Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

2500 sadece haftada 1 kere yer silmeye isterler bence sizin kapıcı başka yerde sigortalı size ek iş gibi geliyor.

Size bu durum çok batıyorsa ki belliki batıyor kapıcısı olmayan apartmana çıkın. Şuan tavrınıza düşüncelerinize o kadar sinirim bozuldu ki insanlar kapıcının yapması gereken herşeyi yapıyor zaten daha ne yapsınlar? İnsanların evlerinde kullandıkları faturaya bile laf etmişsiniz gerçekten içiniz kötü bir insansınız.

Kapicilarin calistirilma kosullari ozel olarak Yonetmelikte belirtilmis. Googledan bakin. Ne gibi haklara sahip olmali karsiliginda ne gibi yukumlulukleri var? Bu cercevede toplantida fikirlerinizi sunarsiniz. Sizce kapici gerekli olmayabilir ama bu gibi konularda kat mulkiyeti kanununun aradigi sayisal cogunluk onemli. Bir se siz copunuzu kendiniz atabiliyor olabilirsiniz ama apartmandaki herkes bu imkana sahip olmayabilir yahut salt konforu acisindan bunu uygun gorenler de olabilir. Bu sartlar altinda bu apartman size uymuyorsa baska ev aramaktan uygun cozum gozukmuyor.

Kadın zaten yapması gereken işlerin tümünü yapıyormuş. Ülkede yanlış giden düzenden örnek vererek doğruyu yanlışa çevirme isteğinizi anlamadım. Günümüzde insani şartlarda yaşayabilmesi için hiçbir emekçi asgari ücret ile çalışmamalı. Beyaz yaka, mavi yaka fark etmez... Herkesin emeğinin karşılığını alabildiği günleri tüm kalbimle diliyorum.

Bu kadar tamahkar olmayın ya 1000 lira ne, asgari ücret ne sanki dolarla maaş veriyorsunuz gibi triplerdesiniz? Daha napıcaktı adam gözünüz doysun.
Ama yine de fatura ödememek çok fazla. Ne temizlikçiler gördüm devlet okullarında gerçekten çok yoruluyorlar. Fazla örneği var aslında ama bu insanlar aldıkların maaşın karşılığında yine de faturasını kendi ödüyor. Zaten eve kira ödemiyorlar yani bi nevi kendilerinin gibi buraya kadar anlarım gerisi abartı. Site de 1000 tl ödemek istemezdim açıkçası.

Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle

Aynı durumu yaşıyoruz açıkçası zoruma gitmiyor, neden gözünüze bu kadar battı anlayamadım.

Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle
Yok her daire de böyle değil ben de geçen hafta kuzenimi misafir ettiğim de konusu açılmıştı ilk defa o gün duydum ne kira ne fatura ödemediklerini.

Keşke benim de çöpümü alan, apartmanımızın temizliğini yapan bi görevli olsa. Kapıcısı olmayan bi yerde yaşasanız kıymetini öyle bilirdiniz ki 1000 lira nedir derdiniz. Çocuğun hesabına atarım demişsiniz ama o 1000 lira ne kadar değerlenebilir ki. 1000 lira vermek bu kadar ağır geliyorsa ve o parayı kenara atıp kar edebileceğinizi düşünecek durumdaysanız, kapıcısı olmayan bi apartmana geçebilirsiniz.

Aidatı 200 tl olan bi dairede kaldım temizlik, çöp toplama, dairenin sıkıntıları ile ilgilenme vs. her şeyiyle yönetici ilgileniyordu. Evi de adam kendisi aldı faturalarını da kendisi ödüyor. Niye başkalarının da kendisinden bu denli ödün vermesini istiyorsunuz ki? Bu ekonomi de 1000 tl ile büyük yatırım yapılmaz ama kıymetlidir. Bu arada zaten görevli kira vermeden kalıyor ama fatura ödememek bence aşırı. Eğer ki fatura kısmına girmeseler di 1000 tl olmazdı. Mesela devlet şuan kimlerin faturasını karşılıyor hangi durumda olanları? Ha bu arada sigortaları da yatıyor zaten.

Bizde de durum böyle.
Site de değil küçük bahçeli bir apartman.
Sabahları ve öğleden sonra servise çıkıyor ama ben evde olmadığım için genelde görmüyorum o da gelmiyor evde olsam da artık.
Üç çocuğu var.
Hiç hak etmiyor diye düşünmedim hatta nasıl yetiştiriyor çocukların masrafını falan diye düşündüm hep.
Sonuçta çalıştığı yer belli ve insan çevreye göre düşünüyor neden genele yayarak düşünelim ki?
Sizin sitede oturanlar aidat ücretini verecek durumda ki orada oturuyor.
Kimsenin oturup bunu düşündüğünü sanmıyorum onun için.

Hadi çöpü attınız,temizliğe de haftada bir birini buldunuz,çimleri kim sulayıp biçecek,sırayla mı yapacaksınız

Kapicidan kira istenir mi?

Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…