Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

E gidin kapıcılık yapın. Memleketin halinin tek sorumlusu onlar mı ? Gerçek sorunlulara ses çıkarsa herkes keşke.

Bi su faturasına mı kalmış iş ne kar etti o uğraşanlar desenize ne koparırsak kâr demişler resmen
Aynen öyle aralarında sorun vardı inada bindirdiler. Ama fatura kısmı bana da gereksiz geliyor çünkü asgari ücretle çalışan da var, emeklisi de var onlara haksızlık oluyor bence

Başka şehirlerdeki arkadaşlarımın sitelerinde arkadaş grupları var, gezilere tatillere bile gidiyorlar topluca. sosyal medyada görüyorum heves ediyor insan
Hayaller hayatlar olurdu bizimkisi Ben çok şükür nazar değmesin yeni komşularımdan memnunum hatta biriyle mantar toplamaya gidicez yarın. Bu biraz nasip işi ya daire ya da müstakil hayırlı komşu mucize gibi bi şey.

Zorunuza gidecek pek birsey göremedim... 1000 tl gayet normal günümüz şartlarında. Sadece çöpler için ve temizlik için saat- gün belirlenebilir.mesela bizde akşamları belirli saatte alıyorlar çöpleri.gündüz çöp çıkarılmiyor. Bina temizliği haftada 1 gün asansör ve merdivenler siliniyor.asgari ücretten daha az bir parayla çalışacak birinin bulunabileceğini sanmıyorum.

Asgari ücretten aşağı para verseniz insanlar nasıl gecinecek millet sizin koleniz mi saat başı çöp toplasinlar zaten belli bir saat olur o zaman kadar sen çöpünü koyarsın onlarda saati gelince toplar bu böyledir daha önce apartmanda oturmadiysaniz bilemiycem bu şartlardan memnun değilseniz olmayan bir apartmana gecebilirsiniz

Görevli zaten çöpleri akşam topluyormus saatinde yani konu sahibi gün içinde konulan çöpleri almıyor demiste gün içinde katları gezip konulan çöpleri alma zorunluluğu yok ki görevlinin .

Esra Erol izliyormuş, Bodrum katta değil giriş katta oturuyormuş, diğer asgari ücretliler kadar ayakta full çalışmıyormuş, kapıcı olmalarına rağmen kirada evleri varmış..

Şu yazdıklarımı okuyunca bile statüyle ilgili olduğu belli yani daha ne yazsın.

Yönetici apartman görevlisinin yanında çok da bir iş yapmıyor maksat aidattan kısmaksa onu da sorgulayabilir. Ama burada tek sorgulanan kapıcı ve hayatı Esra Erol izlemesine kadar takılmış mesela. Yöneticiyi de sorgulasın biraz belki o da hakkından fazla alıyor.

Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle
Kapıcı dairelerinin genellikle kendine ait elektrik, su, doğalgaz sayaçları olmaz. Binanın ya da sitenin sayacından geçer kullandıkları her şey. O yüzden binada yerleşik apartman görevlileri kiraya ek olarak bu giderleri de ödemezler genelde.

Benim bildiğim apartmanda ikamet eden hiçbir apt görevlisi kira ödemez faturalar bina ile ortaktır. Siz bunları yeni mi öğreniyorsunuz?
1000 lira dediğiniz ne, para mı? Büyükşehirlerde orta halli semtlerde 2500 altında aidat ödemeyen kalmadı farkında mısınız? Hatta bir örnek vereyim annemlerin oturduğu binada kışın iki üç ay boyunca çift aidat alınır. Eğer bunlardan şikayetçiyseniz öyle bir binada ikamet etmeyin insanlar bu hizmetleri almak için bu paraları gözden çıkarıyor.

Evi de var demişsiniz :)) olmasın mı?
Neden alt seviye diye gördüğünüz insanların mal mülk edinme hakkı bu kadar zorunuza gitti? Bizim görevlininde altında 2020 model araç var, ne yapalım işten çıkartıp daire başına tazminatını verip kovalım mı?

Demi yani o kim ki 23 bin artı sigortayla çalışsın valla elinizde olsa kadına sigorta bile yapmadan asgari altında çalıştırırsınız.
O değil de siz apartman hayatını terkedin derim ya da bu iş o kadar kolay ve rahatsa siz kapıcılık yapın

BuValla şu konuda haklisiniz, genelde tek binalarda görevli olmaz. Haftada bir temizlik için birisi gelir daire başı çok cuzzi bir ödeme olur. Ben sitede oturuyorum, görevlimiz neredeyse üç beş binaya bakıyor 8 katlı, cevre bakımı, asansör vs vs 800 TL bir rakam ödüyoruz.
Size hak veriyorum bu konuda.
Ama sizde o binaya bunu bilip oturmussunuz.
Tercih etmeyebilirdiniz.
Burda kadının bir suçu yok. Konu apartmanca alacağınız bir karar.
Normalde oyle tek olunca kiraya veriyolar Ankara'da, kiraylada apartmanın çoğu gideri odeniyor, aidat durumu ortadan kalkıyor.

Bin tl sadece kapıcı maaş gideri,merkezi sistem olduğu için yaz kış yüksek aidat ödüyoruz..yeni 3 bin oldu aidat..

Bin tl sadece kapıcı maaş gideri,merkezi sistem olduğu için yaz kış yüksek aidat ödüyoruz..yeni 3 bin oldu aidat..

Yukarda da söyledim büyükşehirlerde artık 2500 altı çok zor 3 bin normal bir rakam. Siz dua edin kış vakti çift aidat ödemiyorsunuz. Hafif “kalburüstü” binalarda durum bu şekilde

Önceden bu kadar yormuyordu,Krizden dolayı 6 ayda bir güncelleniyor yoruyor haliyle artık.. tasindigimizda eşi kapıcılık yapıyordu,az kaldı emekli olacak dediler sonra hanımı ben olacam diye ağladı, biz evi öncesinde almıştık yani..

Ben sitede oturuyorum 680 TL aidat veriyoruz. Bana çok geliyor açıkçası güvenlik falan yok çünkü. Aidat giderlerinin kısılması için faturaları kendilerinin ödemesini veya kapıcı olayını komple kaldırılmasını dile getirebilirsiniz. Düzenli temizlik olmaz ama haftalık temizlik şirketi ile anlasirsaniz daha uyguna gelir. Biz de sabah erken saatte çöp alınıyor. Akşam cikarmak istemiyorum kokuyor diye. O saate genelde denk getiremedigim için çöpü cogunluk kendim atıyorum. Haftada bir iki temizlik oluyor sanırım. Eski yönetim peyzaja hiç bakmadi yeşil alanlar soldu nerdeyse. Yeni yönetim daha çok çalışıyor bakalım. Bizde de personel masrafları sitedekilere ait. Hatta yeni yinetim gelince bazı görevliler bırakmış işi. Aidatlar yetmez zam gelmeli falan diyen yonetim kurulu üyeleri oluyordu. O zaman ben de fikrimi söyledim. Masrafın çoğu personel giderine gidiyor. Personel sayısını azaltıp daha az iş yükü verip temizlik için ayrıca haftalık şirketten cagirsak daha uygun olur falan diye fikrimi söylemiştim. Tabi kabul edilmedi ama :)
Emeğe çok önem veririm ama sizi de haklı buldum. Bu ekmekle oynamak falan değil. Site veya apartman bütçesini doğru yönetmekle ilgili.

Ama cop kısmı gun icinde diye okudum. Çöplerin alinma saati vardir
Genelde apartmanda kapıcı olursa günde iki kez alıyor onu demek istemiştir. Sabah ve akşam alıyordu arabamın evinde. Biz sitedeyiz bir gorevli bir kaç bloga bakıyor o yüzden böyle bir seçenek yok ama apartmanda aidat bu kadar yüksekse daha fazla hizmet almalıyız demek istemiş bence. Dakika başı çöp alsın anlamında değil.

Merkezi sistemler güzel ısınır genelde.
Siz aslında 12 aya bölerek ısınmanızı ödüyorsunuz bizler ise şimdi 4-5bin aylık ısınma ödüyoruz,ödeyeceğiz.
Siz her ay 3bin ödeyince apartman görevlisinin ücreti gözünüze batmış sanırım ama bana ısınma da dahil 3bin iyi geldi.

E siz olun kapıcı? Onu çıkarın beni alın diyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…