• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneyle anlasamama...

Vicdan yapmayın biraz mesafe koyun cok önemli o istediği vakit arayamasın cıkma telefona sen ara ayda bikere önce bi kac ay mesafene tut gitme sonra bi kac ay sonra gidiceğin zaman telefonda belirt böyle böyle yapma konuşma de git tekrar aynısnı yapıyorsa kız ona ve git evine gine bi kac ay gitme ocuğu nasıl yetişdiriyorsan o sana nasıl piskolojik baskı aslında yetişdiriyorsa onun kurallarını uymanı istiyorsa busefer sen cevirip o senin kurallarına mecbur uymaya kalıcak sınırlarını bilicek bilmezse ne seni ne torununu görür...
Annemle o konuşmayi yapamam çünkü konusturtmaz o sekil yüzüne kapar zaten yaninsa olsam tokadi yerim.
Cocuk orda yatili kaldigi zaman ertesi gün almaya geldigimde bile aradigimda geliyoruz hazirla cocugu dedigimde "o ne demek" diyor.
Veya videolu görüşüyoruz hosuna gitmeyen bisey olunca yüzüne kapiyor.
Haftada 2 kere gittim zaman hic aramiyordum göstermiyordumda kizimi anca o gün görüyor..onda bile artik aramiyorsunda, gostermiyorsunda, kaciriyorsun, bize bağlanicak diye korkuyorsun diyor.

Zaten icindende aramak gelmiyor ararsan isine gelmedimi yüzüne kapar.. Disardasin ailecek resim yollarsin hemen bi elestiri yani pisman oluyorsun.. Video yollarim niye bukadar kisa senin videolarin basklarinki uzun uzun yani hep bi memnuniyetsizlik.
Seviyorum,aciyorum halinede tüm gün evde kapadi kendini abim babam isleri oldugu icin cogu zaman yanliz anliyorum onuda, ama boguyor beni bunu dedigimde boguyorsun diye evet dogru ben kötü kadinim diyor 😩
Cocukla ilgili dedigimde evde huzursuzluk cikiyor napiyorsuzki bi bu cocuga arada görüyoruz oluyor.. Herkesden fazla görüyorsunuz dedigimde basklari 1 hafta birakiyor yok izine gidiyor cocukla bahanesi.
Kizi olarak saymiyor güvenmiyor zaten bırakki anneligime güvensin. Biz olmasak adam (yani kocam senin adam diye hitap eder zaten) seni diverde söverde aldatirda, bizden korkusuna yapmiyormus 🤯 benide birakip dönemiyorlarmis.. Onlar dönerse bizde donmeliymisiz.. Hayali hep ic güveydi ona göre ev alindi mustakil esimde buna bastan hayir dedi.. Yani annenin tüm yasam sevinci gitti ben evlendi evleneli

Annemle o konuşmayi yapamam çünkü konusturtmaz o sekil yüzüne kapar zaten yaninsa olsam tokadi yerim.
Cocuk orda yatili kaldigi zaman ertesi gün almaya geldigimde bile aradigimda geliyoruz hazirla cocugu dedigimde "o ne demek" diyor.
Veya videolu görüşüyoruz hosuna gitmeyen bisey olunca yüzüne kapiyor.
Haftada 2 kere gittim zaman hic aramiyordum göstermiyordumda kizimi anca o gün görüyor..onda bile artik aramiyorsunda, gostermiyorsunda, kaciriyorsun, bize bağlanicak diye korkuyorsun diyor.

Zaten icindende aramak gelmiyor ararsan isine gelmedimi yüzüne kapar.. Disardasin ailecek resim yollarsin hemen bi elestiri yani pisman oluyorsun.. Video yollarim niye bukadar kisa senin videolarin basklarinki uzun uzun yani hep bi memnuniyetsizlik.
Seviyorum,aciyorum halinede tüm gün evde kapadi kendini abim babam isleri oldugu icin cogu zaman yanliz anliyorum onuda, ama boguyor beni bunu dedigimde boguyorsun diye evet dogru ben kötü kadinim diyor 😩
Cocukla ilgili dedigimde evde huzursuzluk cikiyor napiyorsuzki bi bu cocuga arada görüyoruz oluyor.. Herkesden fazla görüyorsunuz dedigimde basklari 1 hafta birakiyor yok izine gidiyor cocukla bahanesi.
Kizi olarak saymiyor güvenmiyor zaten bırakki anneligime güvensin. Biz olmasak adam (yani kocam senin adam diye hitap eder zaten) seni diverde söverde aldatirda, bizden korkusuna yapmiyormus 🤯 benide birakip dönemiyorlarmis.. Onlar dönerse bizde donmeliymisiz.. Hayali hep ic güveydi ona göre ev alindi mustakil esimde buna bastan hayir dedi.. Yani annenin tüm yasam sevinci gitti ben evlendi evleneli
Eyvah ya cok sorunlu biri gercekten ben olsam piskolojimi alt üst eder ben onunla heralde sadece bağrışırız gercekten bi uzak dur ve umursama yap bunu bi süre gine gidersin gönlünü alırsın ama bence cocuğun ve kendin icin en iyisi uzak durmak biraz

Anmemden sogudum cocuk oldu olali.. Hic birzaman zaten anlasamazdik çünkü zit görüşteyiz.. Hep bana ben senin gibi kizi nasil dogurmusum der, ben, örnek gösterilen, küçüklükten evin kardeslerin sorumlulugu ondaymis, okutmamislar bile hep calismis calismis.. Tamam gercekten annemin elinden her is gelir, yamandir, eli cabuktur...ama bunu niye benim basima kakiyorsun? Benim sucum ne diyorum. Benim afedersiniz m*kum olamazsıniz diyor onu elestirdigimde.

Kizim yani torunu ayni oymuş ona cekmismis.. Bana sordugunda pek bagdastiramiyorum mesela" hayir bana göre degil" dedigimde ve bu 3 yasindaki cocuk yani, bozuluyor beni cekemiyorsun, begenmiyorsun diyor 🙈😩

Yerden yere vurur laflariyla yediğiniz önümüzde yenediginiz arkanizda ben basbakan olurdum sizdeki imkanim olsaydi... sonra herkesin kapasitesi farkli dedigmde laflarin cocugun olsa, bile denmez dedigimde hirslanin daha iyisini yapin diyeymis... Ama bu ters tepiyor yanlış yöntem diyorim. Ömrüm böyle gecti yani.. Zaten önceki konularimdada yazdim.. ben hayir dedigim halde piskolojik baski yaparak beni baska birinle nikahladi gözümün önünde olursun biz sana sahip cikariz diye,kim seni napsin 3 gün sonra kapiya koyar... damat adayi cekirdeksiz üzüm ve onlari seviyor diye..annemin yönetebilecek tarzdaydi o sahista sanki onun süs köpegi gibi.
Ve ben bu esime ayrildikdan sonra kactim.. Yani bukadar seye sonra normal...biz 700km uzakda yasicaktik esime ozaman demistim dönmeyelim diye oda burda daha iyi imkanlarimiz var senin isin iyi diye döndük, annemlerde dönün dedi barisalim

Sevgili orkide,
Başka bir yolu yok. Görüşmeyi keseceksin. Konuşmayla falan düzelmez.
konuyu açtığın günden bugüne düzelmedi.
Çocuğu günahla yasakla ayıpla korkutan, hakaret eden bir kadınla görüşmesin zaten.
Ayıp cümleler kullanmak günah değilmiş de müzik mi gğnahmış.
Böyle annem olsa defterden silerim ne ararım ne sorarım.
Sizin kabahatiniz bunlar.
Cumartesiden bugüne dediğiniz iki gün oldu. Bir ay iki ay görüşmeyğn. O arasa da abinize aratıp ayıldı bayıldı da dese görüşmeyin. Başka çözümü yok.
Anne için çocuğunuzu kaybedeceksiniz bu gidişle

Sevgili orkide,
Çocuğu günahla yasakla ayıpla korkutan, hakaret eden bir kadınla görüşmesin zaten.
Cumartesiden bugüne dediğiniz iki gün oldu. Bir ay iki ay görüşmeyğn. O arasa da abinize aratıp ayıldı bayıldı da dese görüşmeyin. Başka çözümü yok.
Haklisiniz.. Ilk kacarak zaten onu göze alarak yapmistim, geri gelmemeliydim, esimde bin pisman beni dinlemedigine, tabii o ne bilsin aile icini

siz de biraz alıngansınız, anneniz de işin suyunu çıkarmış. benim kızım da annannesine aşırı düşkün sen yapma anannem yapsın mevzuları bizde de oluyor bu konuya hiç takılmadım sizin gibi, hatta hoşuma gider anneme olan düşkünlüğü, ama annenizin bazı söylemleri çocuğa öğrettikleri hoş değil, ama eski nesil çocuğa yaklaşım tarzı genelde böyle oluyor. anne bu yanlış, çocuğa böyle denmez dendiğinde anlayış gösterir benim annem ama yine de sizin yetiştirdiğinizde bizim yetiştirdiğimizde ortada diye laf çarpmayı da unutmaz, çocuk bakmamı beğenmez falan. kızınız henüz çok küçük, aradaki dengeyi inşallah kurarsınız ama bu kadar içli dışlı olmak yıpratıcı kendinize ait bi yaşam alanı oluşturun bir an önce

Sevgili orkide,
bahsettiğiniz kişi bayanın annesi, karşı komşusu ya da uzaktan akrabası değil, onu yetiştiren büyüten kişi, o beğenmediğiniz yöntemlerle de kendi kızını büyütmüş. doğru demiyorum ama eskiler hep böyle o zaman hepimiz annemizi silelim atalım yok sayalım, çıktığımız kabuğu beğenmeyelim,bu kadar fevri davranmaya, zaten dertli birini daha da derde boğmaya gerek var mı? bir nesil böyle büyütüldü ayıp günah korku, evet yanlıştı ama yolumuzu bulduk kendimiz olduk, konuşarak her şey yoluna girer bugün olmazsa yarın kararlı durursan derdini ifade edebilirsen illa ki anlaşılırsın birgün. silip atmakla hele ki anneyi silerek bir yere varamazsın

siz de biraz alıngansınız, anneniz de işin suyunu çıkarmış. benim kızım da annannesine aşırı düşkün sen yapma anannem yapsın mevzuları bizde de oluyor bu konuya hiç takılmadım sizin gibi, hatta hoşuma gider anneme olan düşkünlüğü, ama annenizin bazı söylemleri çocuğa öğrettikleri hoş değil, ama eski nesil çocuğa yaklaşım tarzı genelde böyle oluyor. anne bu yanlış, çocuğa böyle denmez dendiğinde anlayış gösterir benim annem ama yine de sizin yetiştirdiğinizde bizim yetiştirdiğimizde ortada diye laf çarpmayı da unutmaz, çocuk bakmamı beğenmez falan. kızınız henüz çok küçük, aradaki dengeyi inşallah kurarsınız ama bu kadar içli dışlı olmak yıpratıcı kendinize ait bi yaşam alanı oluşturun bir an önce
Ben alingan oldugumu düşünmüyorum, benimde sen yapma anneannem yapsina cok takildigim yok zaten..ben öyle öğretme deme dedigimde ben diyebilirim, veya anneannede yapabilir yok saymadir.
Kizim iyi bisey yapar aaa ayni anneannesi, kötü bi davranış yapar bak bak ne öğretmissin kiza simdiden kesin siz öyle yapiyorsunuz diyorsunuz diye on yargıli yaklasim hep.
Size kiziniz sen git evine, kocanin yanina burasi benim evim, git gelme dese.. Seni sevmiyorum.. Öpme beni, dokunma, Sen benim annem degilsin anneanne benim annem demesi hosmu?

Kendime yasam alani kuruyorum ama kurkami istemiyorlar hep orda olayim dün gittiysem bugün niye gelmedin oluyor. Ne isin olabilir senin deniliyor hic anneni düşünmüyormusun sen deniliyor. Bencilsin vs.

Son düzenleme:
bahsettiğiniz kişi bayanın annesi, karşı komşusu ya da uzaktan akrabası değil, onu yetiştiren büyüten kişi, o beğenmediğiniz yöntemlerle de kendi kızını büyütmüş. doğru demiyorum ama eskiler hep böyle o zaman hepimiz annemizi silelim atalım yok sayalım, çıktığımız kabuğu beğenmeyelim,bu kadar fevri davranmaya, zaten dertli birini daha da derde boğmaya gerek var mı? bir nesil böyle büyütüldü ayıp günah korku, evet yanlıştı ama yolumuzu bulduk kendimiz olduk, konuşarak her şey yoluna girer bugün olmazsa yarın kararlı durursan derdini ifade edebilirsen illa ki anlaşılırsın birgün. silip atmakla hele ki anneyi silerek bir yere varamazsın
Bir dönemin cahil yöntemlerini kendi çocuğumda hiç bbir kuvvet uygulatamaz.Benim önceliğim çocuğumdur.
Çocuğuma çocuğumun babasını kötüleyen, annesi olarak benim sözümü dinlememesini söyleyen, anneni döverim diyen, çocuğumu zorla alıkoyan birine asla ama asla müsade edemem. Annem bile olsa.
Çünkü çocuk benim sorumluluğumda. Sırf annem diye çocuğa korkular, nefret, sevgisizlik, annesinden babasından sistemli yzak tutmaya müsaade edemem.
Hiç bir ebeveyn yapmamalı.
Bu da bir istismar. Annem diye çocuğumu istismar edemem.
Size “iyi aike yoktur” kitabını öneriirm. O hafife aldığınız travmaları daha iyi anlarsınız

Merhaba Arkadaslar,

acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.

Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...

Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyor 😪ileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur 😪

Kocan ile konuşup topu onun üstlenmesini iste. .
Yani, çocuğun huyu suyu değişti eşim ile kavga ediyoruz buraya gelmesini istemiyor de..ayağını çek evden..ki zaten annenin evinden çıkmayacaksan niye evlendin diyesim geldi.
Sen gitmeyince annen geliyor ise kendine çocuğun ile dışarıda zaman yarat bi iki..
Park oyun alanı avm gezme falan..bu sayede annenin de ayağını kesersin belki..
Her şeyden önce çocuğun yanınızda yokken annen ile ciddi ciddi konuşup küsme pahasına da olma rahatsizligimi belli ederdim ben olsam..
Kendine kendine dert edinmenden evla..

Bir dönemin cahil yöntemlerini kendi çocuğumda hiç bbir kuvvet uygulatamaz.Benim önceliğim çocuğumdur.
Çocuğuma çocuğumun babasını kötüleyen, annesi olarak benim sözümü dinlememesini söyleyen, anneni döverim diyen, çocuğumu zorla alıkoyan birine asla ama asla müsade edemem. Annem bile olsa.
Çünkü çocuk benim sorumluluğumda. Sırf annem diye çocuğa korkular, nefret, sevgisizlik, annesinden babasından sistemli yzak tutmaya müsaade edemem.
Hiç bir ebeveyn yapmamalı.
Bu da bir istismar. Annem diye çocuğumu istismar edemem.
Size “iyi aike yoktur” kitabını öneriirm. O hafife aldığınız travmaları daha iyi anlarsınız
o kitabı okumama gerek yok benim devrim o kitabı zaten bizzat yaşayarak büyüdü. biz korkuyla ayıpla günahla büyütüldük eski dönem anne babaları öyleydi,şimdi ki kadar bilinçli değildi, zaman değişiyor insanlar cehaleti aşıyor, annem babam cahil diye silip atamam ama bıkmadan usanmadan doğru bildiğimi söylerim bir gün illa ki anlar. tavrımı koyarım anladıkları dilde de anlatırım. ben de görüyorum etrafımda anne kız torun gayet sağlıklı normal ilişkileri olan, o zaman şaşırıyorum ama genel olarak gördüğüm bi tablo var, sosyoekonomik düzeyi yüksek olan kesimle sıradan halkım insanını bir tutamazsınız. sizin aileniz o bilinçli kişilerdense silip atın demek size göre normal gelebilir.

Kocan ile konuşup topu onun üstlenmesini iste. .
Yani, çocuğun huyu suyu değişti eşim ile kavga ediyoruz buraya gelmesini istemiyor de..ayağını çek evden..ki zaten annenin evinden çıkmayacaksan niye evlendin diyesim geldi.
Sen gitmeyince annen geliyor ise kendine çocuğun ile dışarıda zaman yarat bi iki..
Park oyun alanı avm gezme falan..bu sayede annenin de ayağını kesersin belki..
Her şeyden önce çocuğun yanınızda yokken annen ile ciddi ciddi konuşup küsme pahasına da olma rahatsizligimi belli ederdim ben olsam..
Kendine kendine dert edinmenden evla..
En son topu ona verdim kendi konustu iste, ondan küstü evde sorun cikiyor dedigi halde.. Anneme kac zamana önce dedim bu cocuk sirf benim degil, biz ikimiz karar veriyoruz ben sirf karar veremem dedigim halde sucu bende buldu ben adami yola getirememisim, kadin kadin olsa adam yola girermis..ben sevdirmiyormusum ailemi esime.. O kimmis ki karisacak.. Konusmadigim kalmadi sanirim tüm dedigimiz aktiviteleri yapiyorum zaten gitmedigim gün.

Ben alingan oldugumu düşünmüyorum, benimde sen yapma anneannem yapsina cok takildigim yok zaten..ben öyle öğretme deme dedigimde ben diyebilirim, veya anneannede yapabilir yok saymadir.
Kizim iyi bisey yapar aaa ayni anneannesi, kötü bi davranış yapar bak bak ne öğretmissin kiza simdiden kesin siz öyle yapiyorsunuz diyorsunuz diye on yargıli yaklasim hep.
Size kiziniz sen git evine, kocanin yanina burasi benim evim, git gelme dese.. Seni sevmiyorum.. Öpme beni, dokunma, Sen benim annem degilsin anneanne benim annem demesi hosmu?

Kendime yasam alani kuruyorum ama kurkami istemiyorlar hep orda olayim dün gittiysem bugün niye gelmedin oluyor. Ne isin olabilir senin deniliyor hic anneni düşünmüyormusun sen deniliyor. Bencilsin vs.
tavrınızı net belli edin, kırıldığınızı anlatın, hoş olmayan söylemleri defalarca söyleyin , illa ki anlayacaklar, yani zaten süreli anne evinde vakit geçirmek sizin ve eşiniz açısından da problem değil mi, başta kırılır zamanla kabullenirler,

En son topu ona verdim kendi konustu iste, ondan küstü evde sorun cikiyor dedigi halde.. Anneme kac zamana önce dedim bu cocuk sirf benim degil, biz ikimiz karar veriyoruz ben sirf karar veremem dedigim halde sucu bende buldu ben adami yola getirememisim, kadin kadin olsa adam yola girermis..ben sevdirmiyormusum ailemi esime.. O kimmis ki karisacak.. Konusmadigim kalmadi sanirim tüm dedigimiz aktiviteleri yapiyorum zaten gitmedigim gün.

Anneniz değil siz küsüm bi kerede gitmeyin..hem şikayetlenip hem gittikçe anneniz yola gelmez.
Kayinvalideniz bunu yapsa rest çekersiniz kötü kv olur..
İstikrarlı ve kararlı olun..
O çocuk sizin.. terbiyesine yetismesine kimse karışamaz yeri gelir kocanız bile karışamaz. .
Anneniz bebek istiyorsa doğursun 1 tane..

o kitabı okumama gerek yok benim devrim o kitabı zaten bizzat yaşayarak büyüdü. biz korkuyla ayıpla günahla büyütüldük eski dönem anne babaları öyleydi,şimdi ki kadar bilinçli değildi, zaman değişiyor insanlar cehaleti aşıyor, annem babam cahil diye silip atamam ama bıkmadan usanmadan doğru bildiğimi söylerim bir gün illa ki anlar. tavrımı koyarım anladıkları dilde de anlatırım. ben de görüyorum etrafımda anne kız torun gayet sağlıklı normal ilişkileri olan, o zaman şaşırıyorum ama genel olarak gördüğüm bi tablo var, sosyoekonomik düzeyi yüksek olan kesimle sıradan halkım insanını bir tutamazsınız. sizin aileniz o bilinçli kişilerdense silip atın demek size göre normal gelebilir.

Annelik sizce de belli bir yaşa kadar herkesten korumak değil midir? Çocuğunuza zarar veren en yakınınız dahi olsa.
Çocuğun en önemli beş yılı saçma sapan hurafeler korkutmalar küfürler anne ve babanın aşağılanmasıyla geçtikten sonra ne anlamı kalıyor peki koruma içgüdüsünün?
Çocuğun hayatının sonraki dönemini etkileyecek kadar mühim dönemlerini ben şansa kadere bırakamam.
Kendimden dahi korumaya çalışıyorum. Hatalı bir kaç tavrım vardı yapmamak için olağanüstü çaba sarfediyorum. Bunu yaparken annem işimi bozarsa mesafe koyarım.
En önemlisi bu çünkü bence. Aman dayakla büyüdük noldu taş gibiyiz cümlesi kadar tehlikeli az cümle vardır. Asıl cümle ben yaşadım çocuğuma yaşatmayacağım olmalı.
Eskinin kötü giç bir şeyini çocuğuma yaşatmam. Bem Yaşadım çocuğum yaşamayacak. Bunu. İçin de dünyayı ezerim.
Anne bu tavırda olduktan sonra karşı tarafta asıl o zaman çekidüzen veriyor emin olun. Benim sert katı tutumumu bilenler artık izinsiz bir şey yapmıyorlar, yapamazlar da.

Seviyor ama bu sevgi kendisine itaat ettigin sürece yoksa seni yerden yere vuruyor piskolojik baski sözler duyorsun... Ama su kesin evliliğii kabul etmiyor, çünkü eşimi istemiyor 8 sene olucak ve hala bosanmami ister. Her gittim zaman eşimi eleştirir eski konulari öne sürer bu ara yapmiyor çünkü artik yeter dedim baska ugras bul kendine diye.

Babaniza dediginiz seyi ben defalarca anneme dedim, cevap olarak.. Dogru sen kari oldun, ailen cocugun var artik bizi napicaksin🤷🏻‍♀️
Gerçekten o kdr çok şuan gorumceme benziyorsunuz ki tırstım smdi :KK17:

"Izin al anneden" öyle bi cümle hic duymadim bizimkilerin agzindan.. Hatta ben deginmistim bu konuya, kizima demistim anneden izin almalisin diye.. Annem hemen hayir Anneanneden almalı diye araya karıştı!

Ben kızımali benim yanlış bulduğum bisey derlerse hemen düzeltiyorum ve uyariyorum böyle denilmez diye.. Mesela" annen seni kacirdimi yine", Anneyi döverim vs..gibi

Daha tam konuşmayi sökmedigi zaman Annem "pis baba" derdi, ne diyorsun sen sana aynisini yapsa pis anneanne dedirtse hosuna gidermi dedim, ya peki bunu Birgün cocukdan duyarsa anneanne böyle diyor sana diye birakirmi bida dedim, kesti onu.

Yani ordayken durmadan düzeltmeler yapiyorum, yoruluyorum.
Annem istediğimiz gibi konusamicazmi diye sinirleniyor, istedigim gibi konusurum diyor. Argo kelimeler veya cocugun bu yasta bilmemesi zihni niye kirlensin o kelimelerle diyorum dogru diyor ama yine ayni.

Kizima tembihlesem bile orda dedigim gibi değişiyor... Kac kere dedim Anne Baba nerdeyse orasi senin evin diye, söylüyorda ama Anneannede yine burasi benim sevim orasini sevmiyorum sen git. Anneanneden bastan bunlari dedigi icin. Aksini derse anneanne hemen bozuluyor diye cocuk bile farkinda.

Mesela müzik acma. Arabada müzik acinca annem hemen kapattirir müzik günah diye, "cabuk kapat günah , kafam şişiyor diyo" bagirarak.
Kizimda biz gezmeye gidince arabayla Baba müzik ac diyor ama anneannede kapat kapat.
Yani çocukda onlarin suyuna gidiyor orda..

Birde su var annem kayinvalidesinle 8 sene berabet yasamis cok cekmis ondan mesela abime anne deme suna falan..veya herseferinde abim sakiz istermis annemde sinirlenirmis bisey diyemezmi kayinvalidesi Birgün yokken kullaklarindan tutmus bida isticenmi istemicenmi diye.. Yani bendemi öyle olmam lazim kizima dayak veya tehtit etmem lazim?

Annenizle oturup cidden konusmaniz lazim sakin kafayda. Esiniz duysa ve annenizle mesafe koymanizi istese yavrunuz icin, hak veririm. Isler o raddeye gelmeden, esinizle anneniz papaz olmadan bence siz el atin. Cunku siz kiziniz, canisiniz size kuser geri barisir sonra ama damadi el oglu, ona bir kez darildi mi duzelmez daha.
Ben olsam bir gun kizimi babasinin yaninda birakip, hic belli etmeden anneme kizimsiz giderdim. Eger sorarsa " torunum nerde" diye kirgin bi sekilde o zmn durumun ciddiyetini izah edersiniz. Kizinizin dengeleriyle oynuyor bildiginiz ve bunun farkinda degil. Ekleme olrak yukarda yazdigim esinizin ogrenme olasilignida soyleyin.
Onune gecmezseniz hem cok uzuleceksiniz yavrunuz icin.

bunu kayınvalideniz yapsa sanırım şimdi aile içi olay olmuştu ve kızınızı götürmüyordunuz gitmiyordunuz... bu duruma eşinizin tepkisi ne hiç birşey demiyor mu? bizimkiler gelince çocuğu fazla kucaklarında tutuyorlarda yeter diyorum artık bırakın o kendisi oynasın öyle sevin bakın yüzüne birşey derlerse de annesi benim karışmayın derim. daha ilerisi kendi annem bile olsa mesafeyi koymak olur.

Siz cocugunuzla guzel guzel ilgilenin sevin yeter ki hic bir cocugun annesinin yerine gecemez kimse emin olun. Simdi kucuk oldugu icin anlamiyor ama akli ermeye başlayinca sandiginiz gibi sizi anne saymamazlik filan yapmaz.

Benim annem calisiyordu, haftanin 7 gunu, butun gun babannem bakti bana hep kendimi bildim bileli, ayni binada oturuyorduk. Biyandan da annemle ilgili kotu seyler soylerler ve seni biz okutacagiz vs bir suru seyler soylerlerdi. Ben annemi saymamazlik etmedim. Annemin yerini kimse alamaz, annem sadece calismak zorundaydi o kadar.
Boşuna endişe etmeyin.

Back
X