Aramizda bir gun var ayrica bende persembe gunu doktora gittim 6+5 di
doktorun şimdiden cinsiyeti tahmin etmesine ben de şaşırdım ama döllenme tarihini doktorlar ölçümlerle söylüyorlar ve onların dediği doğru olan. Son adet tarihi ya da ilişki günü tahminleri yanıltıcı oluyor. Spermin canlılık süresi, yumurtanın çatlaması vs.. Sen doktorun belirlediği haftaya güven.
Yalnız maalesef doktor ne kadar iyi olursa olsun ısınamamışsan ya da elektrik uymadıysa çekilmez oluyor. Bir kaç sefer daha gidersin, eğer mutlu değilsen değiştirirsin doktoru. Doğum doktorunu şimdiden belirlemene gerek yok zaten. Son aylarda doğum yapacağın hastaneyle birlikte seçersin doktorunu da. Eğer sorunsuz bir gebelikse ihtiyacın olan şey şimdilik ebelik hizmeti.
Peki mide ağrın için ne dedi? Benim mide ağrım dayanılmaz hal aldı. Gaviskon içtim belki faydası olur diye, neticede mide yanması şurubu o; gebelik kategorisi a diye aldım ama fayda etmeyince nexium verdi. Onun da kategorisi b'ymiş. Günde 1 defa alıcam bakalım.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
doktorun şimdiden cinsiyeti tahmin etmesine ben de şaşırdım ama döllenme tarihini doktorlar ölçümlerle söylüyorlar ve onların dediği doğru olan. Son adet tarihi ya da ilişki günü tahminleri yanıltıcı oluyor. Spermin canlılık süresi, yumurtanın çatlaması vs.. Sen doktorun belirlediği haftaya güven.
Yalnız maalesef doktor ne kadar iyi olursa olsun ısınamamışsan ya da elektrik uymadıysa çekilmez oluyor. Bir kaç sefer daha gidersin, eğer mutlu değilsen değiştirirsin doktoru. Doğum doktorunu şimdiden belirlemene gerek yok zaten. Son aylarda doğum yapacağın hastaneyle birlikte seçersin doktorunu da. Eğer sorunsuz bir gebelikse ihtiyacın olan şey şimdilik ebelik hizmeti.
Peki mide ağrın için ne dedi? Benim mide ağrım dayanılmaz hal aldı. Gaviskon içtim belki faydası olur diye, neticede mide yanması şurubu o; gebelik kategorisi a diye aldım ama fayda etmeyince nexium verdi. Onun da kategorisi b'ymiş. Günde 1 defa alıcam bakalım.
Ben ilaç kullanmayı sevmiyorum başlı başına. Yıllardır kullanmadım hatta. Sonuçta onu o tablet haline getirip 3-4 yıl bozulmayacak kıvama getirmek için bir sürü kimyasal madde kullanılıyor. Kısa vadede tabi ki de zararsızlar. Ama ben azıcık takıntılıyım işte :))Neden bırakmak istiyorsun ki canım?
Ben de kısa sürede Hazirandan beri 2 kayıp yaşadım, o yüzden devamlı olmasa da o zamandan beri folik asit kullanıyorum, bir tek hamile kalmadan önceki ay bırakmıştım artık pes edip.
Ama zaten tahlillerimiz yapılıyor, sıkıntı yapılacak bir durum olsa içmeyin derlerdi, ilk 3 ay muhakkak içmek gerekiyor diye biliyorum.
Ben ilaç kullanmayı sevmiyorum başlı başına. Yıllardır kullanmadım hatta. Sonuçta onu o tablet haline getirip 3-4 yıl bozulmayacak kıvama getirmek için bir sürü kimyasal madde kullanılıyor. Kısa vadede tabi ki de zararsızlar. Ama ben azıcık takıntılıyım işte :))
hayırlı olsun bebişin,döllenme 2-3 gün farklı demek.senin kese görüldü di mi,çok şükür kalp atışını dinletmişti doktor bana,önce kalp atışı zayıf ama dedi biraz daha bakınca dineletebildi çok şükür.ben neden zayıf diye doktora sormadım ama küçük olduğu için zayıf diye yorumladım.bide 2-3 gün falan sürmüştür kahverengi akıntılarım oldu çok şükür bitti ama bugünde kasık ağrım var normaldir inşaAllah..
canımcım bende 4+4 günlük hamileyim ama işyerinden sakladığımdan stresten sevincimi kimseyle paylaşamadım daha ah özel sektör ah devlet memuru olamadıkki karnımızı gere gere dolaşalım hep bi eziklik hep bi mahcubiyet
Ya benim kahverengi akıntım yine başladı.7+1 haftalık.bunlar normal mi acaba başına gelen var mı arkadaşlar? ?
hayırlı olsun bebişin,döllenme 2-3 gün farklı demek.senin kese görüldü di mi,çok şükür kalp atışını dinletmişti doktor bana,önce kalp atışı zayıf ama dedi biraz daha bakınca dineletebildi çok şükür.ben neden zayıf diye doktora sormadım ama küçük olduğu için zayıf diye yorumladım.bide 2-3 gün falan sürmüştür kahverengi akıntılarım oldu çok şükür bitti ama bugünde kasık ağrım var normaldir inşaAllah..
canım mide ağrım için eski doktora gitmiştim aşırı gazdan ağrıyor dedi benim sırtımda ağrıyor.
Gaviskon hemen geçirdi.
Kizlaar, çok şükür rahim içi kanamam geçmiş.Şimdi 5+5deyiz. Haftaya (6+5'te yani) kalp atışını duyarmıyım sizce? Başka bir doktorla yoluma devam edeceğim için, ilk gidişte kalp atışını duymak istiyorum Allah'ın izniyle.Yüzlerimiz gülsün inşallah!
Benim genelde pembe ve bazen de seninki gibi kahverengi akıntım oluyordu, özellikte tuvalete çıkınca oluyordu, birkaç gündür olmuyordu ki geçen Cuma gecesi kıpkırmızı baya da yoğun kanamam oldu, o kadar korktum ki bayılıyordum. Dün doktora gittim, çok şükür bebeğimin birşeyi yok. Bildiğim kadarıyla pembe ve kahverengi olunca çok ta önemli değil, kırmızıysa akıntı o zaman sıkıntı var. Doktoruma sordum, pembe ve kahverengi akıntı düşüğe sebep olmaz, kırmızı olursa düşük olabilir ancak dedi.Ya benim kahverengi akıntım yine başladı.7+1 haftalık.bunlar normal mi acaba başına gelen var mı arkadaşlar? ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?