil ben böyle istiyorum gibi. Tek bir cümle veya tavır anında kimyamızın değişmesine
ve öfke duvarlarımızın yıkılmasına neden olabilir. Öfke duvarı yıkıldıktan sonra da bir çağlayan gibi önüne geleni
devirir sürükler. Artık ne söylenen sözlerin ne de davranışların anlamı kalmıştır. İki taraf birbirinin canını daha fazla acıtma çabasına girmiştir. Fırtına diner, öfke geçer ama geride çatlaklar bırakmıştır. Her fırtına yeni çatlaklar demektir.
Suçlayıcı, yargılayıcı sözler işitmek hangimizin hoşuna gider canım? Öyleyse önce biz suçlayıcı yargılayıcı söylemlerden kaçınarak değişime adım atabiliriz. Biz küçük harflerle konuşmaya özen gösterirsek karşımızdakinden
bunu talep etme hakkına sahip oluruz.
İlişkilerimiz ne kadar sağlıklı olursa kendimizi o kadar iyi hissederiz. Gönlünce olması dileği ile... :KK68:
Verdiğiniz tavsiyeler ve sıcak yaklaşımınız için teşekkür ederim. Çok haklısınız.

Yaşın daha 17, hayatındaki her şeyi değiştirebilirsin, bana kimse içme demedi, evimde yasak hiç olmadı. Ancak senin yaşında dedim ya her şey mümkün, eğer sorunu bu çözecekse denemeye değer, hatta yardım al. Beni böyle kabul et demek için çok gençsin, o annedir zararlı gördüğü şeyi değiştirmek için elinden geleni yapacaktır ki bu gün senin yaşında bir evladım olsa bende yaparım, ha belki izlediği yol yanlıştır ancak amacı doğru, anneden kötü olmaz bunu unutma ne olur, Allah yardımcın olsun
Zannediyorum bir çoğunuz yaşımı 17 sanıyor öncelikle şu yanlış anlaşılmayı düzeltelim. 23 yaşındayım. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

evlenip onun gözunun onunden ayrıldıgın gun hersey cok degısecek bu annenle o annen aynı olmayacak

annen başak burcu mu canım :P :D şaka bi yana annen çok mükemmeliyetçi ve bence onun da geçmişinde psikolojisine etkide bulunan bi olay var bence. annen kendi ailesinde en büyük çocuk mu mesela ? hani o ezildiyse sana da aynısını yapmaya çalışıyo dicem

benim de annemle aramda hep bi mesafe vardır.hiçbişeyimi paylaşmam, bi derdim olduğunda anlatmam.bana pek şevkat göstermez hoş gösterse de istemem.şuanda benden kaynaklanıyo aslında bu mesefa ama daha küçükken eteğine yapıştığımda iterdi beni..git başımdan diye.küçükken bi kez bile bana sarılıp öptüğünü hatırlamam.kardeşimle ilgilenirlerdi,kardeşim kadar olmasa da benimde ilgisine ihtiyacım vardı.küçüklükten alışınca hala mesafe vardır aramızda.malesef bi çözümü yok değişmez.ilerde evlenip uzak kaldığınızda özlemle değişir belki.

annen başak burcu mu canım :p :D şaka bi yana annen çok mükemmeliyetçi ve bence onun da geçmişinde psikolojisine etkide bulunan bi olay var bence. annen kendi ailesinde en büyük çocuk mu mesela ? hani o ezildiyse sana da aynısını yapmaya çalışıyo dicem
Hayır ikizler burcu. Bende öyle düşünüyorum arada ağzını arardım işte eminim sende annene cok cektırmıssındır dıye hep derdi ki biz sizin yasınızda annemıze of bıle dıyemezdık. Annem babasız buyumus bır cocuk aılenın en kucuğu.Babasını hiç görmemiş bile bundan etkilenmiş olabilir diycem fakat annem hep der ki benim abilerim babamdı zaten insan baba kavramını bilmeyince eksikliğini de hissetmiyor der. Ezilmişlik değilde belkide karasal iklim insanlarının sert karakteri onun yetişme tarzında rol oynamış olabilir. İnanın bilmiyorum

seninki biraz abartmış canım ya çok sinirli bi karakter gerçekten ya da psikolojisinde onu bu tavırlara iten sebepler var... sıkma canını

benim de annemle aramda hep bi mesafe vardır.hiçbişeyimi paylaşmam, bi derdim olduğunda anlatmam.bana pek şevkat göstermez hoş gösterse de istemem.şuanda benden kaynaklanıyo aslında bu mesefa ama daha küçükken eteğine yapıştığımda iterdi beni..git başımdan diye.küçükken bi kez bile bana sarılıp öptüğünü hatırlamam.kardeşimle ilgilenirlerdi,kardeşim kadar olmasa da benimde ilgisine ihtiyacım vardı.küçüklükten alışınca hala mesafe vardır aramızda.malesef bi çözümü yok değişmez.ilerde evlenip uzak kaldığınızda özlemle değişir belki.
Aslında biz böyle krizler yaşamadığımız da gayet eğlenceli bir aileyizdir. Babam,annem ben mesela bir masanın etrafında otururken rahatlıkla bana ilgisi olan erkeklerden veya benim hoslandığım biri varsa ondan konu açabilirim. Annemin tek hassas noktası var oda YALAN . Ben de sigara konusunda mecbur yalan soyluyorum ona. Ama dediğin gibi pek sevecen,hoşgorulu,yumusak kalpli biri değildir. Baskıcıdır.Dediğim dedik. Küçüklüğümğ hatırlamak dahi istemiyorum. Fakat annemin o zamanlara adını koyduğu şey "CAHILLIK". Bu kadar basit görüyor işte... Ben evlenmeyi kaçış olarak görmüyorum bence ekonomik hürriyeti kazanmak her seyın cozumu olabilir

seninki biraz abartmış canım ya çok sinirli bi karakter gerçekten ya da psikolojisinde onu bu tavırlara iten sebepler var... sıkma canını
Evet çok sinirli. Bazen babamı bile bıktırıyor. En çok yıpranan da kendisi aslında...

Back
X