- 4 Temmuz 2016
- 110
- 29
- 48
- 28
- Konu Sahibi Truthurts_
-
Attigi her adimda takip edip, insanlarin önünde asagilayip döverek mi haklilar? Ebeveyn olarak korumaci olmak böyle mi olur?Ailen sonuna kadar haklı. .ama sen bunu yıllar sonra bir anne olduğunda anlayacaksın..
zannetmiyorum. 5-6 yaşındaki çocuğuma kardeşin köpekten korktu neden korumadın diyerek yerde tekmelemem. Hiç kimsenin çocuğuna yapmam. Hayvana da yapmam.Ailen sonuna kadar haklı. .ama sen bunu yıllar sonra bir anne olduğunda anlayacaksın..
Savunduğum şey şiddet değil. .korumacı tavırları..Anne ve babalar merak ederler ararlar sorarlar ilgilenirler.konu sahibine biraz fevri davranıyor karşılıkli bir saygı yok ortada..Attigi her adimda takip edip, insanlarin önünde asagilayip döverek mi haklilar? Ebeveyn olarak korumaci olmak böyle mi olur?
Bende o yüzden kızmıştır diyip bişey demedim zaten. Ama sonra o gördümü bu gördümü diyince utanılan evlat gibi hissettim açıkcasıAilen seni düşündüğünden böyle yapıyor bende zamanında kızardım ama şu devirde ki Türkiye de sence gece 12 de bir kız ve daracık şort ve sokaklarda tonla kadına aç erkek...
Bunun dışında elalem ne der diye düşünen ailelerde yok değil.
Takma canım ayaklarının üstünde durunca kim ne diyecek sana milletin ağzı torba değil maalesef .Bende o yüzden kızmıştır diyip bişey demedim zaten. Ama sonra o gördümü bu gördümü diyince utanılan evlat gibi hissettim açıkcası
Şiddeti hickimse onaylamaz zaten.ama sizi korumaya çalışmalarını yanlış bulmadım. Sadece tavırlar yanlış. .zannetmiyorum. 5-6 yaşındaki çocuğuma kardeşin köpekten korktu neden korumadın diyerek yerde tekmelemem. Hiç kimsenin çocuğuna yapmam. Hayvana da yapmam.
Ailen sonuna kadar hakli derseniz buradaki siddeti de savunmus olursunuz. Bu tarz güvensizlikler malesef kiz cocuklarinda toplumdan soyutlanmayi tetikliyor. Özgüven eksikligi yaratiyor. Ortalik kötü orasi tamam korumaci olmanin sonuna kadar arkasindayim lakin cocugun her hareketinde kusur ve yanlis aramak pek saglikli bir ruh hali degil.Savunduğum şey şiddet değil. .korumacı tavırları..Anne ve babalar merak ederler ararlar sorarlar ilgilenirler.konu sahibine biraz fevri davranıyor karşılıkli bir saygı yok ortada..
Zaten gelip kızım bak böyle böyle diye beni karşısına alıp konuşsa ben orda utanırdım hatam olmasada. Ama malıymış gibi davranılınca insanda bi saygıda kalmıyoŞiddeti hickimse onaylamaz zaten.ama sizi korumaya çalışmalarını yanlış bulmadım. Sadece tavırlar yanlış. .
Konuyu çok uzun bulduğum için sonuna kadar okumamıştım ayrıca şiddeti savunacak son insan benimdir herhalde..tabiki tanımıyorsunuz bu ayrı konu..neyseAilen sonuna kadar hakli derseniz buradaki siddeti de savunmus olursunuz. Bu tarz güvensizlikler malesef kiz cocuklarinda toplumdan soyutlanmayi tetikliyor. Özgüven eksikligi yaratiyor. Ortalik kötü orasi tamam korumaci olmanin sonuna kadar arkasindayim lakin cocugun her hareketinde kusur ve yanlis aramak pek saglikli bir ruh hali degil.
Bende senin yaşlarında iken buna benzer sorunlar yaşadım. Babam çok otoriter bir adamdı. Hatta birgun ben liseye giderken beni hiç beklemediğim bir an okul çıkışı almaya geldi.erkekli kızlı çıktık diye çok kızmıştı. O an yanıma gelmedi birşey demedi ama eve gelince kıyametler koptu.Zaten gelip kızım bak böyle böyle diye beni karşısına alıp konuşsa ben orda utanırdım hatam olmasada. Ama malıymış gibi davranılınca insanda bi saygıda kalmıyo
Çok haklısınız. bi kaç tane babam yaşında adam bana laf atmıştı bunu babama söylediğimde, onlarda cahil gariban görmemiş napsınlar sende öyle giyinmeseydin dedi. Resmen bigün tecavüze uğrasam adamların elini sıkıp siz gariban görmemişsiniz benim kızım hatalı diycek nerdeyse. Garip ya bu korumacılık değil erkek ırkını yüceltme.Ben disarida salyasi akarak gezen, serseri ve potansiyel sapik adamlar yüzünden mini etekle ya da kisa sortla disari cikmamamiz gerektigi fikrini kabullenemiyorum. Onlar bakmamayi, tahrik olmamayi ögrenecekler. Bu adamlarin varligindan dolayi bir genc kizin hem psikolojik hem de fiziksel siddete ugramasini ben hazmedemiyorum. Insanlar kötü dogru, dikkatli olmak zorundayiz fakat bu abazalar da degismek zorunda..
Sokak ortasında dövdüğü kısma kadar ben de ailesine hak verniştim de , üniye giden kazık kadar kızı saçından sürümüş babasıAilen sonuna kadar haklı. .ama sen bunu yıllar sonra bir anne olduğunda anlayacaksın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?