Aralık 2013 'te Hamile olduğunu ögrenenler :)) neler yaptınız anlatın bizede dimi:)

Sağol canım yaa! Doktor bile senin gibi net konuşmadı.'Hımmm, yok ya, görünmüyor dış gebelik'insan böyle açıklamadan ne kadar rahatlayabilir ki! Sayende ferahladım.Allah razı olsun

Bende dos gebelikten cok korkmustum canim seni anliyorum kese gorulunce dis gebelik olmuyormus.sonra kafaya taktim bos gebelikmi diye.SAnki surekli olumsuz birsey ariyordum cok sukur gordum bos degilmid

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım,benimde son adetim 15 kasım geçen hafta perşembe doktora gittim 6+2 haftalık dedi :)Rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin bizlerede sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin inşaAllah.bir ömür sağlıklı olsun herkesin evlatları inşaAllah...

Ben yerinde olsam bu doktorla devam edemezdim herhalde, ben de doktor değiştirip duruyorum. İnsanın içinin sineceği doktor bulması ne zormuş. Bir de burada okuyup beğenilen doktorları tercih ettim ama insanların kaynaşması ayrı birşey herhalde, o kadar övgüyle bahsedilen doktoru hiç ama hiç beğenmedim. Bakalım inşallah iyi bir doktor buluruz hepimiz.

ben 6+4 haftalık hamileyim ve cumartesı günü bebeğimin kalp atışlarını duydum.4 boyutlu ultrason ile çok daha net herşey doktoruma bu konuda teşekkür ediyorum :)

tavsiye edeceğim kendi doktorum o kadar içten sıcak biri ki iyiki varsınız.mine gül hatipoğlu

Merhaba herkese bende aranızda yeniyim... Bende çok isteyip 1 yıl mücadele eden anne adaylarındanım ama sonunda o güzel haberi bizde aldık şükürler olsun Rabbim e. Hiç zaman dua etmekten vazgeçmeyin sabırlı olun hayırlı zamanda hayırlısıyla sağlığıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin Allah ... Dualarım bebek isteyen tüm arkadaşlarla.
("Proxeed" kullanan varsa yarım kutu var elimde gerçekten isteyen arkadaşlarım irtibata geçip vermek isterim.)
Bende 6 haftalık hamileyim iştahsızlık ve halsizlik yaşıyorum son bi kaç gündür...cuma günü doktora da gideceğim ama benim gibi bu sıkıntıyı yaşayan veya yaşamış olan arkadaşlar var mı tavsiyeleri nedir?

Doktorun şimdiden cinsiyeti tahmin etmesine ben de şaşırdım ama döllenme tarihini doktorlar ölçümlerle söylüyorlar ve onların dediği doğru olan. Son adet tarihi ya da ilişki günü tahminleri yanıltıcı oluyor. Spermin canlılık süresi, yumurtanın çatlaması vs.. Sen doktorun belirlediği haftaya güven.

Yalnız maalesef doktor ne kadar iyi olursa olsun ısınamamışsan ya da elektrik uymadıysa çekilmez oluyor. Bir kaç sefer daha gidersin, eğer mutlu değilsen değiştirirsin doktoru. Doğum doktorunu şimdiden belirlemene gerek yok zaten. Son aylarda doğum yapacağın hastaneyle birlikte seçersin doktorunu da. Eğer sorunsuz bir gebelikse ihtiyacın olan şey şimdilik ebelik hizmeti.

Peki mide ağrın için ne dedi? Benim mide ağrım dayanılmaz hal aldı. Gaviskon içtim belki faydası olur diye, neticede mide yanması şurubu o; gebelik kategorisi A diye aldım ama fayda etmeyince nexium verdi. Onun da kategorisi B'ymiş. Günde 1 defa alıcam bakalım.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

tavsiye edeceğim kendi doktorum o kadar içten sıcak biri ki iyiki varsınız.mine gül hatipoğlu

Baktım şimdi doktorunuza ama gaziosmanpaşadaymış, ben anadolu yakasındayım, oraya gelip gitmem çok zor olur. keşke yakında olsaydı ama sizin adınıza sevindim, insanın güvenebileceği bir doktorunun olması çok önemli

kızlar bende 2 aylık hamileyim benim gibi göğüsü acayip kaşınan varmı ? bide herhalde şimdiden 1 beden büyümüşlerdir.

Aramizda bir gun var ayrica bende persembe gunu doktora gittim 6+5 di

Son düzenleme:

Bence doktorunu degistir bes haftalik cocugun cinsiyetimi olur

Herkese merhaba.ben 31 aralık gecesi öğrendim hamile olduğumu.bundan daha güzel bir başlangıç olamazdı herhalde yeni yıla şuan 5+5 günlük henüz kese görünmedi ama umutla bekliyoruz.yarın tekrar dr.kontrolü var.umarım hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

Arkadaşlar merhaba..aranızda benim gibi olan varmı acaba..
26 aralıkta kan tahlili sonucu 2420 hamile olduğumu öğrendim. 29 aralık da doktora gittik keseyi gördük..dün tekrar çağırdı testleri yapalım die dün yine gittim kesenin normal şekilde büyüdüğünü 5+6 günlük hamile olduğumu ama bebeğin henüz küçük olduğu için görünmediğini söyledi doktorum. cmt günü tekrar çağırdı..sizin bebişler kaç haftalıkken göründü...cevaplarsanız sevinirim..bu arada halsizlik mide bulantıları ve iştahsızlık tüm hızıyla devam ediyor...

merhaba.. benimde 26 aralıkta 180di değerim. biz gecen hafta cuma keseyi gorduk. ayın 13unde kap atıı için gel dedi..

benım son adetım 21 kasımdı. doktor ısrarla 28 dıyor.
ben 1 3 5 7 de hasmıle kaldım dıyorum doktor 13unde kalmışsın dıyor. yanı kısacası farklılıklar olabılıyor. biraz bekle tatlım

Merhaba Canım benim Allahı gönlüne göre versin. Dış gebelik yaşadığım için yazıyorum. Normal gebelik ve dış gebelik arasındaki fark 10mg üstü progesteron düzeyi. Allah inşallah bebek bekleyen hepimize o kapkara ekranda görüntü ve güm güm güm kalp atışını dinlemeyi nasip eder. 'La ilahe illallah, muhammeden resullullah'

Canım benim Allah bütün hamilelikleri sağlıkla tamamına erdirsin inşallah. İlk hamileliğimde folik asit almamıştım. Allahın izniyle nurtopu gibi oğlum oldu. İnşallah uzun ve sağlıklı bir ömrü olur. Almadıysan hamileliğini öğrenir öğrenmez senin 400mg değil de 800mg alman gerekiyor açığı kapatman için. Hamilelerin kullandığı özel vitaminler var. İsim vermek istemedim illaki doktor yönlendirmesi en güzelidir diye. Hayırlı günler dilerim.

Ben 5+6 da doktora gittiğimde keseyi gördük ama içinde yolk sac ın görünmesi gerektiğini, ne onun ne bebeğin görünmediğini söyledi ve boş gebelik olduğunu ima etti, çünkü daha önceden 2 kaybım var
6+4 te başka bir doktora gittim ve o karından keseyi bile göremedi ve pıhtı gördün mü tuvalette parça geldi mi gibi şeyler sorup beni kalpten götürecekti neredeyse ve 5 dakika sonrasında vajinal ultrasonla kalp atışlarını duydum kuzumun.
Hiç söylediklerinin, tavırlarının insana neler hissettireceklerini, neler düşündüreceklerini hesap etmiyorlar.

yani 7 haftaya yakınken genelde gözüküyor ancak kişiden kişiye değişiyor, garantisi yok, gönlünü ferah tut. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Canım son adet gününün tarihinde doktorun saçmalıyor o kesin de :) yani senin bilmeyip onun bilmesi imkansız nihayetinde. Ama hamile kaldığın günü doktorlar daha iyi biliyor, ultrasonda tespit ediyorlar. Mesela yumurtlaman geç olmuş olabilir ve geç döllenme yaşanmış olabilir tamam siz 7 sinde birliktelik yaşamışsınızdır ama spermler 5 güne kadar yaşayabiliyorlar diye biliyorum yani 12sinde döllenme olabilir, bunu kastediyor olabilir o garip ! doktorunuz :)
Bu arada ben mesela 6+4 te bebeğimi gördüm ama bana 6+1 lik olduğunu söyledi.

yok canım hazirandan beri içiyordum zaten. haziranda kimyasal gebelik yaşadığımda doktor söylemişti. nolur nolmaz diye içiyorum ama bir bardak portakal suyu bazı besinlerle günlük 600 mg folik asit alınabiliyor. doktorumla konuştum suratı düşerek sen bilirsin dedi. ben de cesaret edemedim bırakmaya. hala içiyorum.

Neden bırakmak istiyorsun ki canım?
Ben de kısa sürede Hazirandan beri 2 kayıp yaşadım, o yüzden devamlı olmasa da o zamandan beri folik asit kullanıyorum, bir tek hamile kalmadan önceki ay bırakmıştım artık pes edip.
Ama zaten tahlillerimiz yapılıyor, sıkıntı yapılacak bir durum olsa içmeyin derlerdi, ilk 3 ay muhakkak içmek gerekiyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…