Aramızda imam nikahı kıydıran çiftler varmıı ??

Dini nikahin kanunlar önünde hükmü yoktur. Evlilik kurumundan söz etmek icin resmi nikah sarttir diyebilirsiniz ama dini nikaha önem verenler icin abuk sabuk diyemezsiniz.
Siz önem vermiyor olabilirsiniz ama baskalari icin resmi nikahin yaninda inanip iman ettigi dinin nikahi da önemli olabilir.
Degerlere, isteklere ve haklara daha saygili olalim lütfen.

yabancı ülkelerde isteyen gidip kilisede papaza nikah kıydırabiliyor. bence yapılması gereken şey diyanete bağlı hocalara nikah kıyma hakkı tanınsın ve kıydıkları nikahıda aynı nikah memuru gibi kayıt altına alsınlar yani dini şekilde kıyılan bir nikah resmi hale gelsin. böylece isteyen o dini ritüelleri yerine getirmiş olur ve kadının haklarıda korunmuş olur. kaptanlarda denizde nikah kıyabiliyorlar imamlarda kıyabilir bence ama diyanetin bu işi düzenlemesi lazım öncelikle.
 
ben nikahımdan üç gün önce imam nikahımı kıydırdım. Annem Babam hacı hoca olsalar da onlar için imama nikahı adetti. Çünkü geçerli olan resmi nikah.Nişanlıyken kıydırmayı teklif bile etmediler müstakbel kocam rahat davranır diye korktular. Kaldı ki sevgili insanların kıydırması öyle çok kızıyorum ki yarın bir gün gerçek bir kocan olunca nasıl anlatacaksın ya da nasıl yüzüne bakacaksın?
 
11 sayfanın hepsini okudum.konu sahibi bir soru sordu gerekli cevabı ilk başta verdik ama tatmin olmadı çünkü istediği şey bu değildi..imam nikahı gerekli midir,resmi nikah yeter mi tartışmalarına hiç girmeden şunu söylemek istiyorum..keşke gençlerimiz yapkıtları yanlışlara dini bir kılıf bulmaya ya da din ile örtmeye kalkışmasalar.biraz sabırlı olup herşeyi zamınında yaşamaya çalışsalar nikahtah önce imam arayışına girmezlerdi sanırım.
 
yabancı ülkelerde isteyen gidip kilisede papaza nikah kıydırabiliyor. bence yapılması gereken şey diyanete bağlı hocalara nikah kıyma hakkı tanınsın ve kıydıkları nikahıda aynı nikah memuru gibi kayıt altına alsınlar yani dini şekilde kıyılan bir nikah resmi hale gelsin. böylece isteyen o dini ritüelleri yerine getirmiş olur ve kadının haklarıda korunmuş olur. kaptanlarda denizde nikah kıyabiliyorlar imamlarda kıyabilir bence ama diyanetin bu işi düzenlemesi lazım öncelikle.

bu tepemizdeki kadin vucuduna mahremine bile el atan zihniyetle yakinda o da olur, hatta tek nikah kiyanlar onlar olur merak etmeyin:47:
 
bende resmi nikah dan bir hafta önce kıyıldı dini nikahım ...

dini nikaha çok önem veririm kesinlikle kıyılması gerekir :49:

ama bu zamanda ilk resmi nikah sonra dini nikah nkıyılırsa iyi olur babana bile güvenmicen diye bir söz varıdr:51:

bu zamanın gençlerine güven olmaz :19:
 
Yine islamiyete göre bir kadın koca evinden sağlık, anne baba hastalığı veya cenaze sorunlar olmaksızın ayrı kalıyorsa bu nikah düşüyor.. ciddiyim buna bunu bütün islamiyet kurrallarını araştıranlar görebilir.

Bu ifadenizin kaynağını öğrenebilir miyim? İlahiyat öğrencisiyim, fıkıh dersi görüyorum ve bu konuları öğreniyorum nikahı bozan şeyleri de az çok biliyorum fakat böyle bir şartı ilk kez burada sizden duyuyorum.
 
arkadaşlar şunu iyice anlamak lazım.nikahın amacı ister resmi ister dini,felanca ile filanca nikahlanmıştır diye cümle aleme duyuru yapmak,Allah nezdinde helal olmaktır.bunun dini resmi ayrımı olmaz.ha şu var ki nikah sırasında dualar,Kuran-ı Kerimden ayetler okunması çok hayırlıdır.okunmalıdır da.ama resmi nikah sırasında böyle bir durum olmadığı için resmi nikahtan sonra ya da karşındakine çok güveniyorsan evvelinde kıyılabilir.tabi dini nikah var diye de resmi nikah olmadan her haltı yememek lazım.:27:ortamlarda yanlız kalmak,elele tutuşmak,sarılmak vs rahat olsun diye.
unutmadan imam nikahı değil dini nikah denir.resmi nikaha memur nikahı mı diyoruz?:52:
 
Son düzenleme:
konuyu açan ortalıkta yok millet birbirine girmiş
arkadaşlar kimse kimseyi eleştirmesin çünkü bazı değerler kişiden kişiye değişiyor o yüzden de tartışmak anlamsız oluyor
 
Dini nikaha neden bu kadar kızılıyor anlamıyorum..
İslama uygun yaşamak isteyen insanların tercihine saygı duyulmalıdır, yapmak istemeyenede keza öyle.

Evliliğe adım atan çiftlerin adımlarından biridir dini nikah.
Bunu ne zaman yaptırmak en uygun olanı düğüne yakın bir zamanda.
Bu zamanda yapılan suistimalleri göze alırsa resmi nikahtan sonra yapılması en uygun olanı.

Evet cinselliğe kılıf uydurmak için kullanan çok gençlerimiz var fakat şeffaf niyetlerle yapmak isteyenlerde var.

Doğru olarak bunu yerine getireni mi baz almalıyız yoksa diğerini mi ?

Dini nikahın ahtlerinden biri nikahın ''aleni'' olmasıdır.Aileler ve çevre tarafına ilan edilmesidir yani.

Çiftlerin kendi aralarında kıydıkları nikah eksik kaldığından dolayısıyla islam ulemaları tarafından kabul edilmediğine dair fetva verildi.

Nikah konusu çok derin bir mevzu..Ciltlerce açıklaması yapılıyor, ayrı bir ilim. Kısacası çok bilgi sahibi olmak lazım konuşabilmek için.
....
 
Back
X