araba sürmek :(

tatlicadi034

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
253
0
66
İstanbul
kızlar merhaba araba kullanmak istiyorum ehliyetimi alalı 1 yıl oldu yeni oturdum direksiyon başına pedallarla vitesle aram iyide :) şu direksiyonu nasıl öğrencem dönerken falan kıvrak esnek olmayı bide eşimdem öğreniyorum psikolojim bozuldu. sürmeyi çok istiyorum
özel ders alsam 2 saat faydası olur mu ne önerirsiniz?

şimdiden teşekkürler

Özel dersin faydası olacaktır.Ama pratik yapmalısınız ki kendinizi iyice geliştirebilesiniz.

Canım bence pratik yaparakk sık sık araba kullanarak öğrenebilirsin.. dur kalklardaa vites değiştirmede falan sorun yaşamıyorsan sıkıntı yok direksiyon içinn özell derse gerek yok bencee... hiç psikolojini bozma kendine güven bas gaz'a :)

ay sen ne güsel konuşuyorsun öyle ah öyle bas gaza olsa ya tam döncem direksiyonu öyle bi kırıyorum ki offf offf

Benden size tavsiye;eşinizle yada babanızla birlikte araba öğrenmeye çalışmayın.Sanki onlar doğuştan öğrenmişlerde biz beceremiyormuşuz gibi sabırsız davranıyorlar.Arabayı alın,tek yada yanınızda bir arkadaşınız olsun önce trafiğe çıkmadan yada yoğun olmayan bir yerde çalışın.Sonra da trafiğe çıkarsınız.En sonunda da eşinize ' senden de güzel kullanıyorum artık' dersiniz.

evet pratikle oluyor ama eşimden öğreniyorum bide bağrınca panik oluyorum git özel ders al yeter ki sür diyor düşünüyorum walla.

benimde 2 yıldır ehliyetim var bende trafiğe çıkamadımm sırf şu babamın bağırmaları yüzünden..
ehliyetimizi aldıktan sonra 1 kez o direksiyon sınavının yapıldığı yere gittik kardeşim, babam, ben
tam arabayı kaldıyorumm hadiii hadiii ne bekliyonnnn trafikte arkandakiler beklemeeezzzz
vites değiştiriyorummm olmadı öyle değil böyle langırt diye ses cıktı duymuyormusun arabanın orası gitti burası gitti
yookk be siz araba falan kullanamazsınız ben size araba falan vermemm demesiyle geri döndük

resmen insanın içindeki hevesi de öldürüyolar ya....

ay sen ne güsel konuşuyorsun öyle ah öyle bas gaza olsa ya tam döncem direksiyonu öyle bi kırıyorum ki offf offf

açık dönn canım direksiyonu fazla kırmaaaaaa bende babam gibi başlıycam bağırmaya :) benim direksiyonum çok iyi kalkışlarım iyi nedense vites değiştirmeyi beğendirememiştim..

resmen insanın içindeki hevesi de öldürüyolar ya....

aynen yaa içindeki heveside kendine olan güvenide ne varsa öldürüyorlar birde bizimki öyle bir bağırıyorki korkudan yerinden sıcrıyorsunn.. ha birde erkeklerinn bayan direksiyondaykenn yanında oturmamm demelerine gıcık oluyorumm.. nişamlım ben direksiyondayken yanda durmazmışş..

Canım tanıdığın biriyle kesinlikle araba kullanma heleki o araba onlara aitse:)))Pek kıymetli oluyor arabaları...Biraz cesaretle herşeyi yaparsın...

benim eşimin öyle bir takıntısı yok oda istiyor kullanmamı kendimi şöyle avutuyorum ilk zamanlar arabayı kaldıramıyordum bile stop etmekten başım ağrımıştı şimdi o hallerime gülüyorum umarım bi gün şuan ki halimede gülerim:))

ya cesaretim var ama pratik lazım işde çalışıyorum çocukla ilgilen falan pek fazla zaman kalmıyor araba öğrenmeye hafta sonu ancak

Valla bunlar birer bahane bence...Bebeğim 10 aylık ve 2 senedir aktif araç kullanıyorum çünkü gerçekten bunu istiyorum...Hatta hamile kaldığımda ilk aldığım şey araba için puset oldu sonra oğlum büyüyünce koltuk aldım almasaydım biliyorum eşim hemen bebekle ne işin var arabayla dışarda diyecekti...

bende çok istiyorum direksiyon ile ilgili tecrübe ne önerirsin?

Direksiyondan kastınız nedir? Siz en zor olanı yapıyorsunuz maşallah gerisi kolay. Direksiyonu daima dokuz ceyrek pozisyonunda tutup, sağa sola dönerken hiç bırakmayanlardan olmaya çalışın ama :)

en kolayı prtik ilk başta direksiyonda kıvrak olamıyorsun, aynalara bakmayı ,sinyal vermeyi ,vites değiştirmeyi unutuyorsun ama zamanla onları kendiliğinden yapıyosun bol bol pratik lazım ama bu pratikler mümkünse eş-sevgili ile olmamalı yoksa kavga gürültüden başka fayda sağlamıyor. Hatta tavsiye etmem ama ben ilk ufacık bi bahçede dolandıktan sonra direk trafiğe çıkmıştım (pek kalabalık olmayan biyerde) yanım da güveniceğem beni uyarıcak biri olmadı için gözümü dört açmıştım, hatta hatırlıyorum arabadan indiğimde pantolonum sırılsıklamdı stresten okadar terlemişim ki :)

bende çok istiyorum direksiyon ile ilgili tecrübe ne önerirsin?

Öncelikle koltuğunu ve aynalarını kendine göre ayarlamalısın...Direksiyona ne çok yakın ne çok uzak ol direksiyonu genelde saat 10 :20 gibi tut manevraların güzel olsun....Kesinlikle 9:15 gibi yapışma direksiyona...

Direksiyondan kastınız nedir? Siz en zor olanı yapıyorsunuz maşallah gerisi kolay. Direksiyonu daima dokuz ceyrek pozisyonunda tutup, sağa sola dönerken hiç bırakmayanlardan olmaya çalışın ama :)

canım 9 çeyrek pozisyonunda nasıl manevra yapacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…