- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
-
Evlilik özgürlük kısıtlayan bir kurum değildir. Tabi ki bireysel sorumluluklar dışında eşlerin birbirine karşı sorumluluğu ve ortak sorumluluklar yüklenir fakat bu kişilere birbirini kısıtlama hakkı vermez.Benlik bilince nedir nasıl oluşur acaba bu benlik bilinci mi oluyor evlenince durum çok farklı oluyor kimse ben özgürüm olamıyor
Sekiz senedir evliyim ve hala özgürüm. Ne kadar saçma sapan bir bakışınız var gerçekten kendinizi o adamdan farklı görüyorsunuz ya bir de.Benlik bilince nedir nasıl oluşur acaba bu benlik bilinci mi oluyor evlenince durum çok farklı oluyor kimse ben özgürüm olamıyor
Oluyor. Annemle babam 30 senelik evliler. Annem iş arkadaşları ile yemeğe gidebiliyor. Ya da iş yerinden birinin düğünü olunca babam gitmek istemezse tek gidebiliyor. 50+ yaşında kadın, 30 senelik de evli. Babam da ortalama bir Türk erkeği yani. Gayet Orta Anadolulu öyle batılı falan değiliz. O saatte ne işin var demez hiç, dönüşte otobüs vs. yoksa gider alır gelir.Benlik bilince nedir nasıl oluşur acaba bu benlik bilinci mi oluyor evlenince durum çok farklı oluyor kimse ben özgürüm olamıyor
Ay benim annemin hazırda valizi durur şak diye ben gidiyorum diyip şehir dışına çıkarOluyor. Annemle babam 30 senelik evliler. Annem iş arkadaşları ile yemeğe gidebiliyor. Ya da iş yerinden birinin düğünü olunca babam gitmek istemezse tek gidebiliyor. 50+ yaşında kadın, 30 senelik de evli. Babam da ortalama bir Türk erkeği yani. Gayet Orta Anadolulu öyle batılı falan değiliz. O saatte ne işin var demez hiç, dönüşte otobüs vs. yoksa gider alır gelir.
İddia ediyorum annemin bu yaşında bile senden daha kaliteli bir yaşamı var. Girişken, sosyal ve becerikli bir "birey" hiç değilse. Sende hangisi var?
Benim teyzem muhafazakar namazında niyazında bir eşe sahip. Teyzem mayoyla denize girer, tatillerde alkol alır, kız kıza tatile de gider. Eşi yoğun çalışıyor. Onla bir hafta tatil yapıyor ama kendi emekli olunca kız arkadaşlarıyla da gidiyor. Eniştem de saygı duyuyor. Eniştemde Karadenizliler. Uzayda da yaşamıyorlar yani.Ay benim annemin hazırda valizi durur şak diye ben gidiyorum diyip şehir dışına çıkar
Gayet doğu Karadenizli bir aileyiz ve ev hanımı annem. Arkadaşlarımdan birisi bi gün valla annene helal olsun dedi. Diğeri de bence babana helal olsun demişti
Valla ne anneye ne babaya helal olsun denecek bir şey yok ki muvahhis Hanım. Seyahat etme özgürlüğü anayasal olarak korunuyor zaten.Ay benim annemin hazırda valizi durur şak diye ben gidiyorum diyip şehir dışına çıkar
Gayet doğu Karadenizli bir aileyiz ve ev hanımı annem. Arkadaşlarımdan birisi bi gün valla annene helal olsun dedi. Diğeri de bence babana helal olsun demişti
Kesinlikle katılıyorum. En sevdiğim bölümlerden biridir hatta. Gülse hanımın zekasına oldum olası hayranımdır ama böyle ta yıllar sonrasına bile nokta atışı yaptığını gördükçe daha da bir hayran kalıyorum. Ara ara açar o bölümü hala izlerim. Merak edenlere hattaZamanında Gülse Birsel dizisinde böyle bir konu işlemişti. Sevgilisi onun yerine her şeyi düşünüp yaptığı, restoranda yemeğini bile sevgilisi seçtiği için aklını kullanmayı bırakıyordu. En son ama ben tek başıma eve nasıl gideceğim ama ben yeni telefonumda mesaj nasıl yazılır bilmiyorum diyecek kıvama gelmişti dizideki akıllı kadın
Neyse sonra işe uyandı Aaa bu ne böyle dur dedi.
Ne akıllı tespitler yapıp senaryo yazmış kadın maşallah
Benlik bilince nedir nasıl oluşur acaba bu benlik bilinci mi oluyor evlenince durum çok farklı oluyor kimse ben özgürüm olamıyor
Benlik bilince nedir nasıl oluşur acaba bu benlik bilinci mi oluyor evlenince durum çok farklı oluyor kimse ben özgürüm olamıyor
Ay benim annemin hazırda valizi durur şak diye ben gidiyorum diyip şehir dışına çıkar
Söyle MargaretIrmik sana kotu bir haberim var...
Söyle Margaret
Niye birlikte gitmiyorsunuzEvli olmak = ozgurlugunu kaybetmek degil. Oyleyse bir problem var demek. Ben birkac ayda bir haftasonu tek basima yakinlardaki adalardan birinde otele gider, yenilenir donerim. Bu benim icin bir ihtiyac ve esim herhangi bir olumsuz geri bildirimde bulunmaz bunun icin.
Eminim birçok yere beraber de gidiyorlardır. Evli de olsan bazen kendi başına bir şeyler yapmak ister, kafanı dinlemek isteyebilirsin.Niye birlikte gitmiyorsunuz
Ben de Doğu Karadenizliyim, Trabzonluyum. Aramda kuşak farkı olan benden çokça yaş farkı olan babam gördüğüm en aydın, en destekleyici adamdı. Özgür ve ayakları yere sağlam basan bir kadın olduğum için ona minnettarım. Kanatlarımı ona borçluyum. Beni hiçbir erkeğe muhtaç olmayacak ve kanatlarımı teslim etmeyecek şekilde yetiştirdi.bende gayet doğu karadenizliyim
özgürlüğümün temelinide doğu karadenizde doğmuş büyümüş babama borçluyum.
Evli misiniz babanız hiç giydiğinizde eve giriş çıkış saatinize karışmadı mıBen de Doğu Karadenizliyim, Trabzonluyum. Aramda kuşak farkı olan benden çokça yaş farkı olan babam gördüğüm en aydın, en destekleyici adamdı. Özgür ve ayakları yere sağlam basan bir kadın olduğum için ona minnettarım. Kanatlarımı ona borçluyum. Beni hiçbir erkeğe muhtaç olmayacak ve kanatlarımı teslim etmeyecek şekilde yetiştirdi.
Buna ben de cevap vereyim. Ben de Trabzonluyum. İnanılmaz geliyor evet ama hiç karışmadı. İkinci öğretim okuyordum hem de. Aman geç çıkıyor bu kız demedi.Evli misiniz babanız hiç giydiğinizde eve giriş çıkış saatinize karışmadı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?