Arkadaşlar, Kayınvalidesinin fenalıklarına rağmen yuvasını devam ettirenler buraya

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

doktor hanım aynı düşüncedeyiz..sizide tebrik ederim....benim aynı tarif ettiğiniz şekilde bi eşim ve kaynanam vardı...kafama koyup boşadım...ama .....çocuk yoktu....şimdi çocuk oldumu bayanlarda olay değişiyor...hoş değiştirmeyenleride biliyorum o ayrı....ama yüzdeye vurursak çekicem çocuğum için diyor...yani onada saygı duyuyorum..kuzenim de çocuğu için boşanamadı...bana özenip duruyor.rahatladın..bak yüzüne renk geldi..bak gülebiliyorsun yine deyip duruyor..bende bi ona bakıyorum....ne diyim ki şimdi....zor....

Bana sizlerde hak veriyorsunuz dimi bu sabah tekrar ipler koptu artık ağzımdan küfür çıktı..
Olmaması lazım idi ama oldu bir defa küfürle cvp verdim kaynanama artık bitiyor..
Kafama koydum boşanıcam
Oğlumu düşünüyordum ama oğlumda etkileniyor sabah ağlamakdan helak oldu yavrumm..
Kadının hakaretlerine dayanmıyorum artık..
Nolur destek olun bana

Canım aklımda bin soruyla annemin yanına geldim..
Öncelikle doktor hanımda okursa sevinirim akıla ihtiyacım var..
Bana yol gösterin..
2 yıldır antidepresan kullanıyorum zaten..
Eşim sürekli annesinin hakaretlerine karşı bana sus cvp verme dedi..
Ama bende ilaç kullanıyorum ve kendime hakim olamıyorum..
Artık beynimi kontrol edemiyorum..
Psikiyatr a tekrar pazartesi gününe randevu aldım..
Annem yeter dedi evin tek kızıyım..
50 kiloya düştüm 1 haftada..
Ölüceksin kemiklerin çıktı yollamıcam seni o eve kadın sana huzur vermicek dedi..
Bi tarafta yavrum bi tarafta ben
İnanın ölmek istiyorum artık..
Nefes alamıyorum..
Kelimelerimi kontrol edemiyorum..
ben taş değilim o bağırcak ben suscakmışım kücükmüşüm saygısızlık etmicekmişim..
Sus SUS SUS nereye kadar artık sövdüm sabahleyin ana avrat çıktım evden..
Bittim ben artık sonra yinede ağzımı bozmasaydım dedim kendi kendime
Kadın bana diyorki ben senin adını köpek koydum senin adın bundan sonra köpek bu evin köpeğisin diyor bana
Gelinde susun...
Allah aşkına akıl verin..
Ağır küfürler ettim etmeseydim iyidi ama artık kendime hakim olamıyorum doktor hanım nolur yardım edin..

yok artık.çocuk için böle saçmalıklara katlanılır mı hiç.çocuk için ne büyük travma babaannesi,annesine hakaret ediyor,babası annesine sus diyor.çocuğun öğrendiği şey bu.çocuk erkekse ileride o da eşinize benzeyecek;kız sa ve sizin ki gibi kaynanaya düşerse susması ve çekmesi gerektiğini öğrenecek ne kadar yazık...siz bi anne olarak çocuğunuzu böyle bi ortamdan korumalısınız..lütfen artık insanca yaşayacağınız bir yere gidin

ya canım okuyunca çok kötü oldum ya...sinirden gözlerim doldu....şöyle alıp kafasını koparasım geliyor kaynanaların....aslında ayrılmanız senin ve çocuğun için çok hayırlı olucak ama olaylar o kadar sıcak ki sağlıklı düşünemiceğinden eminim....annen 100% haklı..geri döndüğünde daha beteriyle karşılaşacaksın...sana köpek diyen kadın küfürünü duyunca buyur kızım mı dicek...çocuğunun psikolojisini düşün...sen insansın ya....bi annesin...çocuğunun bi anneye ihtiyacı var ama sağlıklı zinde bi anneye ihtiyacı var...evin tek kızıymışsın da..anneni babanı düşünemiyorum bile ya..off...bizimkiler geliyor gözümün önüne..seni gördükçe kahroluyolardır..onlar da sağlıklarından olsun mu istiosun....yuvanın bozulmasını asla istemem bak...ayrıl ayrıl demek istemiyorum ama herşey o kadar ortadaki....kocan bu olaydan sonra ya karım dicek ya annem dicek.....eğer ayrılık kararını verirsen bil ki senin için daha hayırlı olucanı düşünüyorum...yani ne biliim çocuum yok ama abilerimin var onlarında başlarına geldi...az çok bilirim yani...çocuğunun annesiz kalmasını istemiyorsan annenleri dinle..sen sağlıklı düşünemezsin...karar alamazsın....çocuk babasız büyür ama annesiz çok zor olur...

Canım sabah yine konuştuk babamla babam konuşmaya gitti artık..
Ya susucak bu kadın dedi ya da biticek..
pazartesinide randevu alındı bi hastanenin başhekimi psikiyatr çok iyimiş ona gidicem..
Olcağı yok
Babamda boşuna gitti aslında onuda dinlimicek o kadın..
Ben artık okadar hakaretten sonra zaten yüzyüze onla yapmam..
Tek sorun eşimle hiç bir sorunumun olmaması...
Tek düşündüğüm suanda oğlum..
Kendimide geçtim çünki kendime de hayrım yok artık..
Annem ve kardeşim tek tesellim..
Babam biraz asabi üzerime gelicek muhtemelen..
Ağzımı bozup kendimi haksız duruma düşürdüğüm için sadece üzgünüm..
İşte birikim ve patlama..

kaynanayı dövmeden o evden gitme içindeki birikmiş öfkeyi atmış olursun seni ne hale getirmiş hangi saygıdan söz ediyor?

ah kaynanalar ah...
]benim kayınvalidemde çok iyi bir insan,beni sever.bişeyler yapmaya çalışır.ama çok bilmiştir,herşeyi kendisinin en iyi yaptığını düşünür ve herkezin onun mantığında olmasını ister.örneğin kapı komşumun kapısının önünde terlikleri var,apt içinde onu giyip komşuya yada bana geldiği oluyor ama sende 3-4 kere diyelim.evet bende hoşlanmam kapı önünde terlikten toz olur,böcek olur vs.kayınvalidem benim evimde bakıyor kızıma.tutturdu söyleyelim ona bize gelirken o terliklerle girmesin evde bebek var.evet haklı bende tasvip etmiyorum ama,nasıl söylenir a dostlar.herkez olgunluklukla karşılamaz ki.
lavoba kenarına tabak koyarım,gelir gecedenmi koydum sabahtanmı bak böcek yapar,evde bebek var.böyle hep biz düşünemiyoruz da,o söyleyince anlıyoruz gibi davranıyor.ben sana ne düşündüğümü he zaman anlatacak değilim ki.

senin canın bir kayınvalideden kıymatli değil.oğlunu düşünmem tabiki doğru.ama canım o kaynana ilede yaşanmaz ki yaaa.nereye kadar.bak sağlığında bozulmuş...hem eşinle aranda sorun yok.eşinde farkında olanların,senin sağlığınıda biliyor..niye evinizi ayırmıyor..yani onunda biraz bu konuda nabtıklı davranması lazım.sanada yazık.ağırlığını koy canım.eğer annesi için senden vazgeçiyorsa eşin...zor ama sende biraz ağırdan al...gerekeirse vazgeç gitsin...

Arkadaşım üzüldüm durumuna zor gerçekten ama sakin ol önce..
Boşa gitsin diyen arkadaşlar, boşanmak bir çözümmüdür?
Bir yuva söz konusuyken nasıl çözüm üretmeden hemen boşanma düşünülebilir ki,
kolaymı kuruluyor yuvalar, ne emekler..
Şu anda arkadaş sinirli ve bizlerden akıl almak için yazmış
Belki yazdığınız şey o an cesaret verip yuvasının yıkılmasına sebep olacak?
Bu vebal nasıl taşınır?
Bu durumda eşinin ne suçu var?
Aldatmışmı, dayakmı atmış napmış yani?
Tek suçu annesiyle aynı eve taşınmış olmak, ciddi bir sorun kabul ediyorum ama
boşanmayı gerektirecek kadarda değil..
Eşinle hiç bir problemin yoksa öncelikli çözme yoluna git arkadaşım..
Çocuğunda var, kayınvaliden hadsizlik etmiş ama düşün onun yüzünden yuvan bozulsun istermisin?
bir süre o eve gitmesen bir kaç gün ailenle kalsan kafan dağılır daha sağlıklı düşünmeye başlarsın.
Bu işi çözmenin tek yolu ayrı eve çıkmak. Eşinle bunu enine boyuna konuş..
Herşeye eli kolu yetiştiğine göre bakıma ihtiyacı olan biri değildir, öyleyse bile onunda çaresi var..
Eşin senin arkandaysa işin daha kolay..
Annesinin yaptıklarının cezasını sen eşin ve oğlun ödemesin..
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah

Son düzenleme:
Bu işin artık konuşulacak edilecek bir tarafı kalmamış sanırım.Artık gelinine ''evin köpeği'' diyen bir kadın insan gibi oturup konuşmaktan ne anlar.Hem çocuk böyle bir ortamda büyüyebilirmi?
Benimde ablamın kayınvalidesi ağzından çıkanı kulağı duymazdı.Eniştemi doldurup ablamın üstüne salardı sonra seyreyleyin gümbürtüyü.Bize bile etmediği hakaret kalmamıştı ailece.Bizim ailenin karnını o doyurmuşmuş.Sağda solda öyle diyormuş.(bizim atalardan kalma yerlerle onun sülalesini satın alan bir aileyiz bu arada)
Hatta öyle bir kadındı ki bana bile telefon açıp o..... dedi.Ben küfürden nefret eden biri olarak beni bile cıldırttı ağzıma ne geldiyse saydım Allah ne verdiyse
Sonrada geberip gitti zaten.Temizlik oldu pislik

Darısı bunun başına..
Kötüye bişicik olmuyo

Canım çok teşekkür edeirm..
Evet eşimle 2. şahıslar için ancak kavga ediyoruz yoksa hiç bir sorunumuz yok..
Bugün bi gelişme oldu aslında..
Babam sabah durmadı evde babamada hakaret etmişti kaynanam babanda köpek baban adammı gibi..
Bababmda artık öğrenmiş oldu olay kopunca..
Babam sabah 11 gibi gidicem derdi neymiş sorucam dedi
Eşimde sabahları evde oluyo öğlen işe gidiyor..
Gitmiş eve (babamda çevrece sevilen sayılan çevresi geniş biraz deli asabi bi kişiliktir)
Eşim daha uyuyomuşş kalk demiş..
o ÇİRKEF kadına sen kime köpek diyorsun geldim bak köpeklerin en büyüğü geldi demiş..
Eşim annesine bağırmaya başlamışş..
Babamda nasıl erkeksin bi anneni susturamıyosun bilmiyomusun karın hasta (ben) ilaç kullanıyor bide annenin ona laf söylemesine izin veriyosun bi annenin çenesini kapayamıyosun demiş..
Sonra dışarda konuşmaya devam etmişler
Ya demiş o ananın dilini koparırsın
Ya da kızımı vermicem demiş..
Canımı yakanın canını yakarım demiş..
Elini masaya vurmuşş 50 yaşındayım 50 sene daha yaşamam beni katil etmeyin demiş..
Banada benden gizli bişe yapmıyorsun o srfsz düşüncek taşıncak yol bulacak karşıma gelecek dedi
Seni ve oğlunu istiyorsa burdasınız
Anasını istiyosa anası orda dedi..
zaman..

Burada sozu gecen kaynanalarin hepsi cehennemlik. Allahim insallah cehenneme dusmem, kaynanami bir de orada cekemeyecegim. Yazdiklarinizin tumunu okudum Allah hepinize sabir versin, bana da. Benimki de sinsi ve ikiyuzlu. Nasil nefret ettigimi tahmin edemezsiniz. Hata yapar yapar kendimi az geri ceksem hastalar olur yataklara duser, oglunu inim inim inletir tabii oglu da bana soguk davranir. Ben alistim artik duzenimiz hep boyle.
Baska bir foruma da yazmistim bakin bunlar da benimkinin huylari:
Kaynanam bize geldigi zaman:
Bize geldigi her zaman evdeki stoklari bitirir. Eve fazladan islak mendil alsak usulca cantasina atar. Sorarsin gormedim der. Bir kontrol ederim valizine gommus
Ruj makyaj malzemesi parfum vs alir kocam hediye, atlar ay ne guzelmis diye birine el koyar emrivakiyle. Namazinda kadin ne isim var rujla mujla demez. Daha bir kere kullandigini gormedim.
Kendine gider kurabiye vs alir, ucundan cikarir. Daha var mi diye soran olursa ay bitti pahaliydi cok alamadim zaten vs. der vermez. Halbuki tonajla cantasina gommustur bile.
Ikide bir mutfaga gider, agzina bisey atar gevelenerek gelir. Artik ne karistirip bulduysa cekmecelerden
Donuma kadar karistirir, gizli gizli parfumlerimi koklar Yakalaninca eli ayagina karisir ama yine de vazgecmez.
Evde fazladan bos makyaj cantasi vs gormesin. Hemen alir, kimi zaman sorar kimi zaman sormaz.
Alisverise giderken goturursun marketi indirir. Evine de goturmek icin alir da alir. E kasada parayi verdirecek halimiz olmadigini bilir. Onun evinde kalmaya gittigimizde markete gidersek vay halimize. En pahalilardan ikiser ucer kutuyla kurtarirsak ne mutlu... Oglu kazaniyor varsin alsin derim ama yuzsuzluge tahammulsuzlugumden kudurur yuzumu eksitirim ister istemez.
Her firsatta laf sokar, ogluna anlatamazsin cunku yaninda melek kesilir. Yemegini isteksizce aglamakli suratla yer. Oglu durter annemle bisey mi oldu aranizda diye. Aksama kadar iyiydi desen de oglunun aklinda suphe kalir elbet.
Tayt alirim tayt alir. Kruvaze bluz alirim kruvaze bluz alir. Bikini giyecek utanmasa. Alisverise gitsek bana sectirir kendine alacagi ust basi. Ben de begenmediklerimden secerim
Yemek yaparim usulca doker. Kendi yaptigi icinden cikan sactan yenmez. Yogurt yaparim begenmez. Kendi yaptigi suner halbuki. Cocuguma sunu bunu verme derim arkami doner donmez tabagina usulca doldurur. Sagliksiz bir sey olmasi farketmez yeter ki cocuga yaransin, o kadar bencildir.
Bir yemek yapar bir paket tereyagi ile. Eve haftada 1 kilodan az tereyagi girmez o varken. Ses etmeye kalkarsin, mudahale edersin, sen arkani donunce doldurur icine.
Oglu annesine cikisir savunursun kadini, oglu sana cikisir o susar kafasini cevirir savunmak ne kelime.. Icinin yagi erir sevincinden..
Ikide bir bahaneyle evden cikar kardesini arar beni cekistirir. Ararim her ikisinin de telefonu mesgul, daha sektirdigim olmadi
Aksama pilavi ben yapayim dersin, bakarsin senden once oglen 3'te pilavi pisirimis bile. Yeter ki ben yapmayayim. Yemeklerim kotu sanmayin, yiyen bayilir o kadar eminim.
Hamileyim parfum sikma kaldiramiyorum derim, siseyi boca eder inadina. Yemege nolur sarimsak koyma midem bulaniyor derim boca eder. Sonra da ayy unuttum falan diye geveler. Elinden dua kitabi dusurmez ama suncacik ricalarimi takmaz. Gunah yazik demez.
Bir bakarsin paspaslarimi yikamis renkler birbirine gecmis. Bir bakarsin 2 hafta once yikanmis perdelerimi indirmis yikamis. Bir sabahlik icin makine calistirir, yazik ettim bosa harcadim demez.Soyleyecek olursun aksamina bayilma numarasi yapar isine gelmedigi icin. Degme artistlere tas cikarir...
Surekli etrafindaki belli basli insanlari kotuler, surekli hayatinin ne zavalli bir sekilde ezilerek gectigini soyler, acilarina bayilir, surekli ayni seyleri tekrar eder durur. Sabirla dinlersin ama bilirsin ki karsidakiler kimbilir neler cekmis bunun turlu abuk huyundan...
Icim sise sise bir hal olurum her bize geldiginde. Gidince odanin ortasinda gobek atar, ertesi gunden itibaren bir sonraki gelisinin agitini yakmaya baslarim

Canım sen evin ayrı olduğu halde katlanamıyorsun ben birde aynı evde yaşamak zorunda bırakılıyorum..

El uzunluğu hırsızlık hastalık..

Birde ben almadım yapmadım diyo mu hasta oluyorum..

Hakaretlerinide şimdi ben demedim diyomuşş

Yuhhhh dedim yuhhhh Allahdan kardeşim şahit gözüyle gördü..

Babamda son konuşmasında gördü..

Hepsi destekcim arkamda..

Japones, bana senin kayınvalidenin durumu basit hırs ya da kıskançlıklardan öte ciddi bir hastalık gibi geldi. Eğer imkanın varsa, bir uzmana danışmayı düşünebilirsin bence.

Japones, bana senin kayınvalidenin durumu basit hırs ya da kıskançlıklardan öte ciddi bir hastalık gibi geldi. Eğer imkanın varsa, bir uzmana danışmayı düşünebilirsin bence.

Kimlere acayim derdimi bilmem ki.. Uzmana danisayim danismasina da, niye hep ben yapiyorum fedakarligi modundayim. Allaha havale ediyorum bildigi gibi yapsin. Kendini araba onune atar eminim az daha surat yaparsam. Yeter ki oglunun dikkatini baska yone ceksin. Dananin kuyrugu kopacak yakinda, az kaldi. Esime mail yazdim ama yollayamadim. Hele bir uzerime gelsinler bayramlik agzimi acacagim.

kaynanın beyni kireçlenmiştir benim kardeşimin arkadaşının annesi yemek yediği halde gelen misafirlere gelin beni aç bırakıyor dermiş misafirlerde inanırmış akrabaları ile ilişkileri bozulmuş yazdığım gibi beyninde kireçlenme bunama varmış

Zor tabii. Allah yardımcın olsun. Ve aynı derdi çeken herkesin de..
Herkes yaptığıyla bu dünyada..
Sen eşinle aranı iyi tutmaya bak.
Eşler arasındaki huzursuzluk çok daha kötü oluyor.

Benim çirkef kaynanamda en son tartışmamızda atıcam kendimi diyordu..
Evt oğlunun dikkatini çekmek için belki..
Ama onun canı tatlıdır kıyamaz kendine
Rabbim evladımın Vebalini günahını çektirsin ona
2 cihanda 2 yakası bir araya gelmesin
Yuvamı yıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…