Arkadaşlar, Kayınvalidesinin fenalıklarına rağmen yuvasını devam ettirenler buraya

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tr_lelli canim benim, simdilik seni daha guclu gordum. Sakin ama sakin taviz verme. Benim basima geldi, annemlere dondum 2 yillik evliyken. Kocam olacak kisi beni gunlerce aramadi, sadece bosanicaz diye sms atti. Gunlerce agladim sonra toparlandim. Baban cok akilli bir adam, ona guven sakin istedigin olmadan gitme. Ben gunlerce agladim beni bosayacak diye, annem de karsimda kahkahalarla guldu,sadece bekara kari bosamasi kolaydir kizim diye. Zaten dedigi de oldu kocam saatlerce yalvardi yakardi tukurdugu herseyi tek tek yaladi. Benimkini bir tanisan yedi duvelin odu kopar tersliginden. Dunyada onu dize bir ben getirdim. Anasina toz kondurmayan adam gunlerdir dort donuyor etrafimda annesiyle iki cift laf edeyim diye. Bosanmak hic kolay degil, cok az adam anasi yuzunden evliligini bitirir bana kalirsa. Sonucta yuvalarini duzenlerini kurmuslar bir kere.
Evli, evliligi seven adam ne yapar eder senin sozune varir. O kadar kolay degil yuvanin yikilmasi. Lutfen sabret, gerekirse 3 ay 4 ay vazgecme. Ortada cocuk var, adam eninde sonunda deli olacak. Sana tavsiyem sakin bos vaatlere kanma. Anasini nereye yerlestiriyorsa yerlestirsin, sonra gelsin seni alsin. Omrunu o kadinla curutmeye deger mi? Bir sen daha yok bu dunyada, ailen seni binbir emek yetistirdi buyuttu. Sen cile cekesin diye mi? Acizik gururunda israrci ol(devam ettir simdiki durumunu) Eger bir daha sonuc almadan gidersen kocan hep rahat olacak nasilsa gidip gidip donuyor diye.

Yaz tabiki canım sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var çıkmazdayım..
Evet canım dediklerin aynen öyle bende aynısını düşünüyorum..
Annemi atamam diyor çıkıyor işin içinden
Annesini 2 ay görcek ağırlıcak diye beni ve oğlunu atıyor ama..
Demekki gözündeki değerimiz buymuşş..
Hala oğlunu görmedi sesini duymadı biliyormusun..
Adı: baba
Bugün oğlumun okulda toplantısı vardı ona gittim..
Şimdilik samimi bir tane arkadaşım hariç kimse bişi bilmiyor hasta yollayamıyorum diye biliyorlar ama servise vericem sanırım yollamam gerekiyor foklçr dersleri başlıcakmış geri kalsın istemem arkadaşları hep onu soruyor..
Akışına bıraktım
O kadın tekrar aynı hakaretleri edicek bana eşimde sus dicek ben bunu adım gibi biliyorum..
Keşke biride beni idare etse ben saysam saysam o sussa ohhh ne ala dünyaaa..
Enayi değilim ben kimsenin kulu köleside değilimm..
Yarına çıkacağım ne malum benimm
Kendimi onun için üzmicem
Yuva yıksınlar bakalım
Eşime okadar kırgın kızgınım kii hala annem demesi duygularımı içimdekileri iyice köreltti..
Napıcamı zaman göstericek bekliyorum..

haklı tutumunuzdan duruşunuzdan ödğn vermeyin.
bu dünyaya bir kez geliniyor...

Canım ben haklı olduğumu düşünüyorum..
Ananem derdikii kulakları çınlasın cahil e laf anlatmak zor derdi cahille geçinmesi zor..
Aynen öyle kadın karacahil anlamaıyoo yada anlamak istemiyor yani siz uyarıyosunuz o yine bildiğini okuyor..
Aynı şeyleri yaşamk istemiyorum artık gücüm yok..

Canım yardımın paylaşımın için teşekkür ederimm.
Bende kararlı olduğumu belirtip onu son noktaya kadar getirmek istiyorum..
Yani git gel gitgel sevmiyorum..
Geldimi gelirim gitti mi giderimm..
O ki geldim gidersem dönmemem lazım öyle şartlar sunmalıyım kii mutlu huzurlu olmam lazım bu son kozum..
İyi kullanırsam kazanıcam..
Öncelikle fikrim sabit o eve dönmicem dicem ve annenle aynı ortamda bulunmucam..(babamda zaten o eve vermem kızımı o kadının yanına vermem demiş anneme, babam otoriter ya bana sölemiyor annemle msj yolluyor)
Ağırlığımı koyup son sözümü söyledim..
__o eve ancak eşyamı almak için gelirim annenle oturmam dedim tlf kapattım..
Ondan sonra aramadım o zaten aramıyor
Fikrim sabit böyle

merhaba arkadaslar yazılarınızı okudum benımde sorunum kayınvalıdem.
anlamıyorum ne yaptım kı ona bır anlasam . esımle cok buyuk ask yasayarak evlendık tam 5sene cıktık 1,5 sene nısanlı kaldık ve sonrada evlendık .ılk baslarda ıyıydı bana karsı tavrı ama sımdı sankı ona kotu devranıyormusum gıbı bana esım yanımda yokken laf sokmaya calısıyo. oncelerı cevap vermıyorduma ama sonra bende cevap vermeye basladım. hele kızımı dogururken yaptıklarını asla unutmam 9 ay boyunca sudan sebeplerden aglattı benı. hemde hergun . gorusmedıgımızde telefonla arar lafını soyler kapatırdı. lohusalık donemım tam anlamıyla rezalettı. daha ne anlatayım esımı cok sevıyor cok normal ınsan evladını nasıl sevmez ama asırısı cok kotu. ilk baslarda esıme hıc acmıyordum konuyu sımdı acık acık herseyı anlattım yuzunu dahı gormak ıstemıyorum. ama mecbur gıdıyoruz tabıkıde. sımdı esımde anlıyo benı ama ben artık onu aramıyorum.
eskıden her hafta arar hayırlı cumalar falan derdım sonrada derdımkı anne ask olsun benı nıye aramıyorsun derdım saka ıle karısık. oda bana alıyorum oglumdan haberlerı derdı. simdi aynısını ben ona yapıyorum yaptırtıyo artık daha da anlatamadıgım bır suru sey. cok sukur bıraz uzaga tasındıkta rahatladım. ılk yılımızda butun altınlarımızı aldı gerıye verırkende rahat 5 mılyar azına aldık. olsun gozum yok. ama hala 4 sene once evlendık onun borcunu oduyormus sanırsın cıraganda dugun yapmıs. hıc bır sey ıstemedım esımı cok sevıyordum hala sevıyorum. mutlu olalım yeter dedım. koltuk takımı salon takımı aldırdı ben secemedım tabıkı ıstedıgını begen dedı begendıgımede pahalı dedı sonra butun borcu bız odedık. anlamadım gıttı. kususra bakmayın . cok doluyum. ama yeter artık dayanamıyorum eskıden kımseye anlatmaz ıcıme atardım anneme kızkardesıme bile sımdı atıyorum dısarı herkese anlatıyorum artık bıktım cunku .tek istegım esımle cocugumla mutlu olmak. ama bırakmıyorlar malesef.. hala laf atıyo bende bazen telefona bakmıyorum..

Ne diyor mesela?
önceden iyiyidi ne olduda sonradan değişti acaba? birşeyimi yanlış anladı, hiç konuşmayı denedinmi kendisiyle? can sıkıcı biliyorum ama boşver, eşin senin yanında, seni anlıyorsa bırak napıyolarsa yaptıklarıyla kalsın. onlar yanlışsa bile sen doğru olduğunu düşündüğün şeylerden vazgeçme.
Allah bağışlasın yavrunuzu size, onlara üzülüpte eşinle çocuğunla geçireceğin zamanları üzülerek ağlayarak geçirme canım. Allah yardımcın olsn

T
bu kaynanalar sanıyor ki el kızı hep susacak oda istediğini yapacak ama zamanla oğluda görüyor ve hanımına daha çok bağlanıyor kayıp edende kendi oluyor

dedığıde sunlar mesela ıs degıstırdım allaha sukur okudum cabaladım calıstım mudur oldum bana dıyorkı ayyy senı nasıl mudur yaptılar maasın ne kadar aa sana okadar para verırlermı sankı aldıgım 20 mılyar para. okadar sınır oluyorumkı cocuk hasta oluyo mesela oksuruyo ıste hasta ettın cocugu zaten ne anlarsın cocuk bakmaktan... esımede soyledım ben artık katlanamıyorum dıyorum oda ne yapayım annem boyle dıyo. araba aldık allahım nerdeyse dovecektı ne bıcım ınsanlarmısız ona sormamaısız araba alırken nıye onu goturmemeıs oz bakacakmıs onun ıstedıgı renk olacakmıs falan. ama dun konustuk aılecek. esım cok soyledı ama dınleyen kım. bır kulagından gırdı oburunden cıktı. olmuyo yanı anlamayan anlamıyo yapılacak bırsey yok. hıc oyle surat asan bırı degılımdır. guleyuzluyumdur asla sınırlendıgımı bellı atmeme. ama kadın bana taktı. dunde dıyorkı oglumu erken evlendırdım keske evlenmeseydı daha benım evımın mutfak dolaplarını yaptıracaktı yerlerı yaptıracaktı daha dıyo esım ıcın. esımde dedıkı anne lutfen yeter artık ınsanda huzur bırakmıyorsun dedi. eve gelırkende bıraz ara verelım 1 2 ay gıtmeyelım dıyo kendısıde farkında sasırdım kaldım ya sonucta annesı ama bunalttı benı .

canım benim benim lafcı kocayla durmak cok zor benimkini anası dolduruyo adam geliyo bana laff oo kadın seytanın admı olmus amann neler cektirdi bana neler halada aynı napsam bilmiyorumm ayrılık hep aklımda ama cocuk ne olcak?

T

bu kaynanalar sanıyor ki el kızı hep susacak oda istediğini yapacak ama zamanla oğluda görüyor ve hanımına daha çok bağlanıyor kayıp edende kendi oluyor

Canım onların istedikleri evet el kızı sussun o cahil, (yaş küçük diye cahil) bişi bilmiyoo, ne yemek, ne ev işi, herşeyi onlar biliyo, çocuk bakmakdan anlamaz, (onlar analarının karnında öğrendiler ya)
Ben çekip çevirim lafımıda sokimm o sussunn vede onun ailesi kızına hiç destek vermesin..
Bunca olan biten karşısında gelinlikle çıktın kefenle girersin bu eve çekiceksin kaynanan o büyüğün der.... demeleri bekleniyoo..
Çok yazıkk güzel başlanan evlilik kabusla bitiyoo..
Hiç bişi masallardaki gibi değilmiş.. onlar sadece masalmışş..

benden nefret eder kaynanam bende ondan bunu bilir ona göre uzak dururuz ...görüşmeyiz mecbur olmadıkça ....telefonla zaten görüşme olmaz oda bunu istemiyor iyide ediyor sevgili olduğumuzdan beri kan kusturdu bize ama eşimin sayesinde en çok biz aşkımıza baktık ..evlilikte 4. yıldayız 6 yıllık bir beraberliğimiz var çok şükür birşey yapamadı yapamazda bunuda çok iyi biliyor ...bu konuda eşimden yana şanslıyım tabi o net tavrını koyduğu için bulaşamıyor bize yoksa yüzüne bakmaz eşim.....yaptıklarını bir anlatsam o yüze bakılmaz zaten dersiniz de uzun hikaye

ne güzel canım senin eşin seni tutuyo ya bizimki hiç tutmadı beni anasının yalan laflarıyla hep beni kırdı kırıyoda cok caresizim coookk

Arkadaşlar nasıl desem bendeki orjinal kayınvalde kimsede yok galiba...Eşimle 7 yıl çıktıktan sonra evlendik, ikimizinde babası yok.Bu nedenle annesiyle beraberdik.Ama kadın tam bi piskopat çıktı normal kaynana tiriplerinin yanısıra eli uzun evli bi adamla ilişkisi var ve çok yalancı....
Önceleri sadece şok geçirip yeni doğan çocuğumla ilgilenip olanlara tahammül etmeye çalışıyordum ama bigün tak dedi ve evimi tek başıma taşıdım...Eşim daha sonradan yanıma geldi ama hala sorunlar aşayabiliyoruz.
Ne anladım biliyor musunuz, sorun kayınvalidelerden çok eşlerimizde çünkü onlar bizi bu muameleye maruz bırkıyorlar.Bi erkeği mutlu etmek çok zor....

evet haklısın canım çok önemli biz onlar için cabalayalım gece gündüz onların yaptıgına bak...bir eş karısını tutmazsa o iş olmaz bencee kaderr işte ahhh

Canım yaşadıklarımız birebir aynı. hislerime tercüman oldun.Bizimki telefonda oğluyla, torunuyla konuşur.çoğunu da eşimi işteyken arar.doğum yaptımda oğluna, iyiki doğurmuşunuz oğlum dedi bana hiçbirşey demedi. Biz 6,5 yıllık evliyiz.Bu böyle gider alıştık artık.Oğlunu üzüyor farkında değil.zaten eşim de ister istemez mesafeye koydu araya.kendi kaynanasıyla 6yıldır küs.aynı apatmanda altlı üstlü oturuyorlar. yazık o kadıncağıza da kan kusturuyor.Oğularını göndermiyor babannelerine.işte bizimki de böyle bir anne,böyle bir kayınvalide ve aynı zamanda da gelin.off ne kadar içim doluymuş .umarım sizi sıkmamışımdır.

beni koyun sandılar gütmeye çalıştılar baktılar olmuor eşimi gütmeye başladılar ben bunları öğrendim bir püskürdüm hepsine şimdi benden kötüsü yok, karşılıklı nefret ediyoruz birbirimizden zaten babası olacak adam açık açık söyledi bana para vermek mecburiyetindesiniz ben kocana baktım ona yatırım yaptım sizde bana bakıcaksınız dedi bende benden beş kuruş çıkmaz para çıkmaz size tavrınız bu olduğu sürece dedim, görüşmüyoruz hayatımdan tamamen defolup gitseler diye hergün dua ediyorum

gerçekten kayınvalideleri anlamak imkansız yalnız şunu gördüm kızı olmayan kaynana geline de nasıl davrancağını bilmiyor

kızı olsa kaç yazar kii yaaa daha beter off Allahım nolur bir gün kaynana olduğumda kaynanamda olsun onun yanında gelinime o kadar iyi davranıcam ki.. görsün nasıl kaynana olunurmuşş

:)))merhaba kızlar uzun suredır takıpdeydım ama konu kayınvalıde olunca yazımm dedm :)))herkesın basında aynı dert sanırımm Rabbım vicdan versın bende 3yıllık evlıyım abartmıyorum kan dahı kustm herseyını her ıftırasını her yalanını gördum sokak ortasında kavgasını aıleme kufrunu namusuma lafını herseyını cokk sukurkı eşim yanımda evımı uzaklasdırdım yakınında oturuyodum eşim aılesınee gidelım demessem bayramdan bayramagıder telını cogu zaman acmadı annesıne tepkısını koydu yanımda yada ben olmadan sureklı savundu cok sukur sımdıı ii gıbı ama bakmayın ii dedigime görmuyorum gitmıyorumm oglunu arayp kavga etmıyo ya bana ii gelıyo :)

ohh maşallah Rabbim nazarlardan saklasın inş.

Hamd olsun ki eşin yanında olmuş annesinin yaptılarını görmüş çoğu zaman bu olmuyor sonra da yuvalar dağılıyor huzur die bişey kalmıyor..

Artık katlanmak zorunda olduğum bir kaynanam olmıcakkk bundan daha güzel ne olabilir kiii
Çok mutluyummmmmmmmmmm çokkkkkkkkkkkkkkkkk Allahım sana binlerce kez şükürler olsun beni bunlardan kurtardın halimi gördün acıdın yardımıma el uzattın şükürler olsun bu günümee amin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…