• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annen mi ben mi ??

Surekli hasta degilsiniz demissiniz de, 5i cocuk 9 kisinin akrabalari bile olmayan saglikli birinin evinde kalmalari cok mu normal?

Kiz tarafiymis gelenler.

Yani eve yabanci 5 cocuk, 4 de yetiskin girecek 2 gece icin.

Bana gore rezalet.

Yani 5 cocuk, 5 adet. Anneleri babalari ile sirf giyinmelerini, tuvalete gitmelerini dusunmek bile kabus.

Bunun misafirle alakasi yok bildiginiz istila bu. Hem de hic tanimadiklari insanlar.

Soyle seyleri normallestirmeyin. Konu sahibi, boyle bir seyi kabul ederseniz zeka sorununuz vardir veya eziliyorsunuzdur bana gore.
Insallah kimseye ihtiyacınız olmaz bu hayatta. o kadar abarttiniz ki mazallah size yardim eden herkes kendini ezdirmis olur!

İyi de bu düğün yani alaleade bir gün değil. Kaynananızla ne yaşarsanız yaşayın bunu millete yansıtmanıza gerek yok ki. Eşinizin hatırı için yapmanız lazım. Sonuçta siz yedirip içirmeyeceksiniz herşey kayınvalidenizde olacak sizde sadece yatacaklar ne var ki bunda. Eşinizde yardımcı olur. Bence çok ayıp etmişsiniz. sapla samanı ayırmak lazım bu özel bir durum. Eşim demeden daha ben derdim misafirler bizde de kalabilir diye insanlar sizi ayıplayacak bir kere.

Ayrıca kaynanana yakın olan sensin neden başka yere gitsinler? Kayınvalidenizin apartmanında oturduğunuza göre evde onlarındır büyük ihtimal ama onların evinde otururken iyi ama düğün zamanı ben misafir ağırlama zora gelemem demek ne demek. Ne yüzle düğüne gideceksiniz misafir gibi mi gideceksiniz ne olursa olsun aranızdaki sorunlar böyle günlerde unutulmalı yardımcı olmalı millete karşı. Eşiniz annenizle anlaşamasa ya annen ya da ben dese naparsınız.

Kadın sizden normal zaman için değil düğün için istiyor ve böyle zamanda ya annen ya ben diyebiliyorsunuz ve eşinizin de mutluluğu size bir şey ifade etmiyor demek ki ben olsam annem derdim. Hem onu evinde otur hem ya annen ya ben de. O zaman çıkın evden.

kayınbiraderin ve nişanlısıyla aran iyiyse kv boşver onların hatırına kabul edebilirsin..ama yok onlarda haketmiyorsa kendini yorma..sana ya da bebeğine birşey olsa ne olacak..bir de tanımadığın insanlar ben olsam rahatsız olurdum evime yabancı insanların gelmesinden..dediğiniz gibi yapsan da kötü gelinsin yapmasanda..hiç olmazsa kendini yorduğunla kalma..

Herkeste hemen saldırmış konu sahibine
Yahu kadının ne çektiğini biliyormusunuz kv deyle neler yaşadığını belliki bunları yapsa bile yene yaranamicak ayrıca kadın hamile illa hasta mı olması lazım bunu kadına teklif eden de hiç suç yok değilmi sen gelinin kapısını açma nasılsın diye sorma bir tabak çorba yapma işin düşünce koşa koşa git yok öyle bir şey evet kocasına seçenek sunması saçma olmuş onda haksız ama koca da anasına diyememiş benim karım hamile kaldıkı kaç tane daha ev varmış üstelik ben olsam asla kabul etmezdim şu şartlarda üstelik birde teşekkür görmicem oldu

Insallah kimseye ihtiyacınız olmaz bu hayatta. o kadar abarttiniz ki mazallah size yardim eden herkes kendini ezdirmis olur!

Ne yardimi?

Ben asalak olmadigim icin zaten baska bir sehire gidiyor isem orada kalacak yer ayarlarim.

Diyelim dugun adetlerinin boyle oldugu bir cevredeyim, yakin akrabam da zorladi onda kalirim en fazla 2 kisi.

Asla ve asla tanimadigim insanin evinde kalmam, tanimadigi insanin evinde ordu seklinde 5 cocukla kalacak insani da kinarim.

Herkese de biraz gorgu diliyorum.

Insanlar da ovunerek yazmis 35 haftalik hamileyken yedi kat yabanciyi agirladim coluk cocuk diye. Bu rezilligin nesiyle ovunuluyor ise.

Yaşadığım şartlarda eminim yasamazsiniz bile .

3 ay yattım kimse kapımı çalmadı hamileliğin ilk zamanların da düşük riski vardı çünkü . ne kv ne eltiler ne akrabalar .

Şimdi ihtiyaçları var diye kimseye bakamam

Eminim kv yemekleri de üstüme atar onlar gelince .
valla dediğin gibi sen o 3 aylık düşük tehliken varken yatarken kapını çalmadıysa, şimdi de yatırsın nereye yatıracaksa misafirlerini. benim de canım görümcemle 2 sokak var aramızda, doğumum yaklaştı 3 hafta hasta yattım bi gün bile aramadı bi şeye ihtiyacın var mı yok mu napıyosun nasılsın diye. ben de şimdi onu aramam, kim nasıl davranırsa alır karşılığını iyiyse iyi kötüyse kötü. kimse kimsenin hizmetçisi değil hele ki hamile haliyle

Kısa ve öz . .

Kv ile aram çok iyi değil hatta hiç iyi değil neyse bu hafta esim biraderi evleniyor düğün var yani ..

Gelin başka bir şehirden geliyor ve gelirken çok fazla kişi gelecekmiş .
Ben kv ile altli üstlü oturuyorum ve geçen gün laf arasında yarısyarışı aşağıda kalsın (bnm ev yani ) yarısı yukarda . .

Ben kimseye bakamam bu halimle dedim kaldiki 3 eltiyiz onlardada kalabilirler yani . ben hamileyim kendimi yoramam valla yorsam bile kv görmeyeceği için yapmam .

Eşime söylemiş nerde yatıcak bu millet diye esimle tartışmışlar biraz . esim akşam suratı asikti noldu diyince anlattı .
2 gün 2 çift 2 kadın 2 erkek 5 çocuk bizde kalsin dedi ben kabul etmedim tabi hamileyim nasıl kaldırıp koyim o kadar insanı dedim .

Annem öyle sen böyle kafayı yicem Aranız da diye söylendi .

Bende sinirlendim ya annen ya ben dedim onun bana acıması yok zaten dedim .

Hiç bisi demeden çıktı odadan gece geç geldi hemen yatağa girdi uyudu sabah giderken öpmedi beni .

Sizin eşiniz böyle durumlarda kimi secer .

Annesini mi eşini mi ???
eski eşim annesini seçti
sanırım yuzde 90 ı da annesını secer

Ne yardimi?

Ben asalak olmadigim icin zaten baska bir sehire gidiyor isem orada kalacak yer ayarlarim.

Diyelim dugun adetlerinin boyle oldugu bir cevredeyim, yakin akrabam da zorladi onda kalirim en fazla 2 kisi.

Asla ve asla tanimadigim insanin evinde kalmam, tanimadigi insanin evinde ordu seklinde 5 cocukla kalacak insani da kinarim.

Insanlar da ovunerek yazmis 35 haftalik hamileyken yedi kat yabanciyi agirladim coluk cocuk diye. Bu rezilligin nesiyle ovunuluyor ise.
çok yerinde bir yorum tebrikler.....
insanlara biraz görgü daveti ben de diliyorum.

Kısa ve öz . .

Kv ile aram çok iyi değil hatta hiç iyi değil neyse bu hafta esim biraderi evleniyor düğün var yani ..

Gelin başka bir şehirden geliyor ve gelirken çok fazla kişi gelecekmiş .
Ben kv ile altli üstlü oturuyorum ve geçen gün laf arasında yarısyarışı aşağıda kalsın (bnm ev yani ) yarısı yukarda . .

Ben kimseye bakamam bu halimle dedim kaldiki 3 eltiyiz onlardada kalabilirler yani . ben hamileyim kendimi yoramam valla yorsam bile kv görmeyeceği için yapmam .

Eşime söylemiş nerde yatıcak bu millet diye esimle tartışmışlar biraz . esim akşam suratı asikti noldu diyince anlattı .
2 gün 2 çift 2 kadın 2 erkek 5 çocuk bizde kalsin dedi ben kabul etmedim tabi hamileyim nasıl kaldırıp koyim o kadar insanı dedim .

Annem öyle sen böyle kafayı yicem Aranız da diye söylendi .

Bende sinirlendim ya annen ya ben dedim onun bana acıması yok zaten dedim .

Hiç bisi demeden çıktı odadan gece geç geldi hemen yatağa girdi uyudu sabah giderken öpmedi beni .

Sizin eşiniz böyle durumlarda kimi secer .

Annesini mi eşini mi ???
yaaa Allah askına ya annen ya ben denirmi hiç bir insana bu dam ne yapsın yazıktır yapmayın
ya bu bir düğün ömründe ilk olucak zaten ne var yani 2 kadın 2 erkek 5 cocuk agırlamakta
siz kendinizi yormayın hamileysenzde
eşiniz yatagı yorganı acar serer
diğer bayanlarda yardım eder yemege vss...
cok ayıp bence yaptıgınz kaynınız için yapın bari eşinz için yapın
eşinizi niye ele güne rezil ediyorsunuz

Eşinizi arada bırakmadan sorunu halledebilirsiniz, adamın suçu ne ki? Neden böyle bir seçim yapsın?

O kadar uzak düğünlere gittik, hiç tavşanın suyunun suyunda kalmadık, bu da aşırı saçma bir durum. Tutup otelde kalsınlar. Ben yabancıları istemem evimde ya, hiç tanımadığım etmediğim insanların evimde ne işi var? Ne konuşurum, ne yemek yaparım nereden bileceğim, ne alaka yani? Ben de gidip yabancı bir yerde kalmam, çok çok çok zor durum olacak ancak öyle. Ya günü birlik giderim ya da otel ayarlarım. Kahvaltısı, yemeği, işi gücü derken ben bir dolu masraf yapacağım sırf onlar otel parası vermesin diye, saçmalık resmen. Benim düğünümde kendi teyzelerim bile yük olmamak için kalmadı bizde ısrarımıza rağmen, eltinin sülalesini kimdir?

Ne yardimi?

:KK9::KK52:

Ne yardimi?

kesinlikle katılıyorum. elalemin evinde ne işleri var kadın karnı burnunda? oteller ne güne duruyor? saçma geleneklerimizden biri.

Ne yardimi?

pardonda bunun asalaklıkla ne alakası var
gelen kişiler yeni akrabalar
siz nasıl bir kişilksinz insan insanı sever agırlar misavir eder
siz hangi dünyada yasıyosunz

pardonda bunun asalaklıkla ne alakası var
gelen kişiler yeni akrabalar
siz nasıl bir kişilksinz insan insanı sever agırlar misavir eder
siz hangi dünyada yasıyosunz

Ben insanlarin tanidiklari ve sevdikleri insanlara, binbir davetle misafir olduklari dunyada yasiyorum.

Baska sehire gidenin konaklamayi da kendisinin dusundugu bir dunya.

Tanimadigi insanin evinde kalan insanlarin olmadigi bir dunya.

Size de tavsiye ederim.

benim evim en mahrem alanim ve kesinlikle herseyinde soz sahibi olmak isterim ,olmayinca da cingari cikaririm,tabii ki de kabul etmeyin,zaten kaynana yine aptalligini gosterip size sormamis ogluna sormus,oglanin evi ya:).kaldi ki size sorsa da kabul etmeniz sacmalik eger istemiyorsaniz gelecek insanlari.parasi pulu olmayan dugun yapmasin bir zahmet,misafirini yatiracak yer ayarlayamayan yapmasin.sizin de en buyuk hataniz o mu ben mi sorusu onun disinda gayet haklisiniz

Ne yardimi?

+1 kesinlikle sizinle aynı düşünüyorum ve etrafımdaki insanlarda çok şükür benim gibi. Eşimin ailesi bu şekilde değil ama böyle konularda benden çekinirler neyseki.

Ne yardimi?

Estağfurullah ne salağı!

Bence buradaki kadınlar riskli gebelik yaşayıp
sürekli istirahat etmesi gereken gebe görmemiş gibi yorumlar yapıyor.
Yataktan kalkmış olabilir
ama bu kadın için risk her zaman var sonuçta.
Eğilip doğrulurken bile dikkatli olması gerekiyor.

Sadece yatsınlar ne var bunda ne kadar gerçekçi ki.
Teklif bile edilmemesi lazım.
Kimsenin de aaa gelini var bizi eltiye gönderdi
diye düşünecek kadar art niyetli olmaması.
Hiç bir şey bebeğinden daha önemli yada kıymetli değil.

Bırakın takdir edilmeyi, insan sevgisini falan..
Önce can sonra canan.

Back
X