Aramızda imam nikahı kıydıran çiftler varmıı ??

bizim dugumuze daha 3 ay var.. dugune bir hafta kala sanirim yapacagiz..

bende tam terzi imam nikahi yaparsam bir kaza olur diye sona burakdim;) ayrica simdiden niye imam nikahi yamis diye insanlari dusundurmek istemedim..

Bence onemlı olan kendını bılmek arkadasım sen ımamı da resmısını de kıydırsanda kıydırmasan da sankı sevgılı olanlar bırlıkte olmuyor mu allah askına kurtaj olmuyolar mı onemlı olan ""kendını bılmek"" o kadar

1 yillik evliyim imam nikahim yok devlet nikahi allah katindada ayni hukumdedir eskiden imam nikahi devlet nikahi sayiliyordu o yuzden yapiliyordu simdi gerek yok diye dusunuyorum ama kisilerin tercihidir saygi duyarim...

devlet nikahinin ardindan yapilmasi daha mantikli cunku imam nikahinin kiyildigi gun birlikte olmak gerekiyor diye biliyorum ben...

Neden kocana nisanlim diyorsun? Nikah var imam nikahi var.... ama dugun yok evli degilsiniz yani! Insanlari dugun evli kilmaz. Dugun sadece yapilan eglencedir. Esinize nisanlim demeyin! Bir gecede yapilan eglence ile , iki kalkip gobek atmayla , altin takmayla mi esinize nisanlim demeyi birakacaksiniz? Ustelik mecbur degilsiniz, herseyin zamani yok mu.... 3 ayi birakin 3 gunde neler oluyor... insallah basiniza birsey gelmez. Gelirde ayrilirsaniz bosanmis kadin olacaksiniz, nisandan ayrilmis degil.Inanin nisandan ayrildim demek bosandim demekten insanlara laf anlatmaktan daha kolay! Ustelik evlendiginiz kayitlardan cikiyor ileride tekrar evlenmek isteseniz saklayamazsiniz da.

aynen:) ben bu yuzden iste imam nikahi yapmadim.. sirf artik kocanim senin diyip.............canimi sikar diye.
sizin yerinizde olsam bos ver 3 ay daha gunaha girerim ama enazindan basima bir sey gelmez.. yada yari yolda burakilmam..

Bence onemlı olan kendını bılmek arkadasım sen ımamı da resmısını de kıydırsanda kıydırmasan da sankı sevgılı olanlar bırlıkte olmuyor mu allah askına kurtaj olmuyolar mı onemlı olan ""kendını bılmek"" o kadar

konunun geldiği nokta yine kürtaj.konu çok dayanmaz.

Benimde Resmi Nikahim oldu dügünümle birlikte ayni gün dügünden sonra imam nikahim kiyildi.. Zaten kanunlara göre resmi nikah olmadan imam nikahi kiyilmiyor.. Kiyilmi-yor...!!!!
Tanidik bir imam bul kiysin kanun yada kisinin kendine olan saygisi ve daha sonrasi yasanacaklarin önemi yok...!!!

nikah ta önemli olan erkegin ve kadının hukukunun (DAHA COK KADININ) korunmasıdır. bir imam bu hukuku koruyacak gücte degildir. o açıdan şimdiki "resmi nikah" diye tabir edilen nikah daha gecerlidir. çünkü bu nikahta eslerin hukuku korunmaktadır...malesef ülkemizde dini nikah cok fazla suistimal ediliyor bu yüzden diyanetin imamlarının evlilik cüzdanını görmeden kıymamaları çok haklı bir neden

Birde $u var---> imam nikahi kiydirmak zorunda kaldik..!! Ben bunu anlayamiyorum ne demek imam nikahi kiydirtmak zorunda kaldik yediginiz haltlari yiyin icinizi rahatlatmak icinde zorunda kaldik. Siginmayin birseylerin arkasina...!

aynen:) ben bu yuzden iste imam nikahi yapmadim.. Sirf artik kocanim senin diyip.............canimi sikar diye.
Sizin yerinizde olsam bos ver 3 ay daha gunaha girerim ama enazindan basima bir sey gelmez.. Yada yari yolda burakilmam..

o erkekten erkege de degısıyor ben nişanlımı (eşimi) cok ıyı tanıyorum bız yıllardır da konustuk oyle bısey ıstese coktan ısterdı onun da benın de tek derdımız o anı o gece yaşamak ıkımızde bırbırımızı bılıyor ve anlıyoruz cok sukur

aynen:) ben bu yuzden iste imam nikahi yapmadim.. sirf artik kocanim senin diyip.............canimi sikar diye.
sizin yerinizde olsam bos ver 3 ay daha gunaha girerim ama enazindan basima bir sey gelmez.. yada yari yolda burakilmam..

Nikahlanip sonrada diyelim dugun zamani yapilmadi dugun, vazgecildi vs... burad a hergun baska konu goruyoruz evlenip 6 ay bile olmadan bosanan cok insan var. Diyelim imam nikayi veya imam nikahi oldu kisa veya uzun onemli degil bu ayriligin sonunda bayan bosanmis olur. Sirf gunaha girmeyelim diye daha zor birsey goze aliniyor bekarken bosanmis daha kotusu milletin agzi durmaz dul kadin yakistirmasina maruz kalmak. Millet derdinizden anlamaz gerdege girmemis olsaniz bile dul derler. COk aci maalesef.Ayrica evlenme islemleri yapilirken belediyeden alinan kagitlarda cikiyor ayrintisiyla. Babamin en son evlendigi esi babama esim oldu demisti evet esi vefat etmis ama ondan onceki evliligini ve cocugunu babamdan sakladi hersey ortaya evlenirken cikti. Boyle seyler ortaya cikar saklayamazsiniz.

nikahtan önce imam nikahı yapmak için nasıl mecburiyetler var acaba benim bilmediğim?
ben de günah işlememek için sevgilimle bi imam bulayım bari nasıl olsa el ele filan tutuşuyoruz :ssz::ssz:

Hayir bir de su resmi nikah yapmayip imam nikahi yaptiranlar evli oluyorlar ya. Oyle diyorlar ama ayrilinca nedense hic bahsetmeyecek kadar onemsiz oluyor yani hic evlenmemis oluyorlar. Ben de bunu anlamiyorum.

Benimde Resmi Nikahim oldu dügünümle birlikte ayni gün dügünden sonra imam nikahim kiyildi.. Zaten kanunlara göre resmi nikah olmadan imam nikahi kiyilmiyor.. Kiyilmi-yor...!!!!
Tanidik bir imam bul kiysin kanun yada kisinin kendine olan saygisi ve daha sonrasi yasanacaklarin önemi yok...!!!

nikah ta önemli olan erkegin ve kadının hukukunun (DAHA COK KADININ) korunmasıdır. bir imam bu hukuku koruyacak gücte degildir. o açıdan şimdiki "resmi nikah" diye tabir edilen nikah daha gecerlidir. çünkü bu nikahta eslerin hukuku korunmaktadır...malesef ülkemizde dini nikah cok fazla suistimal ediliyor bu yüzden diyanetin imamlarının evlilik cüzdanını görmeden kıymamaları çok haklı bir neden

Birde $u var---> imam nikahi kiydirmak zorunda kaldik..!! Ben bunu anlayamiyorum ne demek imam nikahi kiydirtmak zorunda kaldik yediginiz haltlari yiyin icinizi rahatlatmak icinde zorunda kaldik. Siginmayin birseylerin arkasina...!

benim abim yarim sene once imam nikahi oldu ardindan 3 ay sonrada resmi nikahi kiyildi. Gerci biz turkiyede yasamiyorsuz..
Buranin kanunlari tabikide bir degil. Ama bu kanunu cok sevdim:))

Yani düğüne gidilmeden önce kıyılıyor bizde genelde ya da düğünden gelince. Ama benim önce imam nikahı oldu aynı evdeydik çünkü 10 gün sonrada nikahım 1 ay sonrada düğünüm oldu :)

Imam nikahi, resmi nikahlarin gecmisteki halidir.
Eskiden imamlar kiyardi, cünkü resmi nikahlar yoktu.
Yani bir erkegin, bir kadinla evlilik yaptigini ve artik bu iki kisinin kari koca oldugunu duyurmanin yolu o zaman imam nikahiydi.
Simdi resmi nikah var ve artik resmi nikahla evleniliyor/ evlenilmeli.
Yani bircok insanin yaptigi gibi 4 duvar arasinda bir imam bulalim kiysinda, cinsel iliskinin adi zina olmasin diye kilif niyetine kullanilan seyin nikahla alakasi yoktur.
Bir kadin, bir erkek evleniyorlarsa, bunun evlillik olmasi icin (imam nikahida dahil) cümle alame duyurulmasi gerekir. Aksi takdirde kendini kandirmaktan baska birsey degildir.

Nikahlanip sonrada diyelim dugun zamani yapilmadi dugun, vazgecildi vs... burad a hergun baska konu goruyoruz evlenip 6 ay bile olmadan bosanan cok insan var. Diyelim imam nikayi veya imam nikahi oldu kisa veya uzun onemli degil bu ayriligin sonunda bayan bosanmis olur. Sirf gunaha girmeyelim diye daha zor birsey goze aliniyor bekarken bosanmis daha kotusu milletin agzi durmaz dul kadin yakistirmasina maruz kalmak. Millet derdinizden anlamaz gerdege girmemis olsaniz bile dul derler. COk aci maalesef.Ayrica evlenme islemleri yapilirken belediyeden alinan kagitlarda cikiyor ayrintisiyla. Babamin en son evlendigi esi babama esim oldu demisti evet esi vefat etmis ama ondan onceki evliligini ve cocugunu babamdan sakladi hersey ortaya evlenirken cikti. Boyle seyler ortaya cikar saklayamazsiniz.

kezinlikle katiliyorum! imam nikahi bu! resmen psikolojikmen zaten kendinizi kanidirp bir bakiyormusunuzki gercekden istemediginiz bir sey yapis olursunuz..
cogu erkeklerde zaten beraber oldunmu.. seni terkediyor ( bu eski bir komsumun kizinin basinada gelmisdi) elbet butun erkeklerde oyle degil ama 3 ay daha gunaha girerim ben yinede bu riski asla almam. Zaten imam nikahi istemis olsaydim ve ya simdi annem bile benden korkar..:)

kadin simdiden korkuyor.. imam nikahi yapsam herhalde dugune kadar olur herhalde... zaten bagzen karnimi sirip yanina gidiyorum (ozelikle yemekden sonra)....oyyyy oyyyy yapiyorum gercek saniyor:D azarliyor. biraz cocuksu bir harekt olsada ben baya sevk aliyor gibiyim..hele korkdugunu gozlerinde gorunce...

o erkekten erkege de degısıyor ben nişanlımı (eşimi) cok ıyı tanıyorum bız yıllardır da konustuk oyle bısey ıstese coktan ısterdı onun da benın de tek derdımız o anı o gece yaşamak ıkımızde bırbırımızı bılıyor ve anlıyoruz cok sukur

nekadar guzel ve oyleyse ne guzel bir orneksiniz!
ama ne yazikki herkez sizler gibi kaderi olmuyor..

nekadar guzel ve oyleyse ne guzel bir orneksiniz!
ama ne yazikki herkez sizler gibi kaderi olmuyor..

ayy cok teskkur ederım yemın ederım ya cok sınırım bozuldu ne yanı ya sankı ımam nıkahı kıydırdık dıye vatan hayini olacaktım nerdeyse benım kocam bi tane ımam nıkahım da var resmı de ama o Allah tan korkuyo onemlı olan bu onun ıcın cok rahatım o da bende

Siralama onemli sanirim; soz(istege bagli) , nisan(istege bagli) , nikah (mutlaka yapilmasi gereken) ,imam nikahi (istege bagli) , dugun (istege bagli) . Siralamayi bozan arkadaslar bence kendini kandiriyor.

Siralama onemli sanirim; soz(istege bagli) , nisan(istege bagli) , nikah (mutlaka yapilmasi gereken) ,imam nikahi (istege bagli) , dugun (istege bagli) . Siralamayi bozan arkadaslar bence kendini kandiriyor.

Benim anlatmak istedigim buydu soz asamasinda veya nisan asamasinda imam nikahi veya nikah yapip sirf dugun olmadi diye kendilerini evli saymiyorlar. Oysaki dugun sadece bir eglencedir.... Nikah olmasa, sadece dugun yapilsa bir cifte evlenmis diyebilir miyz? Hayir diyemeyiz.Fakat dugun olmasa sadece nikah ve imam nikahi yapilsa o cifte evli deriz. Dugun bazi insanlar icin niyese evliligin en buyuk kaniti , olmazsa olmazi.... sirf dugun olmadi diye anne -baba evinde oturup dugun yapmayi bekleyen evli ciftler var... bana mantikli gelmedi hic oysa ayni evde oturup hayatlarina devam edip durumlari ve zamanlari musait olunca dugun yapilabilir.Bir eglence icin insanlarin hayatini ertelemesini anlayamiyorum.

Son düzenleme:

kımse kımseyı kandırmıyor bence.suan sız kendınızı kandırıyorsunuz gunah olmasın dıye ımam nıkahını erken kıydırıyorlar en azından bız boyle gorduk.insanın içi temız olmalı herkez yok bırlıkte olmak ıcın ımam nıkahı kuydırıyolatr falan fılan gıbı sacma sapan yorumlar yazmıslar kımı kandırırısın kı annenı babanı etrafındakılerı ama Allahı kandıramazsın temız duygulaarla kıydıracaksın o zman ımam nıkahını baska duygular ıcın degıll

kımse kımseyı kandırmıyor bence.suan sız kendınızı kandırıyorsunuz gunah olmasın dıye ımam nıkahını erken kıydırıyorlar en azından bız boyle gorduk.insanın içi temız olmalı herkez yok bırlıkte olmak ıcın ımam nıkahı kuydırıyolatr falan fılan gıbı sacma sapan yorumlar yazmıslar kımı kandırırısın kı annenı babanı etrafındakılerı ama Allahı kandıramazsın temız duygulaarla kıydıracaksın o zman ımam nıkahını baska duygular ıcın degıll

Iste ben de onu diyorum Allah'i kandiramazsin. Kimin neyi, ne niyetle yaptigini o cok iyi bilir. Hersey insanlar icin:))

Back
X