• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ANNEMLE BASIM DERTTE!

Sigara içene kim saygı duymuştur ?artık sigara içmeyenlere saygı duyuluyor ,babam sigaradan öldü
evet sırf bu yuzden onları uzmemek ıcın ani bir karar vermıyorum odamdan dısarı cıkmıyorum 3 yasındakı cocuklar gıbı sınırının gecmesını beklıyorum. Hanımefendı sıgarayı bırakmazsam benı hıc bır zaman affetmeyecek ve bende sıgarayı bırakmıycam sadece bır kere bu hayatta benım ıstedığım olsun ıstıyorum bana saygı duysun ıstıyorum.

Sigara içene kim saygı duymuştur ?artık sigara içmeyenlere saygı duyuluyor ,babam sigaradan öldü
Şahsım adına insanları sigara içen ve içmeyen diye ayırt etmiyorum. Saygıyı hak edip etmeme buna bağlı değildir.Benim annemde babamda sıgara kullanan ınsanlar. Çok değerli bilim adamları var sıgara veya alkol bağımlısı. Insanlar alıskanlıklarına gore mı saygıyı hak eder veya etmez? ben "sıgara ıcen bana" saygı gostersın demıyorum "benım secımlerıme" saygı gostersın.Boyle yaparak hem benı hem kendını yoruyor.

hayır yazmadım,yazamadım. kapıları suratıma çarpıyor.İçimde kı kendını yavas yavas olduruyor yapamıyorum.

Dün o yüzden dedim aslında sana hemen yaz diye. Vazgeçeceğini düşündüm açıkçası.
Sinirlendikçe, vazgeçersin duygularını ona açmaktan.
Çözüm bu olacak öyle hissediyorum, yani bir anne evladının haykırışlarını duyar bir şekilde.
Hani sen diyorsun ya ben konuşamam not yazsam anneme olur mu? Belki annende konuşarak halledemiyor sorunları
ama elinde yazılı bir mektup olursa farklı olabilir, kulaklarının duymadığını gözleri okur.
Vakit kaybetme derim. Beklemeye gerek var mı sence?

Dün o yüzden dedim aslında sana hemen yaz diye. Vazgeçeceğini düşündüm açıkçası.
Sinirlendikçe, vazgeçersin duygularını ona açmaktan.
Çözüm bu olacak öyle hissediyorum, yani bir anne evladının haykırışlarını duyar bir şekilde.
Hani sen diyorsun ya ben konuşamam not yazsam anneme olur mu? Belki annende konuşarak açamıyor
ama elinde yazılı bir mektup olunca farklı olabilir, kulaklarının duymadığını gözleri okur.
Vakit kaybetme derim. Beklemeye gerek var mı sence?
Artık beklemeyi bırakın mektup yazmaya gerek var mı sence diyorum kendime? Bana belkı kızacaksınız ama annem tas kalplı bır bayan bu mektubu duygu somurusu olarak algılayacak ve ertesı gun bana yıne aynı davranacak. Daha once aynılarını yasadım.

Artık beklemeyi bırakın mektup yazmaya gerek var mı sence diyorum kendime? Bana belkı kızacaksınız ama annem tas kalplı bır bayan bu mektubu duygu somurusu olarak algılayacak ve ertesı gun bana yıne aynı davranacak. Daha once aynılarını yasadım.

Daha önce mektup yazdın mı annene?
Duygularını kağıda döktün mü?
Bak bu faydalı olacak gibime geliyor.
Denemekten korkma.
En fazla annen yine aynı şekilde davranır sana, fazlası olmaz yani.
Yazmazsan nasıl düzelecek? İletişim olmazsa nasıl anlaşacaksınız?
Sen başlat hadi şu iletişimi. Eğer ters tepki verirse de hiç bir şey deme.
Gel buraya ozaman yine konuşuruz ;)

Öncelikle annenin psikolojik sorunları oldugunu düşünmüyorum.Neden dersen sadece sana karşı böyle,diger kardeşlerine normal davranıyormuş.
Temizliği çok fazla taktıgından dolayı demekkı hergun yapmasa içi rahat etmıyor ve haliyle seninde yapmanı bekler.Şimdi diyeceksinki yapınca da surat yapıyor.Ozaman bir gün sende o hiçbirşey demeden bütün evi temizle bu vesileyle kalbine girersin diye düşünüyorum çünkü hassas noktası o.
Ve sakın pes etme evet hatalı köpek demesi,ayrımcılık yapması bunlar bir evladı özelliklede bir kızı kalbinden vurur.AMa yarın geç karşısına gururunu ez ilk önce bunu kendi içinde bastır hazır ol ve öyle çık tabiki.
Evet sigara içitim hatalarım oldu özür dilerim de ve git.Uzatma uzatırsan duygu sömürüsü yaptıgını düşünür.Baktın bagırıyor tersliyor dinleme hemen orayı terket.Bundan sonra da ne derse desin sakın cevap verme içinden sus sakın konusma doye telkınler ver cevap verdiğin an herşey başa döner yoksa.Bir süre böyle dene ama hıc cevap vermek yok.Sonuc yıne aynıysa Allah yardımcın olsun yınede canını sıkma herşeyin bir çaresi vardır.Dert etme dua et

Daha önce mektup yazdın mı annene?
Duygularını kağıda döktün mü?
Bak bu faydalı olacak gibime geliyor.
Denemekten korkma.
En fazla annen yine aynı şekilde davranır sana, fazlası olmaz yani.
Yazmazsan nasıl düzelecek? İletişim olmazsa nasıl anlaşacaksınız?
Sen başlat hadi şu iletişimi. Eğer ters tepki verirse de hiç bir şey deme.
Gel buraya ozaman yine konuşuruz :KK66:
Evet özür diledim ilkinde yanına cağırdı gozlerı dolmustu bır daha ıcmeyeceğım dedım, soz mu dedı, soz dedım affettı. 2. seferınde bıraz sıtemkar bır not yazdım ıyıce uzaklastı benden. sımdı ne olacağını kestıremıyorum ve ona tutamayacağım sozler vermekten yoruldum. boyle bır temınatta veremem artık anlıycağınız sucumu hafıfletıcı nedenlerım yok ve ben korkuyorum. neden korkuorum bılıyor musunuz. Ben aslında annemın kopyasıyım. Sevgımı ve duygularımı dısa asla yansıtmam cunku bunu yaparsam eksilecekmişim gibime gelıyor duvarlarımı ındırmek ıstemıyorum belkı de kırılmaktan korkuyorum. Eger annem bana ağır bır laf ederse goz yaslarıma hakım olamıycam ve ben ağlamaktan korkuyorum.

Öncelikle annenin psikolojik sorunları oldugunu düşünmüyorum.Neden dersen sadece sana karşı böyle,diger kardeşlerine normal davranıyormuş.
Temizliği çok fazla taktıgından dolayı demekkı hergun yapmasa içi rahat etmıyor ve haliyle seninde yapmanı bekler.Şimdi diyeceksinki yapınca da surat yapıyor.Ozaman bir gün sende o hiçbirşey demeden bütün evi temizle bu vesileyle kalbine girersin diye düşünüyorum çünkü hassas noktası o.
Ve sakın pes etme evet hatalı köpek demesi,ayrımcılık yapması bunlar bir evladı özelliklede bir kızı kalbinden vurur.AMa yarın geç karşısına gururunu ez ilk önce bunu kendi içinde bastır hazır ol ve öyle çık tabiki.
Evet sigara içitim hatalarım oldu özür dilerim de ve git.Uzatma uzatırsan duygu sömürüsü yaptıgını düşünür.Baktın bagırıyor tersliyor dinleme hemen orayı terket.Bundan sonra da ne derse desin sakın cevap verme içinden sus sakın konusma doye telkınler ver cevap verdiğin an herşey başa döner yoksa.Bir süre böyle dene ama hıc cevap vermek yok.Sonuc yıne aynıysa Allah yardımcın olsun yınede canını sıkma herşeyin bir çaresi vardır.Dert etme dua et
Kardeslerıme de cok bağırır çağırır aslında genel olarak sert mızaclıdır.Babamla da pek arası ıyı değildir hep eleştirir.Bazen babamın olmeyı dıledığını dusunuyorum ıcınden.Konu temızlık olsa onceden de dedığım gıbı cam,pencere,duvar hıc fark etmez. Sucumu kabul etmem de bır sey değıstırmeyecek benım sıgarayı bırakmaktan baska carem yok fakat bunu bır daha yapmayacağım.Sebebıne gelınce de dedığım gıbı buna ben karar vermelıyım aılem değil. Sanırım o dedığınız konusmayı yapamayacağım cunku cok doluyum ağlamak ıstemıyorum annemın gozlerı onunde. gucsuzluğumu gostermek ıstemıyorum.

Ama kardesm sende hiç bir çözüme yanaşmıyorsun.Peki ne yapmamız lazım bu durumda biizm ?

Evet özür diledim ilkinde yanına cağırdı gozlerı dolmustu bır daha ıcmeyeceğım dedım, soz mu dedı, soz dedım affettı. 2. seferınde bıraz sıtemkar bır not yazdım ıyıce uzaklastı benden. sımdı ne olacağını kestıremıyorum ve ona tutamayacağım sozler vermekten yoruldum. boyle bır temınatta veremem artık anlıycağınız sucumu hafıfletıcı nedenlerım yok ve ben korkuyorum. neden korkuorum bılıyor musunuz. Ben aslında annemın kopyasıyım. Sevgımı ve duygularımı dısa asla yansıtmam cunku bunu yaparsam eksilecekmişim gibime gelıyor duvarlarımı ındırmek ıstemıyorum belkı de kırılmaktan korkuyorum. Eger annem bana ağır bır laf ederse goz yaslarıma hakım olamıycam ve ben ağlamaktan korkuyorum.

Ağlarsan da herşey olumlu yönde değişebilir. Ağladığında kötü bir şey olmaz.
Annen dayanamaz sana. Acıtasyon yap demiyorum ama duygulanır ağlarsan da kötü bir şey olmaz.
Duygularını sakladıkça daha çok üzülürsün. Nasıl içine atabiliyorsun, taş olsa çatlar.
Hem bak annende aslında duygusal biriymiş. Gözleri dolmuş kadının senle konuşurken.
Sigara konusunda ona söz verme zaten. Sen sadece neden sana bu şekilde davrandığını sor devamlı.
Ondan şevkat beklediğini söyle.
Hani geçen gün sıraladım ya sana. O gibi şeyler işte.
Bak canım benim, herşey iletşimsizlikten oluyor. Kavgalar, küslükler, dargınlıklar, ayrılıklar vs. vs.
Konuşmazsan, duygularını ifad etmezsen (bağırmadan), ağlamazsan ağlamak istediğinde ozaman anlaşılamazsın.
Şimdi elinde imkan varken annenle aranı düzeltmeye çalış. Hep şunu söylerim, her insana yarın ölecekmiş gibi davranmak lazım diye. Ozaman kimseye kötü olamazsın, uzak duramazsın, sevip sarmak istersin karşındakini.
Bir nevi kıymet bilme olayı.
Yık duvarlarını. Sen insansın, ağlarsın,gülersin, yemek yersin, müzik dinlersin. Korkma.Ağlamaktan korkma.

Kardeslerıme de cok bağırır çağırır aslında genel olarak sert mızaclıdır.Babamla da pek arası ıyı değildir hep eleştirir.Bazen babamın olmeyı dıledığını dusunuyorum ıcınden.Konu temızlık olsa onceden de dedığım gıbı cam,pencere,duvar hıc fark etmez. Sucumu kabul etmem de bır sey değıstırmeyecek benım sıgarayı bırakmaktan baska carem yok fakat bunu bır daha yapmayacağım.Sebebıne gelınce de dedığım gıbı buna ben karar vermelıyım aılem değil. Sanırım o dedığınız konusmayı yapamayacağım cunku cok doluyum ağlamak ıstemıyorum annemın gozlerı onunde. gucsuzluğumu gostermek ıstemıyorum.
Ayrıca o senin annen güçsüzlüğümü göstermek istemiyrum demek ne demek. Arkadaşın yada düşmanın degıl ki görsün ne olacak yani.Sen konuşmasanda zaten sana aynı şekilde davranıyor.En azından bir kaç kelime et sonra baktın hala aynı durma orda .Sana dinle demiyorum ki aglama da kendine hakım ol.Baska turlu çözümü yok.Aynı evdesiniz konuşmadan nasıl hallolucak bu iş.

Ama kardesm sende hiç bir çözüme yanaşmıyorsun.Peki ne yapmamız lazım bu durumda biizm ?
Ben sadece annemın normal mı değil mı olduğunu merak etmıstım tepkılerden anladığım kadarıyla değilmiş. artık kendımı suclamayı bırakıcam hepsi bu. annemı artık umursamıycam. kendıme bulduğum cozum bu.

Ağlarsan da herşey olumlu yönde değişebilir.
Annen dayanamaz size. Acıtasyon yap demiyorum ama duygulanır ağlarsan da kötü bir şey olmaz.
Duygularını sakladıkça daha çok üzülürsün. Nasıl içine atabiliyorsun, taş olsa çatlar.
Hem bak annende aslında duygusal biriymiş. Gözleri dolmuş kadının senle konuşurken.
Sigara konusunda ona söz verme zaten. Sen sadece neden sana bu şekilde davrandığını sor devamlı.
Ondan şevkat beklediğini söyle.
Hani geçen gün sıraladım ya sana. O gibi şeyler işte.
Bak canım benim, herşey iletşimsizlikten oluyor. Kavgalar, küslükler, dargınlıklar, ayrılıklar vs. vs.
Konuşmazsan, duygularını ifad etmezsen (bağırmadan), ağlamazsan ağlamak istediğinde ozaman anlaşılamazsın.
Şimdi elinde imkan varken annenle aranı düzeltmeye çalış. Hem bir şey söylerim, her insana yarın ölecekmiş gibi davranmak lazım diye. Ozaman kimseye kötü olamazsın, uzak duramazsın, sevip sarmak istersin karşındakini.
Bir nevi kıymet bilme olayı.
Yık duvarlarını. Sen insansın, ağlarsın,gülersin, yemek yersin, müzik dinlersin. Korkma.Ağlamaktan korkma.
Bence onun da bıraz zamana ıhtıyacı var . Sizi özellikle bilgilendiricem gelişemelerden.Bana çok yapıcı yaklaştınız gerçekten umursadınız tesekkur edıyorum bır baskası olsa "aman ya senle mı ugrasıcam her seye bahanen var" derdı. ama sız sabırla benı dınledınız gercekten cok tesekkur edıyorum. her an dusunuyorum merak etmeyın cesaretımı toplamaya calısıyorum sımdılık.

Ayrıca o senin annen güçsüzlüğümü göstermek istemiyrum demek ne demek. Arkadaşın yada düşmanın degıl ki görsün ne olacak yani.Sen konuşmasanda zaten sana aynı şekilde davranıyor.En azından bir kaç kelime et sonra baktın hala aynı durma orda .Sana dinle demiyorum ki aglama da kendine hakım ol.Baska turlu çözümü yok.Aynı evdesiniz konuşmadan nasıl hallolucak bu iş.
Ikı gun sonra son sınavım var o gune kadar beklemek ıstıyorum benımle kotu bır konusma yaparsa toparlanamıycam muhtemelen. 3 gun sonra yapıcam bu konusmayı fakat yuzyuze deığil yazarak...

İnsan en çok sevdiğine kırılır ya haklısınız incinmekte, yaşadıklarınızı da çok iyi anlıyorum.
Sadece şunu kendinize hep hatırlatın, bir gün birisi sizin kalbinizi kırsa, canınızı acıtsa, en çok canı acıyacak olan annenizdir, en çok yanınızda olacak olan anneniz olacaktır. Sevgisinden bu şekilde emin olmazsınız umarım ama yine de aklınızın bir kenarında tutun. Bu dünyada iyiliğinizi en çok isteyen yine de her zaman odur...

Bence onun da bıraz zamana ıhtıyacı var . Sizi özellikle bilgilendiricem gelişemelerden.Bana çok yapıcı yaklaştınız gerçekten umursadınız tesekkur edıyorum bır baskası olsa "aman ya senle mı ugrasıcam her seye bahanen var" derdı. ama sız sabırla benı dınledınız gercekten cok tesekkur edıyorum. her an dusunuyorum merak etmeyın cesaretımı toplamaya calısıyorum sımdılık.

Rica ederim. İnşallah faydam dokunur, burdaki herkesin faydası dokunur.
Sınavın varmış, onu atlat ondan sonra bu konuyu halledeceğine eminim.
Sen çok aklı başında bir kızsın, yazdıklarından anlaşılıyor. Bence bu konunun üstesinden de gelirsin, annen ile ortak bir çalışma yaparak tabi ;).

Tamam canım inş iyi sonuçlar alırsın.sitem etme ama bak bu sefer :KK39:

İnsan en çok sevdiğine kırılır ya haklısınız incinmekte, yaşadıklarınızı da çok iyi anlıyorum.
Sadece şunu kendinize hep hatırlatın, bir gün birisi sizin kalbinizi kırsa, canınızı acıtsa, en çok canı acıyacak olan annenizdir, en çok yanınızda olacak olan anneniz olacaktır. Sevgisinden bu şekilde emin olmazsınız umarım ama yine de aklınızın bir kenarında tutun. Bu dünyada iyiliğinizi en çok isteyen yine de her zaman odur...
Maalesef bunun da farkındayım.Çok ironik bir durum. Hem en çok acıtan kendisi hem en çok seven de kendisi.Böyle olmamalı ben gri'yi sevmem bir insan ya siyah ya beyaz olmalı ya annem benı hic dusunmeden hayatı zehretmeli ya da annem sadece benı dusunerek bu hayatı bana yasanılır kılmalı. boylesı trajı komık oluyor

Rica ederim. İnşallah faydam dokunur, burdaki herkesin faydası dokunur.
Sınavın varmış, onu atlat ondan sonra bu konuyu halledeceğine eminim.
Sen çok aklı başında bir kızsın, yazdıklarından anlaşılıyor. Bence bu konunun üstesinden de gelirsin, annen ile ortak bir çalışma yaparak tabi :KK66:.
Çok teşekkür ederim.

ben asla konuşmak istemiyorum beni tersliycek utandırıp aşağılıycak belki dinlemeyecek bile ve asla vazgeçmeyecek tavırlarından yaşadım bunu biliyorum evet hayatta
Annene yaklaşım yöntemin değiştirmezsen ilişkinizin patinajdan kurtulması mümkün görünmüyor.
En azından kısa vadede değişmesi İmkansız. Onun kemikleşmiş değişmeyen tutumuna karşı farklı
tepkiler vermelisin ki ilişkinizde fark yaratabilesin computerengineering.
Delilik; Aynı şeyi yapıp, farklı sonuçlar beklemektir. demiş Albert Einstein
Pek de doğru demiş gerçekten. Fark yaratmak istiyorsak kendimizi gözden geçirmeliyiz.

Back
X