• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneyle anlasamama...

Ben kizimi nekadar neutral yetisdirmek istiyorsam olmuyor, herkesi esit sevme mesela.. Önce annneanne sevilirmis sonra anne.. Babalar cok az 🙈 parmaklarla sayarken önce anneanne-dede-dayi-anne-baba
Annemlerin arabasında cocuk oturagi yok mesela, alicam otutturmicaklar biliyorum, annem ben yapamiyorum bunu diyor benim arabadayken.
Yurtdisindayiz gevurlar pis gevurlar, cavurun polisi kelimeler simdi kizimin ağzında, bizimkiler gülüyor .. Ama bunu evde demiyor sirf anneannede çünkü ben kiziyorum... Böyle seyler işte
Kayinvalidemde siz gibi.. Ilk sene çocuğum küçükken 8 aylıkken izin yaptik beraber. O 3 haftaya şükrettim uzaklastima.. Kayinvalidem ben yaparim herseyi sen cocugunla ilgilen dedi bana, ben şok.. Anneme göre uzakda ya görümcemin oglu kadar sevmiyor ondan, veya o kendini düşünen biri coluk cocuk umrunda degil. Alakasi yok, nerde olduğumu biliyorsunuz kapim acik istegi olan, görmek isteyen gelir arar bulur beni diyor mesela.. derdim oldugunda ona dertlesirirm hatta ogluyla tartisinca bile bana akil verir ark cikar. Kötü kaynana böylemi yapar..cocuk olmadan yilde 4 kere giderdik yanina uzakda 700km aramiz.. Cocuk olunca 2ye düştü.. Her gidicemizi duyunca annem bozulur
Az önceki yorumumu geri alıyorum. Anneniz normal değil tedavi olsun demiştim ya hani. Yok bu psikolojik bir durum değil. Üzgünüm ama anneniz resmen kötü bir kalbe sahip. Çok üzüldüm sizin adınıza. Minicik bebeği ne olur ırkçı sözlerinden koruyun bundan sonra.

Normal bir aile olmayi okadar isterdimki, herkes gibi ama degiliz.. Düzen birkere yok..ben kendi evimde düzeni bulmuşum ona bile küçükserler.. Mesela isim isden geldikden sonra sofraya oturruz (adam saatine yemek yemeli oluyor, seni hizmetci diye kullaniyor diyor).

Bayram gelir, ailecek toplanilmaz, biz yokuz denilir.
Özel günler, dogum günlerde yok kutlanilmaz toplanilmaz.
Kizima Bayramlari, kandilleri, dogum gunu ozel gunleri bilinclendirmek için evi süslerim hediye alirim, annem katilmaz bunlara.. Aldigim hediyeler ama anneanne almis olur

ANlattiginiz şeyler
Görümcem ve kayınvalidem ilişkisine o kdr.cok benziyor ki hatta tıpatıp aynısı diyebilirim
Kendisi calistigi için mecbur çocuklarına o baktı ve burnundan getirdi kızın hala getiriyor
Servis saati geliyor göndermiyor bilerek
Ne gerek varmış küçükmüş
Falan filan

Ben kendi anneme de eşimin ailesine de sınırlarımi koydum ve hiç karismadilar annem hep sorarak yapardı ve saygısı vardı bana o yuzden çocuklarımı bildiğim gbi yetistiedim

Ama gorumcemin o kdr çok karisani var ki bir de benmle kiyasliyordi bak çocuklar sözünü dinliyor diye bnde tabi dinler sadece ben büyüttüm siz masallab kızın herseysine karışıyorsunuz diyince susup kalıyorlardı

Valla sana tek çözüm onerm ciddi anlamda tavrını tatlı sert koy mesafeni de koy
Yoksa baş edemezsn

ANlattiginiz şeyler
Görümcem ve kayınvalidem ilişkisine o kdr.cok benziyor ki hatta tıpatıp aynısı diyebilirim
Kendisi calistigi için mecbur çocuklarına o baktı ve burnundan getirdi kızın hala getiriyor
Servis saati geliyor göndermiyor bilerek
Ne gerek varmış küçükmüş
Falan filan

Ben kendi anneme de eşimin ailesine de sınırlarımi koydum ve hiç karismadilar annem hep sorarak yapardı ve saygısı vardı bana o yuzden çocuklarımı bildiğim gbi yetistiedim

Ama gorumcemin o kdr çok karisani var ki bir de benmle kiyasliyordi bak çocuklar sözünü dinliyor diye bnde tabi dinler sadece ben büyüttüm siz masallab kızın herseysine karışıyorsunuz diyince susup kalıyorlardı

Valla sana tek çözüm onerm ciddi anlamda tavrını tatlı sert koy mesafeni de koy
Yoksa baş edemezsn
Eşim sınır konusunu tam bastan dedi, kizim dogdugunda yani hastanede.. Herkes sınırını bilecek demis aileme.. Ben o ara yogun bakimdaydim, ciktigim gün bana bize böyle dedi bu adam değil, bosa bunu tonlarca laf dinledim.. Yani ordada huzur yoktu... O ara tasiniyorduk eşim aksamlari ziyarete gelirdi, hic yanliz bebekle basbasa kalamadik, çünkü annem refakatci olarak yanimda kaldi 11 gün, hic eve gitmedi..Anne git bi dus al uyu uykunu al derdim, ben iyiyim ama yok..esim aksamlari geldiğinde uyuyor rolu yapiyordu ama annem bizi dinliyordu, sonra esim gidince ne dedi o öyle ne demek istedi diye bilmek isterdi 😩 ilk evlendimiz yillar annemlerde oldugum zaman esim aradiginda annem hep ac telefonun sesini bende duyucam derdi, onun icin telefonum orda hep sessizde veya daha cok yaz bana derim eşime hala

Anneniz saclamiyor gercekten.
Sizin yerinizde olsam annemi degistiremedigimi dusunursem hafta asla 3 gun gitmezdim. Cunku bu elinizde olan bisey.
Bazen benim annemde abimin kizina cok asiri hassas davranir, oda medet umar hep babannesini yani annemi cagirir biz izin vermezsek. Bisey yapmak istedginde halasi olarak ben " anneye sormalisin, o izin veriyorsa tamam" derim. Sonra tipis tipis annesine gider " anneciiimm" diye.
Bana gelir " hala anne izin verdi" der ve yapariz o dedigini.

Bazen bi simarasi geliyor, yerinden kalkmayip bize sunu getir diyor. Bende " kalkip kendin almalisin' diyince anneme sesleniyor bizi sikayet etmek icin. Gecen gun annem 'Uzmeyin torunumu" diye nazlandiedi dedigini yapti ve bizi azarladi yaninda. Yengemden once ben ve kardesim hopladik " yanlis yapiyosun' diye. Hic dogru degil bu yaptigi. Iyilik yapmiyor kotuluk yapiyor anneniz, cocugunuzun kafasi coook karisiyor.
Cocugunuzu dusunuyorsaniz en aza indirin bu gelip gitmeleri. Ayrica anneanneye gitmeden once cocugunuzu alistirin. " anneanne sana kimi daha cok seviyosun diye sorarsa sen anneyide babayida senide dedeyide demen gerek" diye.

Nine dede kötüyse gidip gelmeniz çocuğa iyilik değil kötülük. Siz annenize çocuğu taşıdıkça kötülük ediyorsunuz.
Sizin mesafe koyma niyetiniz yok. Hala haftda bir götürme diyorsunuz.
Çocuğunuza sevgide sıralama olacağını, bazı insanları sevmemesi gerektiğini söylüyor. Yanında annesini değersizleştiriyor. Babasını çekiştiriyor. Bunlar travmatik şeyler. Çocuğunuzun dede nene normal olana kadar görmemesi lazım.
hata ediyorsunuz.
Kusura bakmayın ama annenize çocuğu her taşımanız iyilik değil kötülük. Annenizden mahrum kalması lazım yoksa normal bir şekilde büyüyemecek yavrucak.
Anneniz gavur diyorsa ordaki şartlardan feragat esip dönmel ayrıca. Annenizin yaptığı yaprağına gelince kıtır kıtır sapına gelince me deniyor. Dönsün adamların ülkesinden

Eşim sınır konusunu tam bastan dedi, kizim dogdugunda yani hastanede.. Herkes sınırını bilecek demis aileme.. Ben o ara yogun bakimdaydim, ciktigim gün bana bize böyle dedi bu adam değil, bosa bunu tonlarca laf dinledim.. Yani ordada huzur yoktu... O ara tasiniyorduk eşim aksamlari ziyarete gelirdi, hic yanliz bebekle basbasa kalamadik, çünkü annem refakatci olarak yanimda kaldi 11 gün, hic eve gitmedi..Anne git bi dus al uyu uykunu al derdim, ben iyiyim ama yok..esim aksamlari geldiğinde uyuyor rolu yapiyordu ama annem bizi dinliyordu, sonra esim gidince ne dedi o öyle ne demek istedi diye bilmek isterdi 😩 ilk evlendimiz yillar annemlerde oldugum zaman esim aradiginda annem hep ac telefonun sesini bende duyucam derdi, onun icin telefonum orda hep sessizde veya daha cok yaz bana derim eşime hala
Su anlattiklariniza bakarak hiç saglikli biri değil
Ya sizi çok seviyor aşırı bağımlı sizin evlwndiginizi ve çocuğunuzun olduğunun farknda değil
Ya da cidden gerçekten bir psikolog a görünmeli

İlk zamanlar babam da bekarmisim gbi davranirdi hala cocuklukta yaptığı şeyleri yapmaya çalışırdı en son demiştim bn evlendim basmda kocam var lütfen bana çocuk muamelesi yaoma diye o da bırakmıştı

Siz yine de hafta da üç değil de iki hafta da 1 kere gidin

Su hayatta ogrendigim birsey var, sinir cizmezsen herkes tepene biner, patronun, arkadasin, annen baban... annenize sinir cizmeniz lazim. Annenizi memnun etmek yerine kendinizi dusunun. Cocuk sizin cocugunuz ve patron sizsiniz, ne kiziniz ne anneniz. Bence annenize bu kadar sik gitmeyin, boyle seyler soylediginde de sozlu olarak uyarin, kavga cikarsa da ciksin. Belki siz kotu olursunuz ama cocuk gelisimi acisindan dogru birsey yapmis olursunuz

valla ben size cok kizdim,
annenizin davranislari kabul edilebilir gibi degil,
ama en cok da esinizi cocugunuzun gozunde dusurdukleri duruma izin vermenize kizdim.

dusunuyorum da,
esim cocugumu alip ailesine gidecek,
orada benim hakkimda kotu konusulacak, anneyi az seveceksin denecek,
esim de sesini cikarmayacak,
cok ciddi soyluyorum bosanma sebebi olur benim acimdan,

kimse cocukla anne/baba arasini bu denli kotu etkilememeli.
hadi siz kendi anne/kiz iliskinize ailenizi ortak etmissiniz, ama esinizin bari hakkini korusaydiniz.

valla ben size cok kizdim,
annenizin davranislari kabul edilebilir gibi degil,
ama en cok da esinizi cocugunuzun gozunde dusurdukleri duruma izin vermenize kizdim.

dusunuyorum da,
esim cocugumu alip ailesine gidecek,
orada benim hakkimda kotu konusulacak, anneyi az seveceksin denecek,
esim de sesini cikarmayacak,
cok ciddi soyluyorum bosanma sebebi olur benim acimdan,

kimse cocukla anne/baba arasini bu denli kotu etkilememeli.
hadi siz kendi anne/kiz iliskinize ailenizi ortak etmissiniz, ama esinizin bari hakkini korusaydiniz.
Kesinlikle en doğru yorumlardan biri de bu.
Hatanın en büyüğü sizde konu sahibi. Çocuğunuzu bile bile annenize kurban ediyorsunuz.

Biz aile olarak gidemiyoruz çünkü annem istemiyor eşimi evde.. Ayda yilda bayram seyranda oda hatta yok çünkü biz yokkuz dedirtiyor
Bayagi problemleriniz var o zaman cozmeniz gereken. Anneniz ciddi problemli. Esiniz ile arasinda ne gecti bilmem ama buyukler affedebilmeli. Evlat hatırı icin en azindan. Ben sanirim esimi gormek istemiyorsa evladimla bu kadar sık gitmezdim. Anneniz yasina hurmeten hic de yasiti gibi daveanmiyor cunku. Cocuk gibi. Kiziniza olan bu aşırı tutumu da oyle. Kuslugu de. Zor bir insan.

Anneniz saclamiyor gercekten.
Sizin yerinizde olsam annemi degistiremedigimi dusunursem hafta asla 3 gun gitmezdim. Cunku bu elinizde olan bisey.
Bazen benim annemde abimin kizina cok asiri hassas davranir, oda medet umar hep babannesini yani annemi cagirir biz izin vermezsek. Bisey yapmak istedginde halasi olarak ben " anneye sormalisin, o izin veriyorsa tamam" derim. Sonra tipis tipis annesine gider " anneciiimm" diye.
Bana gelir " hala anne izin verdi" der ve yapariz o dedigini.

Bazen bi simarasi geliyor, yerinden kalkmayip bize sunu getir diyor. Bende " kalkip kendin almalisin' diyince anneme sesleniyor bizi sikayet etmek icin. Gecen gun annem 'Uzmeyin torunumu" diye nazlandiedi dedigini yapti ve bizi azarladi yaninda. Yengemden once ben ve kardesim hopladik " yanlis yapiyosun' diye. Hic dogru degil bu yaptigi. Iyilik yapmiyor kotuluk yapiyor anneniz, cocugunuzun kafasi coook karisiyor.
Cocugunuzu dusunuyorsaniz en aza indirin bu gelip gitmeleri. Ayrica anneanneye gitmeden once cocugunuzu alistirin. " anneanne sana kimi daha cok seviyosun diye sorarsa sen anneyide babayida senide dedeyide demen gerek" diye.
"Izin al anneden" öyle bi cümle hic duymadim bizimkilerin agzindan.. Hatta ben deginmistim bu konuya, kizima demistim anneden izin almalisin diye.. Annem hemen hayir Anneanneden almalı diye araya karıştı!

Ben kızımali benim yanlış bulduğum bisey derlerse hemen düzeltiyorum ve uyariyorum böyle denilmez diye.. Mesela" annen seni kacirdimi yine", Anneyi döverim vs..gibi

Daha tam konuşmayi sökmedigi zaman Annem "pis baba" derdi, ne diyorsun sen sana aynisini yapsa pis anneanne dedirtse hosuna gidermi dedim, ya peki bunu Birgün cocukdan duyarsa anneanne böyle diyor sana diye birakirmi bida dedim, kesti onu.

Yani ordayken durmadan düzeltmeler yapiyorum, yoruluyorum.
Annem istediğimiz gibi konusamicazmi diye sinirleniyor, istedigim gibi konusurum diyor. Argo kelimeler veya cocugun bu yasta bilmemesi zihni niye kirlensin o kelimelerle diyorum dogru diyor ama yine ayni.

Kizima tembihlesem bile orda dedigim gibi değişiyor... Kac kere dedim Anne Baba nerdeyse orasi senin evin diye, söylüyorda ama Anneannede yine burasi benim sevim orasini sevmiyorum sen git. Anneanneden bastan bunlari dedigi icin. Aksini derse anneanne hemen bozuluyor diye cocuk bile farkinda.

Mesela müzik acma. Arabada müzik acinca annem hemen kapattirir müzik günah diye, "cabuk kapat günah , kafam şişiyor diyo" bagirarak.
Kizimda biz gezmeye gidince arabayla Baba müzik ac diyor ama anneannede kapat kapat.
Yani çocukda onlarin suyuna gidiyor orda..

Birde su var annem kayinvalidesinle 8 sene berabet yasamis cok cekmis ondan mesela abime anne deme suna falan..veya herseferinde abim sakiz istermis annemde sinirlenirmis bisey diyemezmi kayinvalidesi Birgün yokken kullaklarindan tutmus bida isticenmi istemicenmi diye.. Yani bendemi öyle olmam lazim kizima dayak veya tehtit etmem lazim?

Su anlattiklariniza bakarak hiç saglikli biri değil
Ya sizi çok seviyor aşırı bağımlı sizin evlwndiginizi ve çocuğunuzun olduğunun farknda değil
Ya da cidden gerçekten bir psikolog a görünmeli

İlk zamanlar babam da bekarmisim gbi davranirdi hala cocuklukta yaptığı şeyleri yapmaya çalışırdı en son demiştim bn evlendim basmda kocam var lütfen bana çocuk muamelesi yaoma diye o da bırakmıştı

Siz yine de hafta da üç değil de iki hafta da 1 kere gidin
Seviyor ama bu sevgi kendisine itaat ettigin sürece yoksa seni yerden yere vuruyor piskolojik baski sözler duyorsun... Ama su kesin evliliğii kabul etmiyor, çünkü eşimi istemiyor 8 sene olucak ve hala bosanmami ister. Her gittim zaman eşimi eleştirir eski konulari öne sürer bu ara yapmiyor çünkü artik yeter dedim baska ugras bul kendine diye.

Babaniza dediginiz seyi ben defalarca anneme dedim, cevap olarak.. Dogru sen kari oldun, ailen cocugun var artik bizi napicaksin🤷🏻‍♀️

Orkide82 Orkide82 şu an ne aşamada olduğunuzu merak ettim.
son cumartesi cocugu getirdiler esim konuştu, ondan sonra küstüler ondan beri ses seda yok.. Annem beni sosyal medyadan heryerden silmiş.. Esimde sakince ellerini öperek karsiladi, sonra bu böyle olmuyor diye söylemiş annem hemen getirmeyin göstermeyinde demiş 🤷🏻‍♀️

Daha önce yazdım mı mı bilmiyorum da bu anne/baba/abiyle görüşmeyi kesmediğin için tek hatalı sensin. Onları değiştiremezsin ama kendini çoktan düzeltebilirdin.
Gitmemekle göstermemekle, degisirmi sizce bence hayir.. Yani ömür boyu küs mü kalmali?ben konusur örnekler vererek az biraz desiklik olur diye cabaladim..bazi seyler degisti ama oda yuzde 1%

Seviyor ama bu sevgi kendisine itaat ettigin sürece yoksa seni yerden yere vuruyor piskolojik baski sözler duyorsun... Ama su kesin evliliğii kabul etmiyor, çünkü eşimi istemiyor 8 sene olucak ve hala bosanmami ister. Her gittim zaman eşimi eleştirir eski konulari öne sürer bu ara yapmiyor çünkü artik yeter dedim baska ugras bul kendine diye.

Babaniza dediginiz seyi ben defalarca anneme dedim, cevap olarak.. Dogru sen kari oldun, ailen cocugun var artik bizi napicaksin🤷🏻‍♀️
Vicdan yapmayın biraz mesafe koyun cok önemli o istediği vakit arayamasın cıkma telefona sen ara ayda bikere önce bi kac ay mesafene tut gitme sonra bi kac ay sonra gidiceğin zaman telefonda belirt böyle böyle yapma konuşma de git tekrar aynısnı yapıyorsa kız ona ve git evine gine bi kac ay gitme ocuğu nasıl yetişdiriyorsan o sana nasıl piskolojik baskı aslında yetişdiriyorsa onun kurallarını uymanı istiyorsa busefer sen cevirip o senin kurallarına mecbur uymaya kalıcak sınırlarını bilicek bilmezse ne seni ne torununu görür...

Gitmemekle göstermemekle, degisirmi sizce bence hayir.. Yani ömür boyu küs mü kalmali?

Aynen!
Gerekirse ömür boyu görüşmemeli.
Annenin psikolojik sorunları yüzünden kendi çekirdek ailemle mi mutsuz olayım?
Anne gitsin tedavi olsun,olmayacaksa da eşiyle,oğluyla uğraşsın dursun,benden ve kendi ailemden uzak dursun. Neymiş kocamı beğenmiyormuş,boşanmamı istermiş,kızımı kendi bildiği gibi yetiştirmeye çalışacakmış. Ben olsam bağları bu cümleleri kurduğu zaman koparmıştım. Değil kapısından sokağından geçmem!!!

son cumartesi cocugu getirdiler esim konuştu, ondan sonra küstüler ondan beri ses seda yok.. Annem beni sosyal medyadan heryerden silmiş.. Esimde sakince ellerini öperek karsiladi, sonra bu böyle olmuyor diye söylemiş annem hemen getirmeyin göstermeyinde demiş 🤷🏻‍♀️

Onların değişmesini beklemeyin çünkü öyle bir şey olmayacak. Diyelim çocuğunuzu dövüyorlar, yine de götürmeye devam eder miydiniz?
Ruh sağlığı da çok önemli ve aileniz kızınıza zarar veriyor. Hazır elinizde fırsat varken koparın bağları. En azından çocuğunuzun karakterinin şekillendiği en önemli dönemler bitsin, okula başlasın sonra dilerseniz tekrar görüştürürsünüz. Kimse anneannesiyle görüşmüyor diye perişan olmuyor sonuçta.

Back
X