Araba Sorunu

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.153
408
İzmir
Herkese iyi akşamlar kızlar ve iyi bayramlar

Yaklaşık 7 yıldır ehliyetim var 25 yaşındayım bir araba almaya karar verdim 30.000-35.000 civarı ailem ile bu fikri paylaştım. Babama anlattım evli değilim bir yere yatırım yapmadan birikimde yapamıyorum araba almayı düşünüyorum sıcak yaklaştı ben 5000 tl civarı yardım ederim dedi. Bayramda aile yemeğinde konuşulurken abimler bu konuyu duydu. Abim geçen sene ev aldı 4 senelik evli doğal olarak kredi çekip aldılar. Önümüzdeki senede araba almayı düşünüyormuş. Babam birinize yardım ederim o da güneş olur hali hazır da sana ev kredin için zaten yardım ediyorum deyince kıyametler koptu. Abim başta yengem arkasında kıyamet koptu evde. Haklı olarak kırıldım da kırıldığım gibi kıyameti birde ben kopardım ben evlat değil miyim herşey sana mı olacak diye birbirimize girdik abimle. Çünkü sonuç olarak benimde hakkım diye düşünüyorum birde arabanın çok büyük bir meblası için ben kredi altına gireceğim. Babamın 5000 gibi bir yardımı olacak. Çok mu şey istiyorum. Kırılmakta haksız mıyım. Objektif yorumlarınızı bekliyorum

Yengeniz de ne aç gözlüymüş bunun icin abine çemkirmiş. Babanızın parası neticede. Kime verirse verir. Allah abinizin de gözünü doyursun inşallah. Ben konunun devamında abiniz paranı bize ver de krediyi rahatça ödeyelim diyecek sandım yanı kendimi en kötü ihtimale hazırlamışım :) İnşallah alırsınız güzel bir araba

Bunları okuyunca sinir oluyorum ya. Kusura bakmasın da abiniz bencilmis o ayrı da yenge tam bir çingene. Hayatımda hiç kv kp yada görümce ile para mevzusuna girmedim. Rezillik bence. Araba konusunda da siz haklısınız oz baba bu elbette 3-5 yardımı olucak hakkiniz

Hadi abiniz neysede yengenizin kiyameti koparmasi sacma geldi. Seni ne ilgilendiriyor kayinbabanin parasi. Tabiki de abinize yardim etmisse babaniz, sizede yardim edebilir. Sizde evlatsiniz sonucta. Ve 5000 bin lira cok fazla bir para degil, suan zaten piyasa bayada pahalilandi.

Eve yapılan yardimla arabanin 5000i bile zaten denk degildir. Abiniz babasina güvenip ev sahibi oluyor, arabasini da bir zahmet kendi alsin. Yenge de çok istiyorsa kendi çalışıp alsin arabayi. Babaniza saygi duydum açıkçası. Gerçi ben olsam nankör oldukları ortaya çıkan bu çifte ev yardımını da keserdim. Abiniz sizi yok sayiyor, belki erkek değilsiniz diye. Bu arada babanizin arabası var mi? Belki evde iki araba olacak bizde hiç yok diye kiyameti koparmislardir ama yine de haksizlar orasi ayri.

Haklısın
Bu erkek cocuguyum herşey benim olcak mantıgı nedir anlamıyorum
Onada vaktiyle yardım yapılmıs
Allahtan baban arkanda durmus

babam her daim aramda şükürler olsun

Haklısınız
Kesinlikle vazgeçmeyin
Abin de bir sonraki sene alır
Ev sahibi olmanın mutluluğuyla yetinsin azıcık

Yok vazgeçmeyeceğim zaten kesinlikle. Bende bunu anlamıyorum ya şuan zaten ev kredisi için bir yardım alıyor bir kredi bitmeden araba için yeni bir borca girmek istemesinde mantık yok.

Bir çok konuda böyleler. Aslında fitne fesat bir görümce asla değilimdir. Ama böyle olanlara da bazen hak vermiyor değilim ne yalan söyleyeyim belkide suç karşıdadır.

Kardeşlerin daha anne baba hayattayken (!) verdikleri para için birbirine düşmesi çok acı..
Şöyle ki şu yaşıma kadar çalıştığım tüm süre içinde ailemden bir destek talebinde bulunmadım. Buna araba alacağım konuda dahil. Ailemle yaşadığım için yalnızca babamla konuştum fikir verdim. O da destek olmak istedi ve evet bu beni rahatlattı. Ki hali hazır mevzuda abim ve eşi böyle bir tartışma çıkarmasa bu konu da asla kavga çıkmazdı. Babam şuanda da para veremiyorum dese neden demem. Kendime güvenim var çünkü ödeyebilmek için.

soylemeyin siz de. arqba aldiktan sonra haberi olsun. yengene noluyor orasi ayri mevzu.

Söylemek zorunda aldık. Biz senelik mahsül alıyoruz. Abim araba için mahsül parasından isteyince konudan böylelikle haberleri oldu. Yoksa ben aldığımda görürler diye düşünüyordum.

Bende kesinlikle girilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Haklısın sonuna kadar hemde
abinin bencilliğine ise hiç yorum yapmıyim

Teşekkürler
Haklısın bence abin çok ben ben diyen biri heralde ben olsam inatta olsa alırım arabamı yengeye de noluyor acaba orayida anlamadım

Birçok konuda öyleydi ama mal sahibi olacağım sonuçta arkamda dursun isterdim

İşte bunu anlamıyorum bende. Neden yani. Evet benim babam her zaman kızı gibi gördü sevdi yaklaştı ama. Mali konularda bu kadar olmamalı diye düşünüyorum doğru gelmiyor

Çalışıyorlar zaten ama birde çocuk düşünüyorlar. hem ev hem araba hem çocuk nasıl yapcaklar bilemedikleri için her konuda yardım istiyorlar.

Yapmasinlar o zaman. Arabaları eksik kalsin. Sizin tek bir çöpünüz olmasin onlarin her şeyi olsun ne güzel. 5000le mi yapacaklar çocuğu arabayi. Sinirlendim sizin adiniza. Keşke haberleri olmasaymis diyorum simdi. Zaten krediyi çekip ödeyecek olan sizsiniz.

Abin bencil ve yüzsüz. Çok haklısınız. Ayrıca babanızın size yardım ettiğini de asla saklamayın ondan. Ona edilen yardım açık açık oluyor da sizinki mi gizlenecek? Kızarsa kızsın, küserse küssün ama haddini bilsin! Sizin de o babanın çocuğu olduğunuzu seve seve kabullenmek zorunda!!!

Keşke olmasaydı ama biraz mecbur kaldık söylemek konusunda açıkçası

Öyle olmuyor işte keşke olsa ama kimse kırılsın üzülsün istemem bilmeselerdi krediyi ben çektim der geçerdim.

Öyle olmuyor işte keşke olsa ama kimse kırılsın üzülsün istemem bilmeselerdi krediyi ben çektim der geçerdim.
Ona yardım edilirken sizin bildiğiniz ve kırılabileceğinizi hiç düşünmeyen insanları mı üzmek istemiyorsunuz? Üstelik o günkü kavgada abiniz hiç düşünmemiş sizi.

Kavga çıkardıklarını bilmeseydik, yazik siz bekarsiniz onlar çocuk yapacak falan diyip kırılmamalarını düşünebilirdik. Onlar sizi kiriyor. Nasil hala onlarin üzülmesini dusunebiliyorsunuz anlamadim. Bence abim beni hiç sevmiyor, beni resmen yok sayiyor, bencillikte çığır açıyor diye sizin üzülmeniz gerek, siz hala onlar kirilmasin derdindesiniz. Ben şahsen bu kadarlik para için kavga çıkaran abiyle görüşmeyi keserdim, bu size tavsiyem değil kendi yapacağım şey bu arada.

Bu arada 35000lik krediyi cektikten sonra 5000lik kismi da cekersiniz odersiniz zaten
Kizdigimiz nokta abinizin tutumu. Kavga çıkaracak kadar gözünü para bürümesi. Sizi hiç düşünmemesi. Siz de farkindasinizdir zaten. Eve yardim ediliyor, çocuk yapilsa ona da mecbur yardim edilecek. E arabayi da ikinci el alsinlar cok lazimsa. Babaniza güvenip dört dörtlük yasam istiyorlar. Ama size bir kurus değer vermiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…