Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Tek sorun bence faturalari odememeleri onu anlamadim maasi var e zaten kira odemiyor kapici dairesi degil normal dairede oturuyorlar faturalari neden bina sakinleri oduyor ki?
Genelde sistem bu şekilde, bizde de aynıydı hanımefendi gibi bu mesele ile kafayı bozmuş birkaç apartman sakini vardı çok sorun çıkınca oturup anlaşıldı artık su faturasını kendisi ödüyor.

O zaman konu sahibi koşulları böyle olmayan bir yere geçebilir. Çoğunluk duruma razıymış. Üstüne daha ne denebilir ki.

Mesela yöneticiye giden para neden gözünüze batmıyor. Aynı standartlarda olduğunuz için mi??
Yöneticiye ne kadar gidiyor? Hadi şehirden şehre farklılık göstersin. Ama asgari ücret her yerde aynı. 3 bin tl den bahsediyor konu sahibi kıyaslanamaz bile. Hemen konuyu statüye nasıl bağladınız anlamadım.

O zaman konu sahibi koşulları böyle olmayan bir yere geçebilir. Çoğunluk duruma razıymış. Üstüne daha ne denebilir ki.
Taşınmaktan başka çare yok gibi görünse de ortada ne yazık ki yanlış giden bi şey var. Dediğim gibi apartman görevlisi orada sigortalı bir çalışan kurallar gereği kira da ödemiyor bunları da anladım ancak fatura ödemeli bence bunu diğer daire de kalanlara ödetmek haksızlık. İstediği gibi rahatça su, elektrik, doğalgazı fazlaca kullansa mesela kim ne diyebilir gelen faturaya? Ben sadece o noktada yanlış buldum.

Babamın oturduğu bina bu şekildeydi.
Görevliyi işten çıkartıp dairesini depoya çevirdiler.
Burunları moktan çıkmıyor şimdi. Dışarıdan geliyor temizlik için eleman, bahçe falan da yok aidatı benimkinden fazla.

Kimsenin emeğinde gözümüz yok fakat faturalar + ev + asgari maaş da tek apartman olunca bu şekilde evet göze batar.

Normalde kimse kimsenin kirasını faturasını ödemiyor çünkü.

Bizde 9 blok 2 eleman + yöneticinin huzur payı mı ne diyorlar o var. Güvenlik yok kartlı sistem. Haftada 7 gün çöpler alınıyor, her gün 1 blok camlar dahil siliniyor. Çok düzenli bir bahçemiz var. Her bloktaki kapıcı dairesi kiraya verilmiş durumda, normali 10 ise 5'ten veriliyor kiraya site bütçesine aktarılıyor o şekilde ödeniyor maaşlar. Aidat olarak da şu an 400 verdik, 600 olacak Ocak itibariyle.

Çalışma saatleri konusunda bir şey diyemem, bizdekilerin de mesela 10.00-16.00 arası serbest saatleri. Çünkü işe sabah 6'da başlayıp gece 10'da bırakmaları makul ve insani değil. O arada da boya badana, ufak tefek tamirat vs için çağırıyoruz parasıyla, isterse de dinlenir bizi ilgilendirmez ama o 6 saat neden çalışmıyor diyemez kimse.

Sorununuz aslında görevli değil, tek apartman ve az daire olmanız.

Konu sahibi yazmamış ama muhtemelen kotalıdır faturalar. Yoksa sabit 1000 lirayla kalmazdı o ödemeler. 1000 lira da o apartmanda oturanlara ağır gelmiyor demek ki.

Siz çalışın o zaman ?

Neden fatura ve kira ödemiyor onu anlamadım, özellikle de fatura?? Oturduğu dairenin sahibi kim?
Her yerde böyle. Sizde öyle değil mi ? Elektirik doğalgaz belli limite kadar aidattan ödenir. Kira da ödemez apartmanın kendisine ayrılan bölümünde kalır. Hayalinizdeki gibi lüks bir daire de değil bizim apartman görevlisinin tuvaleti salonun içinde cami da sonradan biz actirttik.

Konu sahibi yazmamış ama muhtemelen kotalıdır faturalar. Yoksa sabit 1000 lirayla kalmazdı o ödemeler. 1000 lira da o apartmanda oturanlara ağır gelmiyor demek ki.
Kotalı zaten. Genelde de asmiyorlar kotasini. Bizim bina dogalgazliydi onun evi sobaliydi. İnsanların aklında kendi daireleri gibi lüks daireler geliyor da değil.

Kotalı zaten. Genelde de asmiyorlar kotasini. Bizim bina dogalgazliydi onun evi sobaliydi. İnsanların aklında kendi daireleri gibi lüks daireler geliyor da değil
Hadi çöpü attınız,temizliğe de haftada bir birini buldunuz,çimleri kim sulayıp biçecek,sırayla mı yapacaksınız
Kendi kapısının önünü bile silmez. 23 daire hangi biri uğraşacak. Valla apartman görevlisi veli nimet bence. Sabah ekmeğim kapıda , apartman tertemiz. Gireni çıkanı kontrol ediyor. Kapıda bekliyor. Biz iyisine denk geldik belki 15 yıldır bizimle elimizde poşet görse koşa koşa gelir.evde teksek servis falan gelecekse kapımızın önünden ayrılmaz.

Apartmanda oturmuyorum, kimseden de duymamıştım

3 bin gitmiyor onu sonradan başka bir üye yazınca bizimki 3 bin diye, konu sahibi de tepki çekince kıvırdı açıkçası, çünkü konuyu yazarken 1000 tl diye özellikle belirtmiş. Bin tl bu kadar zoruna gitmişken 3 bin tl yi bastıra bastıra vurgulayarak yazardı eminim.
Bizimki de aynı şekilde içinde faturası doğalgazı kirası yakıtı herşeyi dahil asgari ücretle 1000 tl oldu.

Cogu yerde kapıcı dairesinin faturalarını da bina öder görevli ödemez çünkü kapıcı dairesi de binanin ortak kullanım alanindadir dolayisiyla elektrik su giderleri binanin siginak depo koridorlar elektrigi, bahceye giden sulama vs hepsi ayni sayaca kaydedilir dur şu kapıcınınkini ayri hesaplayalim denmez hicbir düzgün muhitte. Duymadim şahsen. Totonuzdan prosedür uydurmayın :)

Apartmanda oturmuyorum, kimseden de duymamıştım
Ben de müstakilde yaşadığım için apartman hayatını ilk defa iki sene önce yaşadım birçok zorluğu var ya. Ben bahçemi, toprağımı hatta kendi çöpümü bile seviyorum yeter ki bana ait olsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…