Annesi aradı

Irmik iste diyorum ya hepimiz birbirimizden farkli yaratilmisiz. Ayni karakterde, ayni kafa yapisinda degiliz. Ben boyle bir adami yarim saatte cozmustum bilemedin 1 gunde notunu vermistim. Ondan farkli olsaydim oyle bir adami sevmek icin zamanim olmazdi ama sen baglanmissin ve sevmissin. Mesela bana hic bir sevgilim maddi destek cikmadi. Hos cok sukur buna ihtiyacim yoktu ama olsaydi asla bunu kabul etmezdim. Yani benim gozumu boyle seylerle boyayamazdi. Hadi hic taniyamadin diyelim ilk kez kiyafetine mudahale ettiginde hop ne oluyoruz ya orada bir duracaksin demek yerine idare ederim diye dusunduysen bu is olur cok ciddiyim.

Bu da çok doğru.
Eşim mesela rahat bir insandır. Kıskançlığa gelemez, kendi de kıskançlık etmez.
Ama eşim gibi biriyle tanışsalar mesela ne irmik mutlu olurdu ne o adam. Bir kere akşam geç saatte kapısına bırakma, erkeklerle gitme ben götüreyim gibi irmik için cazip olan teklifleri alamazdı. Kıskanmayacağı için sevildiğini de hissedemezdi.
Eşim haftada iki gece nöbetçi olur. Bir kere denk geldi annem bende kaldı bende annem bendeyken bekar bir kaç arkadaşımla meyhaneye gittim mesela. Planı yapıp çıkmak üzereyken eşim aradı arkadaşlarla çıkıyorum dedim. Ha ok dönünce yaz bana dedi. O kadar. Aramadı bile döndün mü dönecek misin kaçta dönersin diye.
Bana bu saygı gibi geliyor ama kıskanılmak isteyen, sahiplenilmek(!) isteyen kadına bu mesela rezalet bir şey.
İrmik başta böyle bir ilişkide mutlu olamaz.
Gerçi en başta o adam nöbetçi olsa ya annesini başına getirir tada git annemde kal der. Çünkü yalnız kalmasından huylanır, rahatsız olur. Mesela ben bu kadar güvensiz biriyle yapamazdım.
Neticede farklı ilişki beklentileri var.

evet bence eşiniz baya bi rahat bi insan. açıkçası şaşırdım kapıdan çıkarken tesadüfen arayıp dışarı çıktığınızı öğrenmesine. siz hiç mi gün içinde falan konuşmadınız da yada siz haber verme ihtiyacı hissetmed,niz mi plan yapınca. bu kadarı mesela benim içinde uygun değil mesela dönünce yaz bana demiş okey ama neyle döneceksin kaç gibi dönersin diye merak etmemesi yada döndüğünüzde döndün mü diye sormaması eğer siz yazmadıysanız. Belki sabaha kadar dönmediniz belki gece dönerken asılan oldu başınıza birşey geldi, taksiyle dönseniz bile takside neler yaşadıklarını duyuyoruz. Yani bu evet bence fazla merak edilmek önemsenmek isterim. Ancak sizin dediğiniz gibi eski erkek arkadaşımla birebir aynı kafada değilim. yani bana baskı yapmamalı b,ir yere gidiceksem haber veririm tamam demeli bana tutupda ne işin var ne gerek var gitme vs denmemeli onunla tartışıtken gideceğim yere hevesim kalmıyor yada arkadaşlarımla oturuken sürekli hadi ne zaman kalkacaksın diyerek beni boğmamalı kalkacağım zamanı bilirim. o sadecede mesela yarım saate kalkacaksam haber veririm gelip alır. falan yani böyle olsun idtiyorum ortası yokmu bunun beni önemsesin ilgilensin ama saygı duysun bunaltmasın. çünkü başta izin verip gittiğim yerde elli kere hadi kalk geç oldu ne zaman kalkıyorsun dedikçe gittiğinin anlamıda olmuyor. diken üstünde oturacaksam hiç gitmeyim. gittiğim yerde ne giyeceğimi ben seçeyim falan. ne giyecen ne yedin ne içtin. dememeli.

Beni önemsiyor tabii ki 10 yıldır beraberiz ve bir çocuğumuz var sizce aksi mümkün mü? Sadece benim bir yetişkin olarak kendimi koruyabileceğimi biliyor. Asılan olursa ben çözerim ondan önce de çözerdim. Çözemezsem de kolluk güçleri yada çevre esnaftan yardım isterim. Kendim çözerim. Yanındaysa bana deste olur elbette ama 60 km ötede ve görevliyken de ondan medet ummam kendi başımın çaresine bakarım. O da benim o uzaktayken kendi başımın çaresine bakacak güçte olduğunu bilir. Çocuk mu hasta oldu gece acile taksi
Çağırır kendim giderim. Korkmam. O da benim bu yanıma saygı duyuyor.
Gün içinde aralarda müsait zamanlarda sık sık arıyoruz soruyoruz birbirimizi. Ama akşam sekizde hadi çıkalım diyip 8.30da evden çıkarken de elbette o arada arayıp hesap vermedim. Yolda yürürken ararım rahat konuşurum diyordum, o aradı. Sadece her planımı haber vermem. Araştığımızda da tabiiki söylerim nereye gittiğimi, saklamıyoruz, yalan yok aramızda ama zırt pırt birbirimize icazet vermeyiz aramızda bir güven var. Ben de bu güven bağını seviyorum mesela.
Beni kimseden kıskanmaması hoşuma gidiyor çünkü bana güveniyor. Ben de ona güveniyorum. Bundan daha güzel bir ilişki şekli olabilir mi? Açık, birisine dürüst, kıskançlık gibi duygularla araya kavga gürültü sokmayan güvene dayalı.

KahveCekirdegi7 peki neden baska kimi bulacagim ki yaa diyordun? Neden baskasi ile olursam herkes onu aldattigimi dusunur diyordun? Sayfalarca bu konuda ve baska konuda bu adamin yaptiklarini savundun. Simdi gelmis sizin dediginiz gibi erkek arkadasimla birebir ayni kafada degilim diyorsun. Kendinle o kadar celisiyorsun ki..

Arkadaşım adam sana çişini çarptırarak yap demiş sen burda oraya gidersem buraya gidersem izin versini düşünüyorsun. İnstagramda rastgele birine yazsan bundan daha düzgün biri çıkar.

Kendisinin farkında değil.
Mesela gece ya geç dönersen diyor. Aradaki bu güvensizliği normalleştirmiş.
Yada nasıl döneceksin takside bir şey olursa diyor. Yani o kadar kadını bir erkeğe ait olmasını normalleştirmiş ki, ya babası ya kocası sürekli onu korusun istiyor.
Ben kendimi koruyabilirim. Bir erkeğin sürekli beni korumasına ihtiyaç duymuyorum ve bunu romantik bulmuyorum.
Taksiyle dönerken yada kendim dönerken dikkatli oluyorum bınu kendim için yapıyorum. Bir erkeğe ait olduğumu da düşünmüyorum.
Yani bu yazdıkları o adamla aynı fikirde olduğunun ispatı aslında.
Kadın zavallı güçsüzdür. Sürekli bir erkek tarafından denetlenmeli korunmalıdır. Gece kendi dönemez biri almalı, kendi geç saatte taksite binemez vir erkek almalı. Ne kadar zavallıca bir hayat. Sen kendini erkek hegemonyasına sokmuşsun zaten

Cani sıkıldıkca ara ara gelip yaziyor, isine gelene cevap veriyor, isine gelmeyene olu taklidi yapiyor, ara ara da bunlar saf ya diyordur icinden. Benim kendisine onerim bir geyik topigi acsin.

Ya irmik erkeksiz de yaşanıyor. Geçen ilacım bitmiş almayı unutmuşum akşam 11 de ilaç için alarm çalınca aklıma geldi. Baktım en yakın nöbetçi eczaneye atladım arabaya gittim.Eşim de evde ve gayet müsaitti.

Sen olsan ben o saatte yalnız başıma neden gideyim dersin mesela. Ya da direkt erkek arkadaşın kadın başına ne işin var bu saatte derdi. Ve erkek arkadaşın senin yalnız gitmene bir şey demese sen onun seni sevmediğini düşünürdün.

İrmik şu an ah yazık ya, ben kıskanç baskıcı sevgilime iyice yapışayım ne erkekler var ya diyor

İrmik bu konuya gel, bak dilim varmıyor ama senden daha ilginç bir vaka.

Daha kötüsü olabilir mi derken evrenin bize verdiği mesaj.

Böyle bişey olsa sen dur ben gider alırım der yada beraber gideriz. Benim için sorun değil tek gitmek ama o sorun ederdi muhtemelen. Beni sevmediğini düşünmezdim bu konuda.

Az önce okudum ben bunu evet sıkıntılı ya

Katılıyorum ikinize de. Birbirlerine uygun ve denkler. Ayrıca adam da başkasıyla evlenip başkasının başını yakmamalı. Ama mutlu bir evlilikleri sadece İrmik sesini çıkarmaz, adamın en saçma düşüncelerine dahi mantıklıymış gibi uyarsa olur. Sesini çıkarmadan duramamış ki şiddet görmüş, bir yerde bu köleliğe hayır demiş ki ayrılabilmiş diye de düşünüyorum.

Böyle bişey olsa sen dur ben gider alırım der yada beraber gideriz. Benim için sorun değil tek gitmek ama o sorun ederdi muhtemelen. Beni sevmediğini düşünmezdim bu konuda.
Benim evde çocuklar vardı mesela beraber gidemezdik. Ya o gidecekti ya ben. Benim ilacımdı aa bitmiş unutmuşum nöbetçi eczaneye bakıp gidiyorum birazdan dedim tamam dedi çıktım. Saat gece 12 ye geliyordu.

Benim evde çocuklar vardı mesela beraber gidemezdik. Ya o gidecekti ya ben. Benim ilacımdı aa bitmiş unutmuşum nöbetçi eczaneye bakıp gidiyorum birazdan dedim tamam dedi çıktım. Saat gece 12 ye geliyordu.
Onun teklif etmeyeceğini bildiğiniz için gidiyorum ben demişsiniz. Siz daha ilacım bitmiş demeden eşinizin tamam ben alıp gelirim demesi lazımdı bence sizde çocuklarınızla kalırdınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…