Ne mutlu size. Umarim bir ömür boyu mutlu olun. Böyle örnekler duyunca umutlarımı yitirmiyorum..Dileğinize yürekten katılıyorum
Büyük annemizin eşi 1. Dünya savaşına katılır, küçük oğlunu ve karısını anne babasına emanet eder. Yıllar geçer, ne yazık ki geri gelemez, cepheden dönenler “öldü” derler. Günler böyle geçerken evin önünde bir asker bayılır. Bizimkiler koşar eve getirir. Yaralarına pansuman yapılır, karnı doyurulur. Kendine gelince, kimsesiz olduğunu savaşa katıldığını, savaş bitince yürüyerek İstanbul’a kadar vardığını anlatır. Bir süre bu genç askeri misafir eder bizimkiler. Oğullarının savaşta öldüğünü gelinleri ve torunlarıyla yalnız kaldıklarını anlatırlar. Asker bir süre sonra iyileşir, ayaklanır. Bizimkilere der ki “bir oğul kaybetmişsiniz, bir oğul kazanın, gelininizle evlenmeme ve torununuza sahip çıkmama müsade edin!” Yaşlı anne baba ne diyeceğini bilemez, gelinlerine sorarlar; gelin hanım “kabul eder.” İşte o evin önünde bayılan asker bizim büyük babamızdır! 5 çocuk sahibi olmuşlar, ilk eşten olan çocuk da baba ölene kadar üvey olduğunu bile bilmemiş, çünkü hissettirmemişler. İnsanlar arasında denkliği sağlayan gönüldür. Naçizane aile yadigarı hikayeyi de not düşmüş olayım.Ben anneye hak verdim çocuklar konusunda. Sorun evlenip ayrılmanız değil. Çocuklu biri yine çocuklu biriyle evlenmeli.
Daha gorusmediniz mi bu kisiyle? Cocuklariniz varsa daha dikkatli yol almalisiniz bence. Temkini elden birakmayin.Ne saçmalıyorsun arkadaşım sen ne seksi!? Onun ağzından böyle bir ima bile çıkmadı 1 senedir. Son derece duygusal ve gururlu bir insan kendisi. Sen bir seks objesi değilsin ben sevdiğim kadını kimse ile paylaşmam yüreğimde taşırım diyen biri. Benimle bel altı şeyler bile konuşmuyor cunku konuşursam beni yanlış anlamandan korkarım seninle kavuşacagim güne kadar sabırla bekleyeceğim diyor. Ayrıca uzağız birbirimize henüz bir araya gelmedik bile. Ne seksi ne yatağı! Son derece saygılı birisi. Bu yorumunuza asla katılmıyorum
Yanyana gelmediği birine ne bu sevda, ağzı mı kokar ter mi kokar nedir belli değilAma o ben seni asla bırakmam diyor sonuna kadar gidicem diyor cok kararlı..
Ben zaten üvey anne baba olayına hiç sıcak bakmıyorum.
O yüce gönüllü insanlar nadir.
Yeri geldi mi oz babası bunaliyor sesten gürültüden.
Elin adamı yada kadını zor ceker.
Çocuk varsa ayrilmissam bile kendim bakar buyuturum.
Diğer türlü bana sığıntı geliyor.
Çocuk bambaşka.
Oyuzden burada da hep boşanmayı düşünenlere çocuk yokken ayrıl diyorlar ve çok mantıklı.
Yaşı genc olanlar ayrilacaksa kesinlikle çocuktan önce ayrilmali yada çocuk varsa aşırı sık eleyip dokumali.
İlla iyi insanlar var ama bir elin 5 parmağını geçmez.
O kadar harika bir adamsa annesinin sana hakaret gibi söylediği şeyi nasıl yakıştırıp da sana anlatmış bence biraz daha tanıyın sanki eksik biseyler var gibi gercekten bu kadar seven insan bunu söylemez sevdiğine tamam erkekler saftir ağzından kaçırir ama açık açık kadının söylediğini kelimesine söylemesi sonrada tam tersini göstermeye çalışması gösteriş gibi geldi banaSelam Arkadaşlar
Yeni üye oldum. Burayı sıkı takip eden biriyim. Benim size danışmak istediğim mevzuya gelirsek:
Ben boşanmış çocuklu bir kadınım. Yaklaşık bir yıldır tanıştığım konuştuğum ve duygusal anlamda karşılıklı hislerimiz ve sevgimiz olan birisi var hayatımda. Ben 44 yaşımdayım o ise 43 yaşında. O hic evlenmemiş şimdiye kadar 2 Nişanlılık yaşamış ama anlaşamadıkları için ayrılmışlar. Uzun zamandır hayatına kimseyi almamış kimseye ilgi sevgi duyamadım diyor. İlk kez duygusal olarak kalbinde sevgi hissettiğini söyledi. İkimiz de çok iyi anlaşıyoruz. Fikirlerimiz hemen hemen aynı, hayata bakışımız aynı, karakterlerimiz benziyor onunla. Daha ben açıklama yapmadan beynimden geçenleri okuyor, bende onun. Ben boğa o ise basak burcu. Bende çok sevdim onu.
Annesine bahsetmis benden. Ama annesi sanirim "sevmene saygı duyarım da keşke bekar olsaydı ya" Sen bekarsin onun Çocukları var demis.. Ayrılmış demiş..Bu beni çok üzdü. Sanki oğlu bekar da bakire mi acaba ? Bu nasil bir yaklaşımdır.O da umurumda değil demis Annesine. Şimdiye kadar annem her alanda bana engel oldu işime burnunu soktu mutluluğuma engel oldu. Artık kimseyi takmam ben ne dersem odur. Ben senin evlenip ayrılmış olmana bakmıyorum, cocuklarin olmasına bakmıyorum ayrıca çocuklarını çok seviyorum dedi. Ben ne dersem odur dedi. Sen üzülme ağzımdan kaçtı sana söylemiş oldum. Ama ben senin için herseyi elimin tersiyle iterim. Benim duruşum ve ne dediğim önemli sen bana bak diyor. Sonuna kadar gidicem asla ayrılmak yok diyor. Bende ona dedim Annenle benim aramda kalma onu da kırma, annenin bulduğu bekar bir bayanla evlenirsiniz deyincede inanilmaz sinirleniyor kızıyor. Öyle birsey olmayacak dedi.
Bulsa kaç yazar ben anlaşamadığım sevmediğim kadınla niye birlikte olayim sırf annem istiyor diye, benim anlaştığım sevdiğim sensin diyor.
Ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilmiyorum..
Fikirleriniz değerli..Sağolun
Kesinlikle yüzde yüz katılıyorum gözünüzü açın bence biraz+1
Kesinlikle doğru tespit. Bence de amaç bu.
El iyisi derler öyle olanlara. Çok objektifsiniz tebrik etmek istedim.İki çocuğunuz var aşırı derecede ince eleyip sık dokumalısınız…
Bekar erkek kardeşim var anneme diyorum anne bunu sakın evlendireyim diye bakma, evde psikopatın teki ama böyle başkasının yanında melek, duygusal, yardım sever, milletin evinde kalkıyor sofra topluyor ama bize gelince kendi yediği tabağı kaldırmıyor… yani demem oki uzaktan uzağa onun iyi duygusal olduğunu anlayamazsınız…
Hakkınızda hayırlısı olsun
Pandemi vardı nasıl gitsin adamADAM DEMİŞ Kİ "ALMANYAYA GELEBİLSEM GÖRÜŞÜRDÜK KEŞKE vs vs"...Pardon ama Almanya'ya gitmek bu kadar imkansız bi olay mı sizi görmek için? Mars'a gitsin demiyoruz ki, gelemiyor diyorsunuz...
Almanyaya kapağı atmak istiyor denmiş ama bence değil...Adam yüreksiz, 1 yıldır konusuyor ama surdan kalkıp gidiim bi göriim dememiş, cesareti yok...Almanya ya yerleşme fikri olsa, gider keşif yapardı en azından..
Adam oturmuş seni görmek için senin gelmeni bekliyor...Adamda sorun var anlasana, cesaretsiz korkak bi adam..
Bi de gözleri sürekli yaşlı, duygusal demişiniz...Normal mi sürekli ağlak bi adam? Aşırı itici değil mi yaa
Konu sahibi sizi üzmek istemem ama adam bana hiç güven vermedi. Siz Almanya'da yaşıyormuşsunuz, yurtdışına kapak atmak için sizi kullanıyor olabilir. Bir yıl boyunca bir araya gelmediği insanla evlilik konuşmasının sebebi de bu bence.
Ayrıca sizi 'bak sen çocuklu kadınsın ama ben iyi bir adam olduğum için seni böyle kabul ediyorum' diyerek manipüle etmeye çalışıyor olabilir. Burada daha önce de bu tarz şeyler okudum, yurtdışında yaşayan kadınların buradaki biriyle evlilik yoluna girerken iki kere düşünmesi gerekiyor. Ülkenin şartları çok kötü olduğu için herkes kaçmaya çalışıyor ve bunun en kolay yolu evlilik.
Pandemi vardı nasıl gitsin adam
Di mi ama.Pandemi vardı nasıl gitsin adam
Valla bravo.imzamı atarım yazdıklarınıza.sizin gibi uyanık akıllı kadınlar görmek istiyorum hep. Kurnaz bu erkekler yemezlerBunu annesinin söylediğinden o kadar emin olmayın. Ağzından kaçanlar bilinçaltından sızanlar olmasın sakın. Manipüle etmek için, “kıymetimi bil, çocuklarınla kabul ediyorum, bak aslında annem de istemiyor, ben istersem olur aslında etraf karşı” algısı yaratmak için bu uyanıklığı yapıyor gibi geldi. 43 yaşına gelmiş, hiç evlenmemiş -sebebini bilmiyoruz- sanki 15 yaşında köylü güzeli de kapanın elinde kalacak. Bu erkek milletinden yemin ediyorum korkulur. Lütfen karşımızdakine kayıtsız şartsız bu kadar güvenmeyin.
Annesi böyle demiş olsaydı da sevgiliniz böyle düşünmeseydi asla ağzından kaçmazdı böyle bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?