Iste ben de onu diyorum Allah'i kandiramazsin. Kimin neyi, ne niyetle yaptigini o cok iyi bilir. Hersey insanlar icin:))
evet o yuzden bızım ıcımız cokkk rahat neyı ne için yaptıgımızı Allahım da etrafımdakıler de bılıyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iste ben de onu diyorum Allah'i kandiramazsin. Kimin neyi, ne niyetle yaptigini o cok iyi bilir. Hersey insanlar icin:))
evet o yuzden bızım ıcımız cokkk rahat neyı ne için yaptıgımızı Allahım da etrafımdakıler de bılıyor
baban kendine ciddi bir günah çerçevesi çzmiş, bizim anadolu da da bu yapılır biliyorum ama ne denli bir günah olduğunun kimse farkına varmaz..
şimdi aileler nişan olunca nikah yaptırıyorlarki, rahat görüşsünler vs...
İslamiyete göre ; bir kadın nikahının kıyıldığı andan itibaren yeri eşinin yanıdır ve buna kimse ama hiç kimse karışamaz...
ama aileler kızı düğün gerçekleşene değin evinde tutuyorlar. Yine islamiyete göre bir kadın koca evinden sağlık, anne baba hastalığı veya cenaze sorunlar olmaksızın ayrı kalıyorsa bu nikah düşüyor.. ciddiyim buna bunu bütün islamiyet kurrallarını araştıranlar görebilir.
ayrıca nikahı olmuş bir kadını anne veya babası dahi olsa eşinden 15 gün uzak tutuyorsa bunun ciddi bir günahı ve cezası var.. çünkü yine islamiyete göre karı-kocayı ayrı tutmak ciddi günahtır... daha da derinlere inersek dini akdi olmuş (dini nikahı) bir kadın kendini 15 gün kocasından ayrı evden ve ayrı yataktan tutması da asla caiz değildir. bu böyle sürüp gidiyor.. yani kısacası nişan sonrası yapılan nikah düğüne değin zaten sakatlanıyor... tekrar etmek içinde birçok formalitesi olması gerekiyor. vs...
bende evliyim ve ben evlenmeden 3 gün evvel dini nikahımız oldu, resmi nikahımız da düğün günü oldu... çok eleştirenler olsa da ben buna inanıyorum. ayrıca dini nikahın çok da bir anlamı yok aslında... nikahın amacı iki insanın birbirine söz vermesi ve bunu etrfaın duyması için varolan şahitler...olay budur...
Burdan konuşması kolay ama kıydırmak zorunda kalmış olabiliriz belki birisi yardım edebilirr konuşur rahatlarım diye düşünmüştüm
bu nasıl bir sacmalıktır
şimdi ben uzaktaki aileme gidip 15 gun kalıyorum nikah mı düşüyor yani
dini nikah eskiden varmıs devlet nikahı olmadıgı için
ben imam nikahına pek önem vermiyorum olsa ne olur olmasa ne olur
bu ara cok abuk sabuk konu acılıyor yaaa![]()
Dini nikahin kanunlar önünde hükmü yoktur. Evlilik kurumundan söz etmek icin resmi nikah sarttir diyebilirsiniz ama dini nikaha önem verenler icin abuk sabuk diyemezsiniz.
Siz önem vermiyor olabilirsiniz ama baskalari icin resmi nikahin yaninda inanip iman ettigi dinin nikahi da önemli olabilir.
Degerlere, isteklere ve haklara daha saygili olalim lütfen.
Burdan konuşması kolay ama kıydırmak zorunda kalmış olabiliriz belki birisi yardım edebilirr konuşur rahatlarım diye düşünmüştüm
Arkadaşımın kuzeninin düğününe 3 yıl vardı sözlendikleri akşam imam nikahları kıyılmıştı. Onların ailede hep öyleymiş ama ben saçma buluyorum. Bide şunu merak ediyorum mesela sevgilinizle el ele tutuşuyosunuz,sarılıyosunuz,öpşüyosunz vs. Bunları yaparken günaha giriyosunuz tabiki ama o insanla evlendiniz diyelim günahlarınız silinirmi?
Amel defteri degiliz o yuzden bilemeyiz canim!
Bazı şeyleri bilmek için amel defteri olman gerekmiyo. Gayet normal bi soru sordum bilen varsa , veya bi fikri olan paylaşır. Ama bilmediğin bişey için sırf laf sokmak için mesajıma cevap vermene gerek yok .![]()
Laf sokmak degil oyle bir soru sormussun ki cok ince detayi olan, ancak din uzerinde ihtisas yapmis insanlarin bile zorlanacagi bir soru.... Burada din ile ilgili sorular, tartismalar yasak. Simdi biri cikacak hayir gunah olmaz evlendin diyecek,digeri hayir diyecek... Ayrica dini nikahinda sartlari varmis evli olup 15 gunden ayri duruyorsan beraber yasamiyorsan nikah sakatlaniyormusta... cok ince detaylar var o yuzden bunun cevabinin verilmesi cok zor. Artik orasini ancak Allah bilir.
O zaman fikri olan paylaşsın. Bu yüzden tartışma yaşancağını sanmıyorum. Biri bence silinir sonuçta evleniyosun der biri olmaz öyle şey o o anki günahın silinmez der. Herkesin şahsi fikri sonuçta gerçi öyle kadınlar varki acaba ne diyerek bunu kapak edebilirim düşüncesindeler. Haklı olabilirsin bu düşüncede olanlar yorum yaparsa tartışma yaşanabilir.![]()
Din konulari paylasmak yasak, konu bu yuzden kapanabilir. Kurallar acik ve net. Dinde insanlari yaniltmak bilmeden bir yere suruklemek tohmet altinda birakmak ne kadar gunah. Ustelik cok buyuk sorumluluk. Boyle bilgileri ancak din gorevlileri vermelidir. Ben cok sahit oldum pek cok konu kapandi gitti din tartismasina dondu olay. Sana laf sokmak degil amacim fakat cok merak ettin isen burada bir arkadasimiz var nicki 1 sen o kisinin guzel dini bilgileri var yanlis hatirlamiyorsam dini egitimide var idi. O kisiye sorabilirsin ozelden.