Arkadaşlar, Kayınvalidesinin fenalıklarına rağmen yuvasını devam ettirenler buraya

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elini...kana...bulamadın...inşallahnasıl...nasıl??

senin adına sevindim bence sen şöyle italya turu yap gel sana iyi gelir benim sorumluklarım olmasa beraber giderdik ,mutlu olmayı hak ediyorsun

senin adına sevindim bence sen şöyle italya turu yap gel sana iyi gelir benim sorumluklarım olmasa beraber giderdik ,mutlu olmayı hak ediyorsun

saol canm benim gezicem tozucam bana giydirmediklerini giyicemm
götürmediği yerlere gidicem hayata baştan başlıyorumm ve aşık olucamm deli gibi yapıcam bunu

saol canm benim gezicem tozucam bana giydirmediklerini giyicemm
götürmediği yerlere gidicem hayata baştan başlıyorumm ve aşık olucamm deli gibi yapıcam bunu

kuuzuuummm snnn asında cok sewındm yaw bılıosn zaten de bende dua edıyorum hayırlısı neyse o olsun dıye ama sımdı soyle bısey geldı aklıma yav bacım ben de kac sene beklemem lazım acaba???bı el atıwersen su olaya :)

merhaba; bende siteye yeni giriş yapanlardanım.Aslını sorarsanız aynı sorunları bende yaşıyorum hemde çok acı şekilde kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum...
Bizde eşimle 2 yıllık beraberliğimizin ardından evlendik,yaklaşık 5 yıldır devam eden bir evliliğimiz var. İlk başlarda herşey çok güzeldi (eşimin ailesinin bütün fenalıklarına rağmen), birbirimizi çok seviyor, birbirimiz için yaradıldığımızı düşünüyorduk...
Buraya kadar her şey iyi güzel de sorun nerde diyceksiniz,bizim sorunlar daha nişan aşamasında başladı...Eşimin ailesi yapacam dediği hiçbirşeyi yapmadığı gibi yaptım dediği hiçbirşeyi de yapmadı...Bize söz verdi belli miktar para vericem ihtiyaçlarınızı alırsınız diye,daha sonra öğrendimki verdiği parayı kredi çekmiş ve bütün taksitlerini bize ödetti...Ardından gelinliğimden takılarıma kadar herşeyi eşimle birlilkte tabiri caizse köpek gibi çalışarak yaptık...Daha sonra ne mi oldu,herşeyi biz yaptık herşeyi biz aldık oldu,kız tarafı beş kuruş harcamadı oldu.Buarda ailem kızın alması gereken herşeyi almıştı,kayınvalidemde oğluna kurtlu iki yorgan ve yastığı layık gördü gerisi de hikaye...
Hal böyleyken ben herşeyi yedim yuttum,dedim kimse bize birşey yapmak zorunda değil, çok şükür ikimizinde mesleği var çalışır öderiz diye düşündüm böylede oldu...Hiç bir şeyin hesabını sormadım,hiç birşeyin neden niçinini sormadım,ama hep bi sınır koydum ilişkilerime, hiç bir zaman çok yakında olmadım,düşünün anne baba bile demedim,onlarda neden demiyorsun demediler,çünkü onlar için önemli tek şey vardı kendi reklamlarını yapmak.çok yoğun çalıştığımız içinde ne akrabalarla görüşüyorduk nede onların çevrelerindekilerle...İzin günlerimizde gidip 1 saat oturuyorduk,ama ne laflar ailece o kadar üzerime geliyorlardı ki bende aman sorun çıkmasın diye hep geçiştiriyordum.düşünün gittiğimiz günlerde eşimle benim ailemin evinde kalıyorduk hep,annemde yer içerdik, bir kerede kayınvalide neden bizde kalmıyosunz demedi...Neyse benim sessizliğimi gören eşim ilk başlarda hep bana 'ailem seni haketmiyor,benimle gelmek zorunda değilsin' diyordu,bende saf saf benim yerim senin yanın diye arabeks söylemler içindeydim... Ama bende bir yere kadar dayanabildim, her seferinde türlü türlü yalanlar yapmacık hareketlere cevap veremediğim için 2 yıl sonra ilişkimi bıçak gibi kestim onlarla,ama hiç bir şekilde yüz gözde olmadık...Başlarda eşimde çok destek oluyordu bana,ama malesef o eve gidip geldikten sonra bir kaç gün hiç konuşmuyor yemiyor içmiyordu (buarada olayların boyutu her seferinde arttı ve eşim kendine alkole verdi)...Her seferinde de günün birinde bu yapılanların hesabını sorcam merak etme diyerek beni avutuyordu...
Tabi sonra anladım ki eşimde bu şekilde beni kandırıyordu,ben ilişkimi kestiğim için hiç bir şeyden haberim yoktu, eşim her gittiğinde kendi ıspatlama çabası içerisinde onların maddi manevi bütün eksiklerini tamamlama çabası içerisinde,bende saf saf evde borcumuz var kemerleri sıkma derdinde...
O hesap sorcam diyen eşim yıllar sonra ailesiyle daha çok vakit geçirmeye başladı, ben şehir dışına eğitimlere gittiğimde bile annesinin evinde kalmayıp benim annemle kalan kocam annesinin yanına gittiğinde beni unutmaya başladı,günde en az 5kez beni arayan kocam beni aramdı sormadı...Bende her seferinde surat astım her seferinde eşimden hesap sordum ve olan oldu bütün buluşmaların ardından en az 2 hafta süren küslükler aynı evin içindeki iki yabancı hallerini takındık...Ve şimdide o çok sevdiğim adam benim için bir şey ifade etmiyor boşanmak istiyorum ailem izin vermiyor, işden de ayrıldım bulunduğum yerdede yeni bir iş bulmam çok zor.Ne yapacağımı hiç bilmiyorum,buarada çocuğumuz da yok yıllarca borçlarımızı ödedikten sonra çocuk yapalım diye anlaştık ama ben gördüm ki bizim borçlarımızın yanında ailesininde borçları ödenmiş,yiğenlerinin bütün masrafları karşılanmış...
İşte en kısa haliyle yaşadıklarım bunlar, inanın ne yapacağımı bilmiyorum, lütfen bana yardım edin...

bu yukarıda yazdıklarını "derdim var" bölümüne yazarmısın ? O vakit diğer bayanlar yorumda daha yardım edeceklerdir yanlış bölüme yazmışsın

sen kocanı o eve tek yollarsan kayınvalidende doldurur taşırır sen varken dolduramadıklarını... sen yokken bi güzel yapmıştır merak etme..
ama ne deyim şimdi sen mi hakettin hayır tabiki haketmedin keşke sessiz kalmasaydın..

kızlar aklınızda olsun sıkın dişinizi 1-2 saat neyse sıkılmak pahasına gidin kırın dizinizi oturun orda konuşmasanız bile ardınızdan neler yapılıyor bilemezsiniz ama en azından gözünüzün önünde bişey yapılmaz

Kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum..İkisini de denedim birlikte iken tek kelime edemiyorlar..Ama yalnız iken eşimin yüzü asık geliyordu..Şimdi tek de gitse bişey diyemiyorlar ama ilk zamanlar..Tek gitmiyor die kayınpederim arıyordu çağırıyordu yalnız gel die ama bir alt katta oturunca bağırışmaları duymamak ne mümkün..

nE Olursa olsun eşinizi yalnız bırakmayın..

Olan oldu artık,yaklaşık 2 yıldır görüşmüyorum,bu satten sonra görüşmeye gidersem sizce hiçbirşey olmamış gibi davranabilirlermi,yada ben okadar politik davranabilirmiyim,malesef hiç sanmıyorum...
En kötüsüde ben kendi kendime tavır koydum,eşim sürekli olarak bana sabret dedi,ben hepsinin ifadesini alacam dedi ama malesef şimdi geriye gönüp baktığımda ifadesi alınan yalnızca ben oldum...Onlar ne kadar kötüde olsalar,ne kadar artniyetli de olsalar hep mükafatlandırıldılar, artık hiç birşeyi kabullenemiyorum.En kötüsüde kocama dahi güvenmiyorum artıkk...

ohh maşallah Rabbim nazarlardan saklasın inş.

Hamd olsun ki eşin yanında olmuş annesinin yaptılarını görmüş çoğu zaman bu olmuyor sonra da yuvalar dağılıyor huzur die bişey kalmıyor..
aminn cnmm aminnn inşallah böyle gıder ama kadını bılsenn heran ne yapacagı bellı olmuyo bıanda degısıyo dedıklerını yapdıklarını yapmadım dıyebılıyoo üstelık butun bunları derken kuran elınde yemın dılınde seklınde abartısızz cok sukur esım göruyoo bılıyo tanıyo azcok annesını gitmıyorum öylee cok arada duvarr koyulduu basdan olcakdı gec oldu ama oldu

Merak etme canım benim ki de öyle sağı solu belli olmuyor..Aynen dediğin gibi yalan da söylüyor iftirada atıyor..Hamd olsun ki eşlerimiz öyle ya da böyle görüyorlar biliyorlar gerçeği yoksa kime neyi anlatacaksın..Duvar koyulmuyor be güzelim en fazla 2 hafta ondan sonra yine aynı yine vukuat..Hamileyim şimdi son ayımdayım çıkmıyorum ayaklarım şişiyor evde uzanmak zorunda kalıyorum..Öyle rahatım yani akşamları da çok çıkamıyoruz çünkü oturamıyorum sabit..

Şimdi hamd olsun eskisine kıyasla çoooooooooooook rahatımmm..Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. yalanlarından iftiralarından bizleri eşlerimizi çocuklarımızı esirgesin..

yok yok o günahı almam boşanıyorumm oğlunu anasına verdim gittii..

ne kadar aci bir söz bu;oglunu anasina verdim gitti.icinde cok seyler barindiriyor belliki,ne göz yaslari ne acitici sözler,ne savaslar.aslinda hepimiz sadece evlat ,es,baba,anne,kardes,yegen dayi,amca vs...vs..degil hepisinden biraz oldugumuzu unuttugumuzda problem basliyor.sorumluklar bittigi yerde mutsuzluk basliyor.ah büyümeyen erkekler varya:neden eslerinize annenizin arasindaki farki ayiramiyorsunuz,evlenmeden önceki hayatinizdaki gibi yasiyorsunuz.artik evlisiniz ve esiniz annenizle göbek baginizin hala keislmedigini görünce neler yasar hisseder sizce?bu kayinvalidelerde sunu unutuyorlar ogullari tekrar evlenecek tekrarmi bosansin?yazik degilmi oratada bosanmalar cocuklar emekler yillar...

selam ve dua ile...

Kesinlikle çok haklısın..Ama keşke bizler gibi onlar da bunu düşünebilse..Bir parça olsun oğullarının evlendiğinde sorumluluk sahibi olduklarını görebilse..

valla bu kayınvalide-gelin olayları bitmez.yeni evliyim.evimde bir kuran okutayım dedim.kendi annemle konuştuk tatlı falan yapalım dedik.kaynanamda üst katta oturuyor.onada sordum ne yapalım diye.annemle hep birlikte sizde gelin tatlı yapalım dedim.yok ne gerek varmış.kim uğraşcakmış hazır alınır dedi.sonra dolma saralım dedi.bende boşver gerek yok uğraşmayalım dedim.sonra sesini yükselterek sende ona yok diyon buna yok diyon ,uğraşmayınca olur mu dedi.yani lafının hiç ayarı yok.hemde kendi uğraşmayalım diyor hemde ne diyo.uf ya dengesiz insanlarla uğraşmak çok zor.bir arkadasın bir akraban böyle dengesiz kişiliksiz olsa görüşmezsin.ama iş kaynanaya gelince mecbursun.

birde bizim ki herşeyi kendi bilir.hiç daha ağzından evet öyleymiş,haklısın gibi söz duymadım.bence çok fazla yüz vermicen.evlerine gidince üzerine düşen görevi yapıcan.ama çok fazla konuşmıcaksın.kendi kendini övüp dursun boşver.didişmiyomda artık.önceden bir konuyla ilgili haklıysam eğer haklılığımı anlatmak için uğraşırdım,bak anne şöyle oldu diye açıklama yapıp dururdum.birde bilmediği konudada bilmişlik taslamıyo mu sinir oluyorum.her konuda fikri var.
Aman ha hoş deyip geçicen.geçemeyip takılırsan hayatta geçmiyor.olaylar eşine yansıyo falan filan uzayıp gidiyo.eşinle aran bozuluyo.bunlarıda yaşadım.tabi öyle laf sokmalar falan yok allahtan.olsa bende cevap verirdim herhalde.

çok doluyum galiba.kandilde elini öptüm kandilin mübarek olsun dedim.sağol dedi.sadece kandilde öpüyosun elimi dedi..oğlu öptü. ooy oğlum oğlum bir sarılışı var.bana böyle ona öyle tipik kaynana mı?

Bence de en iyi kaynana mezardakidir

senin kaynanayla benim kaynana kardeşmi ne aynılar
onların bildiği herşey doğru biz ne anlarız ki cahilmişiz

bana kayınvalde demeyınde ne dersenız deyın sınır kupu oluyorm okudukca..EN IYI KAYNANA OLU KAYNANA tezı dogrudur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…