- 16 Temmuz 2010
- 19.690
- 55.175
- 1.123
Bilemiyorum onun sebebini ama evlat sahibi olmayan birisi sizin sorumluluklarınızı, yapmanız gereken fedakarlıkları anlayamaz. Çocukları çok sevmesi bir şey değiştirmez.Haklısınız ama iki tarafında çocukları olup da anlaşamayanlar da gördüm çevremde bu neden kaynaklı peki sizce ?
Cok merhametli.Tipik
Turk
Anasi isteasil bu yasa kadar niye evlenmemis onu sorgulamak lazim.. hepsine bir kulp taktiysa anasi demekki.. ama senle kararli
Gibi geldi bana.. tabii merhametli mi ona bak.. merhametli erkekten zarar gelmez
Merhameti oyle olcmezdim ben ama Herkesin durumu baska tabii..icine siniyorsa ne guzel.. anneyi babayida bazrn dinlememek gerekiyor benceCok merhametli.
Ve gözleri hep yaşlı. Cok duygusal
Kamerada cok kez yakaladım bana bakarken gözlerinin dolduğuna.
Bu konuda haklisin.. belki bi cocukta ondan yaparsa..Bilemiyorum onun sebebini ama evlat sahibi olmayan birisi sizin sorumluluklarınızı, yapmanız gereken fedakarlıkları anlayamaz. Çocukları çok sevmesi bir şey değiştirmez.
Anladığını söylüyor hatta cocuk büyütmenin ne zor olduğunu kendi yeğenlerinden bildiğini anlatıyor. Ablasi da boşanmış çocukları var onlara yakın oturuyorlar bundan dolayı görüyor sanırım..bilemiyorumBilemiyorum onun sebebini ama evlat sahibi olmayan birisi sizin sorumluluklarınızı, yapmanız gereken fedakarlıkları anlayamaz. Çocukları çok sevmesi bir şey değiştirmez.
Evet herkesin durumu farklı. Ama gerçekten merhametli birisi hissediyorum. Hislerim öyle diyor. Ben dinlemem anne baba diyor . Zaman gösterecek hayırlısı olsun.Merhameti oyle olcmezdim ben ama Herkesin durumu baska tabii..icine siniyorsa ne guzel.. anneyi babayida bazrn dinlememek gerekiyor bence
Evlenirseniz ki öyle görünüyor inşallah mutlu olursunuz.Anladığını söylüyor hatta cocuk büyütmenin ne zor olduğunu kendi yeğenlerinden bildiğini anlatıyor. Ablasi da boşanmış çocukları var onlara yakın oturuyorlar bundan dolayı görüyor sanırım..bilemiyorum
Yani kadın ayrılın dememiş ki oğlu için kendince dilekte bulunmuş, onun görüşü o demek ki. Ayrıca çocuklu olduğunuz için çocuklarınıza karşı sorumluluklarınızı düşünerek yorumda bulunmuştur. Kadın belki oğlunun bu sorumluluğu evlilik hayatındayken kaldıramayacağını bile düşünmüş olabilirSelam Arkadaşlar
Yeni üye oldum. Burayı sıkı takip eden biriyim. Benim size danışmak istediğim mevzuya gelirsek:
Ben boşanmış çocuklu bir kadınım. Yaklaşık bir yıldır tanıştığım konuştuğum ve duygusal anlamda karşılıklı hislerimiz ve sevgimiz olan birisi var hayatımda. Ben 44 yaşımdayım o ise 43 yaşında. O hic evlenmemiş şimdiye kadar 2 Nişanlılık yaşamış ama anlaşamadıkları için ayrılmışlar. Uzun zamandır hayatına kimseyi almamış kimseye ilgi sevgi duyamadım diyor. İlk kez duygusal olarak kalbinde sevgi hissettiğini söyledi. İkimiz de çok iyi anlaşıyoruz. Fikirlerimiz hemen hemen aynı, hayata bakışımız aynı, karakterlerimiz benziyor onunla. Daha ben açıklama yapmadan beynimden geçenleri okuyor, bende onun. Ben boğa o ise basak burcu. Bende çok sevdim onu.
Annesine bahsetmis benden. Ama annesi sanirim "sevmene saygı duyarım da keşke bekar olsaydı ya" Sen bekarsin onun Çocukları var demis.. Ayrılmış demiş..Bu beni çok üzdü. Sanki oğlu bekar da bakire mi acaba ? Bu nasil bir yaklaşımdır.O da umurumda değil demis Annesine. Şimdiye kadar annem her alanda bana engel oldu işime burnunu soktu mutluluğuma engel oldu. Artık kimseyi takmam ben ne dersem odur. Ben senin evlenip ayrılmış olmana bakmıyorum, cocuklarin olmasına bakmıyorum ayrıca çocuklarını çok seviyorum dedi. Ben ne dersem odur dedi. Sen üzülme ağzımdan kaçtı sana söylemiş oldum. Ama ben senin için herseyi elimin tersiyle iterim. Benim duruşum ve ne dediğim önemli sen bana bak diyor. Sonuna kadar gidicem asla ayrılmak yok diyor. Bende ona dedim Annenle benim aramda kalma onu da kırma, annenin bulduğu bekar bir bayanla evlenirsiniz deyincede inanilmaz sinirleniyor kızıyor. Öyle birsey olmayacak dedi.
Bulsa kaç yazar ben anlaşamadığım sevmediğim kadınla niye birlikte olayim sırf annem istiyor diye, benim anlaştığım sevdiğim sensin diyor.
Ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilmiyorum..
Fikirleriniz değerli..Sağolun
Nasil ? Sanal bir iliski mi bu? Eger oyleyse bunlar icin biraz erken degilEvet herkesin durumu farklı. Ama gerçekten merhametli birisi hissediyorum. Hislerim öyle diyor. Ben dinlemem anne baba diyor . Zaman gösterecek hayırlısı olsun.
İkimizde yuzyuze gelmeden ciddi karar almayız bu konuda zaten o da farkında
Ben ciddi anlamda evlilik düşünmüyorum bunu o da biliyor . Gerçekten düşünmüyorum. Kendimi çocuklarıma adar yalnız yaşlanirim. Hiç niyetim yok evlenmeye yeniden açıkçası. Ama o kadar iyi anlaşıyoruz ki güldüğümüz en saçma şeyler bile aynı.. kIzdiklarimiz aynı. Hayata bakışımız aynı.Belli ki bu olmasa siz evlenmeye niyetlisiniz.
Ne olursa olsun, hayatınıza kim girerse girsin. Kırmızı çizginiz çocuklarınız olsun. Onlari bir tek siz koruyabilirsiniz..
1 yıldır tanışıyoruz benim şartlarımdan dolayı bir araya gelemedik ama büyük bir sabırla bekliyor Turkiyeye gelmemi. Üzülüyor, bazen depresyona giriyor beni görmek yanyana gelemedik diye. O almanyaya gelebilsem koşar gelirim diyor. Tabi erken ben hep diyorum zaten o da beklerim diyor kararlı baya.Nasil ? Sanal bir iliski mi bu? Eger oyleyse bunlar icin biraz erken degil
Mi?
Peki bu dediklerinizi dikkate alicam .. sagolun fikirleriniz için.Annelerin çoğu bu konuda düşüncesini söyler ve genelde düşünce bu şekilde oluyor. Önemli olan bu düşünceyi oğluna baskı, size eleştiri olarak sunmaması bence.
Adamı iyi tanıyın. Fikirleriniz uyuşmadığında nasıl davrandığına bakın. Çocuklarınızla birlikteyken davranışlarına dikkat edin. Samimiyetinden emin olun. Bir hafta sonu çocukları da alıp bir tatile gidin mesela.
Sonrasında annesinin size davranışlarını, hayatınıza müdahalede bulunacak kişilikte olup olmadığını değerlendirirsiniz. Tabii eşinizin olası müdahalelerde nasıl tepki verdiğine de dikkat edersiniz
Cok güldüm bunu okuyunca Allah iyiliğinizi versinEşiniz yazmışım, düzeltmiyorum. Gerçekten eşiniz olacak sanırım
Aaa ben sanal olduğunu bilmiyordum. Reele dönüşmeden bağlanmayın ve hep şüpheli olun derim1 yıldır tanışıyoruz benim şartlarımdan dolayı bir araya gelemedik ama büyük bir sabırla bekliyor Turkiyeye gelmemi. Üzülüyor, bazen depresyona giriyor beni görmek yanyana gelemedik diye. O almanyaya gelebilsem koşar gelirim diyor. Tabi erken ben hep diyorum zaten o da beklerim diyor kararlı baya.
Sasirdim acikcasi.. almanyaya gelecek o kisi.. seni kullanir1 yıldır tanışıyoruz benim şartlarımdan dolayı bir araya gelemedik ama büyük bir sabırla bekliyor Turkiyeye gelmemi. Üzülüyor, bazen depresyona giriyor beni görmek yanyana gelemedik diye. O almanyaya gelebilsem koşar gelirim diyor. Tabi erken ben hep diyorum zaten o da beklerim diyor kararlı baya.
Cok güldüm bunu okuyunca Allah iyiliğinizi versinbende onu düşündüm varya sizin yorumu okuyunca inanın.. hayırlısı herseyin. ALLAH hayırlısını yapsin diyelim
Ama ben onunla cok huzurlu mutluyum..
Ben anneye hak verdim çocuklar konusunda. Sorun evlenip ayrılmanız değil. Çocuklu biri yine çocuklu biriyl
Büyük annemizin eşi 1. Dünya savaşına katılır, küçük oğlunu ve karısını anne babasına emanet eder. Yıllar geçer, ne yazık ki geri gelemez, cepheden dönenler “öldü” derler. Günler böyle geçerken evin önünde bir asker bayılır. Bizimkiler koşar eve getirir. Yaralarına pansuman yapılır, karnı doyurulur. Kendine gelince, kimsesiz olduğunu savaşa katıldığını, savaş bitince yürüyerek İstanbul’a kadar vardığını anlatır. Bir süre bu genç askeri misafir eder bizimkiler. Oğullarının savaşta öldüğünü gelinleri ve torunlarıyla yalnız kaldıklarını anlatırlar. Asker bir süre sonra iyileşir, ayaklanır. Bizimkilere der ki “bir oğul kaybetmişsiniz, bir oğul kazanın, gelininizle evlenmeme ve torununuza sahip çıkmama müsade edin!” Yaşlı anne baba ne diyeceğini bilemez, gelinlerine sorarlar; gelin hanım “kabul eder.” İşte o evin önünde bayılan asker bizim büyük babamızdır! 5 çocuk sahibi olmuşlar, ilk eşten olan çocuk da baba ölene kadar üvey olduğunu bile bilmemiş, çünkü hissettirmemişler. İnsanlar arasında denkliği sağlayan gönüldür. Naçizane aile yadigarı hikayeyi de not düşmüş olayım.Ben anneye hak verdim çocuklar konusunda. Sorun evlenip ayrılmanız değil. Çocuklu biri yine çocuklu biriyle evlenmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?