Apartman aidati odenmezse mahkemeye verilir miď

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gerçekten veremedik veremiyoruz yoksa bu sıkıntıyı asla yaşamak istemezdm

Durumunuzu detaylıca anlatıp , konuştunuz mu hiç ?

Apartmandakilerle konuşsaniz , ortak kararla yarısı silinse, diğerini de iki taksit yapsalar. Üstüne geldikçe geliyor çünkü.

Bizim eski apartman da iş durumu bozulan biri vardı onun geçmiş borcunu silmislerdi.

Neden olmasın ki, sonuçta borcuna sadikti ama birden bozuldu işi, elinde değildi ki .

Gerçekten veremiyorlarsa , suistimal edilmediyse ve edilmeyecekse yine bölünebilir. Taksit taksit odeyemeyen, tamamını nasıl ödesin ?
Olay tek taraflı anlatılıyor. Ve bu aidat işlemleri. Eliniz ne zaman müsaitse ödersiniz şeklinde veresiye yapılan bir iş değil.
Apartman yönetimi kazanc sağlayan bir kurum da değil. Elektrik asansör vs gideri 1 kişi ödemedi diye kapanmıyor.

biliyorlar zaten ama maalesef kimse razı olmaz. teşekkür ederim

ben zaten yönetime bak veriyorum kendime çözüm arayıp süreci anlamak istedim sadece teşekkür ederim

Bizim gerizekalı apartman yonetimi ben odediğim halde icraya vercez die mektup atmıştı bana...Eft nin açıklama kısmında daire ile apartman numarasını ters yazmısım sadece yani....adım da belli yani...e dedim ters yazılı haliyle olan dairede oturan cift cift odedi gozukuyor o zaman nası farketmediniz??? Kem küm...

Bizim sited e duvara asmislar kimin nekadar borcu oldugu 2 milyar odemeyen bile var hala

uğraşır o zaman .. teşekkür ederim insiyatif dahilinde olduğu içinde bölmek istemiyor. yine aksayacak biliyor tabi
Yoo, insiyatif dahilinde değil. Toplu yaşam alanlarında yapılması gereken şeyler vardır.
Bu da onlardan biri. Ben ugrasacagini sanmıyorum.

Reactions: csi
Bizde aynı şeyleri yaşadık hala da atlatmış sayılmayız her ay yöneticinin gelip böyle de yokluk olmaz ki diye üstten üstten konuşması nedir bilirim. Ailem evde yokken tartıştık en son banada aynısını dedi ama ödeyemiyoruz diye beni tehdit edemezdi bende gereken cevaplarını verdim. Bizimde 400 civarıydı ama aylık daha fazlaydi koca apartman 400lirayla ne susuz kalırdi ne elektriksiz. Oda kendince haklı olabilir ama parça parça verebilecekseniz komşuluk biraz daha anlayış gerektirir kimse kapısına herksin önünde borçlu gelsin istemez yokluk bilmeyen konusur. Allah yardımcınız olsun biz elimize gecen ilk parayla ödedik inşallah sizde de öyle olur bide cezasıyla falan ugrasmazsiniz...

Bizde adam girişte oturuyorum ben elektirik yakmıyorum, temizlikte lazım değil diye ödemedi. Ev sahibiydi bir de 10 kere gitti geldiler kapılarına adam öderim öderim dedi. Sonra ödemeden hoop başka yere kiraya gitti. Hiçte birşey yapamadılar valla ama sizde boş uğraşcak biri varsa kovalayabilir.

Çok da uğraşılmıyor aslında bizim apartmanda da vardı bi daire.adam verecem ödicem diye diye içinde oturmuyorum aidat veremem dedi 1 yılın sonunda.sadece avukata belgeler verildi faiziyle ve masraflarıyla ödemek zorunda kaldı

Büyük ihtimal mahkemeyi kaybedeceğiniz için mahkeme masrafları da sizin olur. Parça parça niye kabul etmiyor yahu? Zor durumdan dolayı ödeyemiyorsanız 3-4 taksitte ödemeyi kabul etmeli insanlık namına bir defalığına en azından.

Yöneticiye gidin çok az olmamak kaydıyla verebileceğiniz miktarı verin. Nasıl kabul etmiyor ki? Düzgünce konuşmayı hiç denediniz mi?

gerçekten veremedik veremiyoruz yoksa bu sıkıntıyı asla yaşamak istemezdm

Çok özür diliyorum bunu yazarken, sadece çocuğun mutfak masrafını zor karşılıyoruz dediginiz için yazıyorum..
Elinizde internet paketi olan (burada aktif görüyorum sizi) bir akilli telefon mevcut.
300-400 neyse ederi satıp yerine sadece alo diyeceğiniz bir telefon da edinebilirsiniz

Sizin için söylemiyorum, konuda böyle bir şey yok. Ama benzer durumda olup sigarasından vazgeçmeyeler var mesela.
Insanlarda iyi niyet kalmamasının sebebi bu.
Aslında komşuluk hakkı, siz 420 odeyeceginize herkes 50-100 verip tek seferlik yardımcı olsa size, anlayışlı olsalar.. Ama insanlar da yıldı salak yerine konmaktan. malesef toplumsal yozlaşmanın sonucunu yaşıyorsunuz. Inşallah feraha çıkarsınız

Evet mahkemeye verir ve kazanır da, avukatlık masrafı ve dava masrafı da size biner bir de faiz de biner. Sizin ödemeye gücünüz yoksa o kabul etmese bile bir kısmını ödeyin yine de (ama elinizde banka makbuzu veya neyse bir makbuz olsun mutlaka) gerisiniz de haftaya ödeyeceğiz ya da gelecek ay kapatacağız falan diye zaman kazanın. o zaman mahkemeye vermeye değimeyeceğini düşünür çünkü dava açarken önce kendisi ödeyecek o dava ve avukat masrafını sonradan sizden tahsil ediliyor mahkeme aleyhinize sonuçlanınca. Böylelikle mahkeme olayını önleyebilirsiniz.

bende aynisini dicektim siz demissiniz.. Böyle bi telefon mutlaka esde de vardir. internet paketide ayri masraf tabi. yasam standardinin düstügüne sahit olmalari gerekir komsularin demek ki gözle görülür bisey yok. ailesinin bile yardim etmedigi bi insana bende yardim etmek istemem acikcasi.

Haklısınız ama sadece ihtimalleri gözönünde bulundurmanız adına yazmak istedim haksız olduğunuz için değil. Fakat yokluk öyle bir şey değil veya ailesinin yardım etmediği 400liralik aidattan anlaşılmaz. Yaklaşık bir senedir bizde aynı şeyleri yaşıyoruz işimiz gitti arabamız gitti babam ıssız kaldı annem calisiyodu ben okuyodum. Eve icra konmasin diye annemin ailesi elinden geleni yaptı ve yaptıkları yardım 400liralardan çok daha fazlaydı. Ders calisamiyorum diye evin interneti kapaninca annemin arkadaşı öderdi. Yani 400lira olup olmaması falan değil de aciliyet önemli olan. Öyle bir çaresizlik içinde olursunuz ki özellikle çocuk da varsa bunları arka plana atmanız gerekir kitap alması gerekir harçlığı gerekir evin suyu elektriği gerekir ki arkadaşa icra bile gelmis yöneticiden de az insanlık beklenir. Bizde yöneticiyle aynı şeyleri yaşadık. Durum bu bence, zor.

Makbuz tutuluyorsa verilir bizim burada da vermiyolar aidat mahkemelik oldular.. Hemde keyfi vermiyolar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…