- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- 133
- Konu Sahibi Refik-i hayat
-
Canımmm seni çok iyi anlıyorum 5 senelik evliyim en erken ben evlendim arkadaş grubundan diğerlerinin 2.çocuğu oldu.nasip kısmet meselesi ne yapsan boş.burdaki empatiden yoksun yorumlara da takılma.herşey insanlar içinIsyankar tavrımı olsaydi boyle bir yorum yapmaya hakkıniz vardi.
Bence sizin insanlari yanlis anlayip kalbini kirmaniz hos degil.
Anlamamaya devam edin ozaman. Anlamanız icin yaşamaniz lazmYa bilmiyorum çocuk konusunu bu denli büyüten her kadın tuhaf gelmiştir...hele arkadaşların olduysa onun olmadıysa küçük büyük illa ki bir arza çıkarıyor...ya ne bilim....anlayamıyorum ...
Kendimi yorduğum ve hayatımı zehir ettiğim falan yok . Allah herkesi bir imtahanla sınar, önemli olan bu imtihani basarıyla gecmek. Daha önümde cok yol var belkide. Ha eğer yıllarca hala cocuk sahibi olamazsam bile buda benim imtihanım der, Allaha tevekkül eder susarım.kimsenin derdini küçümsemiyorum, yanlış anlaşılmasın ama çocuğu olmadığı için hayatı kendine zehir edenleri bir türlü haklı göremiyorum. bu dünyaya hiç birimiz yalnızca anne olmak için gelmedik, hayatta zevk alacak nice güzellikler var. çocuk büyütme hayaliniz varsa onun için de tonlarca alternatif var. neden kendinizi bunun için bu denli yoruyorsunuz ki?
Kıyaslamak degil bu, imrenmek gibi bisey.Kendinizi kimseyle kıyaslamayın, her şeyin bir zamanı var muhakkak.Üzülmeyin hayırlısını dileyin.inşallah hayırlısı ile bir evlat sahibi olursunuz.
Bazı insanlar gerek psikolojik baskıdan,gerek biyolojik saatinden(30 yaşından sonra anne olma isteği artar)bazen sizden bizden daha anaç olmasından,bazen korkularından,bazen eşinin baskılarından,bazen ve en önemlisi bebekleri ve çocukları deli sevdiklerinden eksikliğini hissedip evlat sahibi olmak isteyebilirler.zaman geçtikçe ve olmadıkça daha korkuları artabilir.çocuk olmaması da yine kadında psikolojik olarak başarısızlık hissi de uyandırabilir.bunlar doğal süreçler.uzaydan gelmedi.anladığım kadarıyla hanımefendi olmayacak diye korkuyor.yoksa elbette günlük hayatına devam ediyordur sizin bizim gibi.bi sıkıntısını burda paylaşmış sadece yazdıklarını okuyup bunu tek amaçlı haline getirdiğini de nereden çıkardınız?sadece üzüntüsünü paylaşmış.umarım ileride siz de çocuk isteyince hanımefendinin hissettiklerini hissetmeden evladınıza kavuşursunuz.Ya bilmiyorum çocuk konusunu bu denli büyüten her kadın tuhaf gelmiştir...hele arkadaşların olduysa onun olmadıysa küçük büyük illa ki bir arza çıkarıyor...ya ne bilim....anlayamıyorum ...
Sanmıyorum..zira benim yıllarca çocuğum olmadıAnlamamaya devam edin ozaman. Anlamanız icin yaşamaniz lazm
Dert etmemeniz de anormal bence.mutlaka etmişsinizdir.etmeyeni görmedim.sadece öyleymiş gibi davranıyorlarSanmıyorum..zira benim yıllarca çocuğum olmadı
Dert bile etmedim
Bazı insanlar gerek psikolojik baskıdan,gerek biyolojik saatinden(30 yaşından sonra anne olma isteği artar)bazen sizden bizden daha anaç olmasından,bazen korkularından,bazen eşinin baskılarından,bazen ve en önemlisi bebekleri ve çocukları deli sevdiklerinden eksikliğini hissedip
Sen beni benden iyi biliyorsun zaarDert etmemeniz de anormal bence.mutlaka etmişsinizdir.etmeyeni görmedim.sadece öyleymiş gibi davranıyorlar
1 yil diye bisey yok cocuk dusundugun an gidebilirsin kontrole bakiyorlar herseyineInfertilite için 1 yil deneyip sonuc elde edemedikleri taktirde arastirma yapiliyo canim
Ben tamamen gorusmeyelim demiyorum ki. Sık sık gorusmeyelim diyorum. Cunku neredeyse 2gunde bir gorusuyorduk.benmle evlenenlerin çoğunun 10 yaşında çocuğu var benim 4, hiçbiriyle görüşmemem lazımdı bu açıdan baksaydım, ve benimle aynı gün evlenip hala çocuk sahibi olmayan arkadaşım var bu durum dostluğumuzu hiç bozmadı, tabi ki insanlar hayatlarındaki mutlulukları en yakınlarıyla paylaşacaklar, sizin de o mutluluğa ortak olacağınızı sanıyorlardır. nerden bilsinler mutsuz olacağınızı.
Herneyse, işin özü bunlar normal süreçler hanımefendi.bozuk olan moralini daha da bozmayalım benceSen beni benden iyi biliyorsun zaar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?