Arkadaşım evli biri ile evlendi!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok ben de emir demiyorum zaten. Ama caiz mi caiz.
Benim ifrit oldugum dinin işine gelenini almak işine gelenini almamak.
İşine geldi mi turk medeni kanunu işine gelmedi mi oo şeriat gelsin.
Hem karnim doysun hem pastam dursun hesabi.
Dinde boyle bir sey var mi, evet var. E sen simdi adam bunu yapti diye ahlaksiz haysiyetsiz serefsiz diyorsun? O zaman desin ki ya dinde boyle bi şey var ama bu mumkun degil hatta suan bu sartlarda gecerliligi olmayabilir. Ama islamda yeri olan bi seyi yapti diye hakaret ediyor, kufur ediyor. Bu iki yuzluluge ayar oluyorum

Arkadasim sonucta boyle bi sey var mi var?
Nerden biliyorsunuz belki adam cok guzel kuracak dengeyi.
Tobe estagfurullah ya boyle bi seyi savunuyormuşum gibi algilanmiyordur umarim dedigimi anlamissinizfir
Ama bu adam o şekilde düşünse baştan yapardı. Önce aldatıp çok sonra evlenince bu adamda da belki aranmaz bence.

ayıp yani bende asla görüşmem arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim
ondan herşey beklenir belki evet sevdi onu ama evdeki karısına çocuklarına
belki bu yüzden işkence dövdü sövdü şkna oldu oda ne yaşadığını ne biliyor
kimse üstüne kuma gelmesini kabul etmez allah ıslah etsin başına gelmeden anlamaz
bence de uzak dur en güzelini yapmışsın kendi ayıbında boğulsun inşallah yalnızlık nedir
görsün ki anlasın..

Arkadasim sonucta boyle bi sey var mi var?
Nerden biliyorsunuz belki adam cok guzel kuracak dengeyi.
Tobe estagfurullah ya boyle bi seyi savunuyormuşum gibi algilanmiyordur umarim dedigimi anlamissinizfir

Yazdigimi dikkatli okudunuz mu bir igne dahi digerine gecmeyecek bir dengeyi kimse kuramaz.
Bir de manevi boyutu da var.
Imkansiz yani..

adaleti ülkemiz kanunlarına göre sağlayamayacağı için yapılan şerefsizlik zaten. devlet ben ikinci eşi kabul etmiyorum diyor ne adaletinden bahsediyorsunuz? ikincisi bu durumlarda orfe bakılır çogul evlilik emir değil ruhsattir. bir toplumda hoş görülmüyorsa yapılmaz. Kuranda kölelikle ilgili de ayetler var. ayet var diye köleliği tekrar canlandırmiyoruz de mi? ayetler olan durumla ilgili bir düzenleme yapmış. olmayan yere cok eşlilik getirmemis. sayısını bilmediği kadar kadinla evlenen varmis. bunu düzenlemiş. Ayrıca Allah tek evliliği tavsiye etmiş.
tek esliligi sağlamış bir devlet düzeninde çok eşliliği savunmak maskaraliktan başka birşey değildir.

Eski ev arkadaşım böyle bir pisliğe bulaşmıştı.
Ama o evlenmeden hallediyormuş işini.
Öğrenince midem kaldırmadı kavga ederek kovdum evden.
Giderken hızrsızlık bile yaptı.
Böyle insanların yüzüne tükürmeli.
Sakın görüşmeyin.
Ben olsam buna eyvallah diyip görüşen arkadaşlarımla da bitiririm ilişkimi.
Allahlarından bulsunlar.
İnsan arkadaşına doğru yolu göstermeli onun gittiği yanlışa sürüklenmemeli.

Yahu benim bahsettigim o degil, olay zaten mide bulandirici otesi. Benim anlatmak istedigim bambaşka
Elbet dediğiniz doğru rızası olunca evlenebilir ama...
Bunu devletinde onaylaması gerekiyor din açısından bile . Çoğu din adamı bunu söylüyor ve bizim devletimiz onaylamıyor yani bu gayr-ı meşru.

Keske yazdiklarimi anlamiş olsaydiniz

Üstteki mesajları "yok artık" diye okudum. "Bu devirde insanlar nasıl böyle yaşar?" diye düşünürken, alttaki yorumlarda gerçekten içtiğim su boğazımda kaldı. Bu tarz ilişkileri "kişinin kendi tercihi, saygı duymak zorundayız" diye yorumlamak özgürlük ya da modernlik değil açık açığa çarpık ilişkileri destekleyip ahlaksızlığa göz yummak değil de nedir?

İnsanlar birlikte yaşarlar, evlenmezler. Buna saygı duyulur ancak "başka bir insanla evli" insanlarla yaşama tercihi "özgürlük" kisvesi altında onaylanamaz. Şaştım kaldım yemin ederim.

HERKESİN KENDİ HAYATI SONUÇTA. YANLIŞ YAPIYORSA KENDİNE YAPIYOR. SANA UCU DOKUNMUYORSA SEN NİYE PROBLEM EDİYORSUN Kİ ?

Tabi görüşmemekte haklısınız ama bu adam yine evli olduğunu söylemekte iyi bile sayılır.. Evli olduğunu söylemeyen, bir çocuğum var diyen, bir yok o kardeşimdi diyen var.. Biz okuldayken biri vardı bütün kızlarla ilgilendiği gibi benimle de ilgilenirdi.. Bir çocuk fotosu gösterdi kızım diye.. Sonra yok o kardeşimdi bilmem ne.. Kardeşi değildi zaten.. 2 çocuğu var hatta sonradan 1 tane daha olmuş galiba.. Evli mi boşanmış mı hiç bilmiyorum bi dediği bi dediğini tutmuyordu.. Yani bu adamın hali yine iyi bile.. Allah korusun

Yazdigimi dikkatli okudunuz mu bir igne dahi digerine gecmeyecek bir dengeyi kimse kuramaz.
Bir de manevi boyutu da var.
Imkansiz yani..

Adam dedi ki ben kurarım.Elinden geleni de yaptı.Olduğu kadar dedi. Eeee ilk eş kabul etmiş

(öyle ya da böyle) Düğün yapmış ilan etmiş eeee oldu mu oldu.

O manevi boyut kişiye göre şekillenebiliyor.Yaptı ama niye yaptı gibi.Evlendi ama ilk

karısını da mağdur etmedi gibi.Öldürdü ama o adamın katli vacipti gibi.gibi.gibi.gibi.

Valla ben resmen şok gecirdim hayatim bu olaydan once ve sonra diye ayriliyor.
Adamin anasini gormedim insallah dunya gozuyle gormem yuzune tukururum
Bide haci anane var, oda yeni gelin kizini pek seviyormus..

Reactions: csi
Omurgalı duruşunuzdan dolayı sizi tebrik etmek istedim. Bir başka kadının üzülmesine sebep olan birini arkadaşınız olarak görmemişsiniz. Gerçi adamın eşi biliyor demişsiniz. O da ayrı vukuat zaten ama kadın sessiz kalıyor olsa da yanlış yanlıştır neticede. Arkadaşınızın yaptığını doğru göstermez ve sizin de bu noktada görüşmek istememeniz gayet doğal. Arkadaşlarımızda hayata bakış şeklimizin canlı örnekleri bir nebze. Böyle bir insan ile oturup çay çorba içiyor olsaydınız , kendinizde de sorun arayın diyecektim.

Hani bazı insanlar idam gelsin diyor ya bazen
İşte idam gelirse
Çok eşlilikte gelecek haberleri yok sanırım
Ya da düşünemiyorlar
İdamı istemek
Bu adamın yaptığını da kabul etmek demek oluyor

Ya hu ben adamın eşine suç bulurum arkadaşınıza değil..yani adam başkasına düğün yapacak kadar başkasına aşık. Onurlu ol boşan.insanlar Bi defa evlendiler diye çürük boyu beraber olacak diye bi şey yok. Adam başkasına aşık boşanmış işye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…