- 26 Ekim 2020
- 5.146
- 7.576
- 128
- Konu Sahibi PlutonMerkez
-
- #8.481
Bunu söyleyen herkes solladı beniOh hadi gelsin gelsin aynı zamanlarda olalım transfer
Evet dün bir yıkım günüydü bugün yeniden toparlanıp yeni yıla güzel dileklerle girdik.
Yarın sabah ilk idrarla yapabilirsinizKızlar beklemek ne zor bugün 7 ci gün çarşamba test günüm 10 cu gün yapsam ı sizce
Ne enteresan testler varmış öyle.bizim dr da test felan yapmadan ilk denemede bağışıklığı baskılararak tedavi şekli başlıyor.inşlhh bu sefer yavruna kavuşursun.artık okuya okuya herşeyi beynimiz yandıÇok teşekkürler. Bugün 11. gün ve beta değerim maalesef ki 6'ya düştü. Dr'um bugün itibariyle ilaçları bırakmamı istedi. Reglinin ikinci günü gidip sanki yumurta toplamaya hazırlar gibi bedeni yeniden hazırlayıp ERA ve CD56 testleri için rahimden biyopsi yapalım dedi. Bir sonraki denemede benzer durumu yaşamama adına bir işlem yapmış riskleri azaltmış olalım dedi. Test sonuçlarına göre yeni yumurta toplama ve transfer süreci planlanacak. CD56 (naturel killer-annenin bağışıklık sisteminin gücü) sanırım tutunma konusunda önemli bir faktör. Anne bağışıklığı güçlü ise embriyoyu düşman algılayıp saldırıyormuş. Eğer bu CD56 testi sonrası bağışıklık yüksek çıkarsa onu baskılayacakmışız. ERA ile de doğru tutunma gününü öğrenip ona göre transfer yapacakmışız. Her gün yeni veriler yeni konular. Kendi kendime hukuk yerine tıp okusaydım diyorum :)
Ay bişey diyim mi benim gibi senin gibi Bi arkadaş daha vardı o da kimyasal olmuştu. Ve doktoru sadece genetik bozukluk olarak düşünmemiş bağışıklığın kuvvetlidir diye Bi yargı da da bulunmuş. Söylediğin şey çok mantıklı geldi bana keşke benim doktoruma isteseydi bu testi ama istemedi ve hiç bu konuyla ilgili birşey demedi genetik bozukluk embriyonun yapısı bozuk olabilir dedi sadece. Acaba dışarıdan mı yaptırsam ben bu testi bal şimdi aklıma kurt düştü. Valla sorma tıp okusak yeridirÇok teşekkürler. Bugün 11. gün ve beta değerim maalesef ki 6'ya düştü. Dr'um bugün itibariyle ilaçları bırakmamı istedi. Reglinin ikinci günü gidip sanki yumurta toplamaya hazırlar gibi bedeni yeniden hazırlayıp ERA ve CD56 testleri için rahimden biyopsi yapalım dedi. Bir sonraki denemede benzer durumu yaşamama adına bir işlem yapmış riskleri azaltmış olalım dedi. Test sonuçlarına göre yeni yumurta toplama ve transfer süreci planlanacak. CD56 (naturel killer-annenin bağışıklık sisteminin gücü) sanırım tutunma konusunda önemli bir faktör. Anne bağışıklığı güçlü ise embriyoyu düşman algılayıp saldırıyormuş. Eğer bu CD56 testi sonrası bağışıklık yüksek çıkarsa onu baskılayacakmışız. ERA ile de doğru tutunma gününü öğrenip ona göre transfer yapacakmışız. Her gün yeni veriler yeni konular. Kendi kendime hukuk yerine tıp okusaydım diyorum :)
Tek olsun güç olmasın anacımBunu söyleyen herkes solladı benibu gidişle ben tek transfer olucam galiba
Gecmıs olsunSelamm kızlar herkese iyi senelerrr.
Bende bugün regl oldum, doktoruma yazdım. Yarın biz sana haber vereceğiz dedi. Muayeneye çağırmadı. Bu ay bekleyecek mi acaba ya.Keşke hemen başlasa tekrar tedaviye ben öncekin den daha hazır hissediyordum kendimi ya
Tesekkur ederımGeçmiş olsun üzülme başa ne geliyorsa vardır Bi sebebi Bi dahakine olur inşallah. Var mı başka dondurulmuş
Cok iyi anlıyorum seniÇok ama çık üzüldüm. Aynı gün aynı duyguları yaşadık. Benım 8. Gün 26 çıkan beta değerim 10. Gün olan dün 10’a düşmüş. Bugün de bir test yapıp ilaçları bırakıp bırakmamaya karar verecek dr’um. Bir an önce toparlayalım canım yeniden başlamak için. Benim dondurulmuşta yok en baştan başlayacağız. İnşallah yüzümz güler
Rabbıme sıgındıkÇok üzüldüm canımAllah büyük, herşeyin hayırlısı.
3cü gün emriyosu çıkarmı 8 zinci günYarın sabah ilk idrarla yapabilirsiniz
Benim hc bilgim ve tecrubemSende güzel haberler alırsın inşallah. Geçen 3 yumurta varsı 2 si döllendi. Transfer ıkdu işte. 3.gün tazE yaptı. Ama buaefer rabbim kısmet eder yumurtada sorun olmazsa ne okursa olsun 5. Güne gidelüm mi hocam diyeceğim. Yumurta rezervi az olunca 5.güne gidip riske atmıyorum dedi bana. Ama 5.günlerin tutma olasılıpı sanırım daha yüksek.
3.günlerde vae tutan ama sanırım daha az.
Bizim iki embriyomuz vardı. İkisi için de genetikten transfer edilebilir sağlıklı sonucu geldi. A kaliteydi. 5. gün embriyosuydu. Rahim kalınlığı 9.3'tü. Rahim görüntüsü normaldi. Geçmişte yüzlerce rahim filmi, testi vs yapılmıştı. Görünürde her şey iyiydi. Bu nedenle dr'umuz son kozumuzu oynayalım ERA ve CD56'ya da bakıp rahimi ona göre hazırlayalım dedi. Fena gaza geldik bunu da yapalım bakalım.Ay bişey diyim mi benim gibi senin gibi Bi arkadaş daha vardı o da kimyasal olmuştu. Ve doktoru sadece genetik bozukluk olarak düşünmemiş bağışıklığın kuvvetlidir diye Bi yargı da da bulunmuş. Söylediğin şey çok mantıklı geldi bana keşke benim doktoruma isteseydi bu testi ama istemedi ve hiç bu konuyla ilgili birşey demedi genetik bozukluk embriyonun yapısı bozuk olabilir dedi sadece. Acaba dışarıdan mı yaptırsam ben bu testi bal şimdi aklıma kurt düştü. Valla sorma tıp okusak yeridir
Anladım çok teşekkür ederim peki şimdi önden gelenler 18-19 olunca arkadakiler daha küçük olacaklar nasıl olacak öyle peki acaba çatlamama iğnesini ondan mı veriyorlar onlar dursun diğerleri büyüsün diye tam anlamıyla çok bilgim yokNormal canim yumurtalarin 18 19 olunca catlatiyorlar sonra 36 saat sonra toplama oluyor ama mutlaka belirli bir seviyeyi bekliyor doktorlar endiselenme hayirlisi olsun insh yavrunuza kavusursunuz
Allah razı olsun teşekkür ederim peki sadece sağdakiler büyümeye başlamış soldakiler tam istediği değildi acaba 4 gün içerisinde soldakiler de olur muYok hayatım her sey gayet normal ilacın dozu az gelmiş sadece 6 gün değil de 2 3 gün sonra baksaydı yine 10.gün opu yapılabilirdi.
Önemli olan zaten yumurtanın kaçıncı gün toplandığı değil rahat ol her sey yolunda. Zaten herkese söylüyorum ultrasonra görünenden daha fazla yumurta toplanıyor opuda. Yani sana 6 dediyse en az 8 yumurta toplarlar.
Bazen tek döngüde 2 kez opu yapıldığı bile oluyor geriden gelen yumurtaları daha sonra topluyorlar. Yumurta sayın da gayet iyi inşallah kaliteli embriyoların olur
Teşekkür ediyorum Allah razı olsun içim rahatladı bir de iğnelerim günde 1 di 3 e çıkınca vurduğum yerler çok hassas ve dokununca ağlıyor bu ağrı nasıl geçer biliyor musunuz iğne vurmaya çok korkmaya başladımYolunda gitmeyen bişey yok endişelenme geriden gelen yumurtaların muhtemelen büyümesini takip edecektir ona göre toplamaya karar verecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?