Artık delircem ben bu durumu nasıl toplayacağım

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam.

Kadınlar gününüzü kutlarım

Daha öncede konu açmıştım. Terapiste gidiyorum vs diye. Dün tamamen bıraktım. Ama kendimi çok tuhaf hissediyorum. Öncelikle sorun şu ki, ben kendimi her konuda her şekilde suçlıyorum. Her olayda kendimi suçlu hissedip, kendimi yükleniyorum. Bunu açamıyorum. Başıma gelen her kötü olayı hak ediyor gibi davranıyorum. Kendi kişisel alanımı koruyorum. Böyle olan var mı nasıl kurtuldunuz?

Dahası babam her konuda ama her konuda bana kızıyor. Mesela bugun 1 saat tatlı yapmaya çalıştım. Soğusun diye dolaba koyacaktım annemle bi şey için tartışmaya başladık. Babam birden geldi bana bağırmaya başladı. Ama neden tartıştığımızı bile bilmiyor. Sinirlendim döktüm tatlıyı. Bu olay sürekli başka şeyler için tekrarlanıyor. Geçen kardeşime para göndermiştim (normalde babam yatırıyor ama o gün bankadan para çekmemiş ben yatırdım.) Babamdan parayı istedim birkaç gün vermedi ben de kredi ödüyorum lazım diye ısrarla istedim kavga ettik. İşe giderken ayakkabılarımı giyerken sırtıma birkaç kez vurup kapıyı kapattı. Annem sürekli ama sürekli eşyalarımı karıştırılıp yerlerini değiştiriyor. Kaybediyor. Sürekli bunu fark etmekten annemle sürekli bunlar için tartışmaktan delircem. Kendimi deli gibi hissediyorum. Sanki sorumlu olan benim her yerde sorun çıkarıyor gibiyim.

Aslında yapmam gereken tek şey evden gitmek biliyorum. Sadece içimi dökmek için yazdım.

Galiba onlar da evden gidin diye ugrasiyor, karsilikli bir tahammulsuzluk var gibi.
Surekli tartisma cikiyorsa bence siz susmayi deneyin, malesef su anda onlarla yasamaya mecbursunuz.

Uzun uzadıya yazmayı çok isterdim lakin cevaplar soruları sorular cevapları epey uzatacak. Bende terapistim. Bir çok hastam var. Çözümü aslında zor olmasa gerek. Terapistinizin hangi yolla sizi tedavi etmeye çalıştığını bilmiyorum o yüzden fazla yorum yapamam. Ne zamandır gidiyordunuz merak ettim bu kısmı. Bu arada çalışıyorsunuz ailenizde babanızda çalışıyordur diyerekten bir yol söylemek istedim. Mesela kendinizi kullanılıyormuş ve istenmiyormuş psikolojisinden çıkarırsanız veyahut bunun için çabalarsanız bu takıntılarınız geçmeye başlayacaktır. Yani baba babadır anne anne. Anne hata yapsada baba aşırı sesli bir anneye ikaz görürse önce tabiki sizi uyarır. Bunun gibi.. Veyahut kardeşinize para yollamışsınız. Bunu dillendirmeniz borç olarak babanıza vermeniz ve sonrasında istemeniz bana biraz tuhaf geldi. Şöyle ki en başta açıklayıcı bir dille gönderirim ama şu tarihte ödemem var deyip itiraz da edebilirdiniz. Muhtemelen geri gelmeyeceğini bildiğiniz bir paraydı o demem o ki kendinizi soyutlamaktan vazgeçip daha sıcak ortam kurma peşinde olun. Siz sevdikçe davranışlar değişecektir. İlk yol budur. Bilmem denedinizmi? Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir. Allaha emanet olun

Ya ne harika anlatmiasiniz dilinize saglik danisanlariniz cok sanslii

Burada çare aramıyorum. Terapiyi çom da isteyerek bırakmadım. Kendimce sebeplerim vardı. Ki durum düzelince yeniden başlayacağım

Jeehan calisiyo muydun, gelirin var miydi, evden ayrilma durmun olabilir mi?

Terapist derken? Psikoloji mezunu değil miydi?

Ya nasil byle yasiyorsunuz bakin terapist arkadssimiz ne guzel.yazmis bazen Tek tarafli dinlyrz degisim de onemli ki Ben asla suclu bilmyrm hanimefendiyi. Ama nasil Hemen evden ayriln dersiniz cok uzucu
Ben suçlu demedimki konu sahibine a bu durumda tek tarafın cabalamasi çok zor bence insanın sabri bir yere kadar sen terapi alabilirsin ama evine geldiğinde yine huzurun bozulacak.Bende ailemle yaşıyorum şuan mecburen ama en makul zamanda ayrılmak istiyorum baska turlu olmayacak

Ya nasil byle yasiyorsunuz bakin terapist arkadssimiz ne guzel.yazmis bazen Tek tarafli dinlyrz degisim de onemli ki Ben asla suclu bilmyrm hanimefendiyi. Ama nasil Hemen evden ayriln dersiniz cok uzucu
Öncelikle teşekkürler. Sıkılan sıkışan herkes birşey den bir yerden ayrılma çabasında. Çözmek zor olduğu gibi bırakmak kolay. Oysa anne baba bir bebeğe nasıl ilgi ve alaka gösterir hiç düşünülemez. Yanlış anlaşılmasın bu durum herkeste hemen hemen aynıdır. Hatta çoğu zaman yetti artık bile deriz. Ama yetmez işte Baba ve anne belli yerden sonra gerek yaşantı şekilleri gerek toplumsal faktörler gerekse şartlanmış belleklerle hareket edebilirler. Bir hakimiyet bir yöneti kurma peşinde olabilirler çocuklarına karşı. Veyahut olumsuz hareket veyahut hatalar da bulunabilirler. Bilinçli anne baba her ortamda her şartta mümkün olmayabilir. Hayat film sahnesi değildir ki tozpembe olsun herşey. Bende bir evladım benimde 1 tane yanımda evladım 2 tanede karnımda yuvamda katılacak evlatcağızlarım var. İyi anne baba olmak zordur. Ama iyi evlat olmak daha da zordur. Lütfen geleceğin anne adayları olanlar ailelerine biraz daha ılımlı yaklaşsınlar. Nedeni ni anne olunca çok iyi bir şekilde idrak edebilicekler. Tıpkı ben gibi. Ben anlatamam durumu inanın kelimelere döküp yazmak alalen konuşmaktan daha zor. Karşımda olsanız daha iyi bir anlatım sergilerdim elbette ama yazı da bu kadar olabiliyor. En seçilesi en duru şekilde özetlemeye çalıştım. Lütfen anne babalara ön yargılı olmayın. Emin olun hayat onlara farklı kollarda yaklaşmış ve dengelerini bir şekilde bozmuştur ki hareketleri size ve etrafınıza farklılık gösterir. Umarım yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde yazmışımdır. Yanlış yazdıysam lütfen düzeltmeme fırsat verecek şekilde geri dönüş yapın.

Ben kendi adima tsk ediyorm guzel yureginiz yazimiza vurmus bende anneyim sizi anlyrm rabbim sag Salim kucaginiza almayi nasip etsin

Kac yasindasiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…