- 27 Mayıs 2023
- 866
- 2.424
- 33
Genelde sistem bu şekilde, bizde de aynıydı hanımefendi gibi bu mesele ile kafayı bozmuş birkaç apartman sakini vardı çok sorun çıkınca oturup anlaşıldı artık su faturasını kendisi ödüyor.Tek sorun bence faturalari odememeleri onu anlamadim maasi var e zaten kira odemiyor kapici dairesi degil normal dairede oturuyorlar faturalari neden bina sakinleri oduyor ki?
bunu bilmiyordum teşekkürler.Kapicidan kira istenir mi?
Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez.
O zaman konu sahibi koşulları böyle olmayan bir yere geçebilir. Çoğunluk duruma razıymış. Üstüne daha ne denebilir ki.Aidatı 200 tl olan bi dairede kaldım temizlik, çöp toplama, dairenin sıkıntıları ile ilgilenme vs. her şeyiyle yönetici ilgileniyordu. Evi de adam kendisi aldı faturalarını da kendisi ödüyor. Niye başkalarının da kendisinden bu denli ödün vermesini istiyorsunuz ki? Bu ekonomi de 1000 tl ile büyük yatırım yapılmaz ama kıymetlidir. Bu arada zaten görevli kira vermeden kalıyor ama fatura ödememek bence aşırı. Eğer ki fatura kısmına girmeseler di 1000 tl olmazdı. Mesela devlet şuan kimlerin faturasını karşılıyor hangi durumda olanları? Ha bu arada sigortaları da yatıyor zaten.
Yöneticiye ne kadar gidiyor? Hadi şehirden şehre farklılık göstersin. Ama asgari ücret her yerde aynı. 3 bin tl den bahsediyor konu sahibi kıyaslanamaz bile. Hemen konuyu statüye nasıl bağladınız anlamadım.Mesela yöneticiye giden para neden gözünüze batmıyor. Aynı standartlarda olduğunuz için mi??
Taşınmaktan başka çare yok gibi görünse de ortada ne yazık ki yanlış giden bi şey var. Dediğim gibi apartman görevlisi orada sigortalı bir çalışan kurallar gereği kira da ödemiyor bunları da anladım ancak fatura ödemeli bence bunu diğer daire de kalanlara ödetmek haksızlık. İstediği gibi rahatça su, elektrik, doğalgazı fazlaca kullansa mesela kim ne diyebilir gelen faturaya? Ben sadece o noktada yanlış buldum.O zaman konu sahibi koşulları böyle olmayan bir yere geçebilir. Çoğunluk duruma razıymış. Üstüne daha ne denebilir ki.
Daire binaya ait..Neden fatura ve kira ödemiyor onu anlamadım, özellikle de fatura?? Oturduğu dairenin sahibi kim?
Biz karşılıyoruzAsgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle
Konu sahibi yazmamış ama muhtemelen kotalıdır faturalar. Yoksa sabit 1000 lirayla kalmazdı o ödemeler. 1000 lira da o apartmanda oturanlara ağır gelmiyor demek ki.Taşınmaktan başka çare yok gibi görünse de ortada ne yazık ki yanlış giden bi şey var. Dediğim gibi apartman görevlisi orada sigortalı bir çalışan kurallar gereği kira da ödemiyor bunları da anladım ancak fatura ödemeli bence bunu diğer daire de kalanlara ödetmek haksızlık. İstediği gibi rahatça su, elektrik, doğalgazı fazlaca kullansa mesela kim ne diyebilir gelen faturaya? Ben sadece o noktada yanlış buldum.
Siz çalışın o zaman ?Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Her yerde böyle. Sizde öyle değil mi ? Elektirik doğalgaz belli limite kadar aidattan ödenir. Kira da ödemez apartmanın kendisine ayrılan bölümünde kalır. Hayalinizdeki gibi lüks bir daire de değil bizim apartman görevlisinin tuvaleti salonun içinde cami da sonradan biz actirttik.Neden fatura ve kira ödemiyor onu anlamadım, özellikle de fatura?? Oturduğu dairenin sahibi kim?
Kotalı zaten. Genelde de asmiyorlar kotasini. Bizim bina dogalgazliydi onun evi sobaliydi. İnsanların aklında kendi daireleri gibi lüks daireler geliyor da değil.Konu sahibi yazmamış ama muhtemelen kotalıdır faturalar. Yoksa sabit 1000 lirayla kalmazdı o ödemeler. 1000 lira da o apartmanda oturanlara ağır gelmiyor demek ki.
Kotalı zaten. Genelde de asmiyorlar kotasini. Bizim bina dogalgazliydi onun evi sobaliydi. İnsanların aklında kendi daireleri gibi lüks daireler geliyor da değilKonu sahibi yazmamış ama muhtemelen kotalıdır faturalar. Yoksa sabit 1000 lirayla kalmazdı o ödemeler. 1000 lira da o apartmanda oturanlara ağır gelmiyor demek ki.
Kendi kapısının önünü bile silmez. 23 daire hangi biri uğraşacak. Valla apartman görevlisi veli nimet bence. Sabah ekmeğim kapıda , apartman tertemiz. Gireni çıkanı kontrol ediyor. Kapıda bekliyor. Biz iyisine denk geldik belki 15 yıldır bizimle elimizde poşet görse koşa koşa gelir.evde teksek servis falan gelecekse kapımızın önünden ayrılmaz.Hadi çöpü attınız,temizliğe de haftada bir birini buldunuz,çimleri kim sulayıp biçecek,sırayla mı yapacaksınız
1000 tl mi 3000 bin tl mi ödüyorsunuz toplamda yorumda 3 bin yazmışsınız kafam karıştıDaire binaya ait..
Biz karşılıyoruz
Apartmanda oturmuyorum, kimseden de duymamıştımHer yerde böyle. Sizde öyle değil mi ? Elektirik doğalgaz belli limite kadar aidattan ödenir. Kira da ödemez apartmanın kendisine ayrılan bölümünde kalır. Hayalinizdeki gibi lüks bir daire de değil bizim apartman görevlisinin tuvaleti salonun içinde cami da sonradan biz actirttik.
3 bin gitmiyor onu sonradan başka bir üye yazınca bizimki 3 bin diye, konu sahibi de tepki çekince kıvırdı açıkçası, çünkü konuyu yazarken 1000 tl diye özellikle belirtmiş. Bin tl bu kadar zoruna gitmişken 3 bin tl yi bastıra bastıra vurgulayarak yazardı eminim.1000 lira çok normal şu zamana göre ne yapsın başka insanlar paspasınız mı olsun üzerine mi basıp eve girmek istiyorsunuz anlamadım ki ayıp yahu bu nasıl bir kibir verme o parayı öyle bir dairede yaşama o zaman bir saç boyama olmuş 1000 tl öpücükle mi çalışsın insanlar
Ben de müstakilde yaşadığım için apartman hayatını ilk defa iki sene önce yaşadım birçok zorluğu var ya. Ben bahçemi, toprağımı hatta kendi çöpümü bile seviyorum yeter ki bana ait olsun :))Apartmanda oturmuyorum, kimseden de duymamıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?