- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 108
Yurtdışından yaşayanlar fark etmiyor sanırım ülkedeki durumun vahametini. Dün yine bir konu vardı kadın yurtdışında yaşıyordu, burada görüştüğü adam bir şekilde ikna edip para almıştı ondan.Yurtdisinda yasiyor olsam Turkiyeden biriyle kolay kolay evlenemezdim. Ben evlenirken eşim cift vatandaş oldugumu bile bilmiyordu, 7 yillik evliyiz daha yeni yeni eşim vatandaslik işleriyle ugrasmaya basladik yurtdisina gideriz diye.
Özellikle son yillarda cogu kişi yurtdisina kendini atma derdinde. İşin ucunda Almanya var adam 2 degil 5 cocuga da tamam diyebilir, konu sahibinin huyuna gidebilir gayet.
O yaşta nasil bu kadar guveniyorlar sasiriyorum cidden
Yani pardon da adam gelmiş 43 yaşına nerde bekarı bulacak ha 20-30 yaşında bekar birini düşünüyorsa anası o da ayrı da insan önce kendi yavrusuna bakar . Adam gelmiş 43 e evlenememiş yok bekar olsun yok çocuğu olmasın . Senin kusurunda(tabi ki kusur değil ) çocuklu olman olsun o yaşa gelmiş evlenmemiş adam da çöpsüz üzüm değildir diye düşünüyorum . Adam anasını dert etmiyorsa sende dert etme ne güzel yaşlanızda uyuyor . O yaştan sonra adamda çocuk yapmaz diye düşünüyorum ne güzel hazır evlatlar inşallah çocuklarınıza da baba olamasa bile anlayışlı sevecen biri olur ve bu hiç değişmezSelam Arkadaşlar
Yeni üye oldum. Burayı sıkı takip eden biriyim. Benim size danışmak istediğim mevzuya gelirsek:
Ben boşanmış çocuklu bir kadınım. Yaklaşık bir yıldır tanıştığım konuştuğum ve duygusal anlamda karşılıklı hislerimiz ve sevgimiz olan birisi var hayatımda. Ben 44 yaşımdayım o ise 43 yaşında. O hic evlenmemiş şimdiye kadar 2 Nişanlılık yaşamış ama anlaşamadıkları için ayrılmışlar. Uzun zamandır hayatına kimseyi almamış kimseye ilgi sevgi duyamadım diyor. İlk kez duygusal olarak kalbinde sevgi hissettiğini söyledi. İkimiz de çok iyi anlaşıyoruz. Fikirlerimiz hemen hemen aynı, hayata bakışımız aynı, karakterlerimiz benziyor onunla. Daha ben açıklama yapmadan beynimden geçenleri okuyor, bende onun. Ben boğa o ise basak burcu. Bende çok sevdim onu.
Annesine bahsetmis benden. Ama annesi sanirim "sevmene saygı duyarım da keşke bekar olsaydı ya" Sen bekarsin onun Çocukları var demis.. Ayrılmış demiş..Bu beni çok üzdü. Sanki oğlu bekar da bakire mi acaba ? Bu nasil bir yaklaşımdır.O da umurumda değil demis Annesine. Şimdiye kadar annem her alanda bana engel oldu işime burnunu soktu mutluluğuma engel oldu. Artık kimseyi takmam ben ne dersem odur. Ben senin evlenip ayrılmış olmana bakmıyorum, cocuklarin olmasına bakmıyorum ayrıca çocuklarını çok seviyorum dedi. Ben ne dersem odur dedi. Sen üzülme ağzımdan kaçtı sana söylemiş oldum. Ama ben senin için herseyi elimin tersiyle iterim. Benim duruşum ve ne dediğim önemli sen bana bak diyor. Sonuna kadar gidicem asla ayrılmak yok diyor. Bende ona dedim Annenle benim aramda kalma onu da kırma, annenin bulduğu bekar bir bayanla evlenirsiniz deyincede inanilmaz sinirleniyor kızıyor. Öyle birsey olmayacak dedi.
Bulsa kaç yazar ben anlaşamadığım sevmediğim kadınla niye birlikte olayim sırf annem istiyor diye, benim anlaştığım sevdiğim sensin diyor.
Ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilmiyorum..
Fikirleriniz değerli..Sağolun
Yurtdışından yaşayanlar fark etmiyor sanırım ülkedeki durumun vahametini. Dün yine bir konu vardı kadın yurtdışında yaşıyordu, burada görüştüğü adam bir şekilde ikna edip para almıştı ondan.
Konu sahibi şu an evlenmek istese bizim ülkede kabul edecek yüzbinlerce adam var. Çocuğunu da kabul ederler. Adam da uyanık çıkmış işte sen çocuklusun ben evlenmedim diye kendini yüksekten satmaya çalışıyor.
Annesı bısey denemıs.Kadın fıkrını soylemısSelam Arkadaşlar
Yeni üye oldum. Burayı sıkı takip eden biriyim. Benim size danışmak istediğim mevzuya gelirsek:
Ben boşanmış çocuklu bir kadınım. Yaklaşık bir yıldır tanıştığım konuştuğum ve duygusal anlamda karşılıklı hislerimiz ve sevgimiz olan birisi var hayatımda. Ben 44 yaşımdayım o ise 43 yaşında. O hic evlenmemiş şimdiye kadar 2 Nişanlılık yaşamış ama anlaşamadıkları için ayrılmışlar. Uzun zamandır hayatına kimseyi almamış kimseye ilgi sevgi duyamadım diyor. İlk kez duygusal olarak kalbinde sevgi hissettiğini söyledi. İkimiz de çok iyi anlaşıyoruz. Fikirlerimiz hemen hemen aynı, hayata bakışımız aynı, karakterlerimiz benziyor onunla. Daha ben açıklama yapmadan beynimden geçenleri okuyor, bende onun. Ben boğa o ise basak burcu. Bende çok sevdim onu.
Annesine bahsetmis benden. Ama annesi sanirim "sevmene saygı duyarım da keşke bekar olsaydı ya" Sen bekarsin onun Çocukları var demis.. Ayrılmış demiş..Bu beni çok üzdü. Sanki oğlu bekar da bakire mi acaba ? Bu nasil bir yaklaşımdır.O da umurumda değil demis Annesine. Şimdiye kadar annem her alanda bana engel oldu işime burnunu soktu mutluluğuma engel oldu. Artık kimseyi takmam ben ne dersem odur. Ben senin evlenip ayrılmış olmana bakmıyorum, cocuklarin olmasına bakmıyorum ayrıca çocuklarını çok seviyorum dedi. Ben ne dersem odur dedi. Sen üzülme ağzımdan kaçtı sana söylemiş oldum. Ama ben senin için herseyi elimin tersiyle iterim. Benim duruşum ve ne dediğim önemli sen bana bak diyor. Sonuna kadar gidicem asla ayrılmak yok diyor. Bende ona dedim Annenle benim aramda kalma onu da kırma, annenin bulduğu bekar bir bayanla evlenirsiniz deyincede inanilmaz sinirleniyor kızıyor. Öyle birsey olmayacak dedi.
Bulsa kaç yazar ben anlaşamadığım sevmediğim kadınla niye birlikte olayim sırf annem istiyor diye, benim anlaştığım sevdiğim sensin diyor.
Ben ciddi anlamda evlilik düşünmüyorum bunu o da biliyor . Gerçekten düşünmüyorum. Kendimi çocuklarıma adar yalnız yaşlanirim. Hiç niyetim yok evlenmeye yeniden açıkçası. Ama o kadar iyi anlaşıyoruz ki güldüğümüz en saçma şeyler bile aynı.. kIzdiklarimiz aynı. Hayata bakışımız aynı.
Ama yinede temkinli yol almak zorundayım. Öncelik cocuklarim elbette. Gözümü koru körüne kapatıp yol almak niyetinde değilim
Ben yurt dışında yaşıyorum virus nedeni ile gelemedim görüşemedik henüz. 1 yıldır konusuyoruz hergun.. kamerada gördük birbirimizi bir araya gelip görüşmeden zaten evlilik düşünmüyorum ki.. Ne evliliği Hemen Allah aşkınıza..Ben evlenicem mi dedim
Tabiiki evlenmeyi dusunuyor konu sahibi.. yoksa annesinin dedigini dert etmezdiAdamla evlenmeyi düşünmüyorum demişsiniz. Adam sizle evlenmeyi düşündüğü için annesi ile paylaşmış. Annesi oğluna uygun görmemiş. Bunu niye size söylüyor. Siz zaten evlenmek istemiyorsuz. Hadi adam size söyledi, siz niye burada konu açtınız.
Açıldı ama adama açılmamış demek ki sen gel diye bekliyor onun için kadının sözleri önemli anasının değilPandemide de gidiliyor yani, açıldı falan, ydısına cıkan direkt korona olmuyor ki aşını olup gidersin yani
Şöyle yorumlarınızı okudum da, ne gördüm biliyor musunuz, insanlar size doğru yolu gostermeye calisirken siz 18 lik ergenler gibi gözünüzü kapatmışsiniz, bir de doğru söyleyenlere çatır çatır cevap veriyorsunuz.Siz onu ve beni nerden taniyorsunuz demissiniz ya,hanımefendi baskasini birakin siz daha karsinizdakini tanimiyorsunuz.Arkadaş Almanya ya yanınıza gelmek için olabilir demiş,mantıklı.Farklı bir sürü sebepte olabilir. Size bir şey söyleyim mi, siz evlenirsiniz bu adamla, bir kaç sene sonra buraya konu açmaya calissanizda,bu cevaplardan utanip acamazsiniz!Göstermek istediği kadarını gördüğüme siz nereden eminsiniz bu kadar ?
Siz onu veya beni nerden tanıyorsunuz
Onyargi yapıyorsunuz ama Eyvallah
Herkes kendince haklı. Siz de, sevgiliniz de ,annesi de. Siz de ilk evliliğinizi çocuklu bir adamla yapacağınızı söyleseydiniz annenize, muhtemelen onun tepkisi de aynı olurdu. Türkiye'de farklı tepki verecek kaç anne vardır sanki. Görünen tek bir sorun var bu hadisede sizden anneye anneden size ağzından bir şeyler kaçıracaksa bu şekilde, huzur bulamazsınız.Selam Arkadaşlar
Valla konunun başlarinda gayette leyla leyla yorumlar yapıyordun. Arkadaşlar gözünü açınca bi U dönüşü yaptın.Sizde okuduğunuzu bir doğru okuyun hanımefendi. O hic evlenmemiş bekar birisi. Ben evlenmiş ayrilmisim cocuklarim var. Doğru haklısınız belkide beni yurt dışı vizesi olarak görüyor kimbilir? Bende kendimi hemen yem etmeyi düşünmem siz merak etmeyin. Ben o kadar salak miyim sizin düşündüklerinizi bende düşündüm acaba mi diye?
Zamana bıraktım kendimi kimseye yem etmeyi düşünmeyecek kadar aklım yerinde. Sanki ben onun oğluna gel evlenelim dedim de o benim çocuklarımı sorun etmiş. Ne evliliği arkadas ben daha yüz yüze gelmeden niye evleneyim.
Burç ile ilgisi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?