Anneyle anlasamama...

Ya kusura bakmayın ama insanların vaktini boşa harcıyorsunuz. Kaç yıl önce de konu açmışsınız hep aynı şeyler anneniz her konuda baskı kurmaya çalışıyor bu durumdan rahstsızsınız ama hiç bir şey yapmıyorsunuz. Burda insanlar sizin iyiliğinizi ailenizi çocuğunuzu düşünerek tavsiye veriyor hiç birini dinlemeyip anne ile araya sınır koymayıp aynı sorunları tekrar tekrar yazıyorsunuz. Bence en büyük problem SİZSİNİZ! Eğer ailenize sahip çıkmazsanız eşiniz de bir yerden sonra kopabilir.
Bende dünden beri bu arkadaşa üzüldüm durdum demekki uzun zamandır olan bir konu. Sanırım sorun konu sahibinln kendine. Gercektwn dün okudugumdan beri o küçük çocuğu ve piskolojisini düşündüm yazik etmiş kendi cocuguna ne diyebiliriz

Bende dünden beri bu arkadaşa üzüldüm durdum demekki uzun zamandır olan bir konu. Sanırım sorun konu sahibinln kendine. Gercektwn dün okudugumdan beri o küçük çocuğu ve piskolojisini düşündüm yazik etmiş kendi cocuguna ne diyebiliriz
konulari hep ayni bakin profiline. asla degisim gostermemis..bakmayin yaptim ettim yapicam edicem demelerine.
insallah kocasi bir aydinlanma yasar da o dur der. konu sahibi konu acmak disinda hicbisey yapamaz cunku.

Ben de simdi okudum eski konulari. Ya isinize geliyor cocugunuza bakiyor olmasi ya da siz asiri ezik ve bagimli bir karaktersiniz. Daha kendi kizinizin ismini bile annenizden bagimsiz koyamamissiniz. Agir konusuyorum belki ama sizin karakterinizdeki insanlari asla anlamiyorum. Ben buyum demek, dik durmak bu kadar zor olmamali. Kurban psikolojisine girmissiniz, bundan da zevk aliyorsunuz siz kabul etmeseniz de. Ya annenizle aranizdaki bu toksik iliskiyi bicak gibi keseceksiniz, ya da artik sikayet etmeyi birakip bu sekilde yasamaya devam edeceksiniz.

torun olunca ruhları otomatık olarak değişiyor.canın canı olduğu için çok tatlı gelıyorlar heralde.resmen evlatlarımızı bızden kıskanıyolla

Arkadaslar tabiiki zevk alma veya hosuma gitme olayi yok burda... dogdu dogali böyle olduğu için onlar hakli biz anne babasi olarak haksız duruma bırakıliyoruz.
Anne dururken Anneannemi uykuya götürür mesela.. bizde öyle... birak ben yatiririm diyorum yok anneanne yatirir ama sende gel olur

Dün Kızım hasta diye annem sabah 11de geldi ve aksam 8e kadar bizdeydi sirf ilgisi kizimaydi iyi hos ama yine sanki annesi herseyi ile o ilgilendi yanindan kalkmadi bile... esim aksam isden geldi ve cocugu ben yatircam dedi... Annem bozuldu baksana babasi yatircakmis dedi bozularak ve kizarak... ve babasi aldi uyutmaya... annem aglamakli oldu bana Babani ara alsin beni dedi ve gelene kadar bizle konuşmadi... önceleri hep geldiginde cocugu yatirana kadar kalirdi illa yatircak diğer türlü vedalasamiyorlar çünkü...

Ben baskalarinada goözlemliyorum..Anneanne Babaanne olsun cocukla Anne ilgilenir, bizde onu Anneanne ustleniyor ve bunu normal görüyor.. sonra biz napiyoruz bu cocuga oluyor...

Sonunda artik basardilar benimde sabrimi tasirmaya.. Ve ben peygamber sabri var denilen kişi 😩
Cogu arkadaslarin tavsiye ettigi gibi yavas yavas gitmeleri azalltim.. Haftada 3ken 2ye.. Ama tabiiki sitemler.. Gecenhafta burda tatil diye onlar istemeden ben biraktim jest olsun diye kizimi yatiliya bazi sebeplerden dolayi 1 hafta görüşmediler diye.. Bu hafta sali ve cuma gittim, cuma haftasonu kreş yok diye tabiiki yine kalmasini istediler. ..Babam kalsin sevelim diyor, annem o vakte kadar sesi cikmadi ben hayir dedigimde surati degisti.. Bi kac kere hayir bu hafta kalmicak dedim.. Saat olmuş aksam 8 öğlen 1de geldik... Sonra beni eve kadar getirdiler 15km aramiz, eve yakin, kizim anneannenin yaninda ayri arabada.. Abim bizde kalsin,yarin sabah 10da getirririz dedi.. Cok sinirlendim yine bi emri vakii trafigin içindeyiz, alin basiniza calin, gelmeyinde getirmeyinde dedim....Eve eşime nasil dicemi bilemedim arabada oturdum kaldim evin önünde 😕çünkü bana söylemeden veya aramizda konusmadan çocuk orda kalmicak demisti ve ben kalmicak diye gittim kizimida giderken dedim "gidip dönücez" diye.. Evde yine büyük tartisma cikti... Bu hafta annemin doğumgünü diye hadi kalsin hediye yapmadim bari o hediyesi olsun dedim.. Eşim azda olasa sakinledi ama benim telefonumdan benmis gibi mesaj cekti anneme "**** cok sinirlendi sabah kalkip alicak gelicek çocuğu diye.. Annemin geri cevabi : gösterdin kendini, ne halin varsa gör, sabah namazinda yarin getirriz diye yazmis.. Tabiiki gelen yok, abim ayrilirken 10da dedi.. Tabbiki 10da gelmediler, kafalarina göre dedikleri vakitten 2 saat sonra geldiler.. Alirken esim indi almaya, ellerini öptü ve bu böyle olmaz emri vakki yapıyorsunuz bize saygi duymuyorsunuz...evde problem cikiyor bunun yüzünden demis yani kavga oluyor gibi.. Onu bile anlamamis annem ne problemi cikiyor demiş.. siz yeterince cocugu görüyorsunuz sizi düşünerek haftada 2 3 kere tüm gün orda ve yatilida bırakıyoruz ama bu olmadi annesinin oteritesini bozuyorsunuz cocuga karsi demis.. Annem hemen zaten iyi getirmeyin artik görüşmeyelim demis.. Yani hala hakli ve beni messengerden bloke çekmiş.. Biz düşündükki haftaortasi gittim günleri saymiyorlar yatmadikdan sonra orda onun icin Cuma günleri gidip ertesi gün getirmelerini isticez ama haftaortasi hic gitmicem bida.. Uzun oldu yine kusura bakmayin ama çabalıyorum bi hepimizi memnun edecek sekli ama olmuyor hep bi memnuniyetsizlik 😪daha ne yapabilirim, yanlış miyiz simdi bu tutumda??

Canım canım ya ne yapıyor bunlar????

Fazla iyi niyet bunu yapıyor sanırım. Asla o çocuk orada keyfe göre kalamaz! Onun bir uyku düzeni, eğitimi ve herşeyden önemlisi bir ailesi anne ve babası var ! N oluyor böyle!
Aynı apartmanda olsa neyse 🤔

Canım canım ya ne yapıyor bunlar????

Fazla iyi niyet bunu yapıyor sanırım. Asla o çocuk orada keyfe göre kalamaz! Onun bir uyku düzeni, eğitimi ve herşeyden önemlisi bir ailesi anne ve babası var ! N oluyor böyle!
Aynı apartmanda olsa neyse 🤔
Ayni apartmanda olsak cocuk benim cocuk olmaktan cikar ben orda evin gelini gibi muamelle görürüm.. Yemek yap evi sil süpür, al sunu getir bunu simdiden öyle zaten

Sonunda artik basardilar benimde sabrimi tasirmaya.. Ve ben peygamber sabri var denilen kişi 😩
Cogu arkadaslarin tavsiye ettigi gibi yavas yavas gitmeleri azalltim.. Haftada 3ken 2ye.. Ama tabiiki sitemler.. Gecenhafta burda tatil diye onlar istemeden ben biraktim jest olsun diye kizimi yatiliya bazi sebeplerden dolayi 1 hafta görüşmediler diye.. Bu hafta sali ve cuma gittim, cuma haftasonu kreş yok diye tabiiki yine kalmasini istediler. ..Babam kalsin sevelim diyor, annem o vakte kadar sesi cikmadi ben hayir dedigimde surati degisti.. Bi kac kere hayir bu hafta kalmicak dedim.. Saat olmuş aksam 8 öğlen 1de geldik... Sonra beni eve kadar getirdiler 15km aramiz, eve yakin, kizim anneannenin yaninda ayri arabada.. Abim bizde kalsin,yarin sabah 10da getirririz dedi.. Cok sinirlendim yine bi emri vakii trafigin içindeyiz, alin basiniza calin, gelmeyinde getirmeyinde dedim....Eve eşime nasil dicemi bilemedim arabada oturdum kaldim evin önünde 😕çünkü bana söylemeden veya aramizda konusmadan çocuk orda kalmicak demisti ve ben kalmicak diye gittim kizimida giderken dedim "gidip dönücez" diye.. Evde yine büyük tartisma cikti... Bu hafta annemin doğumgünü diye hadi kalsin hediye yapmadim bari o hediyesi olsun dedim.. Eşim azda olasa sakinledi ama benim telefonumdan benmis gibi mesaj cekti anneme "**** cok sinirlendi sabah kalkip alicak gelicek çocuğu diye.. Annemin geri cevabi : gösterdin kendini, ne halin varsa gör, sabah namazinda yarin getirriz diye yazmis.. Tabiiki gelen yok, abim ayrilirken 10da dedi.. Tabbiki 10da gelmediler, kafalarina göre dedikleri vakitten 2 saat sonra geldiler.. Alirken esim indi almaya, ellerini öptü ve bu böyle olmaz emri vakki yapıyorsunuz bize saygi duymuyorsunuz...evde problem cikiyor bunun yüzünden demis yani kavga oluyor gibi.. Onu bile anlamamis annem ne problemi cikiyor demiş.. siz yeterince cocugu görüyorsunuz sizi düşünerek haftada 2 3 kere tüm gün orda ve yatilida bırakıyoruz ama bu olmadi annesinin oteritesini bozuyorsunuz cocuga karsi demis.. Annem hemen zaten iyi getirmeyin artik görüşmeyelim demis.. Yani hala hakli ve beni messengerden bloke çekmiş.. Biz düşündükki haftaortasi gittim günleri saymiyorlar yatmadikdan sonra orda onun icin Cuma günleri gidip ertesi gün getirmelerini isticez ama haftaortasi hic gitmicem bida.. Uzun oldu yine kusura bakmayin ama çabalıyorum bi hepimizi memnun edecek sekli ama olmuyor hep bi memnuniyetsizlik 😪daha ne yapabilirim, yanlış miyiz simdi bu tutumda??

Annenin sana karşı bi garezi mi var canım ya
Bu nasıl bi yaklaşım böyle sen annesisin onun
Kafalarına göre senin çocuğunu şekillendirmelerine lütfen izin verme
Benim annem yakınımda olmasına rağmen 1-2 haftada bir görüşürüz ben giderim genelde
Çocuğumun uyku vakti gelse akşam hemen gidin yatırın der kesinlikle müdehale etmez
Doğru olan budur. Çocukların alıştığı bi düzen vardır anneanne dahi olsa kimsenin bozmaya hakkı yok. Yerinde olsam çocuğumun orda kalmasınada izin vermezdim hatta sık sık da gitmezdim bu ne böyle...annen işine geldiği gibi davranıyor ve seni hiç düşünmüyor

Ben sizin yerinizde olsam yatılı bırakmam hiç ve gündüzden de gitmem. Akşamları 2 saat eşim müsait olunca gider onunla geri dönerim. Orda olduğum süre içinde de asla çocuk bakımını anneme bırakmam.
Biraz arayı açın. Hazır annenizde tepki koymuş bunu fırsata çevirin. Sizin dik ve net durmanız gerekiyor.
Yanlış yapıyorsunuz. Bazen en yakınlarımızı uyarmak yeterli olmayabilir. Bu hafta milat olsun hiç gitmeyin ve aramayın.
Onlar ararsada geri adım atmayın. Böyle en iyisi eşimle bu son kararımız deyin.

Ya ayrıca kalsın diye Bi hediye mi olur. Düpedüz kalması için bahane bulmuşsunuz.
Ben olsam saat olmuş 8_9 zaten yatacak gerek yok derdim

Merhaba Arkadaslar,

acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.

Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...

Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyor 😪ileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur 😪
Uzak dur.anlattikca içime daral geldi.

Torun sevgisi biraz böyle uç galiba rahmetli annemde buna yakındı bırakın dilediği gibi sevsin istediği gibi muamele etsin gitmeleri azaltın etkisi olmaz keşke benim annemde olsaydı razıydım bu söylediklerinize

Torun sevgisi biraz böyle uç galiba rahmetli annemde buna yakındı bırakın dilediği gibi sevsin istediği gibi muamele etsin gitmeleri azaltın etkisi olmaz keşke benim annemde olsaydı razıydım bu söylediklerinize
Tamda bu konudan kaybediyorum biliyormusunuz.. Ayni bu düşüncede gittim icin bana karsi saygi yok.. Sevsin hic bir sorun yok istedigi gibi zaten davraniyor.. Benim sorunum yonla yok annem ben varken annelik yapiyor ben hayir dedigime.. evet yapabilir.. Olur.. Annannesinin cocugu o anneannesi izin veriyor.. Ben orda bi hiçim adeta adim anne.. Kizim bana cephe aliyor orda bu benim evim sen git kocanim yanina, sevmiyorum seni bile diyebiliyor yeri geldimi vs vs

Ben sizin yerinizde olsam yatılı bırakmam hiç ve gündüzden de gitmem. Akşamları 2 saat eşim müsait olunca gider onunla geri dönerim. Orda olduğum süre içinde de asla çocuk bakımını anneme bırakmam.
Biraz arayı açın. Hazır annenizde tepki koymuş bunu fırsata çevirin. Sizin dik ve net durmanız gerekiyor.
Yanlış yapıyorsunuz. Bazen en yakınlarımızı uyarmak yeterli olmayabilir. Bu hafta milat olsun hiç gitmeyin ve aramayın.
Onlar ararsada geri adım atmayın. Böyle en iyisi eşimle bu son kararımız deyin.

Ya ayrıca kalsın diye Bi hediye mi olur. Düpedüz kalması için bahane bulmuşsunuz.
Ben olsam saat olmuş 8_9 zaten yatacak gerek yok derdim
Evet canim eşime bi bahane bulmaliydim napim yoksa kavga olucak.. Bana emri vaki yaptilar benim hayir dememe tinlamadilar desem gider alirdi cocugu ve ozaman aile ici kavgalar olurdu gece gece

Tamda bu konudan kaybediyorum biliyormusunuz.. Ayni bu düşüncede gittim icin bana karsi saygi yok.. Sevsin hic bir sorun yok istedigi gibi zaten davraniyor.. Benim sorunum yonla yok annem ben varken annelik yapiyor ben hayir dedigime.. evet yapabilir.. Olur.. Annannesinin cocugu o anneannesi izin veriyor.. Ben orda bi hiçim adeta adim anne.. Kizim bana cephe aliyor orda bu benim evim sen git kocanim yanina, sevmiyorum seni bile diyebiliyor yeri geldimi vs vs
Tabiki bu kadar raddenin büyük tahmin edemezdim rabbim yardımcınız olsun biraz sevgiyi abartıyor babaanne annane felan o tarz düşünmüştüm

Tabiki bu kadar raddenin büyük tahmin edemezdim rabbim yardımcınız olsun biraz sevgiyi abartıyor babaanne annane felan o tarz düşünmüştüm
Tek yapacağınız şey üzgünüm ama mesafe koymak daha az gitmek

Back
X