Katıldığım nokta şu, kira yok. Bütün giderleri binaya ait olunca iş bunun karşılığı olarak yaptırılır. Bizim kapıcı daireyi ayrıca kiraya veriliyor. Kapici da haftada iki kez paspas atar yılda bir iki çim biçer her gün çöpü alır 2500 veriliyor aylık. Sizin ki abartı olmuş hem kira yok hem asgari ücret veriliyor.
Size bu durum çok batıyorsa ki belliki batıyor kapıcısı olmayan apartmana çıkın. Şuan tavrınıza düşüncelerinize o kadar sinirim bozuldu ki insanlar kapıcının yapması gereken herşeyi yapıyor zaten daha ne yapsınlar? İnsanların evlerinde kullandıkları faturaya bile laf etmişsiniz gerçekten içiniz kötü bir insansınız.Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var
Sorma aynen öyle. Tıpkı evde iki çocuğuna bakamayanların öğretmenler yatıyor demesi gibiortalama 150 mt kare evi sil süpür yaparken kendi canı çıkar ama koca apartman bahçe temiz tutmaya gelince aman ne olacak o işten derler.
Ama yine de fatura ödememek çok fazla. Ne temizlikçiler gördüm devlet okullarında gerçekten çok yoruluyorlar. Fazla örneği var aslında ama bu insanlar aldıkların maaşın karşılığında yine de faturasını kendi ödüyor. Zaten eve kira ödemiyorlar yani bi nevi kendilerinin gibi buraya kadar anlarım gerisi abartı. Site de 1000 tl ödemek istemezdim açıkçası.Bu kadar tamahkar olmayın ya 1000 lira ne, asgari ücret ne sanki dolarla maaş veriyorsunuz gibi triplerdesiniz? Daha napıcaktı adam gözünüz doysun.
Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyleAma yine de fatura ödememek çok fazla. Ne temizlikçiler gördüm devlet okullarında gerçekten çok yoruluyorlar. Fazla örneği var aslında ama bu insanlar aldıkların maaşın karşılığında yine de faturasını kendi ödüyor. Zaten eve kira ödemiyorlar yani bi nevi kendilerinin gibi buraya kadar anlarım gerisi abartı. Site de 1000 tl ödemek istemezdim açıkçası.
Aynı durumu yaşıyoruz açıkçası zoruma gitmiyor, neden gözünüze bu kadar battı anlayamadım.Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Yok her daire de böyle değil ben de geçen hafta kuzenimi misafir ettiğim de konusu açılmıştı ilk defa o gün duydum ne kira ne fatura ödemediklerini.Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle
Yine kapıcı dairesidir. Artık kapıcı dairelerinin bodrumda olmaları kanunen yasak.Neden fatura ve kira ödemiyor onu anlamadım, özellikle de fatura?? Oturduğu dairenin sahibi kim?
Aidatı 200 tl olan bi dairede kaldım temizlik, çöp toplama, dairenin sıkıntıları ile ilgilenme vs. her şeyiyle yönetici ilgileniyordu. Evi de adam kendisi aldı faturalarını da kendisi ödüyor. Niye başkalarının da kendisinden bu denli ödün vermesini istiyorsunuz ki? Bu ekonomi de 1000 tl ile büyük yatırım yapılmaz ama kıymetlidir. Bu arada zaten görevli kira vermeden kalıyor ama fatura ödememek bence aşırı. Eğer ki fatura kısmına girmeseler di 1000 tl olmazdı. Mesela devlet şuan kimlerin faturasını karşılıyor hangi durumda olanları? Ha bu arada sigortaları da yatıyor zaten.Keşke benim de çöpümü alan, apartmanımızın temizliğini yapan bi görevli olsa. Kapıcısı olmayan bi yerde yaşasanız kıymetini öyle bilirdiniz ki 1000 lira nedir derdiniz. Çocuğun hesabına atarım demişsiniz ama o 1000 lira ne kadar değerlenebilir ki. 1000 lira vermek bu kadar ağır geliyorsa ve o parayı kenara atıp kar edebileceğinizi düşünecek durumdaysanız, kapıcısı olmayan bi apartmana geçebilirsiniz.
Hadi çöpü attınız,temizliğe de haftada bir birini buldunuz,çimleri kim sulayıp biçecek,sırayla mı yapacaksınızŞaşırdınız galiba ,ben her çıktığımda çöpümü kendin atıyorum zaten, bir görevliye ihtiyacım yok diyorum, bina temizliği de arada yaptırılır diyorum,kullandıkları faturaları neden ödeyelim diyorum.. binada birkaç kişi de öyle düşünüyor ama yeterli değil..yok yemek yapsin bilmem ne ne diyorsunuz allahaşkına
Kapicidan kira istenir mi?Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?