Anneniz saclamiyor gercekten.
Sizin yerinizde olsam annemi degistiremedigimi dusunursem hafta asla 3 gun gitmezdim. Cunku bu elinizde olan bisey.
Bazen benim annemde abimin kizina cok asiri hassas davranir, oda medet umar hep babannesini yani annemi cagirir biz izin vermezsek. Bisey yapmak istedginde halasi olarak ben " anneye sormalisin, o izin veriyorsa tamam" derim. Sonra tipis tipis annesine gider " anneciiimm" diye.
Bana gelir " hala anne izin verdi" der ve yapariz o dedigini.
Bazen bi simarasi geliyor, yerinden kalkmayip bize sunu getir diyor. Bende " kalkip kendin almalisin' diyince anneme sesleniyor bizi sikayet etmek icin. Gecen gun annem 'Uzmeyin torunumu" diye nazlandiedi dedigini yapti ve bizi azarladi yaninda. Yengemden once ben ve kardesim hopladik " yanlis yapiyosun' diye. Hic dogru degil bu yaptigi. Iyilik yapmiyor kotuluk yapiyor anneniz, cocugunuzun kafasi coook karisiyor.
Cocugunuzu dusunuyorsaniz en aza indirin bu gelip gitmeleri. Ayrica anneanneye gitmeden once cocugunuzu alistirin. " anneanne sana kimi daha cok seviyosun diye sorarsa sen anneyide babayida senide dedeyide demen gerek" diye.
"Izin al anneden" öyle bi cümle hic duymadim bizimkilerin agzindan.. Hatta ben deginmistim bu konuya, kizima demistim anneden izin almalisin diye.. Annem hemen hayir Anneanneden almalı diye araya karıştı!
Ben kızımali benim yanlış bulduğum bisey derlerse hemen düzeltiyorum ve uyariyorum böyle denilmez diye.. Mesela" annen seni kacirdimi yine", Anneyi döverim vs..gibi
Daha tam konuşmayi sökmedigi zaman Annem "pis baba" derdi, ne diyorsun sen sana aynisini yapsa pis anneanne dedirtse hosuna gidermi dedim, ya peki bunu Birgün cocukdan duyarsa anneanne böyle diyor sana diye birakirmi bida dedim, kesti onu.
Yani ordayken durmadan düzeltmeler yapiyorum, yoruluyorum.
Annem istediğimiz gibi konusamicazmi diye sinirleniyor, istedigim gibi konusurum diyor. Argo kelimeler veya cocugun bu yasta bilmemesi zihni niye kirlensin o kelimelerle diyorum dogru diyor ama yine ayni.
Kizima tembihlesem bile orda dedigim gibi değişiyor... Kac kere dedim Anne Baba nerdeyse orasi senin evin diye, söylüyorda ama Anneannede yine burasi benim sevim orasini sevmiyorum sen git. Anneanneden bastan bunlari dedigi icin. Aksini derse anneanne hemen bozuluyor diye cocuk bile farkinda.
Mesela müzik acma. Arabada müzik acinca annem hemen kapattirir müzik günah diye, "cabuk kapat günah , kafam şişiyor diyo" bagirarak.
Kizimda biz gezmeye gidince arabayla Baba müzik ac diyor ama anneannede kapat kapat.
Yani çocukda onlarin suyuna gidiyor orda..
Birde su var annem kayinvalidesinle 8 sene berabet yasamis cok cekmis ondan mesela abime anne deme suna falan..veya herseferinde abim sakiz istermis annemde sinirlenirmis bisey diyemezmi kayinvalidesi Birgün yokken kullaklarindan tutmus bida isticenmi istemicenmi diye.. Yani bendemi öyle olmam lazim kizima dayak veya tehtit etmem lazim?