Ben de apartman seviyorum açıkçası. Daha sosyal, daha şık geliyor. Ev çok kirleniyor bizimBen de müstakilde yaşadığım için apartman hayatını ilk defa iki sene önce yaşadım birçok zorluğu var ya. Ben bahçemi, toprağımı hatta kendi çöpümü bile seviyorum yeter ki bana ait olsun :))
Evet öyle. Faturalarin belli limiti var o limiti aşarsa kendi ödüyor. Verilen ev de iş konutu gibi düşün. Otellerde bazı çalışanlarına konaklama veriyor ya öyle. Zaten apartmanlarda tabiri caizse kapıcı daireleri var yeni apartman sisteminde dışardan gelip sadece temizlik, bahçe işleri yapan insanlarla anlaşma süreci de başladı. Tabi o sipariş falan almıyor, çöp de atmıyor. Her apartmanın girişine bütün giderler yönetici tarafından kalem kalem yazılır, alınan deterjandan asansore kadar.gorevlinin sigoratasindan faturasına her detay kalem kalem. Kişi başına düşen para hesaplanır.Apartmanda oturmuyorum, kimseden de duymamıştım
Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle
Yani bir de üzerine asgari ücret bile çok görülüyor.Kotalı zaten. Genelde de asmiyorlar kotasini. Bizim bina dogalgazliydi onun evi sobaliydi. İnsanların aklında kendi daireleri gibi lüks daireler geliyor da değil
Valla sosyallik kaldıysa iyi ben asansöre binerdim düşmanı gibi bakarlardıBen de apartman seviyorum açıkçası. Daha sosyal, daha şık geliyor. Ev çok kirleniyor bizim
Başka şehirlerdeki arkadaşlarımın sitelerinde arkadaş grupları var, gezilere tatillere bile gidiyorlar topluca. sosyal medyada görüyorum heves ediyor insanValla sosyallik kaldıysa iyi ben asansöre binerdim düşmanı gibi bakarlardıkimi görürsem gülümserim, selam veririm hiç yoktu bunlar. Gürültüler de cabası. En sıkıntı çektiğim nokta o oldu. Bitmek bilmeyen, zamansız gürültüler. Müstakili mumla aradım o 1 senede
Yok her daire de böyle değil ben de geçen hafta kuzenimi misafir ettiğim de konusu açılmıştı ilk defa o gün duydum ne kira ne fatura ödemediklerini.
23 dairelik apartmanda 3 bin tutmaz zaten3 bin gitmiyor onu sonradan başka bir üye yazınca bizimki 3 bin diye, konu sahibi de tepki çekince kıvırdı açıkçası, çünkü konuyu yazarken 1000 tl diye özellikle belirtmiş. Bin tl bu kadar zoruna gitmişken 3 bin tl yi bastıra bastıra vurgulayarak yazardı eminim.
Bizimki de aynı şekilde içinde faturası doğalgazı kirası yakıtı herşeyi dahil asgari ücretle 1000 tl oldu.
Yazık yaa giriş katın ısınması ayrı dert, yazın börtüsü böceği ayrı dert. Ama olmaz asgari ücret veriliyorsa, kotalı faturası ödeniyorsa bodrum katında farelerle yaşamalı.Girişte katta oturuyormuş bodrum katında oturmuyormuş bah hele hele hele sen
Hiç duymadım gerçekten muhtemelen genellikle yöneticiye denk gelmiş olmamdandır. Kazanla yanan daireye de ilk defa denk geldiğim için olabilir. Ben de kendi evimiz yapılırken daire de kira da kalmıştık ilk defa orada da yönetici vardı mesela tüm bu bahsedilen işleri o hallederdi 100 tl verirdik o zaman şimdi 400 olsun yine çok değildir. 46 daireydi üstelik. Ondan şaşırdım zaten :) Şehirden şehire farklılık gösteriyordur belkiBu yıllardır böyleydi ya, gerçekten hiç denk gelmediniz mi? Fatura + ısınma
Aslinda kömür kazanı yakmak adına başlamış bence, yıllar içinde görev tanımı azalmış. Kanunen saklı haktır çünkü bir çok yerde duyduğum şahit olduğum bir uygulama. Bağdat caddesinde oturan arkadaşım vardı orada doğmuş lise arkadaşımdı, uygulama hep böyle idi, Fatura isinma ve kira odemezler
Bi su faturasına mı kalmış işGenelde sistem bu şekilde, bizde de aynıydı hanımefendi gibi bu mesele ile kafayı bozmuş birkaç apartman sakini vardı çok sorun çıkınca oturup anlaşıldı artık su faturasını kendisi ödüyor.
Malesef.Yani bir de üzerine asgari ücret bile çok görülüyor.
Kusura bakmayın da sizin ayarınızda ki insanlar Apartmanda oturamazlar, uyum sağlayamazlar. En güzeli müstakil evde oturmanız.. Belki o zaman kafanızı bir şeylere takmazsınız.Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var
Hiç duymadım gerçekten muhtemelen genellikle yöneticiye denk gelmiş olmamdandır. Kazanla yanan daireye de ilk defa denk geldiğim için olabilir. Ben de kendi evimiz yapılırken daire de kira da kalmıştık ilk defa orada da yönetici vardı mesela tüm bu bahsedilen işleri o hallederdi 100 tl verirdik o zaman şimdi 400 olsun yine çok değildir. 46 daireydi üstelik. Ondan şaşırdım zaten :) Şehirden şehire farklılık gösteriyordur belki
giderin 46 ya bölünmesi var 23 e bölünmesi var :) bizim apartman 10 daire gider 10 a bölüyor ister istemez ücret artıyor.Hiç duymadım gerçekten muhtemelen genellikle yöneticiye denk gelmiş olmamdandır. Kazanla yanan daireye de ilk defa denk geldiğim için olabilir. Ben de kendi evimiz yapılırken daire de kira da kalmıştık ilk defa orada da yönetici vardı mesela tüm bu bahsedilen işleri o hallederdi 100 tl verirdik o zaman şimdi 400 olsun yine çok değildir. 46 daireydi üstelik. Ondan şaşırdım zaten :) Şehirden şehire farklılık gösteriyordur belki
Hayır sadece kapıcı maaş ve sigorta daire başına bin lira dedim..3 bin gitmiyor onu sonradan başka bir üye yazınca bizimki 3 bin diye, konu sahibi de tepki çekince kıvırdı açıkçası, çünkü konuyu yazarken 1000 tl diye özellikle belirtmiş. Bin tl bu kadar zoruna gitmişken 3 bin tl yi bastıra bastıra vurgulayarak yazardı eminim.
Bizimki de aynı şekilde içinde faturası doğalgazı kirası yakıtı herşeyi dahil asgari ücretle 1000 tl oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?