Annesi çocuklarımı sorun etmiş...

internetten tanisip evlenmek zamanimizin modern görücü usulû gibi bir durumu oldu..bu yolla birbirine güvenen, evlenen cok kisi var. fakat devir kötü, birilerine güvenmek zor.. tabii ki sizin konumunuzda cok daha zor, cünkü yasayacaklarinizdan etkilenecek olan cocuklariniz da var.. o yüzden ince eleyip, SIK dokumanizda fayda var. umarim hakkinizda en hayirlisi olur. kiminle olursa olsun , 2.evliliginizde cok mutlu olmanizi dilerim..

Annesinden önce siz ne diyorsunuz? Hiç evlenmemiş, çocuğu olmayan biri sizi anlayabilecek mi? Çocuklarınızı güvenle aynı evde büyütebileceğiniz biri mi? Bunlara odaklanın. Anne de 45 yaşında adamın turşusunu kuracak değil fakat bu evlilik olsa da hüsran olur. Çocuklar da harap olur gibi geliyor bana.

Sizinle aynı fikirdeyim bende
Okuduğunu anlamayan algılayamayan lütfen forumlarda gezmesin. 43 yaşına gelmiş evlenmemişse sorunludur mu yazıyor orada? Bir de açıklaması da var. Nerenizle okuyorsunuz anlamıyorum ki ya. Yüzlerce kişi okumuş doğru anlamış, siz zeka pırıltısı anında detayı gördünüz idrak ettiniz tebrik ediyorum. Ünlem koymuş bir de doğru anlamış da yorumlamış gibi.

Memleket gerçekten çok değişti, size de bakınca bu yaşa fanusa gelmişsiniz izlenimi oluştu kusura bakmayın. Ne diyordum. Memleket gerçekten çok değişti. Türkiye 'ye en son ne zaman geldiniz? Burda akraba da mı yok habire borç para isteyen hiç yoktan? Bu kadar bihaber kalmışsınız.

Romantizmi bırakın, gerçeklere dönün. Kimse 1 yıl görüntülü görüştüğü, aynı ortamda oksijen solumadığı birine aşık olmaz. Erkekler bi de.. Yok arkadaş. Onlar bu kadar duygusal varlıklar değiller. Biz mutlu olmayız siz ayrılınca mutsuz da olmayız. Kaybedeceğimiz hiçbir şey yok. Ama onun kaybedeceği bir vatandaşlık fırsatı var.

İnsanı nasıl tanıdığınızı az önce gördük. Böyle dedi böyledir. Harika.

Daha seni bile görmemiş ama çocuklarını çok seviyo inandırıcı değil, seninle özel konuşmalar yapmam demeside ağzını yokluyo her erkek ister benim yorumum sinirlenme iyice incele gidipte sorma burdan gaza gelipte çaktırmadan ilerle

Hicbirsey anlamamissiniz asil size pes. Evet millet burda zaten kadinlari sirf mutsuz olsunlar diye uyariyor

Mesele 43 yasinda olmasi degil ki. Mesele 43 yasinda olup sıkıntılı aile baglarinin sinyalini ve kendinin daha kendi kararlarini alamadiginin sinyallerini vermesi. Yok annesi bir cok seye sebep olmus da, ama yok bu sefer farkli olacakmis da. Diyelim annesi gercekten yuva engelleyen delinin teki. Burdaki konulara baksak kac defa kv de konu acildi "esim bagimli annesine" felan diye? 43 yasinda bekarlar sorunlu degil. Ama iki kere nisanlanip ayrilan biri bu yasta bile sorumlulugu anneye atiyorsa

Ben avrupada dogup büyüdüm. Burayi göç edenleri, sonradan gelin damat olarak gelenleri gayet iyi biliyorum. Kimseyi asaglik olarak görmüyorum. Öyle birseyde yazmadim. Ufku genis olmayan insanlar daha asagda yada kötü oldugunu düsündügümü nereden çikariyorsun?

Ancak gerçekler denilen seyler var. 43 yasinda halen annesinin yaninda yasayan, muhtemelen özelde asgari ücret ile çalisan, hiç yurtdisini görmemis bir adam, sence Almanyada nasil olacak? Niye adam 2 nisan atip, senin ile yurtdisina geliyor?

Adamda hafta sonuna tatile gelmek için yeteri kadar özgüven, cesaret.. yok. Dilini, kültürünü bilmedigi ülkede nasil yasayacagini saniyorsun? Niye 43 yasinda bir adam (ergen degil) gidip internette flört ettigini, annesine anlatiyor? Hayatinizda hiç birbirinizi görmediniz. "Yok ben demistim, ondan söyledi" daha vahim. Niye annesine birseyler söylemesini bekliyorsun? Hayatinizda birbirinizi görmediniz.

Ve pasport olayi tabiki besbelli. Sen Türkiyenin yasam sartlarini biliyormusun? Özelde 12 saatlik mesaileri biliyormusun? Marketlerin, kiralarin fiyatlarini? Memur olarak çalissan bile hiyerarsiler, dedikodular,.. Disariya çiksan bir kafe bir restoran birsürü para.

Adam bunu niye artik yapsin? Sen hazir Almanyadasin, hersey tikir tikir isliyor. Dilinden, yasindan dolayida sigortali felan olmaya hayali vardir. O yastan sonra zaten ne çaliscak dimi? Ne kadar rahat iste, çalismayacak, evini düzene sokacak bir kadin olacak, arada sevisebildigi,.. O cocuklarda büyür gider zaten.

Boşuna kendini yoruyorsun. Arkadaş erkek bulunca ne olduma dönenlerden. Uyarmayıp aman çok iyi yazsak bizden iyisi olmazdı.

Bu ağzından kacma falan değil bile bile söylemiş.
Annesi söylemiş ya da söylememiş onu bilemem. Ama bahsettigi gibi dusunse annesinin dediğini coktan unutur size de yansitmazdi.

Sizde bu senaryoya inandınız değil mi?

Sizde bu senaryoya inandınız değil mi? Vahh ki ne Vahh

Benimle Türkiyeden evlenmek isteyenler oldu. Hepsi "güzelsin özelsin senin gibisi hic cikmadi karsima blabla". Güya hepsi Almanyaya gelmek istemiyordu. Hayir deyince belli oluyor asil amac. Bir tanesinin annesi "niye burdan biri ile evlenmeyip onu Almanyada ekmek sahibi yapmiyor ki" demisti. Kimin ne oldugunu bilemeyiz vatan severler de cok tabi, ama uzaktan "öldüm bittim seviyorum"culara güvenim 0.

Açıkcası şu mesajınıza kadar çoğunluğun aksine ben herhangi bir niyetle söylediğini düşünmemiştim annesinin söylediklerini. Öyle boşboğazlık yapmış, söylemiş işte diye düşünmüştüm. Ama bu mesajınızda karşı tarafın ne kadar bayağı bir insan olduğunu anladım. O kadar sığ, o kadar basit cümlerler ki söyledikleri. Diğer arkadaşlara hak verdim ben de.
Bir de size tavsiyem kimseye bu kadar gözü kapalı güvenmeyin, kimseyi koşulsuz şartsız savunmayın bu kadar. Size bu sığ romantizm güzel gelmiş olabilir ama sığ işte. Muhtemelen bu cümleleri daha önce defalarca kurdu başkalarına da. Biraz uyanık olmanızda fayda var. Annem böyle dedi falan hikaye, adam acayip kurnaz.

44 yaşındasınız ben olsam aile meseleleri olacağını hissedersem hiç girmem o işe, o yaşta uğraşamam. İyi gözlemleyin bence.

Olaya çok duygusal bakıyorsunuz bence siz Objektif değilsiniz bir yorumunuz da bile görmedim haklısınız dediğinizi sürekli nereden biliyorsunuz öyle mi bolye mi hep bir adamı savunma durumu.

Peki siz nereden biliyorsunuz karşıdan karşıya konuştuğunuz adamın merhametli olduğunu çocuklarınızı sevdiğini.

Siz ayrilsaniz ya da mutlu olsanız ben neden mutsuz ya da mutlu olayım sizin durumunuzdan banane.
Ben her yorumunuz da kör kütük aşık oldugunuzu hissettim. Peki neden bu adam gelmiyor yanınıza ben istemedim demeyin çok sevse değer verse her türlü gelir, ama sözde asiksa bahaneler bulur.
Umarım biz yaniliriz da siz mutlu olursunuz

Herkes adama
Niye gelmedi hic demis ama.. koronada turist vizesi veriyolar mi? Ben vermiyolar diye biliyorum

Herkes adama
Niye gelmedi hic demis ama.. koronada turist vizesi veriyolar mi? Ben vermiyolar diye biliyorum

Adam kadin davet etmedikten sonra gelemez. Vize almak o kadar kolay degil tanimadigi, yani akrabasi olmayan bir kisi icin. Ama konu sahibi ucak yolu acildiktan sonra rahat gidebilirdi.

Adam kadin davet etmedikten sonra gelemez. Vize almak o kadar kolay degil tanimadigi, yani akrabasi olmayan bir kisi icin. Ama konu sahibi ucak yolu acildiktan sonra rahat gidebilirdi.
Davet edilse bile turist vizesi vermiyolardi diye biliyorum, aile birlesimi icin deseydi olabilirdi ama haklisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…