Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

buna benzer bir ihtimal benim de aklıma geldi. büyük şirketlerde işe alımlarda prosedürler var. mesela en az 4-5 adayla yüz yüze görüşmek gerekiyor.bu ik müdürü de gözüne birini kestirmiştir hani belki senin dediğin gibi birinin tanıdığı akrabası falan alınacaktır, ama prosedürü tamamlamak için ya da üstlerine görüştüm mü görüştüm demek için zaten düşünmeyeceği adaylarla görüşüyordur. hayır bir iş görüşmesine çağırılan insanlar ekseriya işsiz insanlar. hadi ben neyse ama cebinde parası pulu olmayan oraya bir ümit işe alınırım diye borç harç bulup giden birileri de olabilir. bu nasıl bir insanları rencide etmektir??? dünyada 100bin kişinin üstünde istihdamı olan bir firma bunu yapıyorsa ayıp yani....

bu tpmms ne işe yarıyor bilmiyordum. ama ben tüp raporunu direkt alabilmek için toplam sayının 5 milyonun altında olması gerekir diye biliyorum. hatta benim eşime o yüzden hemen "sadece ivf yoluyla çocuk sahibi olabilir" gibilerinden bir şeyler yazan bir rapor vermişlerdi. ama belki senin dediğin doğrudur.
biz eczacıbaşının vitaminini kullanmadık. çünkü elimizdekiler bitip de bir türlü buna geçme fırsatımız olmadı. ama epey zengin bir içeriği olduğu için ve günde 1 tane içildiği için(üstelik de bir tane içildiği halde fertilite için esas elzem vitaminlerin,günlük ihtiyacının fazlasını veriyor yani başka bir vitaminden en az 2 tablet içmiş gibi) üstelik de türkiyede satılan benzerlerine göre nispeten ekonomik sayılabileceği için ilk dikkatimi çekmişti.
İçerik mg/Tablet

Ko-Enzim Q10 30.928
Vitamin E (Di Tokoferli asetat) 66.000 ------ günde 30iu yeterli evikapda 40iu var
Vitamin B5 (Kalsiyum D-Pantetonat) 67.157
Çinko glukonat 55.200 --------- günde 15 mg yeterli
Demir fumarat 42.900
Manganez glukonat 18.260
Vitamin A (Retinil palmitat) 13.500 ----5000 iu yeterli
Vitamin B1 (Tiamin mononitrar) 0.934
Vitamin B6 (Piridoksin HCL) 10.040 ---- günlüğü 2mg
Vitamin B2 (Riboflavin) 10.833
Selenyum AAC 6.750 ------ günlüğü 35mcg
Vitamin D3 (Kolekalsiferol) 5.400
Folik asit 5.449 -----------günlüğü 400mcg
Potasyum İyodat 4.681
Krom şelat 0.400
Vitamin B12 0.900 ------ günlüğü 6 mcg
Arı Poleni 0.086
Panax Ginsensg 1.667
Sarımsak tozu 0.120
Kalsiyum karbonat 5.900
Potasyum glukonat 11.800
Vitamin B3 (Niasin) 5.900
Magnezyum oksit 130.321
Vitamin C (Askorbik asit) 35.000 -----günlüğü 60mg (bir tek bu biraz az, onu da redoxon tarzı falan bir şey verirsin. biz her doktora gittiğimizde yazdırıyoruz. artı daflon zaten C vitaminin hem etkisini artırıyor hem de C vitamini gibi etki ediyor, yani daflon kullanıyorsanız extra bir şeye bile gerek yok)

Kullanım Önerisi

Günde 1 tablet öğün sırasında bir miktar su ile alınır.

Yahu bu arada 1 şeyi aktarmam lazım:

Ben geçen perşembe evde bir kabloya takılıp, ayağımı koltuğa çarptım ve parmaklarımdan biri de fena ezildi. ne kadar buz da koysam parmak akşama kadar bir anda önü, yanları, altı komple mosmor oldu ve şişti. acısı da resmen içime dökülüyordu. daha önce de başıma gelmişti(sakarlıkta üstüme yoktur) parmağım 20 günde falan iyileşmişti. morluk zamanla komple siyaha sonra da yeşile dönüp kaybolmuştu. bu daflonun içinde morlukları ve kanamayı yok ettiği yazıyor ya, hadi günde birer tane alayım bakalım ne olacak dedim. her gece yatmadan 1 tane içtim. 5 gün, her gün o morarıklığın hızla küçüldüğünü gözümle gördüm. zaten 1. gün altındaki morarma kaybolmuştu, 2 gün yanlardaki çürüklerden eser kalmamıştı, 3. gün üstte boydan boya olan morarma parçalara ayrılarak adeta çekip küçüldü. şu an parmağın üstünde minnacık bir nokta var. böylesine bir iyileşmeye resmen ağzımız açık kaldı. ben 1 sene adli tıp dersi gördüm, ilk olarak darp gören bölgede çürüklerin kaç günde nasıl şekil ve renk değiştirdiğini anlatırlar. inan çürükler ve kanamalı bölge bu seyirle iyileşmez. bu şey iç kanama olan damarı nasıl bir iyileştirip, hücrelere nasıl bir oksijen taşıyorsa artık resmen o seyir alt üst oldu... inşallah şu varikoselli damara da böyle bir etki yapıyordur diye umut ediyorum.

Son düzenleme:
nerden cevap alacağımı bilemedim size de yazayım....

ben şu an 35 yaşındayım. nikah tarihimiz 21/3/2011 yani 34 yaşında nikah.

tüp raporu için...

"Bayansanız ve 35 yaş ve sonrasında evlenmiş iseniz; evlilik süreniz 3 yıl yerine 1 (bir) yıl olması yeterli bulunmaktadır"

diye bir satır var. şimdi ben bu hakka sahip miyim değil miyim? yardımcı olurmusunuz? 35 yaşında evlilik şartı mı,, yoksa 35 de olan 1 yıllık evli içinde rapor olur anlamı mı çıkıyor kafam almadı bir türlü...

eğer böyle birşey yazıyorsa ve bu hakka sahip olabilirsiniz ama diğer maddeler de var. mesela tüp bebekten önceki bütün aşamaları tamamalamak. ilaç tedavisi aşılama vs hepsini yaptırmış ama başarılı olamamış olmak şartları da var. eğer yaş itibariyle bunlardan da muafsanız bu hakka sahipsinizdir.

Rapor konusunda sen tecrübelisin o yüzden güncel olan senin bildiğin doğrudur. Bunu ben bi sitede araştırıken okudum bi de bende çok merak ediyodum bu tpmms nedir diye orda yazıyodu ama eski ve güncel olmayan bi bilgi de olabilir. Çünkü her yıl herşeyin kriteri değişir oldu resmen, hatta geçenlerde de bi sitede doktor röportada erkeklerin spermleri gittikçe azalıyor eski yıllarda 50.000.000 en az denirken şimdi 20.000.000 en az referans değer oldu demiş. Gerçi biz 15.000.000 i bi 20.000.000 yapamadık daha nerde kaldı 50.000.000 o da ayrı mesele Buarada bazı testlerde daha çok değer görüyorum sanki hem ml hem toplam hem konsantrasyon yazıyo ayrı ayrı. bizde sadece bu tpmms ve konsantrasyon var ayrıca bi total değer yazmıyo yani.

Vitamin içeriği için çok sağol o kadar baktım içerikte mg değerleri bulamamıştım çok sağol eline sağlık. Bence de bu çok mantıklıymış diğerlerine göre. Gerçi dün bi eczaneye sordum eczacıbaşının multivitamin complex diyorum kutusuda şöyle diye anlatıyorum boş boş baktı hala markası ne diyo:) Neyse başka bi eczanede bulurum inşallah.

Buarada bu daflon mucizesine şok oldum resmen o kadar yoğun morluğa iyi geldiğine göre varikoselli damarı daha rahat tedavi etmeli gerçekten. Bu çok umut verici bi haber oldu. Şurda regl günüme 5 gün falan kaldı ahh inş olmam da müjdeyi veririm diyorum ama yine hüsran olursa ona göre bütün takviyelere bi seferde başlıcam. Ben aslında senin önerdiğin şiu veneoxeni mi alsam acaba diyodum ama daflon da bu kadar zamanda etki edince kararsız kaldım şimdi..

merhaba, ben bu maddeyi sanki kadın 35 yaşını geçmişse(yani en az 36ysa) artık 3 yıl dolmuş mu dolmamış mı bakılmaz diye biliyorum ama dikkatli okumamış olabilirim. sgk'nın sitesinden baktım bu maddeyi de bulamadım. ama şu yazdığın haliyle 35'den sonra evlenmiş olsaydın raporu 3 yıl şartı aranmaksızın alabiliyordun. ama bu durumda da yasa açısından mesela 34 yaşında evlenenle 35 yaşında evlenen arasında çifte standart olmuş oluyor. Yasayı kıyas yoluyla uygularsak kişi 35 yaşını geçmişse ve en az 1 yıllık evliyse bu raporun eşit haklar açısından verilmesi gerekiyor. yani senin açından 36 yaşında henüz 2 yıllık evliyken bu raporu alabilmen gerekiyor. ha yine başta benim dediğime gelmiş oluyor. bu arada biliyorsun o zamana kadar tüp olmasa da aşılama deneme şansın var.

Son düzenleme:

öncelik tabi aşılama yolundayım. 2 aşılama zorunluğu var bildiğim. Ama benim doktorum hiç ilaçla deneme yapmadı hani klomen veriyorlar ya. ya da çatlatma falan. aşılama dedik öyle kaldı. doktor derdi hani en azından bilemedim şimdi. gerçi birde sayı durumu var. 5 milyon altı için tüp. biz 15 milyon yaptık ama olmuyo. e biz şimdi iki arada bir derede mi kalacağız öyle değil mi? sonuçta yaş durumumuz ortada . aşıları denedik tutmadı eeee gidin dışarda özelde tüp yaptıtın mı diyecekler..

yaş itibarıyla şartı tamamlamışsan ya da eşinde 20 milyonun altında sperm varsa(sayıyı ben de 5milyon biliyordum az önce kontrol ettim 20ymiş) ya da ileri hareket %5den azsa (zaten aşılama yapılamayacağı için) direkt tüp bebek raporu veriliyor. diğer tedavi yöntemlerini (ki bu %99 aşılama oluyor) denemene ya da denediğini ispatlamana gerek kalmıyor.

Son düzenleme:

cnm evet ben soruyodum.. saol yardımcı olmaya çalışmışsın.inan benim bu konuda bi fikrim yok... bende bakınıyorum öle ama bişey bulamadım.. bugün öğleden sora saraçoğluyla görüşcem düşürebilirsem hattını dün düşüremedim yaaa ona sorcam bakalım.. onunla konuşurken dr soramadığım herşeyi sorabiliyorum neden bilmiyorum ama böle bi rahatlık böle samimiyet var..
onadan kaynaklanıyo birazda çok mütavazi bi insan yaaa

immo sana bişey sorcam.. bu aşılama işlemi kaç mil spermle yapılıyo ileri hareketlilik ne kadar olmalı falan bu konuda bilgin varmı ????

venoxenin içinde de hesperidin yani daflonun etken maddesi zaten var. bulursan muhakkak onu al çünkü at kestanesi, daflon falan ayrı ayrı kullanmazsın. ama internette de baktım her yerde stokta yok diyor. tek tük var yazan yer var onlarda da telefon açmak lazım. zira bir çok site güncelleme yapmıyor. biz öyle bir kere ısmarladık ödedik falan, 2 gün sonra aradılar bu ürün stokta yokmuş dediler. para kredi kartına iade edildi falan filan boşuna uğraştık. yani yoksa el mahkum bizim gibi at kestanesi ve daflonu ayrı ayrı kullanmak gerekiyor. eşimi de görsen resmen iyice enerji fışkırır oldu. eskiden iki adım yürümemek için işe istanbulun 2 yakası arasında arabayla giderdi.(ki istanbulda büyük hata bence, hele bu ara köprü trafiğini medyada görüyorsunuzdur) şimdi vapurla gidiyor. kalan yolu da en az 4-5 km üstelik de yokuş yukarı yürüyor. bana "bacaklarım hiç yorulmuyor artık" deyip duruyor.

hayatım olur mu öyle şey yani hormon verip yumurtanı büyütüp sonra da çatlatma iğnesi vurmadan aşılama yapılmıyor.... ilaçlarını önceden yazıyorlar. reglinin ilk günü gidiyorsun orada gösteriyorlar başlıyorsun. sonra da şu gün gelin ultrasonla bakcaz diyorlar. gidiyorsun bakıyorlar yumurta istenilen büyüklüğe gelmişse iğneyi vuruyorlar yok gelmemişse bir kaç gün sonra bir daha gidiyorsun falan. neyse iğneyi olduktan sonraki gün de eşinden sperm alıp aşılamayı yapıyorlar. sizin prosedürünüz bu değilmiydi?
sana önceki cevabımda yazdım 1 yıl sonra evlilik yılı ve yaş kriterini tamamlıyor olman lazım. bu arada başka bir yerde 20 milyonun altında sperm yazarken bir yerde 1a)Erkek faktörü: Üro-androlojik tedaviye rağmen, en az 15 gün aralarla yapılan üç ayrı spermiyogramın hepsinde total progresif motil sperm sayısının 5 milyondan az olduğu oligoastenospermi olguları ile azoospermi olguları." başka bir yerde de " Baba adayında azospermi olması halinde; rapor verecek olan kurumun kanaatine göre anne adayına ait tetkikler değerlendirilebilir, değerlendirilmeyebilir. Erkeklerde hareketli sperm sayısı 5 milyonun altında bulunmalı. Eğer üzerinde ise mutlak IUI yapılmış olması koşulu aranmaktadır. rapor vermeye yetkili kurumların kimisi ilaçları ve tedaviyi aynı evrak üzerinde onaylarken, kimisi ayrı ayrı evrak olarak düzenleyebilir." diyor.
iyice aklım karıştı. biz özet olarak şöyle diyelim sen 36 yaşına bastığında mantıken her halükarda tüp hakkın olması gerekiyor.
ama yine de resmi bir merciye sormak istersen sgk'dan bilgi almanı tavsiye ederim.

immo sana bişey sorcam.. bu aşılama işlemi kaç mil spermle yapılıyo ileri hareketlilik ne kadar olmalı falan bu konuda bilgin varmı ????
teknik olarak 5 milyondan fazla hızlı spermi olan herkese devlette aşılama yapmaları gerekiyor. ama bizzat doktor söylemişti başarı için toplam sayının 20 milyon olması şartmış. bu rakamın altında hele hele 15 milyonun altına inerse zaten %20 olan başarı şansın çok çok düşüyormuş. "daha az sayılara yapıyoruz ama hani sırf tüp bebek raporu almadan önce bu kriteri tamamlamak için, ya da rapor şartları gerçekleşene kadar boş durulmasın diye yapıyoruz" demişti. tabi allah büyük hamile de kalabilirsin ama istatistiki şansın çok düşük.

hmmm hayırlısı cnm ozaman.. buaralar onu araştırıyorum ama bizimde şansımız düşük gibi ozamana kadar biraz yükseltelim diyodum ama bakalım artık.. önceden sıfırdır yaa şimdi hep bi korku var bende tekrar öle olursa diye.. gerçi burdaki lab tan mı kaynaklanıyo yada yükseldimi onuda bilmiyorum..aklım karışık yanii..

immortalbeloved selam venoxen için senin yolladığın linkteki hani stokta var görünen siteyi aradım orda da yokmuş 1 ay sonra bi arayın bi ihtimal gelebilir, site şu an güncel değil dediler Buarada belki at kestanesini falan ayrı kullanmak gerekicek ama daflonun içinde etken madde olarak hesperidinin yanında diosmin de var ama venoxende bu yok mesela ve bu diosmin hesperine göre daha fazla var aynı zamanda damarlarda bi hayli faydalı olduğu yazıyo hatta morluklar için de tek başına bile direk kullanılıyormuş. Ama anlaşılan o ki bu disomin+hesperidin iki arkadaş baya iş başarıyo:)) O yüzden ben de daflon alıp eksikleri de bi şekile tamamlarım artık. Bakalım 5 gün sonra kırmızı kartı görürsem hepsinden toplayıp alıcam bi şekilde.

hayatım aslında hesperidinle diosmin aynı şeyler. diosmin hesperidinin sentezlenmiş haliymiş. yani zaten diosmin hesperidinden elde ediliyor. ama tabi daflon alınca venoxene göre daha çok mg almış oluyorsun. venoxeni diyorum ya benim eczane bile bir yerleri aradı taradı bulamadı.bana da 1 ay sonra yeniden sorun demişlerdi. demek hala yeni ithalat yapılmadı. belki de pek satılmadığı için karlı gelmedi de artık ithal etmiyorlar.
daflon kullanırsanız aklında olsun içindeki prospektüste günde 2 yazıyor ama siz 1 kullanacaksınız. 2 tane bacaklarında ağır varis ve şişme sorunları olanlar için. yanında c vitamini de kullanıyorsan 1 tane gayet yetiyor. hatta benim eşim bir keresinde unutup 2 tane içti de fazla geldi bütün gece uyumadı. böyle bir tuhaf doping etkisi yaptı, bütün uykumu almış gibi zinde hissediyorum diyordu. öyle olunca c vitamini gibi etki etmesine bağladım ben de. akşamdan kalma falan olunca da ayılmak için c vitamini tableti alın derler ya öyle bir şey yaptı sanırım. o yüzden yatmasına yakın falan da verme aman diyeyim.
senin 5 gün yani hiç bir şey kalmamış. benim daha 11 gün var bakalım. her gün kendi kendime inşallah ovulasyonu yakalamışızdır geç kalmamışızdır diye dua ediyorum. olmadı gelecek ay 9. gün falan başlayacağım testlere 2aydır böyle bir ileri bir geri ovulasyon günleriyle resmen kazık attı bana vücudum(( siz de olmadı hem takviyeleri kullanın hem de artık düzenli çalışın:)))) bana sanki siz bugüne kadar biraz da günleri kaçırdığınızdan bir türlü hamilelik olmadı gibi de geliyor açıkçası.

Bence de dediğin gibi artık ithalatı yapılmıyor da olabilir çünkü cidden hiçbir sitede yok hepsinde tükendi, stokta yok yazıyor direk. Buaarada aynı maddeyse dediğin gibi hem bunda daha çok alınmış oluyor mg olarak diğerlerini de senin gibi yanına eklemeye çalışırım bi şekilde. Yumurtlama için bence de teste sen de erkenden başla valla ben de aynen acaba günleri mi kaçırıyoruz diye düşünmeye başladım. Buarada forumda kimi spermiogram testlerinde hem ml daki sperm hem de total sperm yazıyo benim anlamadığım bizim testte sadece ml konsantrasyon ve tpmms var ayrıca bi total değer yok onu merak ettim şimdi de sizde var mıydı son testte? Acaba krugere göre ölçülünce falan mı değişiyo bilemedim. Bi de şöyle bi düşününce elbette fazla spermde şans kat kat fazla ama şu da var kimisi 120.000.000 spermle hızı da iyi sayılabilecek değerle hamileliği yakalayamayabiliyor herşey sağlıklıysa bu tamamen günleri kaçırmaktan ve bi de şöyle düşünüyorum bizim tamam hızda sayı da yeterli değil ama düşünsene öyle ya da böyle yumurtlama gününe tam denk gelirse hızlı olan tam 1.500.000 sperm ulaşmaya çalışıyo ve bizim sadece bir tanesine ihtiyacımız var insan böyle düşününce de bi umutlanıyo hatta düşününce daha az spermle hamile kalanlar da bu şekilde tutturuyo demek ki. ama işte belli bi referans değere ulaşamayınca da ister istemez fazla şansımız yok gibi geliyo. Tabi her türlü Allahtan umut kesilmez inşallah kısa sürede anne babalığı sağlıkla tadarız biz de...

Son düzenleme:

hayatım az önce son spermiograma baktım. bizde de "1.cc deki Sperma ve Total Sperma" var ama tpmms diye bir şey yok. hipo ozmolar şişme testi diye bir şeyin verileri var, sonra who ve krugere göre morfoloji yazıyor falan filan. total değeri kaç cc ise onla çarpıp bulabilirsin. 15 milyon 1 cc'deki sayı mı ki? bu durumda toplam sayınızın çok daha fazla olması gerekiyor. yoksa burada kaç aydır sayı az diye boşuna mı yanıp yıkılıyorsun? çünkü önemli olan total sayılar. ileri hız falan hep totale göre hesaplanıyor sonuçta.

Son düzenleme:

doğrudur ben tam olarak prosedür nedir bilmiyorum sadece bildiğim birkaç madde üzerinden mantık yürüttüm ki devlet çoğu zaman mantıkla hareket etmiyor.

oooofff oofffff eşim iyice bıktı bu teranelerden acaba biz ilişkiye yanlış şekilde mi giriyoruz, bu sperm ilişkiden saniyeler sonra neden dışarı akıyor, vs gibi şeyler söylemeye başladı. artı ilk spermiogram testimizde ileri hareketin sıfır çıkmasını da o zaman son iki ay filan çok antibiyotik kullanmıştı hatta ağır bir karışım olan bir de iğne vurmuşlardı, normalde hareketin sıfır olmadığını ama yüzde 10 gibi düşük olduğunu antibiyorikler yüzünden o ay öyle çıktığını düşünüyor ben de öyle düşünüyorum. yani sayıda sorun yokken ileri hareket düşük olduğu için veya biz ilişki işini beceremediğimiz için çocuk olmuyor gibi kanılara varıyor ve bu yüzden de aşılama yaptıralım olacağı varsa o zaman olur inşallah diyor. bilmiyorum doğru mu düşünüyor doğru mu yapıyoruz ama gerçekten illlallah ettik yani. doktorlar bişey bilmiyor bi bilene danışalım desen kimseyle konuşulmuyor, herkes adamın karşısına çıkıp çocuk yok mu diyor, bazıları abartıp niye bu kadar geciktirdiniz gidin bir doktora herşeyin bi çaresi var diyor. sizene yahu belki de biz çocuk istemiyoruz bir problem olduğu kanısına nereden varıyosunuz hayret bişey ya.5 ay önce bir arkadaşı evlenmişti eşi 3 aylık hamileymiş. zaten yaşıtlarının çoğunun 2şer 3er çocukları var.adam bu dertten verem olmazsa iyidir

Valla sorma benim de kafam iyice karıştı yani. Bizim testi aşağıya kopyalıyorum. Total diye bi değer yok sadece konsantrasyon (ml) ile tpmms değeri var ve sadece krugere göre değerlendirilmiş morfoloji değeri var. Benim de örnek spermiogramlara bakarken aklıma geldi herkeste hem total hem konsantrasyon hem de tpmms var o yüzden şaşırdım bi eksiklik var galiba diye. Gerçi konsantrasyon da en az 20.000.000 referans değer ama totali de merak ediyorum gördüğüm testlerde baya baya farklı oluyo o iki değer, sonuçta biri genel toplam diğeri ml gibi sanki ama inan kafam allak bullak oldu ben labaratuarı bi arayıp sorayım en iyisi diyorum. Buarada eşim önce krugeere göre bakılacak demeyi unutmuş sonra ben hatırlatınca hem testin ücreti değişmiş hem de tabi bakma şekli ama acaba direk spermiogram olsaydı diğer sonuçta çıkar mıydı bilemedim.

Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 3 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20 DK
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 3 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml < 1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 15,000,000 20-100 milyon/ml
Motilite 55%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 15%
Hareketsiz 45%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 4,500,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 64
Boyun anomalileri 18
Kuyruk anomalileri 14
Stoplazmik droplet 0

ımmortalbeloved aşılama yapılmadan önce hani ilaç veriyolar, işte yumurtalar çoğalsın diye, yada bakıyo yumurtalar büyümüş iğne yaptırıyo doktor tek çatlatma iğnesi. Ben o anlamda bize öyle bi şey söylemedi demiştim..Di mi ama vermesi gerek miyor mu? Öffff biz mi öğretcez doktorluğuda canım

gkckt bizde şaşırmış durumdayız. yastık koy bacakları kaldır. Aman kıpırdama. En az 20 dakka yat aman kalkma. Sıcaktan yapış yapış duşda alamıyorsun. Yumurtluyor muyum ne yapıyorum onuda çözemiyorum artık.Gündüz gelen akıntı acaba dün akşamdan kalan sprmmi yoksa yumurtlama akıntısı mı onu da ayırt edemiyorum. Gece başımı yastığa koymadan başlıyorum saymalara 1.günü hangi gündü 14 e ne kadar kaldı, ıslaklık varmıydı.Millet ayda bi kez birlikte oluyo hop bebek. Sağlamsa sprm demek ki bu 72 gün yaşama gerçekliği var. Yan gel yat osman spermler 3 gün pusda bekliyo aman hanimiş benim yumurtam nerde kalmış benim yumurtam..Gelince salıyolar üstüne. Proxedimiz bitti alamadık. ara verdik ne kadar, Keçiboynuzuna başldık 3 gün sürdü 4.gün bir baktım altta kalanlar delik deşik, kaç gündür uğrayıp alamadım da. öyle 15 milyon spermimizde elimizden kaybolmasa bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…