• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneyle anlasamama...

benim de torunum var 2 yaşında tek kız torun...çok seviyorum ama annesi kadar ilgilenemem...çok enerjik oluyorlar anneniz yorulmuyor mu? yemek, bulaşık ortalığı toparlarken zaten yoruluyorum...benim kızım da çok sık gelip kalır bende...ama ben o geldiğinde kızım dinlensin diye ona hiç bir şekilde iş yaptırmıyorum...torunu da arada sıkıştırıp seviyorum işte...ama çocuğun bakımı vs annesin de...annenizin işi yok bence oyalanacak bir kursa falan mı gönderseniz bilemedim valla...

benim de torunum var 2 yaşında tek kız torun...çok seviyorum ama annesi kadar ilgilenemem...çok enerjik oluyorlar anneniz yorulmuyor mu? yemek, bulaşık ortalığı toparlarken zaten yoruluyorum...benim kızım da çok sık gelip kalır bende...ama ben o geldiğinde kızım dinlensin diye ona hiç bir şekilde iş yaptırmıyorum...torunu da arada sıkıştırıp seviyorum işte...ama çocuğun bakımı vs annesin de...annenizin işi yok bence oyalanacak bir kursa falan mı gönderseniz bilemedim valla...
Yorulmuyor can geliyor.. Evde pek is yapmaz, bel fitigi var fazla ayakta durunca veya yürüyünce beli agriyor ve dizi agriyor yeni 62ye girdi..babam, abim disda oldugu tüm gün bazen de evde pekde yemek pismez.İnternet Facebookda takilir, haber dinler radoyda, namazini kilar okadar..Ama kizim 3.5yasinda sanki yürüyemiyor kucagina alir durmadan veya sirtina 🤷🏻‍♀️yok ben dogdu dogali annem varken elimi süremem hastanede basladi bu kucagima alamadim bile 11 gün boyunca.. 40im cikana kadar öyle oldu, orda kaldim (en büyük hatalardan biri) .. Bende basta annem kizim yorulmasin diye yapiyor saniyordum ama bir gece cocugun aglamasina uyandigima annem bana kizarak "niye kalktim yatsana, bakamiyormu sandin çocuğa" demesi ben derinden sarti ve hala unutamiyorum onu.. Yinede konduramadim.. Sonrasi bez değiştirme, mama icirme, üst baş degisme, uyutma ondan soruldu.. Ben getir götürcu, mama isitmaya, bez atmaya iyiydim.. Hala orda öyle .. Bende napim kendimi geri cekiyorum, çünkü oynamak istesem veya kucagima gelince kizim, annem hemen "iyi ben gidiyorum, gidim ben,benle oynamiyorsun, öpmüyorsun" diyor kizima... En son bana sen 7/24 seviyorsun cekil öpme dedi biraz biz öpelim😳 oda oyun esnasinda hep bi ortamdayiz yani.. Ben kizimi extradan yanima cekmem.. Cekiniyorum resmen kizim yanima gelince hemen anneannesine yönlendiriyorum bisey diyecek diye🙄 o dediginiz kurslara katilmaz, sosyal hayati 0, istemiyorda ahir zamanda kimseyle görüşme daha iyi diyor, dedikodudan uzak.. Birde biz yurtdisina yasiyoruz disari hava almaya bile cikmaz yabanci düşmani burasi diyor 🙈

Son düzenleme:
Yorulmuyor can geliyor.. Evde pek is yapmaz, bel fitigi var fazla ayakta durunca veya yürüyünce beli agriyor ve dizi agriyor yeni 62ye girdi..İnternet Facebookda takilir, haber dinler radoyda, namazini kilar okadar..Ama kizim 3.5yasinda sanki yürüyemiyor kucagina alir durmadan veya sirtina 🤷🏻‍♀️yok ben dogdu dogali annem varken elimi süremem hastanede basladi bu kucagima alamadim bile 11 gün boyunca.. 40im cikana kadar öyle oldu, orda kaldim (en büyük hatalardan biri) .. Bende basta annem kizim yorulmasin diye yapiyor saniyordum ama bir gece cocugun aglamasina uyandigima annem bana kizarak "niye kalktim yatsana, bakamiyormu sandin çocuğa" demesi ben derinden sarti ve hala unutamiyorum onu.. Yinede konduramadim.. Sonrasi bez değiştirme, mama icirme, üst baş degisme, uyutma ondan soruldu.. Ben getir götürcu, mama isitmaya, bez atmaya iyiydim.. Hala orda öyle .. Bende napim kendimi geri cekiyorum, çünkü oynamak istesem veya kucagima gelince kizim, annem hemen "iyi ben gidiyorum, gidim ben,benle oynamiyorsun, öpmüyorsun" diyor kizima... En son bana sen 7/24 seviyorsun cekil öpme dedi biraz biz öpelim😳 oda oyun esnasinda hep bi ortamdayiz yani.. Ben kizimi extradan yanima cekmem.. Cekiniyorum resmen kizim yanima gelince hemen anneannesine yönlendiriyorum bisey diyecek diye🙄
Hafi anneniz manyak da siz fe kaç aydır şu tuhaflıkları yazıp yazıp deşarj oluyorsunuz eyleme geçmiyorsunuz.
Allah kocanıza bol bol sabır versin. Sizin gibi bir eş ailesi ve eşim olsa delirirdim sanırım. En çok da zavallı çocuğunuza ruh sağlığı diliyorum. Sağlıklı bir ruh hali zor olacak herhalde

Sehir degisikligi gibi radikal bir karar almaniz lazim
Annenizle iliskiniz patolojik boyutta
Simdi bu iliskiyi kiziniza da asiliyor
Lutfen engel olun bir sey yapin
Gerekirse kusun, gorusmeyin

Hafi anneniz manyak da siz fe kaç aydır şu tuhaflıkları yazıp yazıp deşarj oluyorsunuz eyleme geçmiyorsunuz.
Allah kocanıza bol bol sabır versin. Sizin gibi bir eş ailesi ve eşim olsa delirirdim sanırım. En çok da zavallı çocuğunuza ruh sağlığı diliyorum. Sağlıklı bir ruh hali zor olacak herhalde
Tabiiki cabaliyorum bende 3 den 2ye indirdim azalttim gitmeleri.. Esimede olanlari cogunu söyledim ve kendide farkinda bana destek.. Annen can sıkıntısından cocugu kendi çocuğu bellemis onun isteğine göre istiyor herseyi.. Evin horozu bizede dis gecirmek istiyor diyor.
Evde kızım bambaska, anneannesinde bam baska.. Yani 2 tarafida idare ediyor bu yasta.. Orda onlarin istedigi gibi evde bizim istediğimiz gibi bana hiç ordaki davranışlarini göstermiyor...
Anneme benim cocugum benim kurallarim diyorum hayir burda benim gecer diyor. Karsi gelince veya gece kalma olayinda iyi git bida getirme, gelmede diyor.. Abim babam sonra ariyorlar annen agliyor kac gündür veya uykusunda konusuyor aglixor annen.. Abim kac sene ömürleri varki diyor, pisman olursun is isden gec olmuş olur diyor.. O kocan bugün var yarin yok, ailen gibi olmaz.. Sen gelde yelkenleri suya düşürme

Sehir degisikligi gibi radikal bir karar almaniz lazim
Annenizle iliskiniz patolojik boyutta
Simdi bu iliskiyi kiziniza da asiliyor
Lutfen engel olun bir sey yapin
Gerekirse kusun, gorusmeyin
Su an küsüz yani annem beni heryerden bloke etmis.. Önceden 2 3 gün sonra giderdim birde gönlünü almaliydim halbuki suclu degilim ama busefer istemiyorum

Su an küsüz yani annem beni heryerden bloke etmis.. Önceden 2 3 gün sonra giderdim birde gönlünü almaliydim halbuki suclu degilim ama busefer istemiyorum
Ohh firsat ayaginiza gelmis
Gitmeyin asla
Kizinizi kazanmaniz lazim
Hic gormese annenizi yeri
Anneannesizlikten ölen gormedim ben
Ama annesizlik mahveder insani
Yerine bir sey koyamaz insan
Lutfen kizinizla yeniden guvenli baglanmaya bakin

Yorulmuyor can geliyor.. Evde pek is yapmaz, bel fitigi var fazla ayakta durunca veya yürüyünce beli agriyor ve dizi agriyor yeni 62ye girdi..babam, abim disda oldugu tüm gün bazen de evde pekde yemek pismez.İnternet Facebookda takilir, haber dinler radoyda, namazini kilar okadar..Ama kizim 3.5yasinda sanki yürüyemiyor kucagina alir durmadan veya sirtina 🤷🏻‍♀️yok ben dogdu dogali annem varken elimi süremem hastanede basladi bu kucagima alamadim bile 11 gün boyunca.. 40im cikana kadar öyle oldu, orda kaldim (en büyük hatalardan biri) .. Bende basta annem kizim yorulmasin diye yapiyor saniyordum ama bir gece cocugun aglamasina uyandigima annem bana kizarak "niye kalktim yatsana, bakamiyormu sandin çocuğa" demesi ben derinden sarti ve hala unutamiyorum onu.. Yinede konduramadim.. Sonrasi bez değiştirme, mama icirme, üst baş degisme, uyutma ondan soruldu.. Ben getir götürcu, mama isitmaya, bez atmaya iyiydim.. Hala orda öyle .. Bende napim kendimi geri cekiyorum, çünkü oynamak istesem veya kucagima gelince kizim, annem hemen "iyi ben gidiyorum, gidim ben,benle oynamiyorsun, öpmüyorsun" diyor kizima... En son bana sen 7/24 seviyorsun cekil öpme dedi biraz biz öpelim😳 oda oyun esnasinda hep bi ortamdayiz yani.. Ben kizimi extradan yanima cekmem.. Cekiniyorum resmen kizim yanima gelince hemen anneannesine yönlendiriyorum bisey diyecek diye🙄 o dediginiz kurslara katilmaz, sosyal hayati 0, istemiyorda ahir zamanda kimseyle görüşme daha iyi diyor, dedikodudan uzak.. Birde biz yurtdisina yasiyoruz disari hava almaya bile cikmaz yabanci düşmani burasi diyor 🙈
Anneniz çocuğunuzu sahiplenmiş resmen. Kaç aylık konu hala aynı durumda mısınız yani? Anneniz çok büyük yanlışta. Size ve kızınıza kötülük yapıyor ve siz hala anlatamıyor musunuz ona? Madem öyle gün aşırı neden gidiyorsunuz.. büyük bir bilinçsizlik. Sanırım sizinde karakteriniz biraz uysal yönlendirilebilecek birisiniz. Annem bunları bana asla yapamaz.

Tabiiki cabaliyorum bende 3 den 2ye indirdim azalttim gitmeleri.. Esimede olanlari cogunu söyledim ve kendide farkinda bana destek.. Annen can sıkıntısından cocugu kendi çocuğu bellemis onun isteğine göre istiyor herseyi.. Evin horozu bizede dis gecirmek istiyor diyor.
Evde kızım bambaska, anneannesinde bam baska.. Yani 2 tarafida idare ediyor bu yasta.. Orda onlarin istedigi gibi evde bizim istediğimiz gibi bana hiç ordaki davranışlarini göstermiyor...
Anneme benim cocugum benim kurallarim diyorum hayir burda benim gecer diyor. Karsi gelince veya gece kalma olayinda iyi git bida getirme, gelmede diyor.. Abim babam sonra ariyorlar annen agliyor kac gündür veya uykusunda konusuyor aglixor annen.. Abim kac sene ömürleri varki diyor, pisman olursun is isden gec olmuş olur diyor.. O kocan bugün var yarin yok, ailen gibi olmaz.. Sen gelde yelkenleri suya düşürme

İndirmeyeceksiniz yelkenleri bu kadar basit. Haftada iki kere gitmeniz zafer değil.
Değişim hiç değiş.
Bir jaç ay önce de benzerini yazdım mesafe dediniz epi topu bir gün az gitmeyi mesafe sanıyorsunuz.
Hayır diyeceksiniz. En az bir ay gitmeyeceksinizz ağlasalar da ayılsalar bayılsalar da gitmeyeceksiniz. Benim şartım göre davranmayacaksınız bundan sonra yılda bir gelirim diyeceksinşz. Bakın bakalım o zaman anneniz böyle despotluk ediyor mu?
Sizin çocuğunuzun yaşadıklarının büyüklüğü faşan da umrunda değil. Hala altmış yaşında kadını eyleyeceğim diye çocuğa yazıl ediyorsunuz. Siz daha çok annem şöyle dedi böyle yaptı diye konu güncellersiniz. Annenizin eteğinden çıkamazsınız

o da var sanirim, zaten aklimdan ciksa hep hatirlatir sagolsun hic atlamaz her gittimizde.. konu dönüp dolasir ya esime ya ailesine gelir... mezara kadar anar yani...
Desemde al basina cal kocasiz kaldin ne koca delisiymisin haberimiz yok lafi geri geliyor cevaben.
Hatta migde rahatsizligindan oruc tutamiyor dinine kadar sorguluyor, onu gectim migdesinden bulsun demeler.. yani agza alinmicak seyler...
Esimle ilk evlilik yillarimiz hep ailem yüzünden çıkardı... ozamanlarida rahat. yoktu.. hatta istemedi yillarca cocuk yapilmaz bu adamdan hayırsız vs. vs.. bayada yapmadim,istemedim, korktum. belkide olacak olanlari farkindaydim... hamileligimi bile korkarak söyledim hatta istemiyorum aldircam demistim annemin tepksini ölçmek icin.. bana tiyolar verdi hatta zipla agir kaldir gibisi.. yapmadim tabii...sonra Alllah verdi bi alimden bi zalim olur bakarsin dedi.. sonra laf acildi bikeresinde.. bana diyorki.. bu cocuk benim sayemde oldu yoksa sen onu aldircaktin 🙄

Dogumdan sonra 11 gün hastanede kaldim, annem refakatci kaldo sagolsun 1 kere bebegimi almadim kucagima, hep annemin yatagindaydi veya besikde, ameliyatli degilim yani normal dogum... lohusayim 40im cikana kadar annemde kaldim, 1 kere bebegimle uyumadim koyin koyuna.. cocuk annemle uyudu onun kokusunu aldi..emziremedimde hic süt gelmedi.. gece aglar cocuk, niye kalkıyorsun bakamiyormu sandin beni,git yat.. böyle yani..ben basta iyi niyetli olarak bakiyordum kiyamiyor kizina falan ama anlıyorumki durum sandigim gibi degil ben iyi bakiyorum
Anne değil düşman mübarek.Allah yardımcın olsun acilen bı sınır koymaniz lazım anlattiklariniz hiç normal değil.Sizde normal dusunemiyorsunuz

Sinirlerim bozuldu. Bu nasil sabır sizdeki. Anneanneyle konusulmali. Isterde kussun. Siz yapamiyorsaniz esiniz konussun. Ancak ben olsam annemle kendim konusurdum. Haddini fazla asmis bence. Sizi hic yerine koyuyor. Daha da kotusu cocuga da oyle empoze ediyor. Gerekirse bu gelip gitmeler asgariye indirilmeli. 15 gunde bir mesela. Ya da hafta da bir gun birkac saat. Krese vermeyi dusunmuyor musunuz kizinizi? Akranlariyla atkadas olur hem.

Sinirlerim bozuldu. Bu nasil sabır sizdeki. Anneanneyle konusulmali. Isterde kussun. Siz yapamiyorsaniz esiniz konussun. Ancak ben olsam annemle kendim konusurdum. Haddini fazla asmis bence. Sizi hic yerine koyuyor. Daha da kotusu cocuga da oyle empoze ediyor. Gerekirse bu gelip gitmeler asgariye indirilmeli. 15 gunde bir mesela. Ya da hafta da bir gun birkac saat. Krese vermeyi dusunmuyor musunuz kizinizi? Akranlariyla atkadas olur hem.
Suan küs zaten ama haftada 1e düşünuyoruz esimle simdi son olaydan sonra şimdi zaten gitme yok.. Ama isterse 1 sene sonra görsün yine ayni hareketler devam edicek eminim, çünkü kendinde suc bulmuyor ne yapiyoruzki ayda kac kere görüyoruzki diyor. Kizim kreşe diyor, bende ise yarim gün, kresden sonra alir anneme giderim akşama kadar.
Arkadaslarimiz var diger günler onlarla bulusuyoruz,yani gitmedgimiz gün. Bizim faliyetlerimiz sosyal hayatimiz var cocukla annem ona bile cocugu bozucaksin sen bas edemiceksin,seni dinlemicek diyor..bende tamda senin sayende dinlemicek diyorum napiyormusum ben diyor yine.

Ohh firsat ayaginiza gelmis
Gitmeyin asla
Kizinizi kazanmaniz lazim
Hic gormese annenizi yeri
Anneannesizlikten ölen gormedim ben
Ama annesizlik mahveder insani
Yerine bir sey koyamaz insan
Lutfen kizinizla yeniden guvenli baglanmaya bakin
Suan kizim o yasta daha değil anneanneye bırakınca beni dedigim gibi aramiyor hep kalsada aramaz sanirim çünkü annenin yerini alan biri var nede olsa.
Kizimla aslinda hic sorunumuz yok biz bizeyken, evdeyken veya disarda.. Gelir sarilir, öper, oynar, canim annecim, hep böyle .. Uysal ve sakin bi bebekligi vardi,sirf anneanne olunca değişiyor oda annemin hareketlerinden dolayi ordaa annnemi görüyor lafi gecen sözü dinlenen güç aliyor ondan.. Ben kizima hadi kalk gidiyoruz ceketini ayakkabini giydirip hic cikamadim.. Hep bi yalvarmayla hadi anne giydir gibi gec oldu.. oda yok gel kendin al yapabiliyorsan diyordu ilk zamanlar çünkü kalmasini istiyordu kreşe gitmedigi icin.

Suan küs zaten ama haftada 1e düşünuyoruz esimle simdi son olaydan sonra şimdi zaten gitme yok.. Ama isterse 1 sene sonra görsün yine ayni hareketler devam edicek eminim, çünkü kendinde suc bulmuyor ne yapiyoruzki ayda kac kere görüyoruzki diyor. Kizim kreşe diyor, bende ise yarim gün, kresden sonra alir anneme giderim akşama kadar.
Arkadaslarimiz var diger günler onlarla bulusuyoruz,yani gitmedgimiz gün. Bizim faliyetlerimiz sosyal hayatimiz var cocukla annem ona bile cocugu bozucaksin sen bas edemiceksin,seni dinlemicek diyor..bende tamda senin sayende dinlemicek diyorum napiyormusum ben diyor yine.
Anneniz suan küs olsa da küs duramaz. Naz yapiyor. Hatta lafini gecirmek icin size yaptigi sey bir cesit psikolojik siddet. Haftada bir yarim gun yerine ben olsam hafta sonu esim yanimda iken yarim gun giderdim, esinizin yaninda bu yaptiklari abarti seyleri yapamayacaktir cunku. Anladigim kadariyla siz de anenize karsi biraz sessizsiniz. Ama sanirim siz de gitmek istiyorsuniz. Ben olsam hafta sonu aile olarak esim.ve kizimla buyuk ziyaretine giderdim.

Benim ogluma calistigim icin 2 yasina kadar annem bakti. Annem de oglumu oyle benimsemisti ki sen git o burda kalsin falan diyordu. Ben de gun boyu isteyim gormuyorum ozluyorum deyip aliyordum. Asla taviz vermedim. Ancak baktim ki annem ogluma annesi gibi davraniyor, sizin anneniz kadar olmasa da beni de es gecmeye baslayinca ben oglumu babasini bahane ederek krese verdim. Bir iki küstü bana, bir suru laf etti. Sonra duzeldi. Ama ben oglum krese basladiktan sonra hafta sonlari aile olarak gittim hep.

Öf, bu ne ya. Yaşlandıkça saçmalıyor bazısı. Benim de annem var, torunları için anneleri ne derse uyuyor. Akli fikri yerinde olan her insan, sakin ve düzgün açıklamadan anlar. Anneniz tedavi olmalı. Normal değil.

Ben kizimi nekadar neutral yetisdirmek istiyorsam olmuyor, herkesi esit sevme mesela.. Önce annneanne sevilirmis sonra anne.. Babalar cok az 🙈 parmaklarla sayarken önce anneanne-dede-dayi-anne-baba
Annemlerin arabasında cocuk oturagi yok mesela, alicam otutturmicaklar biliyorum, annem ben yapamiyorum bunu diyor benim arabadayken.
Yurtdisindayiz gevurlar pis gevurlar, cavurun polisi kelimeler simdi kizimin ağzında, bizimkiler gülüyor .. Ama bunu evde demiyor sirf anneannede çünkü ben kiziyorum... Böyle seyler işte

Benim ogluma calistigim icin 2 yasina kadar annem bakti. Annem de oglumu oyle benimsemisti ki sen git o burda kalsin falan diyordu. Ben de gun boyu isteyim gormuyorum ozluyorum deyip aliyordum. Asla taviz vermedim. Ancak baktim ki annem ogluma annesi gibi davraniyor, sizin anneniz kadar olmasa da beni de es gecmeye baslayinca ben oglumu babasini bahane ederek krese verdim. Bir iki küstü bana, bir suru laf etti. Sonra duzeldi. Ama ben oglum krese basladiktan sonra hafta sonlari aile olarak gittim hep.
Biz aile olarak gidemiyoruz çünkü annem istemiyor eşimi evde.. Ayda yilda bayram seyranda oda hatta yok çünkü biz yokkuz dedirtiyor

Anneniz suan küs olsa da küs duramaz. Naz yapiyor. Hatta lafini gecirmek icin size yaptigi sey bir cesit psikolojik siddet. Haftada bir yarim gun yerine ben olsam hafta sonu esim yanimda iken yarim gun giderdim, esinizin yaninda bu yaptiklari abarti seyleri yapamayacaktir cunku. Anladigim kadariyla siz de anenize karsi biraz sessizsiniz. Ama sanirim siz de gitmek istiyorsuniz. Ben olsam hafta sonu aile olarak esim.ve kizimla buyuk ziyaretine giderdim.
Evet yapim böyle babama çekmişim. Ben gitmek istemiyorumki mecburiyetten birde kizim dede nine görsün çünkü cocuklar için özel bisey onlar anlamiyorki iyiyi kötüyü mahrum kalmasin benim öyle firsatim pek yoktu ve tabiiki ailem görsün seviyorlar ilk torun diye. Bana kalsa haftada 1, cocuk olmadan öyle giderdim bir kac saat orda bile bunalirdim...
Ailece gidemiyoruz çünkü esimi istemiyor haz etmiyor onun icin eve almiyor, yok dedirtiyor,gelmesin görmek istemiyorum diyor.

Kayinvalidemde siz gibi.. Ilk sene çocuğum küçükken 8 aylıkken izin yaptik beraber. O 3 haftaya şükrettim uzaklastima.. Kayinvalidem ben yaparim herseyi sen cocugunla ilgilen dedi bana, ben şok.. Anneme göre uzakda ya görümcemin oglu kadar sevmiyor ondan, veya o kendini düşünen biri coluk cocuk umrunda degil. Alakasi yok, nerde olduğumu biliyorsunuz kapim acik istegi olan, görmek isteyen gelir arar bulur beni diyor mesela.. derdim oldugunda ona dertlesirirm hatta ogluyla tartisinca bile bana akil verir ark cikar. Kötü kaynana böylemi yapar..cocuk olmadan yilde 4 kere giderdik yanina uzakda 700km aramiz.. Cocuk olunca 2ye düştü.. Her gidicemizi duyunca annem bozulur

Back
X