Hariçten gazel okumak çok kolay di mi? Üslübunuzu hiç beğenmediğim için bu üslupla belirteceğiniz her fikrinizi de kendinize saklayınız.Ay ne kadar da minnoş bir çift. Kötü kaynana ; masum, yemeğine ilaç katılan bir eş ve onu annesinin gazabından koruyan minnoş gelin.
Kaynananın yaptığı cahillik o ayrı mevzu. Ancak siz de pek safsınız yahu. Tüm bağımlılar başkalarını suçlar. Annesi kötüdür o iyi. Annesi geçimsizdir o masum. Hep onu alkole iten kötü bir geçmiş vardır. Annesi öyle yapmasa kendisi içki İçmez elbet, yersen.
Size karşı saldırgan değil çünkü henüz siz onun karşısında durmuyorsunuz. Bağımlı kendisine destek olana neden saldırsın? Siz ayrı eve çıkın. Faturalara vermesi gereken parayı alkole versin. O zaman da böyle minnoş olacak mısınız bakalım. O zaman da eşiniz size karşı böyle sakin kalacak mı bakalım.
Siz ayrı eve geçince geçinirsiniz ama kayınvalide geçinemez diye çıkmıyorsunuz öyle mi ahajajs. Ay ben gülerim buna. Eşiniz sadece kira veriyor başka da sorumluluğu yok. Ona karışan eden de yok. Eşi de annesinin yanında oh mis. Hadi ayrı eve çıktınız, içki fiyatlarından haberiniz var mı sizin? Sizce yemeğine ilaç katan annesi, ayda yılda bir içtiği için mi o cahilce yönteme başvurmuş? Hiç mi kafanız çalışmıyor sizin? Bir anne bu kadar Çaresiz kaldıysa kim bilir neler yaşadı geçmişte? Size anlatmaz çünkü bağımlı arkadaş muhtemelen "yuvamı yıkarsın" falan demiştir ona.
Çok değil birkaç ay sonra gelin bir daha yazın buraya. Zerre kadar muhakeme yeteneğiniz varsa da, girin bir işe birikim yapın gizlice.
O bebeğe de canını sen vermemiştin ama. Ben wermedim ki canını ben alayım
Hariçten gazel okumak çok kolay di mi? Üslübunuzu hiç beğenmediğim için bu üslupla belirteceğiniz her fikrinizi de kendinize saklayınız.
Sağlıklı gelişmeyecekti spiralden dolayı ztn sorunluydu gebelik.O bebeğe de canını sen vermemiştin ama
O zaman onu en başta belirteceksiniz hanım efendi.Sağlıklı gelişmeyecekti spiralden dolayı ztn sorunluydu gebelik.
Ay resmen +1O bebeğe de canını sen vermemiştin ama
Ben de eşimin kendini kaybedecek kadar alkol alıp etrafına zarar wermesine karşıyım tabiki ama bunun çözümü yemeğe gizlice ilaç koyup aradaki güwen duygusunu zedelemek değil ki. Bağımlı denilebilir mi bilemiyorum çünkü sık içmiyor ve her içtiğinde de kendini kaybetmiyor. Ben 2bucuk senedir tanıyorum bu şahit olduğum 3. olayı. Ben genel anlamda psikolojik sorunu olduğunu düşünerek psikolojik destek almasını istiyorum sadece ama şuan için o bunu kabul etmiyor. Benim kayınvalideye kızma sebebim oğluyla hesabını bnm üzerimden görmeye çalışması. Bana konusup konusup git ona söyle demesi. En sonunda arada kalmaktan bıkıp yüzleşsinler diye gittim söyledim eşime annesinin bana söylediklerini ve annesi benim yanımda dut yrmiş bülbül oldu utanmasa inkar edecekti ben söylemedim ben yapmadım diyeYok hariçten gazel okumuyorum. Aksine geçmişte bağımlılık yaşamış, asla tam anlamıyla arınamamış birinin eşiyim. Bağımlı akrabalarım var, arkadaşlarım var. Çok iyi bilirim tipik bağımlı konuşmalarını ve davranışlarını. Bir bağımlı ile yeni evli minnoşları da iyi bilirim. Bizzat kendimden bilirim :) siz bilirsiniz, kaynanaya kızmaya devam.
O zaman siz yargılamadan önce bi durup sormayı ve dinlemeyi öğrenecektinizO zaman onu en başta belirteceksiniz hanım efendi.
Keske yazdıklarımı okuyup ona göre tepki koysanız ama bu kadar önyargılı birinden beklenmez zaten öle bi incelik..Ay resmen +1
Dur bakalom kocanla ayni eve daha yeni girdin. Kimse oyle kolay kolay buna bavurmaz bence neler yapıyorsa artik kocan. Daha 3 aylik evlisin abisiyle kavgasina bile sahit olmussun dusun.Çok sık alkol tüketmiyor ve canı sıkkın olmadığı müddetçe de alkol aldığında saşdırganlaşmıyor. Ben kendisiyle psikiyatrik destek alması konusunda konustum ama kabul etmedi. Sonuçta o istemediği sürece zorla hiçbir şey yaptıramayız. Gizli gizli ilaç koymak hem suç hem hayati tehlikesi var. Annesi cahil bir kadın ama bu cehaletin ötesinde bir vicdansızlık.
Onyargi mi ?Keske yazdıklarımı okuyup ona göre tepki koysanız ama bu kadar önyargılı birinden beklenmez zaten öle bi incelik..
ama bunun çözümü yemeğe gizlice ilaç koyup aradaki güwen duygusunu zedelemek değil ki.
Doğru tahminler.. tecrübelerinize dayanarak soruyorum; peki benim nasıl yaklaşmam gerekiyor onu ikna edebilmek için?Bakın ben ne desem, ne anlatsam siz tecrübe etmeden anlamazsınız. Aralarda bir şey okudum annesi ölmesi yönünde dilekte bulundu diye. Bir anne kolay kolay o raddeye gelmez. Ama gelenleri gördüm. Yıllarca çocuğunun bağımlılığı ile uğraşmış ve sonuç alamamış bütün anneler o raddeye geliyor. Ölse de kurtulsam diyor ve ben bunu dedikleri için onları asla suçlamıyorum. Bir yakınım yıllarca uğraştı, hem maddi hem manevi. En nihayetinde Allahım hayırlı bir kapı aç ya ölsün ya kurtulsun dedi. Sonuç, öldü. 30 yaşında bir adam öldü. Üzüntü yanında rahatlama da vardı eminim.
Siz henüz bir şey yaşamadınız. Aklınızda muhtemelen "kötü yaklaşım olduğu için böyle oldu. Güven, destek ve sevgi olursa öyle olmaz." gibi düşünceler var. Anlıyorum, ama emin olun o iş öyle değil. Ben de eşimle 2 sene flört ile evlendim. Ben de bilmiyordum bağımlı olduğunu. Nereden bileceğim her an yanında değilsem. Gayet kamufle edebilir. Ancak aynı evde yaşayan kişilere karşı kendini gizleyemez. Yani siz asla ailesi kadar tanıyamazsınız onu. Bakın daha 3 aylık evlisiniz ve geldiğiniz nokta bu, daha bir durun hele.
Tahminde bulunabilir miyim ailesiyle anlattıkları ile ilgili? Anne baskıcı ya da sevgisiz, abi ve kendisiyle ilgili evlat ayrımı var, hep sert ve cahilce yaklaşımda bulunmuş anne, evde hep huzursuzluk kavga varmış, eleştiri ve küçümseme, hatta zaman zaman kıyaslama yaşamış. Annesine karşı geçmişten gelen bir öfkesi ve kini var. Doğru mudur bunlar?
Bakın bunlar doğru da olabilir yüksek ihtimalle de doğrudur. Ancak normal bir insan için bunlar geçmişteki acılardır. Bir bağımlı için ise, bağımlılığa devam edebilmesi için ihtiyaç duyduğu bahanelerdir.
İçki için değil ama psikolojik sorunları için yardım alsın istiyorum demişsiniz. Neden almıyor mesela? Benim bir şeyim yok hep ailem yüzünden böyleyim diyor değil mi çünkü? Asla da almayacak o yardımı kendi isteğiyle. Baskı yaparsanız, siz de düşman safında olacaksınız.
Ne alaka. Ecine cicine kadar yazmışın da onu mu yazamıyon. Oturmamış evliliğe bebek yapmayın diyene evet o yüzden kürtaj oldum geçen ay diyen kişiye mi aaa sağlıksız gebelik miydi vah tüh mü diyecez.O zaman siz yargılamadan önce bi durup sormayı ve dinlemeyi öğrenecektiniz
2 defa kürtaj olmuş. Önce şartlar uygun değildi dedi, sonra sağlıksızdı dedi. Hangisi doğru acaba?O zaman onu en başta belirteceksiniz hanım efendi.
Doğru tahminler.. tecrübelerinize dayanarak soruyorum; peki benim nasıl yaklaşmam gerekiyor onu ikna edebilmek için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?