İlk defa birine böyle bir konuda, böyle bir yorum yapacağım maalesef60 yaş yorumunu herkes yapmış da.Şimdi fotoğraf atacağım tanıyan olur diye atamıyorum.İkimiz de yaşımızı göstermiyoruz.Eşim de yaşını ilk söylediğinde şok olmuştum.Keza ben de öyle.Çocuğumuz olsa ikimiz de hevesle bakarız eminim yani.Benden 10 yaş büyük ama maşallah diyeyim tavşan gibi zıplıyor her yere.Çok çalışkan ve hırslı bir avukat.Herkes yaşımızdan dolayı ölü gözüyle bakmış bize resmen.Gençlerden çok daha iyi anne baba oluruz bundan eminim.
Ay gerçekten... 17 aylık oğlum var. Her hafta düzenli olarak boşanma kararı alıyorum kendi kendimeBir gerçek de şu bir gerçek ki çocuk evliliğinde içinden geçiyorilk seneler hele. Rahmetli anneannem derdi hep çocuk kötü evliliği bitirir iyi evliliği de sarsar derdi. İlk bir sene kocamla etmediğiniz kavgaları etmiştik biz. Ara ara boşama hayalleri geliyordu bana sonradan uyku düzeni hormonlar normale döndü de öyle toparladık. Yani çok mükemmel evliliğine de zarar verecek bu inadı
Güzel yazmışsın katılıyorum da yüzde doksan. Başkasına ait yumurtadan bebek sahibi olmak akıllara zarar bence genç anne de olsa aynısını yazarım. Hakkıyla annelik yapmak da cidden zor. Fiziksel güç, mental sağlık, ekonomik güç gerektiriyor . Konuda tek kızdığım alaya almaları . Abarttıkça abartıldı . Toksik bir üye değil onlarca kez aynı konuyu açıp bizleri delirten. Eleştiri başka yerlere evrildi artık.Kusura bakmayın ama ben eşinize hak verdim. 50 yaşında çocuk doğurduktan sonra 20 yaş gençleşeceğini zanneden biri gerçeklik algısını yitirmiştir ve bir çocuğa hakkıyla bakamaz.
Çocuk doğurmamış olmayı bir eksiklik olarak görüyorsunuz sanki. Buna o kadar odaklanmışsınız ki geriye kalan hiçbir şeyi düşünmüyorsunuz, umursamıyorsunuz. Önemsediğiniz şey annelik değil doğurmak gibi. Kimse yaşlı ebeveynlerle, hastalıklarla, endişelerle geçecek bir çocukluk, ergenlik yaşamak istemez ama bunu görmek istemiyorsunuz.
Evet kimin ne zaman ne yaşayacağı belli değil ama bile bile lades demenin de anlamı yok.
Benim babam 66 yaşında, aramızda 30 yaş var. Ben her gün en az 1 defa endişeleniyorum iyi mi, ne yedi, bugün nasıl diye. Telefonu biraz geç açsa geriliyorum.
Sizin eşiniz o yaşa geldiğinde çocuk dünyayı yeni yeni algılamaya başladığı yaşlarda olacak. Gençliği de ilaç takipleri, hastane randevularıyla vs geçecek büyük ihtimalle.
Anne olmak hakkım deyip durmuşsunuz. Kırıcı olmak istemiyorum ama çocuk sahibi olamamanızın sebebi dümdüz sağlık sorunları değil farkındaysanız.
Eşinizi başkasına ait bir yumurtayla baba olmaya zorlamak bambaşka bir boyut artık.
Bazı şeyleri bir noktada kabullenmek, daha iyi hissetmek için psikolojik destek almak lazım.
bu bencillik değil de ne
Güzel yazmışsın katılıyorum da yüzde doksan. Başkasına ait yumurtadan bebek sahibi olmak akıllara zarar bence genç anne de olsa aynısını yazarım. Hakkıyla annelik yapmak da cidden zor. Fiziksel güç, mental sağlık, ekonomik güç gerektiriyor . Konuda tek kızdığım alaya almaları . Abarttıkça abartıldı . Toksik bir üye değil onlarca kez aynı konuyu açıp bizleri delirten. Eleştiri başka yerlere evrildi artık.
konu sahibinin eşine hak veriyorum artık 58 yaşında emekli olsam da bir yazlık alsam dalgaların sesinde huzur bulsam diye gün sayan adam, sabah akşam bebek sesi neden çeksin.Genç insanlara bir şey diyemem. Son çare bu kaldıysa kendi kararları elbette. Ama konu sahibi doğurma olayını takıntı yapmış bence.
Çocuk iliğini kemiğini sömürecek, şurada menopoza birkaç sene kalmış, doğum yapınca 20 yaş gençleşeceğini sanıyor.
Bir yerden sonra pek takip edemedim, alay eden pek denk gelmedim o yüzden ama konu sahibi de "ayyii canım göbüşün bebiş dolsun inşallah" mesajları dışındaki hiçbir mantıklı mesaja doğru düzgün cevap vermemiş gördüğüm kadarıyla.
Verdiği cevaplar da genç gösterdiği falan.
Genç görünüyorum, doğum yapınca 20 sene daha gençleşirim zaten, e para da var, o halde hiçbir sorun yok diye düşünüyor ilginç şekilde.
Sanırım ilk cşnselliği bu adamla yaşadı . İlişki deneyimi bile azdır. Genç kız gibi hissediyor kendini adamdan küçük olduğu için epey. Psikolojik olarak böyle hissediyor . Genetik olarak bazılarımız yaşını göstermez ama bu sadece dış görünüşte haklısın. Evde yüksek bir yere sandalyeye çıkmaya zorlandığımı farkettim geçen ay mesela. Zaten korunmasız ilişki yaşıyor e tedavi de denemiş . Olursa olur olmazsa çocuksuz da yaşanır demeli . Bir okulu kazanmaya çabalıyoruz olursa oluyor olmazsa başka okula gidiyoruz . İş arıyoruz kiminin şansına büyük şirketler denk geliyor kimi düşük maaşla çalışıyor . Biraz da oluruna bırakmalı hayatı . Kıbrıs da yumurta falan mantık dışı.Genç insanlara bir şey diyemem. Son çare bu kaldıysa kendi kararları elbette. Ama konu sahibi doğurma olayını takıntı yapmış bence.
Çocuk iliğini kemiğini sömürecek, şurada menopoza birkaç sene kalmış, doğum yapınca 20 yaş gençleşeceğini sanıyor.
Bir yerden sonra pek takip edemedim, alay eden pek denk gelmedim o yüzden ama konu sahibi de "ayyii canım göbüşün bebiş dolsun inşallah" mesajları dışındaki hiçbir mantıklı mesaja doğru düzgün cevap vermemiş gördüğüm kadarıyla.
Verdiği cevaplar da genç gösterdiği falan.
Genç görünüyorum, doğum yapınca 20 sene daha gençleşirim zaten, e para da var, o halde hiçbir sorun yok diye düşünüyor ilginç şekilde.
Benim babam 60 yaşında annem 55 yaşında 18 yaş, 9 yaş ve 3.5 olmak üzere 3 tane torunları var. Benim annem de çok genç gösteriyor. Gören 40 diyor. Buna güvenip bir tane çocuk yapmak yerine her ay tur ayarlayıp gezilere gidiyorlar çünkü bu yaşlar unu eleyip eleği asıp gezip tozma yaşı. Oturup evde bebek baktıklarını hayal edemiyorumKusura bakmayın ama ben eşinize hak verdim. 50 yaşında çocuk doğurduktan sonra 20 yaş gençleşeceğini zanneden biri gerçeklik algısını yitirmiştir ve bir çocuğa hakkıyla bakamaz.
Çocuk doğurmamış olmayı bir eksiklik olarak görüyorsunuz sanki. Buna o kadar odaklanmışsınız ki geriye kalan hiçbir şeyi düşünmüyorsunuz, umursamıyorsunuz. Önemsediğiniz şey annelik değil doğurmak gibi. Kimse yaşlı ebeveynlerle, hastalıklarla, endişelerle geçecek bir çocukluk, ergenlik yaşamak istemez ama bunu görmek istemiyorsunuz.
Evet kimin ne zaman ne yaşayacağı belli değil ama bile bile lades demenin de anlamı yok.
Benim babam 66 yaşında, aramızda 30 yaş var. Ben her gün en az 1 defa endişeleniyorum iyi mi, ne yedi, bugün nasıl diye. Telefonu biraz geç açsa geriliyorum.
Sizin eşiniz o yaşa geldiğinde çocuk dünyayı yeni yeni algılamaya başladığı yaşlarda olacak. Gençliği de ilaç takipleri, hastane randevularıyla vs geçecek büyük ihtimalle.
Anne olmak hakkım deyip durmuşsunuz. Kırıcı olmak istemiyorum ama çocuk sahibi olamamanızın sebebi dümdüz sağlık sorunları değil farkındaysanız.
Eşinizi başkasına ait bir yumurtayla baba olmaya zorlamak bambaşka bir boyut artık.
Bazı şeyleri bir noktada kabullenmek, daha iyi hissetmek için psikolojik destek almak lazım.
Sanırım ilk cşnselliği bu adamla yaşadı . İlişki deneyimi bile azdır. Genç kız gibi hissediyor kendini adamdan küçük olduğu için epey. Psikolojik olarak böyle hissediyor . Genetik olarak bazılarımız yaşını göstermez ama bu sadece dış görünüşte haklısın. Evde yüksek bir yere sandalyeye çıkmaya zorlandığımı farkettim geçen ay mesela. Zaten korunmasız ilişki yaşıyor e tedavi de denemiş . Olursa olur olmazsa çocuksuz da yaşanır demeli . Bir okulu kazanmaya çabalıyoruz olursa oluyor olmazsa başka okula gidiyoruz . İş arıyoruz kiminin şansına büyük şirketler denk geliyor kimi düşük maaşla çalışıyor . Biraz da oluruna bırakmalı hayatı . Kıbrıs da yumurta falan mantık dışı.
Şu an 48 yaşındayım çocuklu arkadaş istemiyorum dışarda yanımda bırak çocuğu . Kendisi de zamanla kabullenecek bence olmazsa çocuk . Gezmek içinse yaşım genç diyorum kırışmamışım henüz , uzun yol yürüyebiliyorum . 27 yaşında kalp krizi geçirdim iş hayatımı o gün bıraktım . Arkadaşlarımın karlyeri var benim yok . Sonra ücretli öğretmenlik vs oyalandım . Tekrar hayati bir ameliyat oldum iyileştim vs.E bu şekilde de mutlu oldum. Konu sahibi de olmalı . Bardağın dolu tarafını görmeyi öğrenmeli . çocuksuz bugüne dek yaşadı değil mi? Olursa da bakacaklar karı koca . Korunmayı o riski almışlar zaten.İnsan her şeyi elde edemeyeceğini kabullenmek zorunda kalıyor bir noktada. Yetişkin olmak böyle bir şey zaten. Çocuk konusu da buna dahil. Kabullenmekte zorlanıyorsa da psikolojik destek almalı.
48 çocuk yapmak için ileri bir yaş ama hayatı yaşamak, tadını çıkarmak için gayet genç bir yaş. Yıllarını bu takıntıyla geçirirse 10 sene sonra geriye dönüp baktığında güzel yaşanmış kırklar elliler, güzel anılar değil koca bir boşluk görecek.
O bence pek öyle olmuyor, hele ki çocuk büyükse. Benim eşimin babası da 2. evliliğini yapmış boşandıktan sonra eşimin annesinden. 51-52 yaşında evlenmiş, eşi de 45-46 falandır sanırım o zamanlar, eşim de üniversiteye yeni başlamış. Eşim cici kayınvalideme ismiyle hitap ediyor ama maximum olabileceği "abla", özellikle de dediğim gibi belirli bir yaşın üzerindeyse çocuk çok zor.Donasyonda mantıken eşiniz başka bir kadından çocuk yapmış olmuyor mu bu mantıkla eşinizin ilk eşinden olan çocuğuna da annelik edebilirsiniz. Bunu geyik olsun diye söylemiyorum aynı mantık oluyor bence.
ruhay hanımın dünyasında evlilik böyle birşeyEvlilik böyle bir şey değil ki ama? Yani alma verme dengesi bence her ilişkide var ama bu değil. Yani eşim benimle yemek temizlik konfor için beraber olsa ve karşılığında bana güzel bir hayat yaşattığını düşünsem bu farklı bir şey olur.
yav kadın emekli olur, 25 senesi dolmuştur zaten, ne işi.Yaşını göstermiyor ne alaka,bebek peşinde koşacak sabahlara kadar bebek pışpışlayıp ertesi gün işe gidecek kadar enerjik mi? Yarı yaşında erkekler için bile yorucu bir maraton,gerçekçi olun lütfen adamı da gereksiz üzüp evinizin huzurunu kaçırmayın, zorlamayın.....
benim için konunun bam teli bu.Donasyonda mantıken eşiniz başka bir kadından çocuk yapmış olmuyor mu bu mantıkla eşinizin ilk eşinden olan çocuğuna da annelik edebilirsiniz. Bunu geyik olsun diye söylemiyorum aynı mantık oluyor bence.
Benim babam 60 yaşında annem 55 yaşında 18 yaş, 9 yaş ve 3.5 olmak üzere 3 tane torunları var. Benim annem de çok genç gösteriyor. Gören 40 diyor. Buna güvenip bir tane çocuk yapmak yerine her ay tur ayarlayıp gezilere gidiyorlar çünkü bu yaşlar unu eleyip eleği asıp gezip tozma yaşı. Oturup evde bebek baktıklarını hayal edemiyorum
Olay minnoş minnoş anne olma hevesinden çıkmış okbye doğru evriliyor gibi.benim için konunun bam teli bu.
ben donasyonu zorlamayı rasyonel bulamıyorum
ay ne olacak minicik hücre
ya da kalp nakli böbrek nakli ya da ilik, kornea nakli filan gibi düşünüyor insanlar herhalde
ben belki meslek icabı (genetikçiyim) ağzım açık kalıyorum
o çocuk senin değil...
biyolojik olarak değil.
kocasının çocuğu yetişkin yaşta
onunla annelik güdüsünü tatmin edemeyeceğini düşünüyor sanırım e bu da normal yani aynı evde bile yaşadıklarını hiç sanmıyorum.
ama evlatlık da alsa başka küçük bir çocuğu, yine o tatmini elde edemeyecek, hissi o.
ancak gebelik yaşarsa doğurursa -başkasının çocuğu da olsa- o tatmini yaşayacak herhalde