- 3 Ekim 2018
- 654
- 1.341
- 63
Sizinle aynı fikirdeyim bende
Okuduğunu anlamayan algılayamayan lütfen forumlarda gezmesin. 43 yaşına gelmiş evlenmemişse sorunludur mu yazıyor orada? Bir de açıklaması da var. Nerenizle okuyorsunuz anlamıyorum ki ya. Yüzlerce kişi okumuş doğru anlamış, siz zeka pırıltısı anında detayı gördünüz idrak ettiniz tebrik ediyorum. Ünlem koymuş bir de doğru anlamış da yorumlamış gibi.43 yaşında hıc evlenmemek sorun değil ki. Denk gelmemiştir, onu seveni o sevememistir, onun sevdiği onu sevmemisyir. Hiç evlenmeyen insanlara sorunlu gözüyle bakacağınız evlenip eşlerine hayatı zindan edenlere sorunlu diyelim.lutfen.
Hiç evlenmemiş çok mükemmel insanlar tanıyorum ben. Artık 40 küsur yaşına gelmiş evlenmemiş kesin sorunlu algısını değiştirin!!!!
Memleket gerçekten çok değişti, size de bakınca bu yaşa fanusa gelmişsiniz izlenimi oluştu kusura bakmayın. Ne diyordum. Memleket gerçekten çok değişti. Türkiye 'ye en son ne zaman geldiniz? Burda akraba da mı yok habire borç para isteyen hiç yoktan? Bu kadar bihaber kalmışsınız.Vay be memleket görmeyeli ne çok değişmiş. Ama sizde o memlekette Avrupa için böbreğini satanlar sınıfına niçin koydunuz bu insanı. Ya sahiden öyle düşünmüyorsa?
Aşık taklidi yapmıyorsa Ya gerçek ise. ? Ben simdi burdaki yorumlarla ondan iyice şüphelenip sorgulasam aramiz bozulsa ayrılsak anlamadim ki mutlu mu olacak herkes..
İnsanın nasıl taninacagini bende en az sizin kadar biliyorum. İkide bir bana saf demeyin kırıcı olmayın.
YÜZ YÜZE GELMEDEN ZATEN OLMAZ
Ben onu iyice tanımadan etmeden niçin evlilik gibi ciddi karar alayim. Bunu defalarca tekrar ettim ediyorum niçin bu yazdığımı görmüyor kimse sahiden üzücü..
Bende bunu anlamadım sahiden
İlk evlilikte yüzüm gülmedi çok acılar çektim gözyaşı döktüm. Yahu ilk kez mutlu olmak için umutlandım ama maşallah hem cinslerim beni yerden yere vurdu.
Sanki ben birisini öldürdüm. Sahtekarlık ve hırsızlık yapmışım gibi muamele, ve linç. Millet İnternet üzerinden ne haltlar yiyor biz onuda yapmıyoruz hamdolsun. Birbirimiz ile iyi anlaştık sevgi doğdu kalpten kalbimize 1 yıldır da hala konuşuyoruz. Kısmet olursa da Allah izin verirse kavuşmak için dua ediyoruz. Hepsi bu. İkimizde yüz yüze gelip birbirimizi görmeden böyle bir ciddi kararı almayacak kadar olgun insanlarız.
Iyi dileklerde bulunmak bu kadar mi zor sahiden şaşırdım.. kimse kimsenin mutlu olmasını istemiyor demek ki..Adami resmen Avrupa için beni yem olarak kullanan herif ilan ettiniz. Pes!
Belkide gerçekten kalbi tertemiz iyi insandır hissettiğim gibi ve sözünün eri insan çıkacak. Onu Allah bilir..
İyi ve güzel dilekte bulunan arkadaşlara cok tsk ederim.
Buyrun ne dilerseniz yazın artık benim sözüm yok daha. Sevgiler
43 yaşında hıc evlenmemek sorun değil ki. Denk gelmemiştir, onu seveni o sevememistir, onun sevdiği onu sevmemisyir. Hiç evlenmeyen insanlara sorunlu gözüyle bakacağınız evlenip eşlerine hayatı zindan edenlere sorunlu diyelim.lutfen.
Hiç evlenmemiş çok mükemmel insanlar tanıyorum ben. Artık 40 küsur yaşına gelmiş evlenmemiş kesin sorunlu algısını değiştirin!!!!
Böyle kibirli ve ukala bir yoruma açıklama yapmaya bile değmez. Yurt dışına çıkmamış olanlar ufku geniş değilmis. Avrupada yaşıyormuşum da halaaa 60 lar köylü zihniyetindeymisim ha vah size !! Ne aşağılık görüyorsun sen insanları ha ?
Acıdım size ve bu simsiyah zihniyetinize.
Sen gel yaşasana Almanyada senin zihnin açık belli. Yurt dışına da çıkmışsındır ufkun geniştir simdi senin. Ben hayatımda böyle cahil bir yorum okumadım. Cevap bile vermeye değmezdi aslında.
İnsanları kategorize etme ayıptır!
Bir arkadaş değil çoğunluğumuz öyle düşünüyoruz.Sen adamın niyetinin pasaport olduğundan nasil eminsin böyle arkadaşım
Hayatta böyle örnekler olmus diye bu bahsettiğim şahsı da yerden yere vurmayın günahtır.
Ya sizin dediğiniz gibi değilse?
Boşuna kendini yoruyorsun. Arkadaş erkek bulunca ne olduma dönenlerden. Uyarmayıp aman çok iyi yazsak bizden iyisi olmazdı.Ben avrupada dogup büyüdüm. Burayi göç edenleri, sonradan gelin damat olarak gelenleri gayet iyi biliyorum. Kimseyi asaglik olarak görmüyorum. Öyle birseyde yazmadim. Ufku genis olmayan insanlar daha asagda yada kötü oldugunu düsündügümü nereden çikariyorsun?
Ancak gerçekler denilen seyler var. 43 yasinda halen annesinin yaninda yasayan, muhtemelen özelde asgari ücret ile çalisan, hiç yurtdisini görmemis bir adam, sence Almanyada nasil olacak? Niye adam 2 nisan atip, senin ile yurtdisina geliyor?
Adamda hafta sonuna tatile gelmek için yeteri kadar özgüven, cesaret.. yok. Dilini, kültürünü bilmedigi ülkede nasil yasayacagini saniyorsun? Niye 43 yasinda bir adam (ergen degil) gidip internette flört ettigini, annesine anlatiyor? Hayatinizda hiç birbirinizi görmediniz. "Yok ben demistim, ondan söyledi" daha vahim. Niye annesine birseyler söylemesini bekliyorsun? Hayatinizda birbirinizi görmediniz.
Ve pasport olayi tabiki besbelli. Sen Türkiyenin yasam sartlarini biliyormusun? Özelde 12 saatlik mesaileri biliyormusun? Marketlerin, kiralarin fiyatlarini? Memur olarak çalissan bile hiyerarsiler, dedikodular,.. Disariya çiksan bir kafe bir restoran birsürü para.
Adam bunu niye artik yapsin? Sen hazir Almanyadasin, hersey tikir tikir isliyor. Dilinden, yasindan dolayida sigortali felan olmaya hayali vardir. O yastan sonra zaten ne çaliscak dimi? Ne kadar rahat iste, çalismayacak, evini düzene sokacak bir kadin olacak, arada sevisebildigi,.. O cocuklarda büyür gider zaten.
Sizde bu senaryoya inandınız değil mi?Avrupaya gelmesi için amcaları çok ısrar etmiş gel çalış diye zamaninda o istememiş. Avrupayi sevmediğini her fırsatta söyler. Ayrıca Türkiye Avrupa fark etmez burda da olsaydin seninle evlenmeyi düşünürdüm. Sırf avrupadasin diye senin peşinden koşuyorum sanma sakın diye beni defalarca uyardı. Ve birkez bunu ima etmeye kalkıştigimda bana çok kızdı ve benimle konuşmadı 2 3 gün gururuma dokundu demisti.
Sizde bu senaryoya inandınız değil mi? Vahh ki ne Vahh
Açıkcası şu mesajınıza kadar çoğunluğun aksine ben herhangi bir niyetle söylediğini düşünmemiştim annesinin söylediklerini. Öyle boşboğazlık yapmış, söylemiş işte diye düşünmüştüm. Ama bu mesajınızda karşı tarafın ne kadar bayağı bir insan olduğunu anladım. O kadar sığ, o kadar basit cümlerler ki söyledikleri. Diğer arkadaşlara hak verdim ben de.Ne saçmalıyorsun arkadaşım sen ne seksi!? Onun ağzından böyle bir ima bile çıkmadı 1 senedir. Son derece duygusal ve gururlu bir insan kendisi. Sen bir seks objesi değilsin ben sevdiğim kadını kimse ile paylaşmam yüreğimde taşırım diyen biri. Benimle bel altı şeyler bile konuşmuyor cunku konuşursam beni yanlış anlamandan korkarım seninle kavuşacagim güne kadar sabırla bekleyeceğim diyor. Ayrıca uzağız birbirimize henüz bir araya gelmedik bile. Ne seksi ne yatağı! Son derece saygılı birisi. Bu yorumunuza asla katılmıyorum
44 yaşındasınız ben olsam aile meseleleri olacağını hissedersem hiç girmem o işe, o yaşta uğraşamam. İyi gözlemleyin bence.Selam Arkadaşlar
Yeni üye oldum. Burayı sıkı takip eden biriyim. Benim size danışmak istediğim mevzuya gelirsek:
Ben boşanmış çocuklu bir kadınım. Yaklaşık bir yıldır tanıştığım konuştuğum ve duygusal anlamda karşılıklı hislerimiz ve sevgimiz olan birisi var hayatımda. Ben 44 yaşımdayım o ise 43 yaşında. O hic evlenmemiş şimdiye kadar 2 Nişanlılık yaşamış ama anlaşamadıkları için ayrılmışlar. Uzun zamandır hayatına kimseyi almamış kimseye ilgi sevgi duyamadım diyor. İlk kez duygusal olarak kalbinde sevgi hissettiğini söyledi. İkimiz de çok iyi anlaşıyoruz. Fikirlerimiz hemen hemen aynı, hayata bakışımız aynı, karakterlerimiz benziyor onunla. Daha ben açıklama yapmadan beynimden geçenleri okuyor, bende onun. Ben boğa o ise basak burcu. Bende çok sevdim onu.
Annesine bahsetmis benden. Ama annesi sanirim "sevmene saygı duyarım da keşke bekar olsaydı ya" Sen bekarsin onun Çocukları var demis.. Ayrılmış demiş..Bu beni çok üzdü. O da umurumda değil demis Annesine. Şimdiye kadar annem her alanda bana engel oldu işime burnunu soktu mutluluğuma engel oldu. Artık kimseyi takmam ben ne dersem odur. Ben senin evlenip ayrılmış olmana bakmıyorum, cocuklarin olmasına bakmıyorum ayrıca çocuklarını çok seviyorum dedi. Ben ne dersem odur dedi. Sen üzülme ağzımdan kaçtı sana söylemiş oldum. Ama ben senin için herseyi elimin tersiyle iterim. Benim duruşum ve ne dediğim önemli sen bana bak diyor. Sonuna kadar gidicem asla ayrılmak yok diyor. Bende ona dedim Annenle benim aramda kalma onu da kırma, annenin bulduğu bekar bir bayanla evlenirsiniz deyincede inanilmaz sinirleniyor kızıyor. Öyle birsey olmayacak dedi.
Bulsa kaç yazar ben anlaşamadığım sevmediğim kadınla niye birlikte olayim sırf annem istiyor diye, benim anlaştığım sevdiğim sensin diyor.
Ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilmiyorum..
Fikirleriniz değerli..Sağolun
Olaya çok duygusal bakıyorsunuz bence siz Objektif değilsiniz bir yorumunuz da bile görmedim haklısınız dediğinizi sürekli nereden biliyorsunuz öyle mi bolye mi hep bir adamı savunma durumu.Yuzyuze görüşmeden nasil büyük bir işe kalkışmışım ? Ne yapmışım ben büyük işlerden kastınız nedir merak ettim buyrun ?
Düğün davetiyesi mi bastırmışım?
Gelinlik mi almışım?
Gizli nikah mi kıymışım?
Büyük işlerden kastınız sevmek ise evet sevdim onu. Sevmek suç mu ? Çok iyi anlaşıyoruz maşallah.Umarim böylede devam eder.
Allahin hediyesi belkide onca çektiğim acılar üzerine kim bilebilir ki.. Herseyin Hayırlısı Olsun.
Birgun insallah yüz yüzede geliriz ve bunu ikimizde çok istiyoruz. Allahin izni ile dilerim. Onu Allah bilir.
Ben her yorumunuz da kör kütük aşık oldugunuzu hissettim. Peki neden bu adam gelmiyor yanınıza ben istemedim demeyin çok sevse değer verse her türlü gelir, ama sözde asiksa bahaneler bulur.Vay be memleket görmeyeli ne çok değişmiş. Ama sizde o memlekette Avrupa için böbreğini satanlar sınıfına niçin koydunuz bu insanı. Ya sahiden öyle düşünmüyorsa?
Aşık taklidi yapmıyorsa Ya gerçek ise. ? Ben simdi burdaki yorumlarla ondan iyice şüphelenip sorgulasam aramiz bozulsa ayrılsak anlamadim ki mutlu mu olacak herkes..
İnsanın nasıl taninacagini bende en az sizin kadar biliyorum. İkide bir bana saf demeyin kırıcı olmayın.
YÜZ YÜZE GELMEDEN ZATEN OLMAZ
Ben onu iyice tanımadan etmeden niçin evlilik gibi ciddi karar alayim. Bunu defalarca tekrar ettim ediyorum niçin bu yazdığımı görmüyor kimse sahiden üzücü..
Herkes adama
Niye gelmedi hic demis ama.. koronada turist vizesi veriyolar mi? Ben vermiyolar diye biliyorum
Davet edilse bile turist vizesi vermiyolardi diye biliyorum, aile birlesimi icin deseydi olabilirdi ama haklisinAdam kadin davet etmedikten sonra gelemez. Vize almak o kadar kolay degil tanimadigi, yani akrabasi olmayan bir kisi icin. Ama konu sahibi ucak yolu acildiktan sonra rahat gidebilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?