- 11 Şubat 2023
- 11.240
- En iyi cevaplar
- 2
- 26.485
- 528
Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var
Aynen öyle aralarında sorun vardı inada bindirdiler. Ama fatura kısmı bana da gereksiz geliyor çünkü asgari ücretle çalışan da var, emeklisi de var onlara haksızlık oluyor benceBi su faturasına mı kalmış işne kar etti o uğraşanlar desenize ne koparırsak kâr demişler resmen
Hayaller hayatlar olurdu bizimkisiBaşka şehirlerdeki arkadaşlarımın sitelerinde arkadaş grupları var, gezilere tatillere bile gidiyorlar topluca. sosyal medyada görüyorum heves ediyor insan
Zorunuza gidecek pek birsey göremedim... 1000 tl gayet normal günümüz şartlarında. Sadece çöpler için ve temizlik için saat- gün belirlenebilir.mesela bizde akşamları belirli saatte alıyorlar çöpleri.gündüz çöp çıkarılmiyor. Bina temizliği haftada 1 gün asansör ve merdivenler siliniyor.asgari ücretten daha az bir parayla çalışacak birinin bulunabileceğini sanmıyorum.Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Asgari ücretten aşağı para verseniz insanlar nasıl gecinecek millet sizin koleniz mi saat başı çöp toplasinlar zaten belli bir saat olur o zaman kadar sen çöpünü koyarsın onlarda saati gelince toplar bu böyledir daha önce apartmanda oturmadiysaniz bilemiycem bu şartlardan memnun değilseniz olmayan bir apartmana gecebilirsinizMerhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Görevli zaten çöpleri akşam topluyormus saatinde yani konu sahibi gün içinde konulan çöpleri almıyor demiste gün içinde katları gezip konulan çöpleri alma zorunluluğu yok ki görevlinin .Zorunuza gidecek pek birsey göremedim... 1000 tl gayet normal günümüz şartlarında. Sadece çöpler için ve temizlik için saat- gün belirlenebilir.mesela bizde akşamları belirli saatte alıyorlar çöpleri.gündüz çöp çıkarılmiyor. Bina temizliği haftada 1 gün asansör ve merdivenler siliniyor.asgari ücretten daha az bir parayla çalışacak birinin bulunabileceğini sanmıyorum.
Yöneticiye ne kadar gidiyor? Hadi şehirden şehre farklılık göstersin. Ama asgari ücret her yerde aynı. 3 bin tl den bahsediyor konu sahibi kıyaslanamaz bile. Hemen konuyu statüye nasıl bağladınız anlamadım.
Kapıcı dairelerinin genellikle kendine ait elektrik, su, doğalgaz sayaçları olmaz. Binanın ya da sitenin sayacından geçer kullandıkları her şey. O yüzden binada yerleşik apartman görevlileri kiraya ek olarak bu giderleri de ödemezler genelde.Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle
Bin tl sadece kapıcı maaş gideri,merkezi sistem olduğu için yaz kış yüksek aidat ödüyoruz..yeni 3 bin oldu aidat..Benim bildiğim apartmanda ikamet eden hiçbir apt görevlisi kira ödemez faturalar bina ile ortaktır. Siz bunları yeni mi öğreniyorsunuz?
1000 lira dediğiniz ne, para mı? Büyükşehirlerde orta halli semtlerde 2500 altında aidat ödemeyen kalmadı farkında mısınız? Hatta bir örnek vereyim annemlerin oturduğu binada kışın iki üç ay boyunca çift aidat alınır. Eğer bunlardan şikayetçiyseniz öyle bir binada ikamet etmeyin insanlar bu hizmetleri almak için bu paraları gözden çıkarıyor.
Evi de var demişsiniz :)) olmasın mı?
Neden alt seviye diye gördüğünüz insanların mal mülk edinme hakkı bu kadar zorunuza gitti? Bizim görevlininde altında 2020 model araç var, ne yapalım işten çıkartıp daire başına tazminatını verip kovalım mı?
Bin tl sadece kapıcı maaş gideri,merkezi sistem olduğu için yaz kış yüksek aidat ödüyoruz..yeni 3 bin oldu aidat..
Önceden bu kadar yormuyordu,Krizden dolayı 6 ayda bir güncelleniyor yoruyor haliyle artık.. tasindigimizda eşi kapıcılık yapıyordu,az kaldı emekli olacak dediler sonra hanımı ben olacam diye ağladı, biz evi öncesinde almıştık yani..BuValla şu konuda haklisiniz, genelde tek binalarda görevli olmaz. Haftada bir temizlik için birisi gelir daire başı çok cuzzi bir ödeme olur. Ben sitede oturuyorum, görevlimiz neredeyse üç beş binaya bakıyor 8 katlı, cevre bakımı, asansör vs vs 800 TL bir rakam ödüyoruz.
Size hak veriyorum bu konuda.
Ama sizde o binaya bunu bilip oturmussunuz.
Tercih etmeyebilirdiniz.
Burda kadının bir suçu yok. Konu apartmanca alacağınız bir karar.
Normalde oyle tek olunca kiraya veriyolar Ankara'da, kiraylada apartmanın çoğu gideri odeniyor, aidat durumu ortadan kalkıyor.
Genelde apartmanda kapıcı olursa günde iki kez alıyor onu demek istemiştir. Sabah ve akşam alıyordu arabamın evinde. Biz sitedeyiz bir gorevli bir kaç bloga bakıyor o yüzden böyle bir seçenek yok ama apartmanda aidat bu kadar yüksekse daha fazla hizmet almalıyız demek istemiş bence. Dakika başı çöp alsın anlamında değil.Ama cop kısmı gun icinde diye okudum. Çöplerin alinma saati vardir
Merkezi sistemler güzel ısınır genelde.Bin tl sadece kapıcı maaş gideri,merkezi sistem olduğu için yaz kış yüksek aidat ödüyoruz..yeni 3 bin oldu aidat..
E siz olun kapıcı? Onu çıkarın beni alın diyinKusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var
Vallahi ben değil de eminim talip olacak binlerce kişi vardır..ayni ailenin maaş,sigorta ,elektrik,su,doğalgaz giderini 25 yıldır ödüyoruz..biraz da başka bir aile faydalansın bundan..E siz olun kapıcı? Onu çıkarın beni alın diyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?