Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Ben de apartman seviyorum açıkçası. Daha sosyal, daha şık geliyor. Ev çok kirleniyor bizim

Apartmanda oturmuyorum, kimseden de duymamıştım
Evet öyle. Faturalarin belli limiti var o limiti aşarsa kendi ödüyor. Verilen ev de iş konutu gibi düşün. Otellerde bazı çalışanlarına konaklama veriyor ya öyle. Zaten apartmanlarda tabiri caizse kapıcı daireleri var yeni apartman sisteminde dışardan gelip sadece temizlik, bahçe işleri yapan insanlarla anlaşma süreci de başladı. Tabi o sipariş falan almıyor, çöp de atmıyor. Her apartmanın girişine bütün giderler yönetici tarafından kalem kalem yazılır, alınan deterjandan asansore kadar.gorevlinin sigoratasindan faturasına her detay kalem kalem. Kişi başına düşen para hesaplanır.

Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle

Evet ben çok uzun yıllardır böyle olduğunu biliyorum lise arkadaşım vardı, Bağdat caddesinde doğmuş büyümüş babası yıllarca böyle çalışmış. Ve evet fatura + ısınma ödemezler bende duymadım diyenlere şaşırdım açıkçası bu hep böyleydi son yıllarda değiştiyse bilemem

Ben de apartman seviyorum açıkçası. Daha sosyal, daha şık geliyor. Ev çok kirleniyor bizim
Valla sosyallik kaldıysa iyi ben asansöre binerdim düşmanı gibi bakarlardı kimi görürsem gülümserim, selam veririm hiç yoktu bunlar. Gürültüler de cabası. En sıkıntı çektiğim nokta o oldu. Bitmek bilmeyen, zamansız gürültüler. Müstakili mumla aradım o 1 senede

Başka şehirlerdeki arkadaşlarımın sitelerinde arkadaş grupları var, gezilere tatillere bile gidiyorlar topluca. sosyal medyada görüyorum heves ediyor insan

Yok her daire de böyle değil ben de geçen hafta kuzenimi misafir ettiğim de konusu açılmıştı ilk defa o gün duydum ne kira ne fatura ödemediklerini.

Bu yıllardır böyleydi ya, gerçekten hiç denk gelmediniz mi? Fatura + ısınma
Aslinda kömür kazanı yakmak adına başlamış bence, yıllar içinde görev tanımı azalmış. Kanunen saklı haktır çünkü bir çok yerde duyduğum şahit olduğum bir uygulama. Bağdat caddesinde oturan arkadaşım vardı orada doğmuş lise arkadaşımdı, uygulama hep böyle idi, Fatura isinma ve kira odemezler

23 dairelik apartmanda 3 bin tutmaz zaten

Abi medeniyet dersiniz ingilterenin gobeginde haftada bir gıda atığım toplanıyor. 2 haftada bir de geri dönüşüm ve genel atık. Kokuyor her yer les gibi fare dolu bahceler. Gunde 5 kere mi çöp toplasin insanlar :)

Cok cevreci bi tip degilim bu dünya her türlü bitecek uzasa nolur kisalsa nolur kafasindayim o yuzden konfor alanlarinizin kiymetini bilin. Her bisey icin ayri insan tutarsaniz evin yolunu hic bulamazsiniz. Hizmetinizdeki insanlarla iyi anlasmaya bakin, gönlünü hos ettiginiz insan gorevi bilmedigi biseyi bile yapar bizim ulkede. Kapiciya avize taktiran bisiklet tamir ettiren aku baglatan kar küreten gördü bu gözler ustelik belese veya komik harcliklara, saati 100£/€ tan adam cagirirsin bunlarin her biri icin yurtdisinda.

Kapıcılarinizi sevin ve iyi geçinin :)

Girişte katta oturuyormuş bodrum katında oturmuyormuş bah hele hele hele sen
Yazık yaa giriş katın ısınması ayrı dert, yazın börtüsü böceği ayrı dert. Ama olmaz asgari ücret veriliyorsa, kotalı faturası ödeniyorsa bodrum katında farelerle yaşamalı.

Hiç duymadım gerçekten muhtemelen genellikle yöneticiye denk gelmiş olmamdandır. Kazanla yanan daireye de ilk defa denk geldiğim için olabilir. Ben de kendi evimiz yapılırken daire de kira da kalmıştık ilk defa orada da yönetici vardı mesela tüm bu bahsedilen işleri o hallederdi 100 tl verirdik o zaman şimdi 400 olsun yine çok değildir. 46 daireydi üstelik. Ondan şaşırdım zaten :) Şehirden şehire farklılık gösteriyordur belki

Yani ben sizi anladım.” İnsanlar bu parayı kazanmak için eşşek gibi çalışıyor, bizim kapıcı çok daha rahat çalışarak, çok daha fazla kazanıyor” diyorsunuz.

Ama hayat böyle değil. Ben ve buradaki birçok kişi de mesela bir market çalışanına göre çok daha az yorularak, onların 5-10 katını kazanıyoruz.

İş hayatı; kim daha fazla saat çalışıyor, kim daha çok fiziksel güç harcıyora göre maaşı belirlemiyor.

Mesela kapıcılık bir güven ilişkisidir. O kapıcı hırsız ya da arsız olsa, apartmana gelene asılsa, boş evlerden hırsızlık yapsa, olur mu? Olmaz. Güvenilir kişi bulursunuz, yıllarca çalışırsınız. Ona göre para verirsiniz.

Genelde sistem bu şekilde, bizde de aynıydı hanımefendi gibi bu mesele ile kafayı bozmuş birkaç apartman sakini vardı çok sorun çıkınca oturup anlaşıldı artık su faturasını kendisi ödüyor.
Bi su faturasına mı kalmış iş ne kar etti o uğraşanlar desenize ne koparırsak kâr demişler resmen

Kusura bakmayın da sizin ayarınızda ki insanlar Apartmanda oturamazlar, uyum sağlayamazlar. En güzeli müstakil evde oturmanız.. Belki o zaman kafanızı bir şeylere takmazsınız.

Yok çok bilinen bir uygulama.
İmar Kanunu çok değişti ama fatura için uygulamalar da farklı olabileceğinden- daire durumu vs mecburi birsey olabilir
Bazı ilanlar var, kapıcı dairesini site kiraya vermiş, abonelik alamazsınız bize ödeyeceksiniz notu düşmüşler kira rayici de düşük mesela. Daire ya balkon altında karanlık kalmış ya siteye göre ufak. Mutlaka yasal açıklaması vardır, çok bilinen yıllardır süren bir uygulama bu.

giderin 46 ya bölünmesi var 23 e bölünmesi var :) bizim apartman 10 daire gider 10 a bölüyor ister istemez ücret artıyor.

Aslında ücreti cok degıl ama sizin bınada daıre sayısı az oldugundan 1000 lıra cok gıbı gorunuyor.bizim 48 daire kapıcı maaşı artı ev artı elektrık dogalgaz yuzde ellısını oduyor galıba.
Ama bizde karısı kendısı cocukları (bunu tasvıp etmedıgın ve sıkayet ederım dedıgım halde) 5 yıldır
En buyugu suan 15 yasında 10 yasından berı çöp toplar devamlı bıseyler yapar bunu engelleyemedım bı turlu
Ama genel olarak gunde bıkac defa çöplerı alırlar
Servıs olayı yok
Guvenlık kulubesınde dururken otururken kargoları alabılıyor
Ve bizde yöneticide profyonel dısardan onada para ödeniyor
Bizim aıdat 430

siz bina olarak tek ve az daire oldugu ıcın sabah ve aksam dısardan calısarak sadece cop toplayıp haftada bır apartmanı temızlemesı karsılıgında bırıyle anlaşabılırsınız aslında.
Ama onlara gunlukmu verılıyor bılmıyorum

Hayır sadece kapıcı maaş ve sigorta daire başına bin lira dedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…