- Konu Sahibi ela
-
Yaz tabiki canım sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var çıkmazdayım..tr-lelli, yazdıklarını takip ediyorum, bir türlü yazmak kısmet olmadı.
Allah yardımcın olsun.
Top artık eşinde, aklını başına toplayıp, ailesinin değerin anlamalı artık.
Sen katlanacağın kadar katlanmışsın.
Hiç bir gelin, hiç bir insan, kendine ve ailesine köpek diyen kayınvalideyi
ve buna izin veren kocayı kabul edemez.
Annem atsam atamam demekle bu iş bitmiyor.
Evet kimse annesini atmamalı, ama eşini de annesine zorunlu kılamaz.
Siz eşinizin annesine bayılmak ve her dediğini sineye çekmek zorunda değilsiniz.
Gerekiyorsa sizi hiç birşekilde görüştürmeme yolunu bulmalı.
Atamam o yüzden sen çekiver benim annemi diyemez, kimse buna mecbur değil.
Bana böyle davranan bir kişiyi, eşimin annesi de olsa, ben affedemem.
Çok istiyorsa eşim gider ilgilenir annesiyle yeri geldiğinde, ama ben ilgilenemem böyle bir insanla.
Eşin senin de bir insan olduğunu unutmuş, sağlığını düşünmemiş.
Zaten anlamıyorum, evde eş sinir krizleri geçirir, depresyon hapları ile yaşar,
erkek bunu görmez, ama kayınvalide azıcık üzülsün, annem yataklara düştü diye sızlarlar.
Yahu bu gelinler insan değil mi, annene paspas diye mi aldın bu eşi.
Umarım kendin için ve yavrun için en hayırlı olanı yaşarsın.
Kimse kimsenin kulu kölesi değil, kimse de kimse için yaşamıyor bu hayatı,
hakkınızda hayırlısı olsun inş.
Eşinize akıl fikir, gerçekleri görebilecek göz ve yürek nasip etsin.
Allah yardımcınız olsun.
haklı tutumunuzdan duruşunuzdan ödğn vermeyin.
bu dünyaya bir kez geliniyor...
tr_lelli canim benim, simdilik seni daha guclu gordum. Sakin ama sakin taviz verme. Benim basima geldi, annemlere dondum 2 yillik evliyken. Kocam olacak kisi beni gunlerce aramadi, sadece bosanicaz diye sms atti. Gunlerce agladim sonra toparlandim. Baban cok akilli bir adam, ona guven sakin istedigin olmadan gitme. Ben gunlerce agladim beni bosayacak diye, annem de karsimda kahkahalarla guldu,sadece bekara kari bosamasi kolaydir kizim diye. Zaten dedigi de oldu kocam saatlerce yalvardi yakardi tukurdugu herseyi tek tek yaladi. Benimkini bir tanisan yedi duvelin odu kopar tersliginden. Dunyada onu dize bir ben getirdim. Anasina toz kondurmayan adam gunlerdir dort donuyor etrafimda annesiyle iki cift laf edeyim diye. Bosanmak hic kolay degil, cok az adam anasi yuzunden evliligini bitirir bana kalirsa. Sonucta yuvalarini duzenlerini kurmuslar bir kere.
Evli, evliligi seven adam ne yapar eder senin sozune varir. O kadar kolay degil yuvanin yikilmasi. Lutfen sabret, gerekirse 3 ay 4 ay vazgecme. Ortada cocuk var, adam eninde sonunda deli olacak. Sana tavsiyem sakin bos vaatlere kanma. Anasini nereye yerlestiriyorsa yerlestirsin, sonra gelsin seni alsin. Omrunu o kadinla curutmeye deger mi? Bir sen daha yok bu dunyada, ailen seni binbir emek yetistirdi buyuttu. Sen cile cekesin diye mi? Acizik gururunda israrci ol(devam ettir simdiki durumunu) Eger bir daha sonuc almadan gidersen kocan hep rahat olacak nasilsa gidip gidip donuyor diye.
merhaba arkadaslar yazılarınızı okudum benımde sorunum kayınvalıdem.
anlamıyorum ne yaptım kı ona bır anlasam . esımle cok buyuk ask yasayarak evlendık tam 5sene cıktık 1,5 sene nısanlı kaldık ve sonrada evlendık .ılk baslarda ıyıydı bana karsı tavrı ama sımdı sankı ona kotu devranıyormusum gıbı bana esım yanımda yokken laf sokmaya calısıyo. oncelerı cevap vermıyorduma ama sonra bende cevap vermeye basladım. hele kızımı dogururken yaptıklarını asla unutmam 9 ay boyunca sudan sebeplerden aglattı benı. hemde hergun . gorusmedıgımızde telefonla arar lafını soyler kapatırdı. lohusalık donemım tam anlamıyla rezalettı. daha ne anlatayım esımı cok sevıyor cok normal ınsan evladını nasıl sevmez ama asırısı cok kotu. ilk baslarda esıme hıc acmıyordum konuyu sımdı acık acık herseyı anlattım yuzunu dahı gormak ıstemıyorum. ama mecbur gıdıyoruz tabıkıde. sımdı esımde anlıyo benı ama ben artık onu aramıyorum.
eskıden her hafta arar hayırlı cumalar falan derdım sonrada derdımkı anne ask olsun benı nıye aramıyorsun derdım saka ıle karısık. oda bana alıyorum oglumdan haberlerı derdı. simdi aynısını ben ona yapıyorum yaptırtıyo artık daha da anlatamadıgım bır suru sey. cok sukur bıraz uzaga tasındıkta rahatladım. ılk yılımızda butun altınlarımızı aldı gerıye verırkende rahat 5 mılyar azına aldık. olsun gozum yok. ama hala 4 sene once evlendık onun borcunu oduyormus sanırsın cıraganda dugun yapmıs. hıc bır sey ıstemedım esımı cok sevıyordum hala sevıyorum. mutlu olalım yeter dedım. koltuk takımı salon takımı aldırdı ben secemedım tabıkı ıstedıgını begen dedı begendıgımede pahalı dedı sonra butun borcu bız odedık. anlamadım gıttı. kususra bakmayın . cok doluyum. ama yeter artık dayanamıyorum eskıden kımseye anlatmaz ıcıme atardım anneme kızkardesıme bile sımdı atıyorum dısarı herkese anlatıyorum artık bıktım cunku .tek istegım esımle cocugumla mutlu olmak. ama bırakmıyorlar malesef.. hala laf atıyo bende bazen telefona bakmıyorum..
merhaba arkadaslar yazılarınızı okudum benımde sorunum kayınvalıdem.
anlamıyorum ne yaptım kı ona bır anlasam . esımle cok buyuk ask yasayarak evlendık tam 5sene cıktık 1,5 sene nısanlı kaldık ve sonrada evlendık .ılk baslarda ıyıydı bana karsı tavrı ama sımdı sankı ona kotu devranıyormusum gıbı bana esım yanımda yokken laf sokmaya calısıyo. oncelerı cevap vermıyorduma ama sonra bende cevap vermeye basladım. hele kızımı dogururken yaptıklarını asla unutmam 9 ay boyunca sudan sebeplerden aglattı benı. hemde hergun . gorusmedıgımızde telefonla arar lafını soyler kapatırdı. lohusalık donemım tam anlamıyla rezalettı. daha ne anlatayım esımı cok sevıyor cok normal ınsan evladını nasıl sevmez ama asırısı cok kotu. ilk baslarda esıme hıc acmıyordum konuyu sımdı acık acık herseyı anlattım yuzunu dahı gormak ıstemıyorum. ama mecbur gıdıyoruz tabıkıde. sımdı esımde anlıyo benı ama ben artık onu aramıyorum.
eskıden her hafta arar hayırlı cumalar falan derdım sonrada derdımkı anne ask olsun benı nıye aramıyorsun derdım saka ıle karısık. oda bana alıyorum oglumdan haberlerı derdı. simdi aynısını ben ona yapıyorum yaptırtıyo artık daha da anlatamadıgım bır suru sey. cok sukur bıraz uzaga tasındıkta rahatladım. ılk yılımızda butun altınlarımızı aldı gerıye verırkende rahat 5 mılyar azına aldık. olsun gozum yok. ama hala 4 sene once evlendık onun borcunu oduyormus sanırsın cıraganda dugun yapmıs. hıc bır sey ıstemedım esımı cok sevıyordum hala sevıyorum. mutlu olalım yeter dedım. koltuk takımı salon takımı aldırdı ben secemedım tabıkı ıstedıgını begen dedı begendıgımede pahalı dedı sonra butun borcu bız odedık. anlamadım gıttı. kususra bakmayın . cok doluyum. ama yeter artık dayanamıyorum eskıden kımseye anlatmaz ıcıme atardım anneme kızkardesıme bile sımdı atıyorum dısarı herkese anlatıyorum artık bıktım cunku .tek istegım esımle cocugumla mutlu olmak. ama bırakmıyorlar malesef.. hala laf atıyo bende bazen telefona bakmıyorum..
valla sen nekadar zzekı olursan ol ıs kocada bıter kocan kolluyosa senı evlılıgın ıyı gecer ama kocanda kaynanana uyuyosa ozaman bıttıgın gundur kıı ben oyuzden ayrıldım ıykıde bıtmıs rabbım daha ıyısını bılır
T
bu kaynanalar sanıyor ki el kızı hep susacak oda istediğini yapacak ama zamanla oğluda görüyor ve hanımına daha çok bağlanıyor kayıp edende kendi oluyor
benden nefret eder kaynanam bende ondan bunu bilir ona göre uzak dururuz ...görüşmeyiz mecbur olmadıkça ....telefonla zaten görüşme olmaz oda bunu istemiyor iyide ediyorsevgili olduğumuzdan beri kan kusturdu bize ama eşimin sayesinde en çok biz aşkımıza baktık ..evlilikte 4. yıldayız 6 yıllık bir beraberliğimiz var çok şükür birşey yapamadı yapamazda bunuda çok iyi biliyor ...bu konuda eşimden yana şanslıyım tabi o net tavrını koyduğu için bulaşamıyor bize yoksa yüzüne bakmaz eşim.....yaptıklarını bir anlatsam o yüze bakılmaz zaten dersiniz de uzun hikaye
Arkadaşlar nasıl desem bendeki orjinal kayınvalde kimsede yok galiba...Eşimle 7 yıl çıktıktan sonra evlendik, ikimizinde babası yok.Bu nedenle annesiyle beraberdik.Ama kadın tam bi piskopat çıktı normal kaynana tiriplerinin yanısıra eli uzun evli bi adamla ilişkisi var ve çok yalancı....
Önceleri sadece şok geçirip yeni doğan çocuğumla ilgilenip olanlara tahammül etmeye çalışıyordum ama bigün tak dedi ve evimi tek başıma taşıdım...Eşim daha sonradan yanıma geldi ama hala sorunlar aşayabiliyoruz.
Ne anladım biliyor musunuz, sorun kayınvalidelerden çok eşlerimizde çünkü onlar bizi bu muameleye maruz bırkıyorlar.Bi erkeği mutlu etmek çok zor....
benden nefret eder kaynanam bende ondan bunu bilir ona göre uzak dururuz ...görüşmeyiz mecbur olmadıkça ....telefonla zaten görüşme olmaz oda bunu istemiyor iyide ediyorsevgili olduğumuzdan beri kan kusturdu bize ama eşimin sayesinde en çok biz aşkımıza baktık ..evlilikte 4. yıldayız 6 yıllık bir beraberliğimiz var çok şükür birşey yapamadı yapamazda bunuda çok iyi biliyor ...bu konuda eşimden yana şanslıyım tabi o net tavrını koyduğu için bulaşamıyor bize yoksa yüzüne bakmaz eşim.....yaptıklarını bir anlatsam o yüze bakılmaz zaten dersiniz de uzun hikaye
gerçekten kayınvalideleri anlamak imkansız yalnız şunu gördüm kızı olmayan kaynana geline de nasıl davrancağını bilmiyor
:)))merhaba kızlar uzun suredır takıpdeydım ama konu kayınvalıde olunca yazımm dedm :)))herkesın basında aynı dert sanırımm Rabbım vicdan versın bende 3yıllık evlıyım abartmıyorum kan dahı kustm herseyını her ıftırasını her yalanını gördum sokak ortasında kavgasını aıleme kufrunu namusuma lafını herseyını cokk sukurkı eşim yanımda evımı uzaklasdırdım yakınında oturuyodum eşim aılesınee gidelım demessem bayramdan bayramagıder telını cogu zaman acmadı annesıne tepkısını koydu yanımda yada ben olmadan sureklı savundu cok sukur sımdıı ii gıbı ama bakmayın ii dedigime görmuyorum gitmıyorumm oglunu arayp kavga etmıyo ya bana ii gelıyo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?