Arkadaşım evli biri ile evlendi!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz doğru olanı yapmışsınız.. kınamaya gelmez böyle olayları kimin ne hali varsa görsün.. ama sizinde görüşmeyi kesmeniz en doğal hakkınız.. elbet pişman olacaktır yaptığından..

Bu olaylar eskiden de varmis yani simdi yeni oluyor da ondan kiyamet diyoruz da cogu eskiden de varmis ne yazik ki..

İyi hoş eskiden de varmista, eskiyle simdi ki bir mi ?!
Az önce yukarida da yazdim zengin olup aynisini yapicam diye, söz verin arkamdan o... demiceginize?

İyi hoş eskiden de varmista, eskiyle simdi ki bir mi ?!
Az önce yukarida da yazdim zengin olup aynisini yapicam diye, söz verin arkamdan o... demiceginize?

Kiyamet loading yazmissiniz.
Kotuye gidis arttiginda kiyamet kopuyor denilir.
Olmayan seyler toplumda olmaya basladiginda kiyamet kopuyor denilir.
Ben de diyorum ki zaten hep suregelen bir sey bu olay.

Ayrica isterseniz on kisiyle yasayin hic bir sey demem haddime degil.
Allah bu dunyada hesap sormazken karismazken ben kim oluyorum??

dimdizlak ortada kalır diyen arkadaşlar. olay öyle olmuyor. artık onların da hakki oluyor. ne yazık ki artık böyle. iki sahitle tamam yani o iş. çocuk olursa da adam onu kütüğüne geçirdi mi tamamdir. resmi nikahlı esin çocuğu neyse o çocuk da o konumda oluyor

minis buna benzer bir konu açmıştın. Madalyonun birde öteki yüzü bak.

Asla olmuyor. Esinin zenginlinginden faydalanabiliyor musun ? Sadece cocuklar ve resmi nikahli es faydalanir. Sigortasindan faydalanabilir misin ? Hayir sadece resmi nikahli es. Esinin kredi notu seni etkiler mi ? Hayir sadece resmi nikahli es . Peki esin seni birakip surundurup baska kadinla aldatirsa zina davasi acabilir misin ? Hayir sadece resmi nikahli es.
Sahi bu kisinin resmi nikahli esi bunlara zina davasi acarsa nolcak ?

Evli bir insan ile evlenilmez metres olunur kuma olunur düğün yapmak ile evlenilmiyor resmi nikah ile evleniliyor arkadaşınıza yorum yapmıyorum paraya tapmış Allah tan korksun

Dini yorumdan banlanmayacagimi bilsem cok guzel iki kelam edicem ama Mune beni bi uçurdu mu en az 10 gun yokum o yuzden aha da sustum

HERKESİN KENDİ HAYATI SONUÇTA. YANLIŞ YAPIYORSA KENDİNE YAPIYOR. SANA UCU DOKUNMUYORSA SEN NİYE PROBLEM EDİYORSUN Kİ ?

Ahlak dediğimiz şey zaten toplumu korumak içindir. çürüme dediğimiz de "bana dokunmayan yılan.." ile başlar. bu kadın da ne yapıyorsa kendine yapmıyor. Bu yüzden mevzu ahlak kapsamında. Dikkat ettiyseniz kadın herhangi biri ile beraber yaşamıyor. Ama bu kadın evli biri ile güya bi daha evleniyor.
Bu kadın hem dar kapsamda tanıdıklarına hem de geniş manada topluma zarar vermiş oluyor. En temelinden bakarsak başka bir kadının evliliğini bozuyor, 3 çocuğun yaşadığı yuvayı bozuyor. kendi olası çocuklarını bu ahlaksızlığın üzerinde büyütecek vs... halka genişledikce meselenin ucu size, bize dokunur.

Ya da tutamayacagim kendimi ben ya
İslamın buyurdugu da bu degil mi? Diger eşin de rizasi oldugu takdirde adam ikisine de maddi manevi yetebilecegini dusunuyorsa cogul evlilikler caiz degil mi?
Bayiliyorum işine geldiginde islamci, işine geldiginde turk medeni kanununu savunan insanlara ya.
Konu sahibi size degil yorumum, dini butun oldugunu bildigim insanlarin ahlaksizlarrr haysiyetsizzlerr tarzi yorumlarina.

minis buna benzer bir konu açmıştın. Madalyonun birde öteki yüzü bak.

Doğru karakter meselesi , kimisi karakterini paraya satıyor
Allah herkesin karşısına helal süt emmiş , haramı helal i bilen insanlar çıkarsın.
Ben yanlışı görüp susmak , görmemezlikten gelmek istemiyorum..Bence bu bile vebal..
Neyse arkadaşın konusunda yazmak pek doğru olmadı.

Keske dini dogru anlasak ve arstirsak onun devami soyledir:

Ikisi arasinda maddi manevi esitlik olup hak gecmeyecek en kucugunden birine sakiz alsaniz digerine de almaniz gerekiyor.

Bir de manevi boyutu var biriyle iki saat ilgilenseniz digeriyle de ayni olmak zorunda

Ondan mutevellit derler ki boyle bir seyi yapmak imkansiz ondan yapmayin derler.

Bu suna benziyor ucabilirsen uzaya hicbir arac kullanmadan uc gidebilirsin denilse gidemezsin cunku insan ucamaz bu ornek ona benziyor.

inşallah banlanmayız tavsannn
o hükmü tartışamam o kadar tefsir bilgim yok. Ama islam devletinde, yani dini kurallarla yönetilen bir devlette yaşamıyoruz. yani dini nikah kadının evlilik birliğini ispatlamıyor, haklarını korumuyor. ancak resmi nikah zaten dini nikah hükmünü (şahitler önünde kabul) kapsıyor. dolayısıyla kadının evlilik birliği haklarını koruyamadığı için bu dini nikahın geçerli olmayacağına dair tarışmalar var. Hatta diyanetin aldığı karara göre resmi nikah belgesi olmadan dini nikah kıyılmıyor.
Bir de Kur'an da bu buyruk olarak değil ruhsat olarak geçiyor. Yani yapabilirsiniz ama yapmamanız daha hayırlı sizin için diye. Emir değil sınırlı izin.

amacım size laf yetiştirmek değil de fırsattan istifade bilgi paylaşayım dedim

O kadın benim arkadaşım olsa her gördüğümde midem bulanırdı sanırım,o yüzden bir daha yüzünü bile görmezdim.
İnsanların hayatına karışmama taraftarıyım her konuda ama bu konu benim için çok farklı bir konu,çünkü şunu fark ettim ki toplum olarak hiç iyi yerlere gitmiyoruz.

Dünya nüfusu % 49,5 kadın, %50,5 erkek.. Hadi buyur :)))
Her erkeğe 4 kadın bul bakalım :)))

Dünya nüfusu % 49,5 kadın, %50,5 erkek.. Hadi buyur :)))
Her erkeğe 4 kadın bul bakalım :)))
Azalarak bitin inşallah.

Arkadasim sonucta boyle bi sey var mi var?
Nerden biliyorsunuz belki adam cok guzel kuracak dengeyi.
Tobe estagfurullah ya boyle bi seyi savunuyormuşum gibi algilanmiyordur umarim dedigimi anlamissinizfir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…