Arkadaşa borç

Eşin görüşüyor mu daha vermez o arkadaşlığını bozar vermez insanlar vermemek için istiyor artık

Arkadaşıma borç verdim az ama almak istiyorum istememiyorum vermeyecek biri de değil unuttu nasıl isteyebilirim
Bence imalar,türlü oyunlar çok gereksiz.Medenice hatırlatın.Unutmuştur insanlık hali.Sağa sola yatmaya gerek yokki açıkça hatırlatın.

Borç borçtur. İster 5 tl olsun ister 5000 tl olsun. Geçen 150 tl vermiştim şu zaman veririm dedin vermedin ihtiyacım var deyin isteyin. İyi niyetliyse zaten mahcup olup ödeyecek özrünü de dileyecektir. Kötü niyetliyse 150 tl'ye bir insanın gerçek yüzünü görmüş olur yolunuzu ayirirsiniz.

Nasıl isteyeceğimi bilmiyorum utanıyorum 150 tl için derse bir de
Valla sonuçta 150 tl de çok az bir para değil. Ben sizin yerinizde olsam X geçen sana bir para vermiştim ya unuttun sanırım ama benimde bir ihtiyacım oldu, derim. Eğer bunun için size kırılacaksa da kırılsın.

Benim buna benzer başımdan geçen bir olay var. Bir arkadaşım var(dı). Benden sürekli borç isterdi hiçbirini vermezdi. Ben de kırılmasın diye isteyemezdim. Bir gün yine benden borç istedi. Param yok veremem dedim. Küstü. Bir daha konuşmadık.

Geri isteyemeyeceginiz kimseye borç vermeyin:)) istesen suç istemesen suç Şahsen ben de isteyemem utanırım. O yüzden de borç vermem direk geri gelmeyeceğini bilerek veririm

Bende çok yakın arkadaşıma 500 tl borç verdim. 1 ay sonra vereceğim demişti ama aradan 4 ay geçti hala vermedi. Maddi durumu iyi olmadığı için veremedi onca süre eminim. Güzel bir dille başkasına borcum olduğunu o parayı ona vermem gerektiğini anlattım hiçbir şekilde kırmadan ve ertesi gün denkleştirip getirdi. Yakın arkadaş olmanın rahatlığıyla parayı erteleyip başka ihtiyaçlarını giderebiliyor insan çok normal. Karşıda ki istemeyince ihtiyacı olmadığını düşünüyor borç alan kişi o yüzden erteliyor.
En güzeli güzel bir dille ihtiyacın olduğunu belirtmek.

Bir insan aldigi borcu unutur mu yahu. Unutmamıştir tabikide ama vereside yok size, ustune yatmaya mi calisiyor anlamadm ki.

Sizde benim gibisiniz bende oyle birsey olsa hayatta isteyemem.

Ama arkadasiniz pek ince dusunceli degil gibi. En azindan biranda veremicekse bile, taksit taksit verebilir size.

Ne canı sağolsun ? En sevmediğim tip. O zaman ödeyeceksin o parayı. Hem artistlik yapıyor hem de ödemiyor.

Ben şaka yollu direk sölerdim.
Mesela borç verdiğin arkadaşın yanındayken, alışveriş sitesinden bi ürün bakıyor gibi yap , borcunu versende şunu alsam , bi alamadım gitti ,içimde kalcak valla derim :)

Telefon faturamı ödeyemiyorum ödemem geçti deyip isteseniz..
veya başka bi faturayı ödeyemediğinizi söyleyin mecbur kalmasam istemezdim kusura bakma deyin

Ayni seyi yasamisiz Sen ben misin acaba? Ben de bir ara o arkadasima calistigimi dusunuyordum o derece. Her ayin 15i arardi. Dogum yaptigim ay da istedi. Cok sıkıstık canim inan bende de yok falan dedim. Kustu konusmiyor benle

Canim kuaura bakma ama eger durumun uygunsa sana borc verdigim 150 tl yi geri alabilir miyim? Kredi kartimi odemem gerekiyor da..

Bu kadar basit bak :)

Valla ben de isteyemedigimden gozden cikarabildigim kadar verebilirim. Ama aslinda ihtiyacim var deyip isteyin. Parayi az bulanlar olmus ama o 150 tl icin kac saat calisilio. Valla kazanmak hic kolayb degil.

Annem hep der, verirken iyisindir de isterken kötü olursun ondan kimseyle alışverişe girme ne sen al ne de ver diye.
En güzeli bir daha kimseye ne borç verin ne de isteyin.
He ben olsam gayet mesaj atar veya arayıp
“ Ayşecim bu ay hastaneye gitmem lazım devlette ilgilenmediler özele gidicem ama bütçem yok sana geçenlerde verdiğim parayı alsam müsaitsen onla gidicem.” derdim hem sağlık vs diye belki tripte atmaz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…