Merhaba arkadaşlar, yine ben :)
Size içinden çıkamadığım bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Önümüzdeki hafta sonu en yakın arkadaşımın nişanı var. Nisan ankarada olacak ve ben istanbuldayım. Arkadaşım nisan tarihini ayarlarken benim geçen hafta olan sınav dönemimi de göz önünde bulundurdu ve ay başında yapmayı planladığı nişanı 16 sına erteledi.
Sorun şu ki biz bu planı yaparken benim başka bir arkadaşımın ve aynı zamanda akrabamın aynı tarihte düğünü olacağını bilmiyordum. Onun kına gecesi 15 inde nikahı 16 sinda olacak. Burada işler karışıyor çünkü benim için yakın arkadaşımın nişanı daha önemli. Annem de saçmaladıgımı istanbuldaki düğün dururken ankaradaki nisana gitmemin ayıp olacağını söylüyor. Arada kaldım.
Arkadaşım da gelmezsen üzülürüm ama gönül koymam sonuçta benim kına gecem ve nikahim da olacak onlara gelirsin dedi ama biliyorum kirilacak.
Aklıma kınaya katılıp cumartesi sabah ankaraya gitmek geldi ama o iş de sıkıntılı çünkü damat da istanbuldan gidecek nişanı gündüz yapıp dönmesi gereken akrabaları göndermeyi planlıyorlarmış beni bekleyin diyemem insanlara.
Mantıklı önerilere ihtiyacım var
Ve gitmezsem hediye etmeyi düşünüğüm takıyı istanbuldan ablası ile göndermek çok mu ayıp olur sizce?
Ben arkadaşımın nişanı için perşembe gününden gidip pazara kadar kalmayı düşünüyordum, hala öyle yapmak Istiyorum. Bu çok abes bir davranış mı olur?