“Arkadaşımın derdii” yardıcı olur musunuz ?

Alemsiniz güldüm gerçekten.
Tamda tahmin ettiğiniz yaşlarda.
Hastalanırsa falan destekte hizmette bekleyecek.
Sonuçta ne istersen yapmaya hazırız demiş.
Almadan veren tek Allah karşılığını illaki bekleyecektir.

Anne babası o kadar yaşlı insanlar değillermiş.
60 yoktur kadın diyor.

kadı
Zaten eğer yasli olsaydi bir nebze haklı tek çocuk falan derdim. Ama sırf oglusumdan ayrılamam demesi beni geri çekerdi. Tabi aileyle tanışmadan da bilemez. Arkadaşım var aile apartmanında ama herkes kendi evinde kendi duzeninde gelmedin gitmedin gönül koydum olayı yok. Kaynana ve kayınpeder önemli bu konuda.

Sürekli gelmesi dışında nasıl problemler yaşanıyordu mesela.

Kadın oğluna tek dayanağımsın diyormuş.

Kayananayı tanımıyorum huysuz biri de olabilir. Kaynananın kişiliği iyşyse sorun çıkmaz az çok belli etmiştir kendini kaynana
Benim onunla ne işim olcak kapımız ayrı diyor.
Ama çok yakın olacaklar hayatına müdahale edilecek diyorum onuda istemiyor.Bu yaştan sonra ağır gelir bana diyor.
Bu kadın ben yaşlıyım diyip tüm işi kıza yıkar.

Bu yaşa kadar ana kuzusu adam için şehir değiştirip işsiz kalmayı mı beklemiş bu kararı 20 yaşında kizlar alıyor. Sonra koşa koşa buraya konu açıyorlar ne yapayım diye. Biz de hunharca eleştiriyoruz. Kayinaile ile aynı apartmana bir de farklı şehre gidilir mi yürek mi yedin diye?

Kesinlikle katılıyorum

Gittiği şehirde de iş bulabilir.
Ama hemen çocuk isteyeceklerdir yaşlardan mütevellit. Çok fazla bekleme şansı yok.

Adamin neden bu yasa kadar evlenmedigi belli

Muhtemelen arkadasinizin ayni binada yasamayi kabul edecek potansiyelde oldugunu farketti o yuzden anlayisli falan davraniyor.

Defalarca konuştuk sevdiği için kıyamıyor ama gerçekleri de bilmesi lazım.

Deneyimlerini paylaşırsa aynı binada yaşayanlar anlayacaktır.

Hemen paylaşayım, 25 yaşında, bugün bakınca kendime cahil diyebileceğim bir yaşta evlendim. Şimdi 31 yaşıma girmek üzereyim ve geriye dönebilsem o 25 yaşındaki halime bir çarpardım bir de yer çarpardı. Ki benim eşimle kaynanam öyle "biz ayrılamayız" diye yerlerde yuvarlanan tipler değiller, kaynanam görece iyidir ve yaklaşık 3 sene aynı binada kaldım (şu anda sadece tatillerde bu evde kalıyorum). Öyle birbirine aşırı düşkün insanlar olsalardı demek ki ben deli çıkardım. 30 yaşından sonra bu durum olsa muhtemelen evlenmezdim dediğim gibi gençlik salaklık ettim ay bir de bana kimse dur demedi nedense. 40 yaşından sonra düz evlilik bile zordur bence, insan belli bir hayata alışmış olur diye düşünüyorum, bir de üstüne bu. Kendini yakmak isteyen buyursun ama bu işin sonu başından belli.

Çocuğun annesi arkadaşıma karşı da çok güzel konuşuyormuş. Kızım, canım, cicim diye hitap ediyormuş.

Bende söyledim bunları uzak dur diyorum ama.
Evlenmezsem evde kalırım kesin diyor.
Onu cezbeden bekar olması ve maddi sıkıntısı olmaması. Seviyor da.

Farklı şehirlerde oldukları için isteme olsada çok gidip gelemez. Maddi olarak hazırız hemen düğünü istediğin şekilde yaparız demişler.
Nişanlılık süresi de uzun olmayacak belliki.

Kusura bakmayın ama arkadaşınızın mantığı firarda sanırım, iş hayatını yakıp sadece eşini ve kayınvalidesini tanıdığı bir şehirde aile apartmanında oturacak tabii hemen çocuk isteneceği için çalışamayacak, kayınvalide tek oğluşu ve kızışı canı gelinini yalnız bırakmak istemeyecek, oğluşu yemek yedi mi acaba diye kontrole geldiğinde kızışının da sırtı terledi mi diye bakacak, bir yere gitmeye kalksalar aman oğlum geçe kalmayın aman oğlum dikkatli olun diyecek, bebek olsa oğluşumun yavyusu diye sürekli bir arada olmak isteyecek, kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun abartılı bir düşkünlük söz konusu, bağlılık değil bağımlılık var.

İş hayatını yaşadığı şehiri bırakıp gitmeyi göze alan arkadaşınızın şu an gözüne şirin gelen her şey evlenince sorunu haline dönüşecek ama 40 yaşında koca kadını da engelleyemezsiniz, evlenmek istiyorsa evlenir.

Bence böyle bir arkadaş yok, etkileşim olsun ortalık hareketlensin diye açtınız bu konuyu. Gerçekten bu dertten muzdarip onlarca üye var ve neredeyse her gün bir başlık açılıyor. Arkadaşınıza onları okutsaydınız.

Yani adamda saydığınız özelliklerin hepsi ama hepsi kırmızı işaret. Ne okumayı bekliyorsunuz? 40 yaşında kadın, bu zamana kadar hiç mi görmemiş duymamış bu tarz problemleri?

Ben de otuz yasindaykm hala evlenmedim diye uzuluyordum

Ben aile binasında oturuyorum, asla tavsiye etmiyorum!!!

Konu kimin bilmem ama 40 yaşında sigortamın dolmasına ramak kala iş bırakıp şehir de değiştirmem. Uzak mesafe ilişkisi belli ki, ne kadarı doğru ne kadarı yalan adam gerçekten kendini gösterdiği gibi mi, ki hiç sanmam. Bir de oğlunu ağzına besleyen kv yanına. O kadın nereden baksanız 60 yaşındadır, yakında kendi işini de yapamaz hale gelir ya evine çöreklenir ya iki eve sahip çıkmak zorunda bırakır. Bence bunlar kendine bakıcı arıyor çünkü müstakbel kv artık oğluna da kendine de bakamıyor.

Ayrıca 40 yaşından sonra anne olmayı da tavsiye etmem. Çocuğun tam hayata tutunma yaşlarında sen doktor doktor gezme yaşında olacaksın, sana bakıcı mı olacak hayatını mı yaşayacak. Ayrıca bir de boşanırsan o çocuk ne olacak. Çok çılgınca. Kendi şehrinde adam mı bitmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…