- 11 Temmuz 2019
- 974
- 1.335
- 63
- Konu Sahibi PlutonMerkez
-
- #3.881
Tüm rahim çöküklüğüne evet histereskopi yapmıyorlar eğer cöküklük az bebeğin tutunacagı alanı cok etkilemiyorsa önermyorlar cünkü bebek tutundugu bölgeye bağlı büyüdükce cöküklükte genişleme yapabilirBenim de doktorum cem bey benım rahmimde hafif çöküklük var ama gebelıge engel degıl mıs kac doktor oyle dedı
Bu pgt dedikleri aslinda genetik on arastirma pgt-m ve pgt-a ya ayriliyor pgt-a daki ngs deniyor kromozombozukluguna mesela sendrom olasiligi yuksek olan ciftlerde, ileri yas vesayre bizim gibi akraba evliliklerinde tavsiye ediliyor.. diger pgt de translokasyon hasta tasiyici olan insanlarda bakiliyor binevi genetik sikintili olanlara..Yoktur bişey ya kurma kendini. Kaç kişi pgt yaptırıyor ki? Ama çoğu kişi hamile. Belki embriyoyu didiklerken hata yapiyorlardir. Kim bilebilir??? Pgt'den farkı ne?
Ben yaptirdim benimde 3 dusugum oldu kalp hic duyulmadi erkendi kayiplarim bos kese vesayre.. pgt yi yaptirmamizin sebebi kromozom bozuklugu ve akraba evliligi.. tek gen tasiyici sebebiyle tup bebege mecbur kaldik bunun icin pgt onerdi doktorumuz.. iyiki de yaptirmisim diyorum 2 gun once kalp atisini duydum tek pgtli embryom tuttu Allahima sukur darisi sana inshaAllah canimMerhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım ben de bu başlığa bir şeyler yazmak istedim. İlk kez forum kullanıyorum biraz karışık geldi burası gözüme inşallah doğru yere yazıyorumdur
Yaş 31 8 yıllık evliyim, 4 doğal yoldan gebelik geçirip malesef 4ünü de kalp atışlarının durması sebebiyle kaybettim hepsinde kürtaj olmak zorunda kaldım. 2 yıllık kafa izninden sonra bahçeci umut'a başvurduk tedavi için. Herhangi bir kromozom bozukluğu ya da pıhtılaşma vs yok rahimsel bir anomalim de yok ama yine de tedaviyle olsun istedim. Kasım ayında opu işlemim yapıldı ve doktor önerisiyle pgt yaptırdık 2 embriomuz sağlıklı geldi kısmetse ocak ayında transfer işlemi olacak. En çok merak ettiğim aranızda benim gibi tekrarlayan kayıplardan sonra pgt yaptırıp başarılı sonuç alan var mı? Son yorumlarınızı okudum ve bir çoğunuz pgt nin gereksizliiinden bahsetmiş bunları görünce daha da motivasyonum düştü açıkçası. İnşallah burdan biraz pozitif hikayeler duyabilirim. :)
Benim de olmustu transferden sonraSemaknc Kizlar boyle yureginizde carpinti degilde hAni biseye heyecanlaninca yada yuksek bi yerden hizlica assa iner gbi degsk bisey olur ya aksamdan beri hic gecmedi sizdede varmi ya
Inanirim cok korkunc birsey heleki kalp atisini duyduktan sonra.. Rabbim bebeginle seni korusun canim benim arkadasin 5 ci aya kadar kanamasi oldu cocuklari 1,5 yasinda suan korkma kimisi kanamali geciriyor kimisi belirtisiz uzme yok yere kendini haftaya guzelce bebisini gormeye gitBilmiyorum ki her kanama hemen hemen dusuk riski diyorlar illaki dusuk olacak diye degil bakalim haftaya cuma kontrole gidicem insallah yasamam bi daha boyle birsey bebegim benimle olurdikkat et kendini yorma sagliksizsa her turlu duser buna engel olamayiz diyorlar insalah saglikli hayilri gebelik gecirip kucagimiza aliriz canimdan can gitti çünkü korkumdan..
Valla bu tedirginlik cok kotu birseymis transfer oncesi ve sonrasi dedikleri sey oldum oldum dirildim.. cogu arkadaslar bilir.. ama inaninki o belirtiler vesayre olmayinca panige kapilmayin bebegin kalbinin attigini gorup ve duymak hersekilde inandiracak sizi anne olucaginiza lutfen fazlada yipratmayin kendinizi arkadaslar Allaha inanciniz olsun O herseye kadirdirSnra kese snra kalp snra kan gelirmi bu korkularla başa cıkmak zorundayız yoksa aylarca zehır olur.sakin olcaksn tevekkül edeceksin.nasibi varsa yaşayacak olana hiçbirşey engel olamaz.kalbını temiz tut kötüyü düşünme ltfnnnnn
Ayy canım Allah razi olsun ne güzel yazmissin öyle harikasınValla bu tedirginlik cok kotu birseymis transfer oncesi ve sonrasi dedikleri sey oldum oldum dirildim.. cogu arkadaslar bilir.. ama inaninki o belirtiler vesayre olmayinca panige kapilmayin bebegin kalbinin attigini gorup ve duymak hersekilde inandiracak sizi anne olucaginiza lutfen fazlada yipratmayin kendinizi arkadaslar Allaha inanciniz olsun O herseye kadirdirSsevincli S smiley face B Bade_badee Semaknc Umut_bebek @AaGg
bu surecleri kolaylikla gecirirsiniz bir an onceAllahim o heyecani sizlerede yasaticak en kisa zamanda az kaldi umutlu olun anneciklerim minnoslarim
Varrrrrr hadiiiii gozunnn aydinnnnSsevincli B Bade_badee PlutonMerkez kofi hayrusz @Umutlu_anne N Nooram burda mısınız kızlar ben yaptım test randevuya biraz erken geldim ne olur burda olanlar hemen bi gelsin bu mesajı şu an yazıyor olmam bile bir mucize kalp krizi geçirmedim henüz ama her an geçirebilirim bakın çabuk
Çok şükür kuzum ya çok şükür inanamıyorum hiçVarrrrrr hadiiiii gozunnn aydinnnn
Evet bacikoo smdı yaptım ilk 10 dakıkada cokk cokk silikk bi pembe cizgi cıktı. Cekıyorum ama cıkmıyo resmde. SasrdmÇok şükür kuzum ya çok şükür inanamıyorum hiçsen yaptın mı
Ohhh be ona da şükür yarın çıkar foto da da sevinçli kızda gelsin bi güzel haberde o versinEvet bacikoo smdı yaptım ilk 10 dakıkada cokk cokk silikk bi pembe cizgi cıktı. Cekıyorum ama cıkmıyo resmde. Sasrdm
Ayyyyyyy hadi gözün aydın bitanemSsevincli B Bade_badee PlutonMerkez kofi hayrusz @Umutlu_anne N Nooram burda mısınız kızlar ben yaptım test randevuya biraz erken geldim ne olur burda olanlar hemen bi gelsin bu mesajı şu an yazıyor olmam bile bir mucize kalp krizi geçirmedim henüz ama her an geçirebilirim bakın çabuk
Sağolasın canım benim hadi inşallah güzel haberlerle gelAyyyyyyy hadi gözün aydın bitanem
Bende geldim şimdi yapicam dua edin kızlar
SüperSsevincli B Bade_badee PlutonMerkez kofi hayrusz @Umutlu_anne N Nooram burda mısınız kızlar ben yaptım test randevuya biraz erken geldim ne olur burda olanlar hemen bi gelsin bu mesajı şu an yazıyor olmam bile bir mucize kalp krizi geçirmedim henüz ama her an geçirebilirim bakın çabuk
Sen gördüysen tamamdır o iş B Bade_badee çook sevindim güzel haber kızlardan 2 ettiEvet bacikoo smdı yaptım ilk 10 dakıkada cokk cokk silikk bi pembe cizgi cıktı. Cekıyorum ama cıkmıyo resmde. Sasrdm
Çok teşekkür ederim
Atma sen testi hemen az bi dursun bakalımMalesef yine çıkmadı ama benimki erken gebelik testi değil ben nasıl düşünemedim öyle aldırmayıEki Görüntüle 2744029
Ne de güzel demişsin canımmValla bu tedirginlik cok kotu birseymis transfer oncesi ve sonrasi dedikleri sey oldum oldum dirildim.. cogu arkadaslar bilir.. ama inaninki o belirtiler vesayre olmayinca panige kapilmayin bebegin kalbinin attigini gorup ve duymak hersekilde inandiracak sizi anne olucaginiza lutfen fazlada yipratmayin kendinizi arkadaslar Allaha inanciniz olsun O herseye kadirdirSsevincli S smiley face B Bade_badee Semaknc Umut_bebek @AaGg
bu surecleri kolaylikla gecirirsiniz bir an onceAllahim o heyecani sizlerede yasaticak en kisa zamanda az kaldi umutlu olun anneciklerim minnoslarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?