Annesi gizli gizli eşimin yemeklerine ilaç koyuyor.

Hariçten gazel okumak çok kolay di mi? Üslübunuzu hiç beğenmediğim için bu üslupla belirteceğiniz her fikrinizi de kendinize saklayınız.

Hariçten gazel okumak çok kolay di mi? Üslübunuzu hiç beğenmediğim için bu üslupla belirteceğiniz her fikrinizi de kendinize saklayınız.

Yok hariçten gazel okumuyorum. Aksine geçmişte bağımlılık yaşamış, asla tam anlamıyla arınamamış birinin eşiyim. Bağımlı akrabalarım var, arkadaşlarım var. Çok iyi bilirim tipik bağımlı konuşmalarını ve davranışlarını. Bir bağımlı ile yeni evli minnoşları da iyi bilirim. Bizzat kendimden bilirim :) siz bilirsiniz, kaynanaya kızmaya devam.

Ben de eşimin kendini kaybedecek kadar alkol alıp etrafına zarar wermesine karşıyım tabiki ama bunun çözümü yemeğe gizlice ilaç koyup aradaki güwen duygusunu zedelemek değil ki. Bağımlı denilebilir mi bilemiyorum çünkü sık içmiyor ve her içtiğinde de kendini kaybetmiyor. Ben 2bucuk senedir tanıyorum bu şahit olduğum 3. olayı. Ben genel anlamda psikolojik sorunu olduğunu düşünerek psikolojik destek almasını istiyorum sadece ama şuan için o bunu kabul etmiyor. Benim kayınvalideye kızma sebebim oğluyla hesabını bnm üzerimden görmeye çalışması. Bana konusup konusup git ona söyle demesi. En sonunda arada kalmaktan bıkıp yüzleşsinler diye gittim söyledim eşime annesinin bana söylediklerini ve annesi benim yanımda dut yrmiş bülbül oldu utanmasa inkar edecekti ben söylemedim ben yapmadım diye

Annesi bu şekilde davranıyorsa eşiniz muhtemelen alkol bağımlısı.. alkol bağımlısı bir eş, kaynana ve abi ile aynı evde yaşamak.. hayatınız bu kadar mı kıymetsiz anlamıyorum.
Maddi durum yok ise şartlar olgunlaşana kadar beklemeyi neden düşünmediniz ? Evliliğin cicim ayları kaynana ve abi ile mi geçmesi gerekiyordu. Nereden bakarsak o kadar saçma bi durum yaşadığınız

Dur bakalom kocanla ayni eve daha yeni girdin. Kimse oyle kolay kolay buna bavurmaz bence neler yapıyorsa artik kocan. Daha 3 aylik evlisin abisiyle kavgasina bile sahit olmussun dusun.
Ayrica bidaz fazla demogoji yapmissin. 8 yildir bir sey yapmayan sey trank diye öldürcekmiydi esini.
Umarim annesi hakli cikmaz

Keske yazdıklarımı okuyup ona göre tepki koysanız ama bu kadar önyargılı birinden beklenmez zaten öle bi incelik..
Onyargi mi ?
Hanimefendi pardon da maddi durumunuz yokken evlenmissiniz kv kayin ile oturmayi terch etmissiniz bir de ustune üstlük cani o vermedi ki o alsin diye kv suclar iken Allahin verdigi cani sen kim oluyorsunda aliyorsun.
Tepki cekince zaten sagliksiz bir gebelik olacakti spiral vardi vs diyorsnuz. Madem oyle bastan soyleseydiniz bu kadar tepki cekmeseydiniz.
Alkolik bir es ile evlenmissiniz . Ev uzerine ev olmaz size kimse soylemedi mi ? Kv den once sizin halletmeniz gereken cok baska seyler var bence siz ona odaklanin
Bu sekilde 1 arpa boy yol gidemezsiniz.
Iyi gunler.

ama bunun çözümü yemeğe gizlice ilaç koyup aradaki güwen duygusunu zedelemek değil ki.

Bakın ben ne desem, ne anlatsam siz tecrübe etmeden anlamazsınız. Aralarda bir şey okudum annesi ölmesi yönünde dilekte bulundu diye. Bir anne kolay kolay o raddeye gelmez. Ama gelenleri gördüm. Yıllarca çocuğunun bağımlılığı ile uğraşmış ve sonuç alamamış bütün anneler o raddeye geliyor. Ölse de kurtulsam diyor ve ben bunu dedikleri için onları asla suçlamıyorum. Bir yakınım yıllarca uğraştı, hem maddi hem manevi. En nihayetinde Allahım hayırlı bir kapı aç ya ölsün ya kurtulsun dedi. Sonuç, öldü. 30 yaşında bir adam öldü. Üzüntü yanında rahatlama da vardı eminim.

Siz henüz bir şey yaşamadınız. Aklınızda muhtemelen "kötü yaklaşım olduğu için böyle oldu. Güven, destek ve sevgi olursa öyle olmaz." gibi düşünceler var. Anlıyorum, ama emin olun o iş öyle değil. Ben de eşimle 2 sene flört ile evlendim. Ben de bilmiyordum bağımlı olduğunu. Nereden bileceğim her an yanında değilsem. Gayet kamufle edebilir. Ancak aynı evde yaşayan kişilere karşı kendini gizleyemez. Yani siz asla ailesi kadar tanıyamazsınız onu. Bakın daha 3 aylık evlisiniz ve geldiğiniz nokta bu, daha bir durun hele.

Tahminde bulunabilir miyim ailesiyle anlattıkları ile ilgili? Anne baskıcı ya da sevgisiz, abi ve kendisiyle ilgili evlat ayrımı var, hep sert ve cahilce yaklaşımda bulunmuş anne, evde hep huzursuzluk kavga varmış, eleştiri ve küçümseme, hatta zaman zaman kıyaslama yaşamış. Annesine karşı geçmişten gelen bir öfkesi ve kini var. Doğru mudur bunlar?

Bakın bunlar doğru da olabilir yüksek ihtimalle de doğrudur. Ancak normal bir insan için bunlar geçmişteki acılardır. Bir bağımlı için ise, bağımlılığa devam edebilmesi için ihtiyaç duyduğu bahanelerdir.

İçki için değil ama psikolojik sorunları için yardım alsın istiyorum demişsiniz. Neden almıyor mesela? Benim bir şeyim yok hep ailem yüzünden böyleyim diyor değil mi çünkü? Asla da almayacak o yardımı kendi isteğiyle. Baskı yaparsanız, siz de düşman safında olacaksınız.

Doğru tahminler.. tecrübelerinize dayanarak soruyorum; peki benim nasıl yaklaşmam gerekiyor onu ikna edebilmek için?

O zaman siz yargılamadan önce bi durup sormayı ve dinlemeyi öğrenecektiniz
Ne alaka. Ecine cicine kadar yazmışın da onu mu yazamıyon. Oturmamış evliliğe bebek yapmayın diyene evet o yüzden kürtaj oldum geçen ay diyen kişiye mi aaa sağlıksız gebelik miydi vah tüh mü diyecez.
ayrıca sağlıksız olduğu için değil, evliliğinizden emin olmadığınız için kürtaj olduğunuzu yazdınız yargı margı diyip haklı çıkmaya çalışmayın!

Doğru tahminler.. tecrübelerinize dayanarak soruyorum; peki benim nasıl yaklaşmam gerekiyor onu ikna edebilmek için?

Üzgünüm ama çok fazla bir şey yapamazsınız. Kendisi istemesi lazım normalleşmeyi. Öyle sevgi ile güven ile olacak iş değil. Sevgi ve güven daha fazla bir arada olmanıza katkı sağlar ancak. Annesinin yanında durursanız da muhtemelen "annem gibi davranıyorsun kendinden soğutursun" ya da "annem gibi davranma daha kötüsünü yaparım" gibi manipule cümleleri kuracaktır.

Yapmanız gereken öncelikle eşinizden bağımsız bireysel olarak kendinizi garantiye almanız. Sonuç ne olursa olsun en gerekli şey bu. Acil bir iş bulun ve gizlice birikim yapın. Eşiniz bilmesin. Kötü ihtimallere karşı garantiniz olsun.

Evliliğiniz ve eşinizle ilgili de, önce tabi ki yumuşak bir şekilde ikna etmeye çalışın. Ben psikolojik yardım almanın doğru olacağını düşünüyorum. Bak kendin söylüyorsun ailemle sorunlar yaşadım diye. Kim olsa desteğe ihtiyaç duyar bu çok normal gibi. Şiddetle karşı çıkarsa "ben bu şekilde evliliği sürdürmekte zorlanıyorum" kozuma geçersiniz. O zaman muhtemelen gerçek yüzü ortaya çıkacaktır zaten. O zaman da evliliği değil kendinizi düşünün.

Bu demek değildir ki eşiniz asla normale dönemez. Dönebilir, düzelebilir ancak sadece kendisi isterse. Bir de sakın çocuk yapmayın.

Birlikte yasamayi bastan kabul etmissiniz yapacak birsey yok. Bu tarz ilaclar kafaya gore alinmaz, 8 senedir ise yaramiyor ki hala alkol aliyor. Alkol problemi ciddi boyutta demekki kadin boyle kendince bir yol bulmus. Sizin suan yapacaginiz sey ayri eve cikmak, alkol tedavisi icin uzman yardimi almak. Maalesef diger turlu baskasinin yanindaki düzene ayak uydurmak zorundasiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…