Annesi aradı

Onun teklif etmeyeceğini bildiğiniz için gidiyorum ben demişsiniz. Siz daha ilacım bitmiş demeden eşinizin tamam ben alıp gelirim demesi lazımdı bence sizde çocuklarınızla kalırdınız
neden ayılar mı kovalar?
Nedir bu kadını ezik görmek? Kadın çocuk bekler gece sokağa çıkamaz. Bu korumak kollamak değil bu aciz görmek. Şunu bir de marifet gibi yazıp sinir hoplatıyorsunuz!

neden ayılar mı kovalar?
Nedir bu kadını ezik görmek? Kadın çocuk bekler gece sokağa çıkamaz. Bu korumak kollamak değil bu aciz görmek. Şunu bir de marifet gibi yazıp sinir hoplatıyorsunuz!
Bence o saatte dışarı gidip alışveriş yapmak erkeğin görevidir yada birlikte giderler

Bence o saatte dışarı gidip alışveriş yapmak erkeğin görevidir yada birlikte giderler
Kadın erkek olarak görevlendirmeler ataerkiye hizmet eder. Bunun sonunda kadının görevi çocuk bakmak ev işi ve yemek olarak kalır. Adam yemekten kalkıp bardağını tezgaha koymayı yeterli görür.
Ayrıca geceleri sokaktan yalnız kadınları çekmek ileride sokağa çıkan kadınlar için daha büyük tehlike demektir.
Kadın ve erkek olarak insanları böyle ayrıştırmayın. Hepimiz insanız. Kendi sorumluluğumuzu alabilecek yetiye sahibiz. Olmalıyız.

Onun teklif etmeyeceğini bildiğiniz için gidiyorum ben demişsiniz. Siz daha ilacım bitmiş demeden eşinizin tamam ben alıp gelirim demesi lazımdı bence sizde çocuklarınızla kalırdınız
Valla ben İstanbul'un Esenler'inde bekar yaşamış bir kadınım canım. En yakın toplu taşımayla evim arası da 1 km idi. Yürümek zorundaydım. Gecenin 11 12 sinde gezmeden çookkk geldim.

Üstelik eşim(o zamanlar sevgilim) benden 1000 km uzaktaydı. Bir kere bile duymadım "Bu saatte ne işin var?" cümlesini. Zaten en fazla 1 kere duyardım. O cümleyi kuracak karakterde olsa kocam olmazdı.

Ben kendi başımın çaresine bakabilecek bir kadınım eşim de bunu bilir. Basit bir ilaç almak için de bana(geçerli bir sebep sunmadan) kalkıp sen gitme dese noluyoz aslanım derim.

Ha ama şunu da itiraf edeyim tembel bir kadınım ben. Benim yerime bazı işleri yapması hoşuma gider Mesela o saatte benim tembelliğim tutmuş olsaydı "Ay hiç gidesim yok sen alıp gelsene" derdim.

Akşamları hesapsız gezemeden hesap vermeden yaşam bilmeyen, kendi kıyafetini kendi seçemeyen biri özgürlüğün tadını bilmeyen biri bunu anlayamaz.
Denizde yüzmeyi bilmeyen bir balık olarak akvaryumda yaşamak ve biri tarafından beslenmek istiyor. Asla anlayamaz.
Ondan bu adamla barışıp evlenmesi lazım esasında

Zamanında Gülse Birsel dizisinde böyle bir konu işlemişti. Sevgilisi onun yerine her şeyi düşünüp yaptığı, restoranda yemeğini bile sevgilisi seçtiği için aklını kullanmayı bırakıyordu. En son ama ben tek başıma eve nasıl gideceğim ama ben yeni telefonumda mesaj nasıl yazılır bilmiyorum diyecek kıvama gelmişti dizideki akıllı kadın
Neyse sonra işe uyandı Aaa bu ne böyle dur dedi.
Ne akıllı tespitler yapıp senaryo yazmış kadın maşallah

O cümleyi bir kere duysanız direk ayrılıyor musunuz

Ha ama şunu da itiraf edeyim tembel bir kadınım ben. Benim yerime bazı işleri yapması hoşuma gider Mesela o saatte benim tembelliğim tutmuş olsaydı "Ay hiç gidesim yok sen alıp gelsene" derdim.
Tabi tembellik ayrı konu bende benim yetime birçok şeyimi halletmek hoşuma gidiyor

İz
ledim evet buna bi dur dedi ve kendi seçmeye başladı ama aynı durum bizde işlemiyor aramızda sürekli bir erkek üstündür kadın bir adım geridedir zihniyeti olduğu için malesef bir çok konuda benim sözüm geçmiyor

Ayrılır anladığım kadarıyla. Ben de ayrılırdım. Çünkü mantıklı insanlar aynı hayat görüşünü paylaştığı, kendisine uyan insanlarla birlikte olurlar.
Bizim için mantıklı olan böyle bir erkek görünce 2 metrelik bir sopanın ucuyla ittire ittire hayatımızdan uzaklaştırmaktır, ama belli ki sana göre çoktan kazanılmış hakların için 1500'lerde yaşıyormuşçasına mücadele etmek mantıklı.
Neden hala nikah günü almadığınızı ben hala anlamıyorum.

Tabi ayrılırdım.

Ben ailemden 1000 km uzakta tek başına(kardeşim vardı ama hem benden küçüktü hem de vardiyalıydı görüşemezdik pek)yaşayan, her işini kendim halleden, okumuş öğretmen olmuş insan yetiştiren bir insandım. Ne zaman dışarı çıkacağıma mı karar veremeyeğim? Ne münasebet yahu.

Eşim öyle bir adam olmadığı için evlendikten sonra karışmadı zaten. Ben evlendikten sonra da arkadaşlarımla gezmeye gidip aynı yoldan aynı saatlerde döndüm.

Bunu senin konularından birine yine yazmıştım.

Eşim senin hödük gibi sevgilisinin arkadaşına karışan birine direkt "Benim muvahhise herhangi arkadaşıyla görüşmemesini söylemem, ona senin kendi arkadaşlarını seçecek kadar aklın yok dememle aynı şeydir. Çevreye değil ona ve onun seçimlerine güvenmem, onun kararlarına saygı duymamamdır" demişti.

E sen de buna inanıyorsun sorun ne?
Sen de akşam geç saatte seni çıkarmasın, gece dönüşünü senin yerine o düşünsün istiyorsun. Sende kendini koruyamayan acizlikteymişsin gibi korunmak istiyorsun. Adam söyleyince neden gücüne gidiyor?
Adamın seni gece bir şeylerden korumayı kendine vazife edinmesi zaten sen kendine yetemezsin kadınsın yazık anlamına geliyor.
Siz birbirinize çok uygunsunuz. Tam birbirinize göresiniz. Ne eksik ne fazla. Sen de kendini kadın olarak eksik görüyorsun bunu kendine romantizm diye yutturma hoşuna gidiyor işte

daha önceki sayfalarda da yazmıştım benlik bilincin yok irmik. ciddi ciddi destek almayı düşünmelisin. heba olup gideceksin bu hayatta bu kafayla.
hizmet gören olacaksın gelecekte.
güdülmeyi normalleştirmişsin.

Şimdi nerde yaşıyorsunuz gece 11 de çıkabiliyorsunuz

Benlik bilince nedir nasıl oluşur acaba bu benlik bilinci mi oluyor evlenince durum çok farklı oluyor kimse ben özgürüm olamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…