• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık karar verdim, sevdigime gitmekten başka bir çare bırakmayan ailem var!!

Öğretmeniz ikimiz de, ben herkesin gönlü olsun diye uğraştıkça abim ve babam evlenmemem için çırpınıp duruyorlar ben biktim artik tüm alternatifleri yolları tükettim bana çıkış yolu bırakmıyorlar

ay hiç düşünme o zaman. gül gibi mesleğin var kimseye kimsenin iznine muhtaç değilsin. birini sevmek suç mu yahu ne biçim ailen var.

Ben de evlenirken ailem çok zor ikna oldu, ikna edene kadar kimseyle konuşmadım, evde yapılan yemekleri dahi yemeyip dışarıdan söylemiştim hatta kiralık ev bakmaya başlamıştım. Mecburen kabul edip istemeye istemeye yaptılar her şeyi.
Eski konularınıza az önce şöyle bir baktım, sanırım başka yerde çalışıyorsunuz.İkna olmaları için 2 senedir de beklemişsiniz. Ben olsam tatil olunca memlekete dönmez, pek arayıp sormaz, kardeşimin okulu vb hariç yardımda bulunmazdım.
Kaçmayı düşünmeyin bence ama düğün de yapmayın. Düğüne harcanacak para ile bir evin eşyası rahatlıkla alınır. Nikah hazırlıklarına başlayın, gelinlik davetiye vs derken ailenize de bir davetiye gönderirsiniz. Gelirlerse ne ala,gelmezlerse kendileri bilir. Böyle bir aileyle zaten düğün-dernek yapılmaz, altın kesesi kapma kavgası vs yaşarlar gibi geliyor bana.

ay hiç düşünme o zaman. gül gibi mesleğin var kimseye kimsenin iznine muhtaç değilsin. birini sevmek suç mu yahu ne biçim ailen var.
26 yaşına kadar her şeyime onlar karar verdiler istedikleri gibi yönlendirdiler, evleneceğim insan bu yaa nasil kendim secemem nasil sevemem ama yok kendi istedigim oluyor onlara da beni sevdigimle evlendirin dediğim icin onları mecbur ediyormusum, bir de maaşımı kesilecek diye böyle yapıyorlar.

Ayakların üzerinde durabiliyorsun mesleğin var. E yaşın 18 altı değil. Evden kaçmış olmuyorsun gidip aileni kurmuş oluyorsun, kimseden para istemeyecekseniz muhtaç olmayacaksanız herkes (ailen de dahil) kendi işine bakacak. Ailenin mantığı çok kötü. Severek evlenmek neymiş diyen, paramın derdine evlenmeme engel olan bir aileyi dinlemezdim sen 2 sene çok sabretmişsin.

Öğretmeniz ikimiz de, ben herkesin gönlü olsun diye uğraştıkça abim ve babam evlenmemem için çırpınıp duruyorlar ben biktim artik tüm alternatifleri yolları tükettim bana çıkış yolu bırakmıyorlar
Seninde dediğin gibi sömürmek istiyorlar biraz daha evlenmede eve para ver hesabı yapıyorlar ay ne kadar çirkin bir tavır tabiki severek evleneceksin sonu hata bile olsa senin hatan olsun,bir başkasının zoruyla yapılmış evliliğin hatasını gönlün kaldırmaz

başlığı görünce amannnn haaa sakın diyecektim ama konuyu okuyunca hatırladım evet senın evlenmekten başka çaren yok , hanği şehirde yaşıyorsunuz nerelisiniz bilmiyorum ama işin içine tabanca tüfek girmez değil mi ? allah korsun böyle bir ihtimal varsa biraz daha sabredin derim.
allah yardımcınız olsun

Gaza getirmek gibi olmasin ama ben olsam bir dakika durmam yanlarinda bir gram da vicdan azabi cekmem. Dusunecegim tek sey onlari nasil hayatimdan cikaracagim olur.
Boyle gorgusuzluk boyle vicdansizlik boyle igrenc bir zihniyet hicbir seyi hak etmiyor.

profilinizden gördüğüm kadarıyla öğretmensiniz.
işinizi elinize almış bir kadınsınız 16 lık toy çocuk değilsiniz
o yüzden bunu kaçmak vs olarak adlandırmanız yersiz kendi iradenizle evliliğe karar vermişsiniz hepsi bu

2 sene beklemen hata. 26 yaşında çalışan kendi kararlarını verebilcek kadınsın. Hata yapsan da senin hatan olsun.

Benim durumumu biliyorsunuzdur baştan sona tekrar anlatmak istemiyorum. Sevdigimi kabullenemeyen ve sırf severek evleniyorum babama abime danışmadan evleneceğim kişiyi buldum diye bana hakarete yardiran bir ailem var. Pazartesi günü sevdiğim ve ailesi geldi 24 saatlik yolu 3. Kez gelişleri.. babam yıldırmak için elinden gelen her seyi yapti, daha isteme olmadan 22 ayar 200 gram altın istedi, kız evinde de erkek evinde de düğün mevlidli olacak çalgılı olsun derseniz bu iş biter dedi( ki sevdiğimin aile tarafı daha önce hiç mevlidli düğün yapan insanlar değil) erkek evindeki düğüne karışma hakkı dahi yokken bunu yaptı. Ve sevdiğimin ailesi her sarti istemeye istemeye kabul etti yeter ki sevenler kavuşsun bizim yüzümüzden mutlu bir aile kurulamadan yok olmasın diye. Dün akşam aradılar kızınızı istemeye geleceğiz tüm şartları kabul ediyoruz diyerek, babam ve abim şok oldular kabul etmeyeceklerini ve bu işten sıyrılacaklarini düşündüler. Is ciddi ciddi evlenmeye doğru gidiyor diye babam bir hışımla odama gelerek üzerime yürüdü, severek evlenmek de neymiş sen bizim ailemizin başını yere egdirdin hiç bize sormadın danismadin, beni bir şeylere mecbur edemezsin istemiyorum madem kendi başına göre hareket edip beni hesaba katmadın çağırmıyorum aileyi evlenmiyorsun dedi. Ve benim yapacak hiç bir şeyim kalmadı biktim usandım yıldım, gitmeyi düşünüyorum artık. Sevdiğimin bulunduğu yerde çalışıyorum zaten gidicem düğünümü yapıp evlenicem yeter diyorum artık. Nolur bana bir akıl verin eriyorum her geçen gün

Başını yere eğdirecek ne yapmışsın ki sevmek ve sevdiğinle arlı namuslı evlenip yuva kurmak suç mu bu zihniyete yazıklar olsun

ailenize evlenmeye karar verdiginizi söyleseniz onlar izin versede vermesede evleneceginizi söyleseniz tepkileri ne olur belliki şimdiye kadar hiçbir dediklerine itiraz etmemişsiniz belki bu yüzden daha da üstünüze geliyorlar ne olursa olsun evlenicem derseniz etrafı çok önemseyen insanlarsa izinsiz evlendi veya kaçtı dedirtmemek için kabul ederlermi

Canım benim çok şükür ki elinde mesleğin var, eğer işsiz güçsüz olsaydın sıkıntılıydı sonunun ne olacağı belirsizdi.
Ama şimdi Allah korusun dilime kara taşlar, ileride bir anlaşmazlık olduğunda kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin.
Neler okuyoruz burada, pişman olanlar geri dönemeyenler şiddet görenler işi gücü yok geliri yok e baba ana da sırt dönmüş katlanmak zorunda kalıyor

Gerçekten seviyorsan git kardeşim, yolun bahtın şansın açık olsun öğretmenim :)))))

Benim durumumu biliyorsunuzdur baştan sona tekrar anlatmak istemiyorum. Sevdigimi kabullenemeyen ve sırf severek evleniyorum babama abime danışmadan evleneceğim kişiyi buldum diye bana hakarete yardiran bir ailem var. Pazartesi günü sevdiğim ve ailesi geldi 24 saatlik yolu 3. Kez gelişleri.. babam yıldırmak için elinden gelen her seyi yapti, daha isteme olmadan 22 ayar 200 gram altın istedi, kız evinde de erkek evinde de düğün mevlidli olacak çalgılı olsun derseniz bu iş biter dedi( ki sevdiğimin aile tarafı daha önce hiç mevlidli düğün yapan insanlar değil) erkek evindeki düğüne karışma hakkı dahi yokken bunu yaptı. Ve sevdiğimin ailesi her sarti istemeye istemeye kabul etti yeter ki sevenler kavuşsun bizim yüzümüzden mutlu bir aile kurulamadan yok olmasın diye. Dün akşam aradılar kızınızı istemeye geleceğiz tüm şartları kabul ediyoruz diyerek, babam ve abim şok oldular kabul etmeyeceklerini ve bu işten sıyrılacaklarini düşündüler. Is ciddi ciddi evlenmeye doğru gidiyor diye babam bir hışımla odama gelerek üzerime yürüdü, severek evlenmek de neymiş sen bizim ailemizin başını yere egdirdin hiç bize sormadın danismadin, beni bir şeylere mecbur edemezsin istemiyorum madem kendi başına göre hareket edip beni hesaba katmadın çağırmıyorum aileyi evlenmiyorsun dedi. Ve benim yapacak hiç bir şeyim kalmadı biktim usandım yıldım, gitmeyi düşünüyorum artık. Sevdiğimin bulunduğu yerde çalışıyorum zaten gidicem düğünümü yapıp evlenicem yeter diyorum artık. Nolur bana bir akıl verin eriyorum her geçen gün

aynen de öyle yap
en iyisini yaparsın bence
bu ne be görgüsüz gibi 200 gr altın ne ya
ayarını söylemişler bi de
çalışan insansın yaparsın güzelce düğününü hem de istediğin gibi olur
babana neymiş mevlid falan ?
düğün senin düğünün
ailen de kendi bilir isterlerse misafir gibi gelsinler

not: ama sonra eziklenme ailem arkamda değil diye
işi gücü olan birisin kaya gibi sağlam dur

bi arkadaşım böyle evlendi
ailesi 1000 dereden su getirdiği için
sadece haber verdi mecburen
ailesi de gelmedi
ama eşi ve eşinin ailesi evinden kına gecesine kadar düğünden balayına kadar her şeyi yaptılar

Allah yardımcın olsun . Başka seçeneğin kalmamış gibi ...

Sen yine de gönüllerini almaya uğraş özür dile evet baba haklısın danışmadım ama bir genç kız bunu söylemeye çekinir ailesine kolay değildi deyip konuşmaya çalış. Yani dene 1 kez daha. Ve birkaç gün oluruna bırak. Bakalım düşünceleri değişecek mi? Baktın tepkileri halen aynı ozaman gerçekten güveniyorsan bu çocuğa ve ailesine ozaman git..
Ailenin ayıbı çok büyük misafir olarak kabul et en azından edepsizlik resmen. Altın istemek nedir. Evlat satılık mı.

Gitmeye karar verirsen bunu planlı yap. Belli edersen kimbilir neler yapar bu aile sana. Değerli eşyalarını, vazgeçilmezlerini arkadaşlarından güvenilir birine yavaş yavaş taşı. Az az. Ailene boyun eğmiş görün, neşeli görünme bir arkadaşın dediği gibi.
Gittiğin yerde asla ezik durma. Yanaşma değilsin, sadece mantıksız bir ailen olduğu için bunu yapmak zorunda kaldın.
Kaynana evinde yaşama. Aile onaysız evleneceğin için içinde kalacak şeylerden vazgeçme.
Bugüne kadar okuduklarımdan duyduklarımdan edindiğim tecrübe bu. Keşke baba evinden çıksaydın telli duvaklı ama şu durumda başka çaren yok gibi.

Zaten evlilik severek yapilir
Babanin bulacagi adamla baban girsin yataga bir zahmet
Tovbe yaaa arkadasim eger eminsen sevdigin kisiden , mutlu olacagina inaniyorsan git evlen birak bu aileni de , insallah mutlu mesut yasarsin

Back
X